Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ücretli Green Card Çekiliş Başvurusu (One Big Beautiful Bill Act - Mayıs 2025 Yasa Tasarısı)

• Bence de minimum ücret vererek bu çekilişe girilmesi en mantıklısı! Herkes başvuruyor gitmeyi planlayan, planlamayan! Türkiye’de başvuru en az %60-70 azalır.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   sinatra35 sinatra35 

• Her ne kadar Diversity mantığına aykırı olsa da bence iyi oldu. Etrafımda o kadar çok "başvurayım çıksa bile gitmem" diyen insan var ki, onlar artık başvurmaz.

• Ortalama kaç kişi Türkiyeden başvuru yapıyor? Bu sayıyı 500.000 olarak düşünsek, %30 azalma olsa 150.000 düşer başvurular.

• @serhanbey ben minumum yüzde 50 azalır diye düşünüyorum bizim millet bedava diye başvuruyor parayı görünce bence en a yarısı vazgeçer garantisi yok çünkü hayrolsun artık bu ücretli olursa yine hayal kurmaya devam Mayıs ayına kadar 🥲

• Çıkma ihtimali çok düşük bir çekiliş için her sene 10 bin lira başvuru ücreti ödemek çok mantıklı değil. pasaport şartı geldiğinde bile herkes pasaport için başvuru yapmaya başladı hepimiz o günleri hatırlarız bu nedenle bence başvuru sayısı o kadar çok düşmeyecektir.
    Ülkedeki ekonomik şartlar gözönüne alındığında pek çok kişi borç harç bulup o parayı ödeyecektir. Yurtdışında yaşayan türkler için zaten bu rakam sorun olmaz. Bence bunun yerine kazanan vizesini alan herkesten göçmenlik ücreti olarak 3 bin yada 5 bin dolar alınsa daha iyi olur .bu şekilde kazanamayıp gidemeyenlerdrn değil , kazanıp vizesini alanlardan göçmen olanlardan para alınması daha uygun olur.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@eco PASAPORT ŞARtı varken ve pasaport şartı kaldırıldığı yılda ki başvuru sayıları bile çok farklı. Eğer ki 250 dolar başvuru ücreti getirilir ise ki inşallah getirilir çok ama çok düşer katılım sayısı. Şu an sadece çevremde bile başvuru yapan 6 kişiden 2 kişiye düşer varın siz yapın hesabını. Çekiliş başvurusunu anlatan youtuberlar bile çekilişe katılıyor fake hesapla göstermek için. 100 kişi katılıyorsa ve 250 dolar ücret ile 50ye düşecekse bu oran inşallah bir an önce gelir bu şart. Bu sene kazananlardan bile çekilişi kazanıp haberi olmayan daha yeni gören, kazanmasına rağmen ''üff gitmesem mi ya acaba '' triplerinde olan bir sürü hak yiyen insan var. O yüzden 250 dolar şart.

• 250 Dolar asgari ücretin yarısı. Gitmeyi kafaya koymuş biri için verir, umarım ücretli olur. rakiplerim azalsın.

• 250$ ücret gelirse Avrupa bölgesi başvuru sayısı kafadan 5te 1e, belki daha da düşük sayılara düşer. peki, şu an %0.5 ile %1 arasında olan kazanma ihtimalinin %2.5 ile %8 arası bir ihtimale yükseldiğini farz edelim (yani para verseniz dahi medyan kazanma şansınız 12. ile 40. deneme arasında olacak). Böyle bir senaryoda, muhtemelen ben rakibiniz olmayacağım.
    Ancak katılım sayısı çok daha fazla düşer de, Avrupa bölgesinden kazanma ihtimali %12.5 ve üzeri olursa (yani medyan kazanma ihtimalinin 8. denemede veya daha düşük denemede olursa) beni rakibiniz olarak görebilirsiniz. 😉
    Umut işte! İnşallah gelecekte daha iyi ve daha mutlu hayatlarımız olur.

• ⭐⭐⭐

Bu yasa geçerse eminim bizim ülkemizde kazanma şansı %2 den %10 olur en az. O kadar çok boşa başvuran insan var ki kimileri 8 10 kişilik aile cümbür cemaat başvuru yapıyorlar kime tutarsa diye. Sıfır bilgiyle başvuruyorlar sanıyorlar ki birine çıksa hepsi gidebilecek ama yaş şartı işte. Başvuru ücreti çok fazla kişiyi caydırır ancak bunun geleceğini şahsen düşünmüyorum özellikle bu seneye yetişmez kanaatindeyim eğer oldu da gelirse ancak seneye getirirler. Yasa geçecekte yazılımsal olarak hallolacakta ohoo bu sene için zor gibi. Fakir ülkede olup başvuran çok fazla insan var örneğin Etiyopya, Kenya gibi. Muhakkak birileri bu yasa çıksa dahi başvurup durdurma kararı çıkartır pasaportta olduğu gibi bu yüzden gerçekçi olursak başarısız bir deneme girişimi gibi olacak sadece hem bizim medyada hem dış medyada çok söz ettiriyor yabancı kaynaklar bile paylaşmış

250 dolar çoğu avrupa ülkesi için bile çok iyi bir miktar para iken bizim ülkemizde oranlar aşırı uçar

• Böyle okursa afrikadan rekor düşme olur 1 ton su mu green card cekilişimi arasında kalırlar umarım özbeklerde kur yüksektir çünkü Avrupa kıtasından katılmalarını kaldıramıyorum

• @Atlantis00 aynen öyle zaten 250 dolar başvuruda veremeyecek insan neden başvurur anlamıyorum her türlü green card için para lazım arkadaş baştan verecek durum yoksa sonda da olmayacak dosya taşıma için para lazım Ankara da olsa yine para lazım Türk milleti bedava bir şey bulunca dayanamıyor saldırıyor bedava borç
    Bulsa çöp bulsa alır en azından ücretli olsun ki gidemeyecek gitmeye durumu olmayan gideceklerin hakkını yiyen kesim bir aradan çıksın gitsin 2025 çekilişine bakın ne güzel sıralamalar var ama çoğu işlem yapmamış yarısı yapmış ama güncellememiş olsun hadi ona rağmen dosya taşımaya imkan ya da bilgisi olmadığı için Ankarayı bekliyor ve sıra asla onlara gelmeyecek hakkı da yanmış oluyor bunlar yaşanmasın en azından ya
    Bizim gibi gerçekten gitmek isteyen gitmek için 40 takla atan birikim yapan insanlara tek çıksın mesele illa bana çıksın değil derdim benim gibi olanlara tek çıksın hak yiyen kesime değil bomboş başvuran pisliklere değil.O kadar sinirliyim ki hala bedava diye bomboş başvuruyorlar çıkıyor gitmiyorlar ve hak yiyorlar insanoğlu ne pislik bir varlık şunda bile hak yemeği beceriyor ya deliriyorum yani 3 hafta oldu hala üzülüyorum dv2026 sohbet odasını okuyorum duygulanıyorum üzülüyorum çok istiyordum nasip değilmiş ama o nasibi de biraz o bomboş tayfa da etkiliyor olması canımı acıtıyor doğrusu
    yine de umut var hayal kurmaya çabalamaya devam

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@ari-luli kesinlikle katılıyorum size. İlk defa şu 250 dolar muhabbeti olduğundan beri umudum arttı. Olay direkt bizim kazanmamız da değil. En azından dediğiniz gibi gerçekten kendimi buna hazırlamış insanlara çıkmış olacak

• @Atlantis00 bende eb3 başvurdum ama bu ücret olayından sonra benimde heyecanım arttı iyi düşünmeye başladım DV lottery için hadi hayırlısı

• Mesele keşke sadece kazanmak olsa, Ankara’da mülakat almak daha zor.

• Benim ücret alınması konusunda bir sorunum yok alınabilir. Evet başvuru sayısıda belki yüzde elli düşebilir . Asıl konu şu pasaport olayında olduğu gibi birileri çıkıp bu para olayını mahkemeye taşıdığında ne olacak mahkeme iptal ederse bir sonraki sene yine ücretsiz olacak bu arada para ödeyenler ödediği ile kalacak .

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@ari-luli En azından bir tarafta eb3 başvurunuz devam ederken bir yandan da bu şekilde şansınızı denersiniz, 250 dolar sayesinde şans da artmış oluyor hem 🙂

• Trump'un uyguladığı politika gereği, 250 $'lık başvuru şartının er geç geleceğini düşünüyorum. Trump görevi bıraksa bile, ülke için ciddi bir gelir kaynağı olacağı için ileride de bu uygulamanın kaldırılacağını sanmıyorum. Türkiye'deki başvuruların %50 den daha fazla düşeceğini düşünüyorum. Umarım bir an önce yürürlüğe girer.

• 250$ ile pasaport zorunluluğu da geri gelirse çok mükemmel olur. Bu tür şeyler hızlı olur mu bilmiyorum fakat DV2027ye kadar yürürlüğe girerse tadından yenmez 😃

• Kaç kişi başvuru yapıyor dünya genelinde şuan yarısını dusursek belkide milyar dolar yapicak kazançları

• ⭐⭐⭐

Benim aklıma olması muhtemel suistimaller geliyor bu konu hakkında. Biliyorsunuz malum ruslarda çok fazla kart dolandırıcılığı var tabi her ülkede var ama yayılırsa bu lottery sistemi elinde patlayabilir abd nin. Çalıntı kredi kartlarıyla ödemeyi yapıp başvuru yaparlar peki ya sonra ne olur?

Örneğin elinizde 100 adet çalıntı kredi kartı bilgisi var 100 kişiye başvuru yaptınız. 100 kişiden 90 ı kartındaki fazla harcamayı farketti ve kartını iptal ettirdi geriye kalan 10 başvuru ne olacak. Ciddi söylüyorum başvuruyu 250 den 25 e satarlar. Bizim ülkemiz bankacılık sisteminde gelişmiş ancak çoğu ülkede hatta çoğu avrupa ülkesinde 3d ile ödeme yöntemi dahi yok. Etiyopyadaki adam 3d siz ödeyecek mesela kimsenin ruhu duymaz. Bu sadece benim aklıma geliyorsa kim bilir kimlerin gelecek çok sıkıntılı bence

Benzer Başlıklar

• 61
  • 158
  • 5
  • 93
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |