Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ücretli Green Card Çekiliş Başvurusu (One Big Beautiful Bill Act - Mayıs 2025 Yasa Tasarısı)

• Pasaport zorunluğunu anlarım da para işin içine girdi mi, hele her şey böyle karman çorman haldeyken, her türlü dolandırıcılık döner bu sistemde ve yine çekilişe katılan madur olur.

• @newbie97 adınza makbuz kesse sıkıntı olmaz ahmetin hesabı ahmetin kartı

• Bu tasarı bana pek "diversity" gelmedi 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@ari-luli sadece türkiye özelinde değerlendiriyoruz sistemi ancak bir çok ülke vatandaşı ekonomik kaynak göstermek zorunda kalmıyor çünkü mülakata girdikleri konsolosluğun böyle bir talebi yok, bir çok ülke vatandaşı dosya taşımak zorundada kalmıyor

• ⭐⭐⭐

@kemal85 bana da öyle geliyor her platfromda var neredeyse kart dolandırıcılığı youtube dan tutun trendyola kadar oralarda millet çalıntı kart kullanıyorsa burada da kullanır

• ⭐⭐⭐

@istalin Herkesin kartı yokki ona karışmazlar bence

• @newbie97 en basiti adınıza başvuru yapacağız diyerek para alıp kayıt bile yapmayan danışma adı altında dolandırıcılık yapan tonla insan var, şimdi şu anda hem de, işin içine para girdiğinde sana çıkmamış diyecek o kadar, uğraş dur sonra. Ayrıca "çeşitlilik vizesi" derken kasıt ve amaç ne acaba.

• Şunu eklemeden de geçemeyeceğim, Kanada doktor mühendis topluyor, tüm dünyadan hem de ama paspasçı kasiyer yapıyor. ABD ise zaten kalifiye işçi dolu kaçak işçileri sisteme katmak istiyor, lotodan para yapacaklarına (çünkü şansınla ilgili bu sistem), şu çalışma ve işçi vizelerine farklı bir alternatif eklesinler daha mantıklı olur, Amerika da çalışmak mı istiyorsun, ver 10.000 dolar (ki verecekler var) 5 yıl çalışma ve oturum vizesi sana, vize sonu da baktı ki entegre olmuş, vatandaşlık ve diğer haklar için yine parayla başvuru hakkı ver! Zaten parası olan gider bu lotoya katılıp kendi işini şansa bırakmaz... 😉

• ⭐⭐⭐

@kemal85 Çeşitlilik vizesi derken dünyanın her yerinden insan topluyorlardı şimdi bir bakıma fakir ülkelere siz gelmeyin gelecekseniz de zenginleriniz gelsin gibi bir şey demiş olacaklar. 250 dolar çoğu ülke için çok büyük para. Zaten 180 doları olan turist vizesi dener hem bu lotoya göre daha yüksek şansı hemde daha az stresli bence

Eb3 keşke daha hızlı olsa eminim çoğu kişi eb3 denerdi sanırım onun bülteni 2022 lerde kalmış. Ödeme planlarına bakmıştım geçen sanırım 450 dolar aylık taksite bölüyorlar daha ödenebilir oluyor

• ⭐⭐⭐⭐

Eğer bu yöntem uygulanmaya başlar ise hem sistemsel hem de caydırıcılık açısından Abd için iyi olacak. Bir anlamda Mali kaynak da yaratılmış olacak.Keyfe keder başvuruların önü kesilecek. Trump 'In kalifiye göçmen politikası yürürlüğe geçmiş olacak.Seçim sonrası kazanma olasılığı artacak. Giden insanlar daha iyi pozisyonlarda çalışma imkanı kazanabilecek. Mavi yaka ve vasıfsız işçi fenomeni olasılık azalacak . Tabunun bir anlamda ortadan kalkması için bir olasılık gün yüzüne çıkacak.

• Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisine bağlı bir komite olan "House Committee on Rules" komitesinin kendi internet siteleri üzerinden 18 mayıs 2025 tarihinde yayınladıkları "rcp_119-3_final.pdf" belgesinin 482. sayfasında açıkça yazdığı üzere 2025 yılı için dv lottery programına başvuracak her kişi için başvuru esnasında kişi başına en az 250 dolar alınacağı açıkça belirtilmiştir. İlgili bölümü aşağıya yazdım, inceleyebilirsiniz.

"In addition to any other fee authorized by law, the Secretary of Homeland Security shall impose a fee on any alien who registers for the diversity immigrant visa program, as described in section 203(c) of the Immigration and Nationality Act (8 U.S.C. 1153(c)), in the amount specified in this subsection at the time of registration.

The amount specified in this subsection for fiscal year 2025 shall be such amount as the Secretary may by rule provide, but in any event not less than $250."

• Birçok kişi için kötü bir haber. Bu programa fakir ülkelerden de bir çok kişi katılıyor. Bazı ülkelerde aylık kişi başı ortalama gelir 250 dolar bile değil. Bu kişiler için bu yol kapandı diyebiliriz. Türkiyede ise 250 dolar ayırmak gerçekten zor ama bazı ülkelerde olduğu gibi imkansız değil bu yüzden Türkiyeden Amerikaya cidden gitmek isteyenler ve ciddi başvuru yapacak olanlar için aşırı büyük bir problem olacağını sanmıyorum. Ayrıca gereksiz yere resmen hobi olarak başvuru yapan, çıksa bile gitmeyen kişiler var artık bu kişiler başvuru yapamayacak bu güzel oldu.

Şahsen benim işime gelir çünkü başvuran sayısı ciddi anlamda azalacak. Eğer ki verilecek olan green card sayısında bir azaltmaya gitmezler ise başvuran kişilerin green card kazanma olasılıkları önemli ölçüde artacak. Bu yüzden bu değişikliğe kendi adıma pozitif bakıyorum. Umarım direkt olarak bu sene yürürlülüğe geçer.

Umarım pasaport zorunluluğunu da tekrardan getirirler. Bu zorunlulukta benzer şekilde başvuru sayısını ciddi anlamda azaltır ve benim işime gelir.

• Yanlış hatırlamıyorsam DV-2026 programına başvuran kişi sayısı yaklaşık 20 milyon idi. Eğer ki başvuru için bile 250 dolar isteyecek olurlarsa ve yasa bu seneden itibaren uygulanmaya başlanırsa DV-2027 programına yaklaşık 1 milyon - belki de daha da az - başvurunun yapılacağını düşünüyorum. Yani başvurularda yaklaşık 20 kat bir azalma gerçekleşecektir diye düşünüyorum. Eğer ki verilecek olan green card sayısında bir azaltmaya gitmezler ise böyle bir durumda başvuranlar için green card kazanma olasılığının yaklaşık 20 kat - veya daha da fazla - artacağını düşünüyorum. Şahsen bu durum fazlasıyla benim işime gelir ancak bu sene açılacak olan başvurular için geçerli olur mu bilemiyorum.

• ⭐⭐

@forumuyesi Komite bunu kongreye sevk etmek uzere gonderdi, maddeler gorusulmedi, 1975 yilinda cikan Gocmenlik Yasasindaki cesitlilik ilkesine aykiriliktan oturu reddedilecegi veya butce yasa tasarisi icersinde degil, gocmenlik yasasi tasarisinda gorusulmek uzere tekrar Komite'ye havale edilecegini dusunuyorum.

Buna ragmen bu kararin alinmasi benim de cok isime gelir, sahsen desteklerim.

• @EasternStar, içinde söyledi: Ücretli Green Card Çekiliş Başvurusu (One Big Beautiful Bill Act - Mayıs 2025 Yasa Tasarısı)

@forumuyesi Komite bunu kongreye sevk etmek uzere gonderdi, maddeler gorusulmedi, 1975 yilinda cikan Gocmenlik Yasasindaki cesitlilik ilkesine aykiriliktan oturu reddedilecegi veya butce yasa tasarisi icersinde degil, gocmenlik yasasi tasarisinda gorusulmek uzere tekrar Komite'ye havale edilecegini dusunuyorum.

Buna ragmen bu kararin alinmasi benim de cok isime gelir, sahsen desteklerim.

@EasternStar Sizin dediğiniz gibi daha kongreden geçmedi - ve geçmeyebilir - fakat ben geçeceğini düşünüyorum. Belki maddeleri değiştirip dv lottery başvuru ücretini azaltabilirler fakat tümden kaldırmayabilirler. Sonuçta bu yıllık olarak onlara ekstradan büyük bir getiri sağlar. Cumhuriyetçiler - Trumpın partisi - koltuk çoğunluğuna - 53 koltuk - sahip ve yasanın kabul edilmesi için 51 oy yeterli. Yine de bekleyip göreceğiz.

• **Arkadaşlar merhaba, azönce çok sevindirici bir haber gördüm ve 2025 yılından itibaren Greencard başvuruları 250 dolar olacakmış sanırım. Nihayet bu karar alınmış hatta geç bile kalındı bence. Bu kural kalıcı olur umarım temennim o yönde. Bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olan kişiler başlık altında düşüncelerini paylaşırsa sevinirim.

Kişisel fikrim ise şöyle, bence 250 değil en az 500 dolar olmalıydı başvuru ücreti. Bu ücrete ek olarak en az 5 yıl ve üzeri geçerliliği olan bir pasaport şartıda getirilmeli. Böylece sadece gitmek isteyenler başvurur ve gitmeyeceği halde öylesine başvurup kontenjanı dolduranlar en baştan elenir.**

• 250 Dolar verilmeye değer. Ek olarak Pasaport zorunluluğu gelse keşke. Her önüne gelen başvurmasın.

• ⭐⭐

@forumuyesi Senatoya gelmeden once Temsilciler Meclisinden gecmesi lazim, zaten asil buyuk degisiklikler Senato'da yapilacak, 53 Cumhuriyetci uyenin 53u de gocmenlik politikasini desteklemiyor, ama son kertede eger Disisleri Bakanligindan yogun bir karsitlik gelmezse ben de kabul edilecegini dusunuyorum; ancak bu cok hizli olmaz, butce yasasi icerisinde gorusulmez. Gorusulurse de usulden iptal edilecegini bilirler.

• @EasternStar İşler sizin dediğiniz gibi de ilerleyebilir. Bakalım neler olacak hep beraber göreceğiz.

• @EasternStar en hızlı şekilde kabul edilerek kalıcı olarak yasalaşır umarım. Birde pasaport şartınıda eklemeleri süper olur.

Benzer Başlıklar

• 9
  • 42
  • 5
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |