DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Herkese Merhabalar,
Brit Simon son videosunda İngiltere özelinde bir davadan söz edip , 2025 ve 2026 yillarindaki cekilişin kusurlu yapıldıgından bahsediyor.Bu noktadada bir dava acilmasi planlaniyormus ve bir yanlıslık soz konusu oldugunu kanıtlarlarsa cekilişin yenilenmesi söz konusu olabilir gibi durumlardan bahsediliyor. Bu konuda forumdaki kıdemli arkadaslarimizin yorumlari ne yönde olur? @gucarslan @crazycells -
@Serapp sanırım arkadaşlar direk konsolosluklara mail atıyor sonuç farklı cümlelerle de olsa olumsuz geliyor. bir yerlere dosyalar KCC de iken maili KCC ye atmalarını hatırlatan yazı falan mı eklense.
-
@kemal85 Mülakatınızı planladığımızda, randevu bildiriminizi görüntülemek için Katılımcı Durum Kontrolü'ne (ESC) giriş yapmanız gerekecektir. O zaman, lütfen randevunuzun doğru görev için planlandığını doğrulayın.
Kemal bey burada ne demek isteniyor bu kontrolü ne zaman ve nereden yapabiliyoruz.
-
Arkadaşlar tekrardan selam, lütfen 2026 DV Talihlileri Excel dosyasının en altın bulunan boş alana verilerinizi ekleyin. Excel tablosunda yine veriler silinmiş. Günü geldiğinde yine bizim faydamıza olacak bir tablo bu, lütfen daha titiz olalım.
-
@kemal85 selamlar, doneminizin ilk bulteni agustos ayi ile aciklanacak. Bu aciklanacak bulten ekimde mulakata girecek kisiler icin oluyor. Gecen sene icin(dv25) ilk bulten 6000 olarak aciklandi ve 3 ay boyunca sabit kaldi. Kasimda aciklanan ocak bulteniyle beraber 12000 yukseldi. Eski vize bultenlere baktigim zaman buyuk ihtimalle size sira ocak-subat arasi gelir diye dusunuyorum. Incelemeniz icin linkleri asagiya birakiyorum.

https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html
-
@Peyk74 selamlar, mulakataniz planlandigi zaman, cekilisi kazandigini igrendiginiz sayfada bir guncelleme oluyor ve mulakat bilgileriniz yer aliyor. Sizin ilettiginiz mesajda bu oluyor.
-
@05kartal16 2025 yılını takip etmek (hem excel dosyasını hem de 2025 greencard lotosu aşamaları başlığını) kendi sürecinizle ilgili çok sağlam bilgiler edinmenize, tarih-sayılar vs konularında tahmin ve öngörüde bulunabilmenizi sağlar. Sadece açıklanan bültenleri takip etmek yetmiyor malesef, çünkü numaranızın cut off olması demek hemen o ay mülakat e-maili alacağınız anlamına da gelmiyor, hangi numara aralıkları hangi tarihlerde mülakat e-maili almış, mülakatları ne zaman yapılmış gibi bilgilere bahsettiğim 2 yerden ulaşabilirsiniz.. Sonrası için de 2025 mülakat deneyimleri başlığını takip etmeniz gerekir, ki onun biraz daha zamanı var çok yüklenmek istemezseniz kendinize.
-
@kemal85 Dosya numaranızın ne zaman cut off olacağını şuan bilemeyiz tabi ama geçmiş yılların verileri ve deneyimleri ışığında tahminde bulunabiliriz, eğer geçmiş birkaç yılın vize bültenlerini, 2024 ve 2025 excel tablosunu, 2025 gc lotosu aşamaları sayfalarına vakit ayırıp inceleyebilirseniz o zaman cut off+mülakat e-maili alma+mülakat tarihi konularında tahminlerde bulunabilirsiniz siz de. Mesela 2018 den bu yana 8 yılda EU bölgesi için 11binli numaralar Ocak-Şubat-Mart-Nisan aylarında cut off olmuşlar. (Son 3 yılda istikrarlı olarak Ocak ayında olmuş)
Sadece vize bültenini takip edip cut off olduğunuz bilgisine ulaşmak da yetmiyor, bir de mülakat e-maili almayı beklememiz gerekiyor(ki bunlar bu başlığın ilk iletisinde yazıyor). Gerçi dosyalarını taşıyanlar (yani sizin gibi) cut off olduktan sonra genelde zamanında veya bize nazaran çok daha erken mülakat e-maili alabiliyor gördüğüm kadarıyla(burada da seçtiğiniz konsolosluğun performansı giriyor devreye, bu konuda da 2024-2025 başlıklarında yeterince deneyim ve bunun sonucunda eğilimler var zaten). Biz ankarada mülakata girecek olanlar için daha sancılı bu mülakat e-mailini bekleme süreci malesef..
-
@Peyk74, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp sanırım arkadaşlar direk konsolosluklara mail atıyor sonuç farklı cümlelerle de olsa olumsuz geliyor. bir yerlere dosyalar KCC de iken maili KCC ye atmalarını hatırlatan yazı falan mı eklense.
KCC'ye atılması gerektiği on milyon yüz bin kere söylendi. Maalesef okuma alışkanlığımız zayıf.
Bu başlığın ilk dört iletisi neredeyse bütün sorulara cevap veriyor aslında. Okumasını bilene tabi! 💯Bu arada siz de dosyanızı taşıdınız, imzanızı falan mı güncelleseniz 😉
-
@joseph-universe nasıl bir e mail attınız css ye , bende taşıdım ancak bende teyit etmek istiyorum şablon paylaşanilirmisniz ( teyit almakmişln attığınız e mail i)
-
-
@yusufeymen38 Hello,
Could you please confirm my interview location? My details are below:
Name-Surname:
Case Number:
Date of Birth:Thanks in advance for your assistance.
Best regards
-
Önünüzde çok zaman var, mali yılın başlaması gerekiyor (01.10.25). Şimdiden bunlar için çabalamak beyhude, arkaniza yaslanıp sürecin başlamasını beklemek daha doğru.
İlgili iletiyi paylaşan kullanıcı hangi adresten bu bilgileri edindigini paylaşmadığı için yorum yapamayacagim, takip edilmesi gereken resmi yönerge aşağıdaki olmalı.
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Supplements/Supplements_by_Post/BNK-Bangkok.html
-
Merhaba, eşim işi gereği Meksikada bir şirket kurmak üzere, bunun bize süreçte dezavantajı olur mu acaba? DS260 bununla ilgili herhangi bir soru da yoktu. Hani yurt dışında şirketiniz var mı vs gibi.
Teşekkürler -
@Peyk74, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@kemal85 Mülakatınızı planladığımızda, randevu bildiriminizi görüntülemek için Katılımcı Durum Kontrolü'ne (ESC) giriş yapmanız gerekecektir. O zaman, lütfen randevunuzun doğru görev için planlandığını doğrulayın.
Kemal bey burada ne demek isteniyor bu kontrolü ne zaman ve nereden yapabiliyoruz.
Yanlış bilmiyorsam dv lotosu için kayıt yaptırdığımız site den kontrol ediyorsunuz Entrant Status Check (ESC) , hani yeni kayıt tarihi kapanınca "status check" diye bir düğme oluyor ya o kısımdan bakıcaz sanırım ve @onuru bey altta bir tablo paylaşmış ekimde açıklanacak tablo diye, işte o zaman kontrol edin diyor sanırım mail de, yani ben böyle anladım en azından.
Bu kısmı tamamen ardımdan sallıyorum ona göre okuyun tamamen çıkarımımdır gerçeklikle alakası olmaya bilir! Süreç şöyle işliyor muhtemelen, eylül ayına kadar 2025 yılı mülakatı ile geçiyor konsolosluklar da ve o esnada KCC ise 2026 dosyalarının üstünden geçiyor veya güvenlik kontrolü yapıyor diye düşünüyorum, ardından bizden dosya istiyorlar ve tatile gidiyorlar, tatil sonrası ise eylül ayı ile de konsoloslara şu dosyalar kontrol ettik hazır(en hızlı Ds260 dolduranlar arasından olduğuna eminim ama kanıtım yok ;) ) başlayın mülakat tarihi vermeye diyor olmalılar veya gerekli dosyaları bu aşamada inceliyor olabilirler, "sabıka kaydı, askerlik vs." dosyası tam olanı da cut-off yapıyorlar, yani KCC den dosyamız konsolosa geçiyor ve onlar bize bakmaya başlıyor.
Bu okuduklarım üstünden yaptığım çıkarıma dayanıyor, tabi ki süreç böyle olmaya bilir ama ben böyle olduğunu düşünerek hareket ediyorum. Dosyam hala KCC de iken dosyamı Ankara dan Tiflis e taşıdım ki, oturum istenmeden dosyam başka kosolosa geçsin, eğer şu anki konsolos mülakat tarihim de çok uzak olursa, artıkın Asya, Afrika neresi olursa dosyamı oracığa taşıyın sayın çok sevgili konsolos bey diye yalamalı, yıkamalı mail atmaya başlayacağım, hongkong mu olur, kongo mu olur bilmem insaflarına kalıyoruz o aşama da sanırım, herkez de viyana aşkı ondan var sen buraya geldin ya al sana mülakat diyen tek yer orası sanırım. :D
-
@onuru bey bütün siteyi ve konuları ezberlemişsiniz, tek söyleyeceğim bu saygılar.
-
@ATS16 Cok tesekkur ederim.
-
Bu ileti silindi! -
@xera merhaba, teşekkür ederim. Öncelikle ben de ilk mailimde standart bir airbnb adresi yazmıştım ve standart bir cevap geldi. Kendilerini çok meşgul etmemek için birkaç gün bekleyip aynı maili biraz daha detaylı bir adres vererek tekrar yolladım.
Mail Başlangıcında dosyamı taşımak istiyorum yazmadan şöyle bir giriş yaptım:
Case Number: 2026EU00023XXX
Preference Category: DV Diversity
Principal Applicant Name: XXXXXXXX
Date of Birth: XXXXX
Vienna Address: XXXX Apartment, 3 (District Adı), 01 (İlçe), Vienna, Austria
gibi ilettiğimde aynı gün içinde dosyanız taşındı maili gelmişti. Bir de böyle deneyin isterseniz. -
dosyamı taşımak istedigim için böyle bir mail attım cevap olarak boyle bir mail geldi tekrar yollamam gerekli mi The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email. This email address, [email protected] is for case-specific Diversity Visa inquires only. If you would like to check the status of your entry, please do so at dvprogram.state.gov/ESC. This website is the definitive means of determining whether or not you were selected for possible further processing. You must see a notice that is addressed to you by name as proof of selection to process further in the DV program.
For inquiries about specific cases, please ensure that you have included your case number, first and last name, and date of birth with your inquiry. If this information is not provided or is inaccurate, KCC will be unable to process your inquiry.
For other information and to view frequently asked questions, please visit the Department of State Website at travel.state.gov. Under the Visas section, select Diversity Visa (DV) Lottery Program and then select Instructions for the Diversity Visa lottery year you entered. The frequently asked questions can be found at the bottom of the instructions.
Due to an increase in emails, it may take longer than normal to receive a response. We are reading and responding to every email, so please do not send duplicate inquiries.
Thank you for contacting KCC.
KCCDV/Public Inquiry
Kentucky Consular Center
Phone: (606) 526-7500
Email: [email protected]Any information in this transmission pertaining to the issuance or refusal of visas or permits to enter the United States shall be considered confidential under Section 222 (f) of the Immigration and Nationality Act (INA) [8 U.S.C. Section 1202]. Access to and use of such information must be solely for the formulation, amendment, administration, or enforcement of the immigration, nationality, and other laws of the United States under INA 222(f) and as specified in FAM guidance. If you have received such information in error, do not review, retransmit, disclose, disseminate, use, or take any action in reliance upon this information, and contact the sender as soon as possible.
This email is Sensitive but Unclassified based on the definitions provided in 12 FAM 540.
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum