Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Alaca Çok enteresan. Biz de taşıdık ve onay maili sonrası teyit vs. istemedik. Umarım düzeltirler.

• Merhaba ben halen DS260 formunu doldurmadım numaram 15 binlerde 260 formuna Ankara yerine Hong Kong yazarsak sorun olurmu acaba en en azından dosya taşımakla uğraşmayız

• @elbruz ben öyle yazdım onaylandı

• @ATS16 Teşekkürler yanıtınız için. 260'da böyle bir bilgi zaten istenmiyordu diye hatırlıyorum? Mesela travel.gov'da Bangkok konsolosluğunun eski pasaportları istediği yazıyor ve ben Bangkok'a taşımayı düşünüyorum, bu yüzden tedirgin oldum. Mülakat esnasında eski pasaportu istenen birini görmedim ama okuduğum kadarıyla.

• Dosya taşıma için mail atarken, sadece ana talihli için atmak yeterli oluyor mu? Yoksa eş için ayrı mail veya aynı mailde eşimizin bilgilerini de girmeli miyiz? Ana talihli taşındı diye, eş de otomatik taşınmış mı sayılır, ekstra bişey yapmadan?
    Teşekkürler...

• @bravist evet sıkıntı yaratmadılar taşıma işlemi yapıldı

• Arkadaşlar selamlar, herkese iyi günler dilerim. DV-2026 talihlisiyim CN 25xxx, Bulgaristandan bir iş teklifi aldım tesadüfen ve çok sevindim oturum alıp dosyamı sofya'ya taşıyabileceğim için. Ancak iki şüphe takıldı aklıma, birincisi bu iş her ne kadar Bulgaristan'da legal da olsa kumarhanede oyun sunuculuğu işi ve greencard mülakatı'nda etkileyip etkilemeyeceğini merak ettim. İkincisi ise etkileyemeyecekse bile vizemin çıkması 4-6 ay sürecek, orada işe başladığımda 3-5 ay sonra sıra bana gelirse 6 aydır bulgaristanda yaşıyor olmak mı gerek mülakat alabilmek için yoksa halihazırda orada oturum ve çalışma iznimin olmuş olması yeterli midir? Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. İş legal olduğu için problem çıkmayacağını söylüyor Chat Gpt ama etik olmadığından da problem olabileceği kanısında. Tecrübe aktarabilirseniz emsal teşkil eden bir durumdan çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler, herkese bol şanslar.

• Dosya taşıma için mail atarken hem ana talihli hem diğer kişi için ayrı ayrı mı mail atılmalı, yoksa bir mailde her iki kişinin de mi bilgileri girilmeli yoksa sadece ana talihli için mail atlıyor ve eş de onunla birlikte otomatik taşınmış oluyor(Almanya yenildiği için biz de yenik sayıldık ya onun gibi mi? 🙂

• Dosyamizi başka ülkeye transfer edince de Ais ptt olayını yapmamız gerekiyormu

• Merhaba
    Ds260 formunda Greencard teslim edilecegi adresi ve kimin teslim alacağını belirttim. Ama telefon numarası kısmını Does not apply olarak seçip boş bıraktım. Telefon numarası da paylaşamamız gerekiyor mu green card teslimi için ?

• @Fatih-Yalçın-0 onay mail inden 3 gün sonra dosyamız nerde diye yazdık Ankara cevabını aldık. Tekrar Bangkok’a taşıma mail i atıp bekliyecem artık

• @şeymaaaa, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,
    Ben DV2026 talihlisiyim (Case No: 2026EU203XX). Ankara’dan Bangkok’a mülakat yeri transferi talebi gönderdim, KCC’den gelen cevapta “mülakat günü Bangkok’ta bulunacağım fiziksel adresi” paylaşmam istendi. Ancak tarih belli olmadığı için kafam karıştı. Yardımcı olursanız çok sevinirim:

Adres için rezervasyon şart mı?
    – Otel/airbnb’de kesin rezervasyon yapmak mı gerekiyor, yoksa sadece planladığım yere dair adres bilgisi vermek yeterli mi?

Tarih belirsizken nasıl adres verilir?
    – Mülakat tarihi belli olmadığında örnek bir tarih aralığı ve adres girmek kabul edilir mi?

Adres değişikliği mümkün mü?
    – Mülakat tarihi açıklandıktan sonra farklı bir adrese geçmek istersem KCC’ye bildirmek yeterli mi?

Adresin asıl amacı nedir?
    – Bu bilgi yalnızca davetiye/planlama için mi kullanılıyor, yoksa vize basımı ya da başka bir süreçte etkisi olur mu?

Tecrübeli arkadaşların yanıtlarını bekliyorum, şimdiden teşekkürler! 🙏
    Ekran görüntüsü 2025-05-20 233751.png

*Sadece adres belirtmeniz yeterli ancak adresi belirtirken otel adı vermeyin.Adresi verdiğiniz yerde kalmak şart değil.
    *Adres belirtirken tarih belirtmenize gerek yok
    *Bu adres olayını çok da ciddiye almaya gerek yok,dosyanızı taşırken konaklayacağınız yeri istiyorlar sadece,biz mülakat sürecinde 4-5 farklı otelde kaldık dolayısıyla adres değişimi yapmanıza gerek yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@Alaca, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar KCC ye dosyamızın Bangkok a taşınması için mail atmıştık. Daha sonra dosyamızın taşındığına dair olumlu mail aldık. Forumdaki tavsiyeleri dinleyerek bir kaç gün sonra tekrar bir mail le mülakat yerimizi teyit etmek istedik ancak mülakat yeriniz Ankara dır şeklinde bir cevap aldık. Ne yapmamızı tavsiye edersiniz acaba? @gucarslan sizde görüş bildirirseniz çok mutlu olurum .

Merhaba. Acaba siz mi yanlış sordunuz? Dosyam nerede diye değil, mülakat yerim neresi diye bir daha sorun lütfen.

• @Serapp Could you please provide me with the location of my scheduled interview? şeklinde sordum. Yanlış mı sormuşum acaba?

• Eşim hamile hong kong'da gireceğiz mülakata Aralık - Ocak aylarında çağırılırsak doğuma denk geldiği için gidemeyeceğiz. Bunun için nasıl bir yol izlenmeli? Mail atıp doğuma denk geldiğini belirterek ileri tarihe erteleme isteyebilir miyim?

• ⭐⭐⭐⭐

@probist , içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@aysegul merhaba okudum fakat herhangi bir buyuk sorun yasayan yok ve Bangkok'un cok daha ucuz olmasina karsin Honk Kong a yonelim neredeyse 2 kati olmasi sasirtti. Herhangi bir baslik veya yazi var mi daha detayli inceleyen biliyor musunuz?

Bana göre performans açısından her iki konsolosluk da benzer şekilde ilerliyor. Bangkok’un daha uygun maliyetli olduğu genel olarak kabul ediliyor. Ancak tercih tamamen kişisel.

Hong Kong’a olan yoğun talebin temel sebebi şu: Bu konsolosluk ilk kez 2023 mali yılının sonlarına doğru dosya taşıma taleplerini kabul etmeye başladı. Bangkok henüz seçenekler arasında yer almıyordu. 2024 mali yılının sonlarına ise doğru sevgili @MomisCan ın Bangkok Konsolosluğu ile iletişime geçip olumlu yanıt alması ve süreci başarıyla tamamlaması sayesinde Bangkok da gündeme gelmeye başladı.

Ancak hala Hong Kong’a dair çok daha fazla deneyim paylaşılmış olması, Bangkok’a göre HK’yı tercih edilir kılıyor. Yani bilgiye ulaşmak açısından daha güvenli bir liman gibi görünüyor. Ama ilerleyen zamanlarda Bangkok deneyimleri arttıkça bu denge değişebilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@ozyurta, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dosya taşıma için mail atarken hem ana talihli hem diğer kişi için ayrı ayrı mı mail atılmalı, yoksa bir mailde her iki kişinin de mi bilgileri girilmeli yoksa sadece ana talihli için mail atlıyor ve eş de onunla birlikte otomatik taşınmış oluyor(Almanya yenildiği için biz de yenik sayıldık ya onun gibi mi? 🙂

İşlemler esas talihli üzerinden yürütülüyor. Yazacağınız e-postada sadece sizin adınız ve doğum tarihiniz olmalı. Kolay gelsin.

• @bketcrsur merhaba. Bu ileti altında çokça mail örneği paylaşıldı. Son 10 sayfada 2 yada 3 tane olması gerekiyor. Adres konusunda otel ismi vermeden adres ekleyebilirsiniz (booking üzerinden rahatça erişim sağlayabilirsiniz) Ama daha önemlisi sizin önce Bangkok deneyimlerini okumanız gerekiyor. Sağlık muayenesi ve mülakat süreçleri için bir kaç haftadan fazlasını orada geçirmeniz gerekir. Geçmiş yıl deneyimlerini okuyarak sürece daha fazla hakim olabilirsiniz.

• @Buse-Demir-0 eski pasaportunuzda amerikan vizesi olmadığı sürece (keza boşmuş zaten) herhangi bir problem olmaz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Alaca, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Could you please provide me with the location of my scheduled interview? şeklinde sordum. Yanlış mı sormuşum acaba?

Where is my interview location? şeklinde bir daha sorun. Yanıt yine Ankara olursa taşınmamış olduğuna emin olursunuz ve tekrar taşıma maili atarsınız.

Benzer Başlıklar

• 316
  • 19441
  • 153
  • 180
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |