Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Mirage-0 niye zor olsun ki, hatta daha sanslisiniz. Yasinizdan dolayi mulakatda soru bile sormuyorlar, direkt onayliyorlar. Ben 56 yasinda aldim.

• Merhaba Anne ve babayı aile birleşmesiyle yada başka bir şekilde yanımıza alma ihtimalimiz varmı?

• ne iş yapacaksınız acaba?

• @Fuat-1 umarım benim için de durum yazdığınız gibi olur🍀

• @Beyrutt Amerika’ya ilk giriş için ne kadar zamanınız var❓Yazmamışsınız da merak ettim😉

• vay be ben 27 yasindayim bu yastan sonra kazanicam da gidicem de kesin 33-35 diyordum ne yasta gidiyor insanlar

• ⭐⭐⭐⭐

Ben buraya 52 yasinda geldim, simdi 55 yasindayim, bir kac ay sonra da 56 olacagim.
    Amerika calismak icin yasin sorun olabilecegi en son yerlerden biridir. Zaten yastan dolayi ise almamak ayricmciliga girer ve firmalar bu konuda dava edilmemek icin her yastan insani ise alirlar.
    Burada calismak isteyen icin her yastan insana is var, yeter ki siz calismak isteyin. Geldiginizde gorecekseniz bir cok buyuk marketlerde 70-80 yasinda insanlar calisiyor. Calisan profili olarak market koridorlarinda 18-80 yas araliginda herkesi gorursunuz. Burada da yapabileceginiz bir mesleginiz varsa yas ve tecrube sizin avantajiniza bile olur.

Uzerinde yastan daha cok durmaniz, endislenmeniz gereken konu yas degil Ingilizce seviyeniz ve dile hakimiyetinizdir. Ingilizceye ne kadar hakim olursaniz hayat size o oranda kolaylasir burada. Buraya gelme, burada uzun yillar yasama hayaliniz ve durumunuz varsa gelinceye kadar olan zamani iyi degerlendirip Ingilizcenizi gelistirmek, ilerletmek icin her firsati, zamani kullanin. zamaninizi sadece hayal ederek, umut ederek israf etmeyin.

• Ben de 53 yasindayim. 21+ yillik finans uzmanligi isimden bu yaz erken emekli oldum. Sonrasinda Tampa'ya tasindik. Ilk birkac ay evde zaman gecirdim ve calismamak bana cok zor geldi.

Sonra part time olarak Tampa bolgesinde is aramaya basladim. Daha ilk hafta icerisinde 3 tane interview yaptim ve ilk isime kabul aldim ve basladim. Insurance auditor olarak calisiyorum. Isyerlerinin sigortalarini denetliyorum ve yillik odemeleri gereken primler icin raporlama yapiyorum.

Eylul sonunda baska bir yerden yine part time teklif aldim ve ona da baslamak uzereyim. Bu is ise vergi uzmanligi isi. Hem bireysel hemde kucuk isletmelerin vergileri uzerine calisiyor olacagim.

Yani Ingilizceniz iyiyse, belirli alanlarda tecrubeniz varsa, yasiniz kac olursa olsun, is bulmak cok fazla sorun degil. Diplomadan daha cok tecrube buyuk rol oynuyor. Bunu nereden mi biliyorum? Benim diplomalari hic dogru duzgun soran olmadi. Her seferinde daha cok tecrubeme ve yaptigim islere yogunlastilar. Bir de bazi islerde specific software tecrubesi istiyorlar. Yine bazi islerde lisans veya sertifika gerekebiliyor. Yani her is icin gerekenler ayni kriterler olmayabiliyor. Bana birkac tane daha recruiterler yoluyla teklifler geldi ama bankacilik veya muhasebe firmalarindaydi ve full time hatta overtime calisacak birilerini ariyorlardi; sartlar bana uymadigi icin devamini getirmedim.

• Amerika'da iyi bir iste "beyaz yakali" olarak calismak istiyorsaniz, tek sart var ingilizceniz cok iyi olacak. Yani minimum C1 seviyesinde olmali. Yas filan onemli degil:)
    Not: Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamiyorum. Kusura bakmayin lutfen.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |