Merhaba, uzun yıllar önce Kıbrıs’ a göç etmiş biri olarak malesef ülkenin içinde bulunduğu şartları gördükçe üzülerek ve çocuklarımın geleceği için başka arayışlar içinde olan bir ebeveynim. Çünkü burasıda Türkiye nin aynası. Buraya ilk geldiğimiz zamanlarda arkadaşımın bahçıvanın mesleğinin aslında doktorluk olduğunu ve diplomasının bu ülkede geçmediğini öğrendiğimde ilk şokumu yaşamıştım. Malesef ülkesinde doktorluk yaparak kazandığı paradan daha çok kazanabildiği için bahçıvanlık yaptığını anlatmıştı. Daha sonra bu deneyimleri daha çok yaşadım işe aldığım birçok yabancı ülke vatandaşı ya avukat ya hemşireydi ülkelerinde ve burada temizlik yada servis elemanı olarak çalışıyorlardı. Malesef artık bizler aynı durumdayız. Göç ettiğimiz yada etmeyi düşündüğümüz ülkelerde kendi mesleklerimiz yerine basit işler yaparak daha kaliteli bir yaşam istiyoruz. Çünkü bir çoğumuzun ülke geleceğinden bir beklentisi kalmadı. Umarım bu çaba içinde olan herkes en kısa sürede hayal ettiği ve en önemlisi hak ettiği yaşam kalitesine ulaşır. Son bir not son 6 ayda bahsettiğim çalışan kişiler ülkelerine geri dönüyor. Çünkü kendi para birimleri tl ile karşılaştırıldığında daha değerli olmuş 🙂
-
Dünya kupasına bilet bulamayan ama milli takımı izlemek isteyen arkadaşlar cumartesi günü 06/06/2026 amerika saatli ile 18.00 ( PM 08.00 ) inter miami cf stadında Fort lauderdale şehrinde Türkiye-Venezuella hazırlık maçı oynanacak.
Dünya kupası öncesi son hazırlık maçımız bölgede olanlar bu fırsatı kaçırmasın.
Biletler ticketmaster.com sitesinden alınabilir.
Burada Türk’ler maç günü konvoy ve buluşmalar yapacak sosyal medyadan bu etkinlikleri takip edip katılabilirsiniz. -
@ArifK34-0 Twitter’dan dv pause sayfaları, hukuk sayfalarıno takip ediyordum. Burada herkesin bildiği red eagle, Curtis, press unpause, britsimon vs. gibi sayfalar.
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
Ücretli Green Card Çekiliş Başvurusu (One Big Beautiful Bill Act - Mayıs 2025 Yasa Tasarısı)
-
Pasaport zorunluğunu anlarım da para işin içine girdi mi, hele her şey böyle karman çorman haldeyken, her türlü dolandırıcılık döner bu sistemde ve yine çekilişe katılan madur olur.
-
@newbie97 adınza makbuz kesse sıkıntı olmaz ahmetin hesabı ahmetin kartı
-
Bu tasarı bana pek "diversity" gelmedi

-
@ari-luli sadece türkiye özelinde değerlendiriyoruz sistemi ancak bir çok ülke vatandaşı ekonomik kaynak göstermek zorunda kalmıyor çünkü mülakata girdikleri konsolosluğun böyle bir talebi yok, bir çok ülke vatandaşı dosya taşımak zorundada kalmıyor
-
@kemal85 bana da öyle geliyor her platfromda var neredeyse kart dolandırıcılığı youtube dan tutun trendyola kadar oralarda millet çalıntı kart kullanıyorsa burada da kullanır
-
@istalin Herkesin kartı yokki ona karışmazlar bence
-
@newbie97 en basiti adınıza başvuru yapacağız diyerek para alıp kayıt bile yapmayan danışma adı altında dolandırıcılık yapan tonla insan var, şimdi şu anda hem de, işin içine para girdiğinde sana çıkmamış diyecek o kadar, uğraş dur sonra. Ayrıca "çeşitlilik vizesi" derken kasıt ve amaç ne acaba.
-
Şunu eklemeden de geçemeyeceğim, Kanada doktor mühendis topluyor, tüm dünyadan hem de ama paspasçı kasiyer yapıyor. ABD ise zaten kalifiye işçi dolu kaçak işçileri sisteme katmak istiyor, lotodan para yapacaklarına (çünkü şansınla ilgili bu sistem), şu çalışma ve işçi vizelerine farklı bir alternatif eklesinler daha mantıklı olur, Amerika da çalışmak mı istiyorsun, ver 10.000 dolar (ki verecekler var) 5 yıl çalışma ve oturum vizesi sana, vize sonu da baktı ki entegre olmuş, vatandaşlık ve diğer haklar için yine parayla başvuru hakkı ver! Zaten parası olan gider bu lotoya katılıp kendi işini şansa bırakmaz...

-
@kemal85 Çeşitlilik vizesi derken dünyanın her yerinden insan topluyorlardı şimdi bir bakıma fakir ülkelere siz gelmeyin gelecekseniz de zenginleriniz gelsin gibi bir şey demiş olacaklar. 250 dolar çoğu ülke için çok büyük para. Zaten 180 doları olan turist vizesi dener hem bu lotoya göre daha yüksek şansı hemde daha az stresli bence
Eb3 keşke daha hızlı olsa eminim çoğu kişi eb3 denerdi sanırım onun bülteni 2022 lerde kalmış. Ödeme planlarına bakmıştım geçen sanırım 450 dolar aylık taksite bölüyorlar daha ödenebilir oluyor
-
Eğer bu yöntem uygulanmaya başlar ise hem sistemsel hem de caydırıcılık açısından Abd için iyi olacak. Bir anlamda Mali kaynak da yaratılmış olacak.Keyfe keder başvuruların önü kesilecek. Trump 'In kalifiye göçmen politikası yürürlüğe geçmiş olacak.Seçim sonrası kazanma olasılığı artacak. Giden insanlar daha iyi pozisyonlarda çalışma imkanı kazanabilecek. Mavi yaka ve vasıfsız işçi fenomeni olasılık azalacak . Tabunun bir anlamda ortadan kalkması için bir olasılık gün yüzüne çıkacak.
-
Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisine bağlı bir komite olan "House Committee on Rules" komitesinin kendi internet siteleri üzerinden 18 mayıs 2025 tarihinde yayınladıkları "rcp_119-3_final.pdf" belgesinin 482. sayfasında açıkça yazdığı üzere 2025 yılı için dv lottery programına başvuracak her kişi için başvuru esnasında kişi başına en az 250 dolar alınacağı açıkça belirtilmiştir. İlgili bölümü aşağıya yazdım, inceleyebilirsiniz.
"In addition to any other fee authorized by law, the Secretary of Homeland Security shall impose a fee on any alien who registers for the diversity immigrant visa program, as described in section 203(c) of the Immigration and Nationality Act (8 U.S.C. 1153(c)), in the amount specified in this subsection at the time of registration.
The amount specified in this subsection for fiscal year 2025 shall be such amount as the Secretary may by rule provide, but in any event not less than $250."
-
Birçok kişi için kötü bir haber. Bu programa fakir ülkelerden de bir çok kişi katılıyor. Bazı ülkelerde aylık kişi başı ortalama gelir 250 dolar bile değil. Bu kişiler için bu yol kapandı diyebiliriz. Türkiyede ise 250 dolar ayırmak gerçekten zor ama bazı ülkelerde olduğu gibi imkansız değil bu yüzden Türkiyeden Amerikaya cidden gitmek isteyenler ve ciddi başvuru yapacak olanlar için aşırı büyük bir problem olacağını sanmıyorum. Ayrıca gereksiz yere resmen hobi olarak başvuru yapan, çıksa bile gitmeyen kişiler var artık bu kişiler başvuru yapamayacak bu güzel oldu.
Şahsen benim işime gelir çünkü başvuran sayısı ciddi anlamda azalacak. Eğer ki verilecek olan green card sayısında bir azaltmaya gitmezler ise başvuran kişilerin green card kazanma olasılıkları önemli ölçüde artacak. Bu yüzden bu değişikliğe kendi adıma pozitif bakıyorum. Umarım direkt olarak bu sene yürürlülüğe geçer.
Umarım pasaport zorunluluğunu da tekrardan getirirler. Bu zorunlulukta benzer şekilde başvuru sayısını ciddi anlamda azaltır ve benim işime gelir.
-
Yanlış hatırlamıyorsam DV-2026 programına başvuran kişi sayısı yaklaşık 20 milyon idi. Eğer ki başvuru için bile 250 dolar isteyecek olurlarsa ve yasa bu seneden itibaren uygulanmaya başlanırsa DV-2027 programına yaklaşık 1 milyon - belki de daha da az - başvurunun yapılacağını düşünüyorum. Yani başvurularda yaklaşık 20 kat bir azalma gerçekleşecektir diye düşünüyorum. Eğer ki verilecek olan green card sayısında bir azaltmaya gitmezler ise böyle bir durumda başvuranlar için green card kazanma olasılığının yaklaşık 20 kat - veya daha da fazla - artacağını düşünüyorum. Şahsen bu durum fazlasıyla benim işime gelir ancak bu sene açılacak olan başvurular için geçerli olur mu bilemiyorum.
-
@forumuyesi Komite bunu kongreye sevk etmek uzere gonderdi, maddeler gorusulmedi, 1975 yilinda cikan Gocmenlik Yasasindaki cesitlilik ilkesine aykiriliktan oturu reddedilecegi veya butce yasa tasarisi icersinde degil, gocmenlik yasasi tasarisinda gorusulmek uzere tekrar Komite'ye havale edilecegini dusunuyorum.
Buna ragmen bu kararin alinmasi benim de cok isime gelir, sahsen desteklerim.
-
@EasternStar, içinde söyledi: Ücretli Green Card Çekiliş Başvurusu (One Big Beautiful Bill Act - Mayıs 2025 Yasa Tasarısı)
@forumuyesi Komite bunu kongreye sevk etmek uzere gonderdi, maddeler gorusulmedi, 1975 yilinda cikan Gocmenlik Yasasindaki cesitlilik ilkesine aykiriliktan oturu reddedilecegi veya butce yasa tasarisi icersinde degil, gocmenlik yasasi tasarisinda gorusulmek uzere tekrar Komite'ye havale edilecegini dusunuyorum.
Buna ragmen bu kararin alinmasi benim de cok isime gelir, sahsen desteklerim.
@EasternStar Sizin dediğiniz gibi daha kongreden geçmedi - ve geçmeyebilir - fakat ben geçeceğini düşünüyorum. Belki maddeleri değiştirip dv lottery başvuru ücretini azaltabilirler fakat tümden kaldırmayabilirler. Sonuçta bu yıllık olarak onlara ekstradan büyük bir getiri sağlar. Cumhuriyetçiler - Trumpın partisi - koltuk çoğunluğuna - 53 koltuk - sahip ve yasanın kabul edilmesi için 51 oy yeterli. Yine de bekleyip göreceğiz.
-
**Arkadaşlar merhaba, azönce çok sevindirici bir haber gördüm ve 2025 yılından itibaren Greencard başvuruları 250 dolar olacakmış sanırım. Nihayet bu karar alınmış hatta geç bile kalındı bence. Bu kural kalıcı olur umarım temennim o yönde. Bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olan kişiler başlık altında düşüncelerini paylaşırsa sevinirim.
Kişisel fikrim ise şöyle, bence 250 değil en az 500 dolar olmalıydı başvuru ücreti. Bu ücrete ek olarak en az 5 yıl ve üzeri geçerliliği olan bir pasaport şartıda getirilmeli. Böylece sadece gitmek isteyenler başvurur ve gitmeyeceği halde öylesine başvurup kontenjanı dolduranlar en baştan elenir.**
-
250 Dolar verilmeye değer. Ek olarak Pasaport zorunluluğu gelse keşke. Her önüne gelen başvurmasın.
-
@forumuyesi Senatoya gelmeden once Temsilciler Meclisinden gecmesi lazim, zaten asil buyuk degisiklikler Senato'da yapilacak, 53 Cumhuriyetci uyenin 53u de gocmenlik politikasini desteklemiyor, ama son kertede eger Disisleri Bakanligindan yogun bir karsitlik gelmezse ben de kabul edilecegini dusunuyorum; ancak bu cok hizli olmaz, butce yasasi icerisinde gorusulmez. Gorusulurse de usulden iptal edilecegini bilirler.
-
@EasternStar İşler sizin dediğiniz gibi de ilerleyebilir. Bakalım neler olacak hep beraber göreceğiz.
-
@EasternStar en hızlı şekilde kabul edilerek kalıcı olarak yasalaşır umarım. Birde pasaport şartınıda eklemeleri süper olur.
Benzer Başlıklar
159
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k