Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@05kartal16, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 Merhabalar , arkadaşa vermiş olduğunuz cevabı okudum , Greencard mevzuatına oldukça hakim olduğunuzu gördüm. Benimde bir kaç sorum var, lütfedip cevaplarsanız mutlu olurum;

CN 48xx Ankarada mülakata çağrılma olasılığım sizce nasıl? Eğer mülakat sıram gelmeyecekse bunu hangi tarihlerde fark ederim? Fark ettiğim tarihlerde başka konsolosluklara taşıma fırsatını kaçırmış olur muyum ?

DS260 formunu erken doldurmuş olmak mülakatta öncelik sağlar mı?

Ds260 formuna ABD de verdiğim adreste sadece şehir yazdım açık adres yazmadım sıkıntı olur mu?

2025 yılı devam eden mülakatlarda şuanda kaçıncı CN çağrıldığını nereden takip edebiliriz?

Greencard CN almış olmanın sevincini yaşayacakken mülakat sırası, sıranın gelememe şaşkınlığını yaşamak kötü oldu. Lütfen kusura bakmayın gerçekten bilmediğimiz mevzular sizin gibi bilen arkadaşlardan yardım istiyoruz şimdiden teşekkürler.

1-geçtiğimiz yıl excel chart’lara bakarak bir çıkarım yapabilirsiniz, Ankara’nin her yıl kötüye giden performansını da gözlemleyebilirsiniz. Geçtiğimiz yılın excel chart’lari bu konu basliginin 1.iletisinde mevcut. Sahip olduğunuz 48xx ile açıklanacak birinci (eylül) veya ikinci (Ekim) bültende cut off olma ihtimaliniz yüksek, cut off olduktan sonra KCC ile değil dosyanızı taşımak istediğiniz konsolosluk ile irtibata geçmeniz gerekir. Bu durumda da dosyanızı kabul edip etmemek ilgili konsolosluğun takdiri, siz ricacı duruma düşeceksiniz.

2-DS260’i erken submit etmek DV24 ve DV25’de bir avantajı olmadı, onceki yillarin bazılarında sadece avantajı oldu. DV26’da avantajı olacak mı şu an bilinmiyor, mülakatlar dagitildikca goreceksiniz.

3-ABD’de kartlarınızın gönderileceği adresi mülakat öncesi evrak teslimi esnasında veya ABD’ye ilk giriş esnasında veya ABD’ye girdikten sonra USCİS hesabınızdan değiştirebilirsiniz. Formda eksik beyan etmiş olmanız diskalifiye sebebi değil.

4-DV2025 sürecinde hangi CN’ye mülakat verildiğini talihlilerin beyanina göre DV2025 excel chart’ta bulabilirsiniz.

Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@dmd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, Viyana'ya dosya transferi için adres de belirterek dün KCCDV'ye mail attık ancak bize geri dönüşleri DS-260 formunu açtırmamız ve lokasyonu orada değiştirmemiz gerektiği yönünde oldu. Bu aşamada daha sonra tekrar mı mail atmalıyız yoksa formumuzu mu açtırmalıyız? gelen mail aşağıdaki gibi.
    Teşekkürler

Thank you for your inquiry.

When filling out your Form DS-260 you will have the opportunity to update your physical address and to select the consular section at which you would like to be interviewed. Generally speaking, this must be the consular section that is closest to where you will be living, in the country of your residence, when you are interviewed. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)

If you must change your address or interview location again after you have submitted your DS-260, you will need to write to [email protected] to have your application unlocked and your case reassigned to a new location.

If your interview has already been scheduled, you must contact the embassy at which you have been scheduled to determine if your case can be transferred to a different location.

Merhaba,
    Gelen yanıttan, sizin ne talep ettiğinizi tam olarak anlamadıklarını düşünüyorum. KCC’ye nasıl bir e-posta gönderdiğinizi bilmiyorum, ancak mesajınızın kısa, net ve mutlaka bir adres içerecek şekilde yazılmış olması önemli. Bu başlıktaki 4. iletide yer alan örneğe göz attınız mı? O formatı temel alarak e-postanızı yeniden yazmanızı öneririm.

• ⭐⭐⭐⭐

@jcmaxwell, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar herkese, buradaki tecrubelerden yaralanarak dun KCC' ye email attim Hong Kong tasmiasiyla ilgili bugun donduler ve tasidiklarini belirttiler. Bu forum
    cok buyuk bir hizmet gercekten, kiymetini bilmek gerekiyor.

Bir diger konu olarak su anki vize bultenini baz alirsak ozellikle biz 20XXX ve ustu talihli arkadaslar 2026 Agustos ayi ve sonrasinda mulakat alacakmisiz gibi duruyor. Herhangi bir aksilik durumunda B plani olarak Bangkok ve tam emin olmasam da Muscat gibi bir secenek masada eger bir vizeniz yoksa.

Moldova elciligine oturum izni olmadan dosyamizin process edilebilir oldugunu sordugumda asagidaki cevabi aldim ozellikle at this time diyerek su an devam etmek olan 2025 surecini vurguladiklarini dusunuyorum.

Thank you for contacting the U.S. Embassy in Chisinau.

We cannot accept transfers of DV immigrant visa cases from other countries at this time because we are processing a backlog of Moldovan applicants. If you are requesting the transfer of a diversity immigrant visa case to Chisinau and you are not a Moldovan citizen, we cannot accept the case at this time.

Baska secenegi olan tecrubeli arkadaslardan alternatif duymak isteriz? Umarim tum talihli arkadaslarin dilegi olur...

Vize bültenlerinin her yıl farklı şekilde ilerlediğini unutmamak gerekir. Sıranız Ağustos’tan önce de gelebilir, sonrasına da kalabilir. Hong Kong’u tercih etmeniz oldukça olumlu bir karar. Herhangi bir sorun yaşanacağını sanmıyorum.

Moldova’ya soru sormuşsunuz, artık yapılmış ama yine de belirtmeliyim ki, henüz 2025 mali yılı devam ederken konsolosluklara e-posta göndermek doğru bir yaklaşım değil.

Bu vesileyle şunu da söylemek isterim, Viyana, Hong Kong ve Bangkok Konsoloslukları, Türk vatandaşlarına büyük bir kolaylık sağlayarak dosya transferlerini kabul etmekte ve mülakat vermektedir. Bu nedenle, çok acil ve önemli bir durum olmadıkça bu konsolosluklara gereksiz e-posta göndermemek, onların iş yükünü artırmamak ve bu iyi niyeti suistimal etmemek büyük önem taşıyor.

• Bu ileti silindi!

• @Serapp yazdığım mail 4. konu başlığındaki gibi net ve öz. aşağıda paylaşıyorum.

Dear Sir/Madam,

I kindly request your assistance in transferring my case to U.S. Embassy Vienna, Austria.

Please accept my transfer request and let me know after the transfer process.

Best Regards,

Deniz Öztürk

Case Number: 2026EU25***
    Date of Birth: 01/20/1975
    Mail Adress: [email protected]

The address where I will be in Vienna : Lustkandlgasse 9, 1090 Wien

• ⭐⭐⭐⭐

• Ds260 formu doldururken Ankara seçmiştim ama aşırı yoğun olduğundan bize sıra gelmiyormuş, dosya numaram 11XXX olunca forumda herkes ısrarla dosyanı taşı dedi ve bana maddi olarak da zorluk çıkarmayacak bir ülke baktım, vize istemeyen gerektiğinde tanıdık bulabileceğim bir ülke filan derken, Gürcistan olsun dedim (umarım pişman olmam).

Herkes dosya taşıyacağınız yerin performasına bakın diyor "ceac verileri " bu siteden baktım, oluru var gibi göründü ama bu sefer Gürcistanı seçersen oturumun yoksa ret alabilirsin dendi. Forumda @BERKE-Güngöroğlu adlı arkadaşın mesajından dosyanın KCC de cut-off olmadan taşınırsa ret olmaz demiş ki, bende öyle düşünüyordum ve alttaki mail i attım, mail'i de sanıyorum @gucarslan adlı arkadaşın mesajından alıp düzenledim ve Kccye mail attım ve dosyam "Tbilisi Embassy / Georgia" yani Tiflis Amerikan konsolosluğuna taşındı. (Mail atarken gece atın Amerika da mesai saati olacaktır)

Örnek eposta :

[email protected] adresine;
    e-mail başlığına: case numaranız (örnek: 2026EU12345) / Case Transfer Request

email içeriğine:

Name-surname: ad-soyad
    Case Number: (örnek: 2026EU12345)
    Date of Birth: ay/gün/yıl

Dear KCC Officer,
    I kindle request to transfer my DV case from Ankara Embassy / Turkiye to ......
    You can see the details of the address where I will stay during this period below;
    (Buraya ilgili ülkede kalacağınız adresi yazabilirsiniz. otel, airbnb, vb.)

Please accept my transfer request and let me now after the transfer process.
    Thanks, regards

eposta çevirisi:

[email protected] yoluyla;
    e-posta başlığına: dava numaranız (örnek: 2026EU12345) / Dava Transfer Talebi

e-posta içeriği:

Ad-soyad: ad-soyad
    Vaka Numarası: (örnek: 2026EU12345)
    Doğum Tarihi: ay/gün/yıl

Sayın KCC Yetkilisi,
    DV dosyamın Ankara Büyükelçiliği / Türkiye'den ......'e aktarılmasını talep ediyorum.
    Bu dönemde kalacağım adresin detaylarını aşağıda görebilirsiniz;
    (Buraya ile ilgili ülkelerin adresini yazabilirsiniz. otel, airbnb, vb.) (Konsolosluğa yakın en ucuz otelin adresini google map dan bulup yazdım)

Lütfen transfer talebimi kabul edin ve transfer işleminden sonra bana izin verin.
    Teşekkürler, saygılarımla

Otomatik bir mail geldi ardından taşındığını söyleyen bir mail geldi:

Thank you for your inquiry.

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Tbilisi. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
    For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/

L...
    Support Contractor – LDRM/DTSV
    CA/VO/DO/KCC
    Kentucky Consular Center
    3505 N Highway 25W
    Williamsburg, KY 40769
    [email protected]

*Any information in this transmission pertaining to the issuance or refusal of visas or permits to enter the United States shall be considered confidential under Section 222 (f) of the Immigration and Nationality Act (INA) [8 U.S.C. Section 1202]. Access to and use of such information must be solely for the formulation, amendment, administration, or enforcement of the immigration, nationality, and other laws of the United States under INA 222(f) and as specified in FAM guidance. If you have received such information in error, do not review, retransmit, disclose, disseminate, use, or take any action in reliance upon this information, and contact the sender as soon as possible.

*This email is Sensitive but Unclassified based on the definitions provided in 12 FAM 540.

Gelen eposta çevirisi:

Sorunuz için teşekkür ederiz.

Sağladığınız bilgilere dayanarak, mülakat yeriniz Ankara'dan Tiflis'e değiştirildi. Yeni mülakat yeri DS-260'ınızda görünmeyecek, ancak KCC tarafından planlama amaçları için kullanılacaktır. Mülakatınızı planladığımızda, randevu bildiriminizi görüntülemek için Katılımcı Durum Kontrolü'ne (ESC) giriş yapmanız gerekecektir. O zaman, lütfen randevunuzun doğru görev için planlandığını doğrulayın. Herhangi bir nedenle planlanmamışsa, [email protected] adresinden KCC ile tekrar iletişime geçebilirsiniz.
    Ek bilgi için lütfen aşağıdaki web sitelerine bakın:
    Çeşitlilik Vizesi Web Sitesi: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Çeşitlilik Vizesi Talimatları: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 talimatları: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    Çeşitlilik Vizesi piyangosuna katılmak veya bir seçim bildirimi olup olmadığını kontrol etmek için: https://dvprogram.state.gov/

L...
    Destek Yüklenicisi – LDRM/DTSV
    CA/VO/DO/KCC
    Kentucky Konsolosluk Merkezi
    3505 N Highway 25W
    Williamsburg, KY 40769
    [email protected]

*Bu iletideki Amerika Birleşik Devletleri'ne giriş için vize veya izin verilmesi veya reddedilmesiyle ilgili herhangi bir bilgi, Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası'nın (INA) 222 (f) Bölümü uyarınca gizli kabul edilecektir [8 U.S.C. Bölüm 1202]. Bu tür bilgilere erişim ve kullanım yalnızca INA 222(f) uyarınca ve FAM kılavuzunda belirtildiği şekilde Amerika Birleşik Devletleri'nin göç, vatandaşlık ve diğer yasalarının formülasyonu, değişikliği, yönetimi veya uygulanması için olmalıdır. Bu tür bilgileri yanlışlıkla aldıysanız, bu bilgilere dayanarak incelemeyin, yeniden iletmeyin, ifşa etmeyin, yaymayın, kullanmayın veya herhangi bir işlem yapmayın ve göndericiyle mümkün olan en kısa sürede iletişime geçin.

*Bu e-posta 12 FAM 540'ta verilen tanımlara göre Hassas ancak Sınıflandırılmamış olarak nitelendirilmiştir.

Siz fikir versin diye attım bu mesajı, eğer konu başlığına uygun değilse tiz siline. 😛 🙂

Düzeltme: Hala dosya numaramız ne zaman cut off oluyor anlamadım, tahminim eylül ayında olduğu yönün de, bilen varsa lütfen aydınlatsın.

• Merhabalar DS-260 formunu doldurdum fakat önlisans diplomamı high school olarak işaretledim, eşim ise memur meslek kısmına officer yerine government personnel olarak yazdık bu bir sorun oluşturur mu ?

• herkese merhaba. dosyamı yaklaşık iki hafta önce Viyana’ya taşıdım. dün tekrar mail attım ve dosyamın hangi konsoloslukta olduğunu teyit ettim. dosyamın Viyana da olduğuna ilişkin cevap geldi. forumda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. herhangi bir danışmandan bu kadar faydalı bilgi edineceğimi sanmıyorum. forum sayesinde greencard sürecini sükunetle yönetiyoruz. gerçekten çok sıkıntılı bir süreç. siteyi kuran, yorum yapan, destek veren herkese çok müteşekkirim. umarım herkesin süreci istediği gibi sonuçlanır.

• @jcmaxwell Keşke aynı performansı Ankara'dan da görebilsek. İran, Irak, Suriye vb vatandaşlara ağırlık vereceğine Türklerle ilgilenseler.

• Herkese Merhabalar,
    Brit Simon son videosunda İngiltere özelinde bir davadan söz edip , 2025 ve 2026 yillarindaki cekilişin kusurlu yapıldıgından bahsediyor.Bu noktadada bir dava acilmasi planlaniyormus ve bir yanlıslık soz konusu oldugunu kanıtlarlarsa cekilişin yenilenmesi söz konusu olabilir gibi durumlardan bahsediliyor. Bu konuda forumdaki kıdemli arkadaslarimizin yorumlari ne yönde olur? @gucarslan @crazycells

• @Serapp sanırım arkadaşlar direk konsolosluklara mail atıyor sonuç farklı cümlelerle de olsa olumsuz geliyor. bir yerlere dosyalar KCC de iken maili KCC ye atmalarını hatırlatan yazı falan mı eklense.

• @kemal85 Mülakatınızı planladığımızda, randevu bildiriminizi görüntülemek için Katılımcı Durum Kontrolü'ne (ESC) giriş yapmanız gerekecektir. O zaman, lütfen randevunuzun doğru görev için planlandığını doğrulayın.

Kemal bey burada ne demek isteniyor bu kontrolü ne zaman ve nereden yapabiliyoruz.

• Arkadaşlar tekrardan selam, lütfen 2026 DV Talihlileri Excel dosyasının en altın bulunan boş alana verilerinizi ekleyin. Excel tablosunda yine veriler silinmiş. Günü geldiğinde yine bizim faydamıza olacak bir tablo bu, lütfen daha titiz olalım.

• ⭐⭐

@kemal85 selamlar, doneminizin ilk bulteni agustos ayi ile aciklanacak. Bu aciklanacak bulten ekimde mulakata girecek kisiler icin oluyor. Gecen sene icin(dv25) ilk bulten 6000 olarak aciklandi ve 3 ay boyunca sabit kaldi. Kasimda aciklanan ocak bulteniyle beraber 12000 yukseldi. Eski vize bultenlere baktigim zaman buyuk ihtimalle size sira ocak-subat arasi gelir diye dusunuyorum. Incelemeniz icin linkleri asagiya birakiyorum.

a1e2037f-5d80-4798-9330-6706f6fbf723-image.jpeg

• ⭐⭐

@Peyk74 selamlar, mulakataniz planlandigi zaman, cekilisi kazandigini igrendiginiz sayfada bir guncelleme oluyor ve mulakat bilgileriniz yer aliyor. Sizin ilettiginiz mesajda bu oluyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@05kartal16 2025 yılını takip etmek (hem excel dosyasını hem de 2025 greencard lotosu aşamaları başlığını) kendi sürecinizle ilgili çok sağlam bilgiler edinmenize, tarih-sayılar vs konularında tahmin ve öngörüde bulunabilmenizi sağlar. Sadece açıklanan bültenleri takip etmek yetmiyor malesef, çünkü numaranızın cut off olması demek hemen o ay mülakat e-maili alacağınız anlamına da gelmiyor, hangi numara aralıkları hangi tarihlerde mülakat e-maili almış, mülakatları ne zaman yapılmış gibi bilgilere bahsettiğim 2 yerden ulaşabilirsiniz.. Sonrası için de 2025 mülakat deneyimleri başlığını takip etmeniz gerekir, ki onun biraz daha zamanı var çok yüklenmek istemezseniz kendinize.

• ⭐⭐⭐⭐

@kemal85 Dosya numaranızın ne zaman cut off olacağını şuan bilemeyiz tabi ama geçmiş yılların verileri ve deneyimleri ışığında tahminde bulunabiliriz, eğer geçmiş birkaç yılın vize bültenlerini, 2024 ve 2025 excel tablosunu, 2025 gc lotosu aşamaları sayfalarına vakit ayırıp inceleyebilirseniz o zaman cut off+mülakat e-maili alma+mülakat tarihi konularında tahminlerde bulunabilirsiniz siz de. Mesela 2018 den bu yana 8 yılda EU bölgesi için 11binli numaralar Ocak-Şubat-Mart-Nisan aylarında cut off olmuşlar. (Son 3 yılda istikrarlı olarak Ocak ayında olmuş)

Sadece vize bültenini takip edip cut off olduğunuz bilgisine ulaşmak da yetmiyor, bir de mülakat e-maili almayı beklememiz gerekiyor(ki bunlar bu başlığın ilk iletisinde yazıyor). Gerçi dosyalarını taşıyanlar (yani sizin gibi) cut off olduktan sonra genelde zamanında veya bize nazaran çok daha erken mülakat e-maili alabiliyor gördüğüm kadarıyla(burada da seçtiğiniz konsolosluğun performansı giriyor devreye, bu konuda da 2024-2025 başlıklarında yeterince deneyim ve bunun sonucunda eğilimler var zaten). Biz ankarada mülakata girecek olanlar için daha sancılı bu mülakat e-mailini bekleme süreci malesef..

• ⭐⭐⭐⭐

@Peyk74, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp sanırım arkadaşlar direk konsolosluklara mail atıyor sonuç farklı cümlelerle de olsa olumsuz geliyor. bir yerlere dosyalar KCC de iken maili KCC ye atmalarını hatırlatan yazı falan mı eklense.

KCC'ye atılması gerektiği on milyon yüz bin kere söylendi. Maalesef okuma alışkanlığımız zayıf.
    Bu başlığın ilk dört iletisi neredeyse bütün sorulara cevap veriyor aslında. Okumasını bilene tabi! 💯

Bu arada siz de dosyanızı taşıdınız, imzanızı falan mı güncelleseniz 😉

Benzer Başlıklar

• 73
  • 2655
  • 153
  • 57
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |