Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese merhaba
    Çekiliş sonucundan yeni haberim oldu ve çıktığını öğrendim sanıyorum sıralamam iyi ancak bir kaç sormam gereken var formu ona göre acilen doldurup ilerleyeceğim şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
    Ben Özbek vatandaşıyım yaklaşık 20 senedir Türkiyede çalışıyorum ve burada ikamet ediyorum. Sonrasında Türk birisiyle evlendim ve iki kızımız var. Maalesef şartlardan dolayı ikimizde 7. Sınıfa kadar okuyabildik ben 2. Doğumumdan sonra maalesef çalışamadım onun dışında son 4 seneye kadar hastanede temizlik görevlisi olarak çalışıyordum. Eşim de internet hattı çekme ve sonrasında depo sorumlusu gibi işlerde resmi olarak çalıştı bunun için ne önerirsiniz ne yapabiliriz?
    Ayrıca Özbekistandan diplomamı bekliyorum çünkü emin olmak istedim kaçıncı sınıfa kadar gözüküyor diye dolayısıyla formu dolduramıyorum. Öylesine doldurup göndersem sonra düzeltebilir miyim yoksa çok fazla vakit kaybetmiş olacağım?
    En önemli sorum ingilizcem olmadığı için çekilişe bir yakınım katıldı o da özbekçe bilmediğinden pasaporttaki soyadımı karıştırmış baba soyadımla çekilişe katılmış pasaportta iki soyadım da gözüküyor sizce bu büyük bir sorun mu?
    Sizce bu durumlar sebebiyle formu doldurmalı mıyım yoksa bana vermeleri imkansız mı?

• Merhaba arkadaşlar ben dosyamı taşıdım çok şükür merak eden arkadaşlar için taslak bırakıyorum, yeşilkart forma çok teşekkür ederim öncelikle, güzelce araştırıldığında her şeye ulaşılabiliyor. Bizim tercihimiz bangkok oldu siz tercihinize göre değiştirirsiniz aşağıdaki metni. Bol şans 🙂
    Bende araştırırken bu örneği buldum gönderdim ve bu attığım maile olumlu cevap aldım .

Konu : 2026EU000XXX / Case Transfer Request
    Alıcı Adresi : [email protected]

Name-surname: XXX

Case Number: 2026EU000XXX

Date of Birth: AY/GÜN/YIL
    Dear KCC Officer,
    I kindle request to transfer my DV case from Ankara Embassy / Turkiye to U.S. Consulate in Bangkok Embassy / Thailand
    The address where I will stay in Thailand will be: Tayland Bangkokta herhangi bir otel adresi (Otel İsmini Belirtmeyiniz.)
    Please accept my transfer request and let me now after the transfer process.
    Thanks, regards

• Merhaba, bazı arkadaşlar cevapladı ancak birkaç noktada kafam karışık, affınıza sığınarak soruyorum arkadaşlar. Ağustos ayında evleneceğim ve eşimi de dosyama dahil edeceğim bunun için DS-260 ı açtırmama gerek var mı yoksa formu açtırmadan da spouse olarak ekleyebiliyor muyum ?

Bir de Bangkoka taşıma yapacağım. Evlilikten önce taşıma yapıp sonra eşimi forma ekletsem herhangi bir sorun olur mu ? Tekrardan teşekkürler.

• @HALİT-Ozgur çok basic bi mail attık. Başlıklarda mevcut onu kendimize uyarladık, şöyle

Name-surname: ??????
    Case Number: ?????
    Date of Birth: m/d/y

Dear KCC officer
    I kindly request the transfer of my DV case from US consulate in Ankara embassy Turkey to the US consulate in Bangkok embassy Thailand.

The address where l will stay in Bangkok is ?????
    Please accept my transfer request and notify me once the transfer process is completed

Thank you
    Best regards

• @ozzyosbourne Evet, defalarca soruldu ve cevaplandı. Evlendiğinizde eşinizi dosyanıza eklemek için add applicant seçeneğini kullanabilirsiniz bunun için dosya açtırma yapmanıza gerek yok. DS 260ınızı doldurduğunuz yerden bu işlemi yapabilirsiniz.
    Formu açtırma kısmını kendi bilgilerinizi güncellemek için yapmalısınız bu işlemi de evlendiğinizde değil, mülakat maili aldıktan sonra yapmanız tavsiye ediliyor.

Evlilikten önce dosyanızı taşıyabilirsiniz eşiniz size bağlı olarak mülakatınıza eklenecektir. Mülakat maili aldığınızda beneficiars alanında eşinizin isminizi görüyor olmalısınız. Mülakat maili geldiğinde bu alanda eşinizi görmezseniz konsoloslukla iletişime geçerek güncelleyebilirsiniz. Bir çok kez yaşandı halledilebilen bir problem.

• @Kamile-1 Ne zaman cevap geldi 4.Gün bugün dönen olmadı.

• Merhaba müsait bir zaman da dosyamı kcc ye mail ile taşıyacağım örnek taslak metnine göre onay aldıktan sonra ülkeye giriş için ya da konsolukta hangi belgeler isteniyor diye mail atmalimiyim

• @Kamile-1 çok teşekkür ederim, cn çok yakın sizinle, ben de taşıyacağım

• @onuru teşekkür ediyorum anlayamadığım bir durum var bu veriler ankaranin mülakata çağırdı numaralar mi ? En son 9000 10000 gibi rakam var

• @Fer-0 geçen cuma günü attık, hafta sonu girdi araya pazartesi dönüş yaptılar bize. Ama öncesinde cuma günü mail atar atmaz otomatik bir mail aldık. Talebinizi aldık vs diye. Umarım hızlı dönüş alırsınız

• Arkadaşlar merhabalar, dosyamı bangkok a taşımaya karar verdim. 9 binlere vize mülakatı genelde kasım aralık ve ocak gibi verilmiş tabi cut off tan önce kcc aracılığıyla taşıyanlar için muhtemelen. Şöyle bir durum var, cut off u bekleyip ordaki konsolosluktan talep ederek dosyayı taşımak bu cn için risk taşır mı. Diyelim ki şubata veya marta kadar benimkinden daha yüksek cn lar için mülakat verlmişse benim daha düşük bir sıralamayla sonrasında başvurmam sürecimi sıkıntıya uğratır mı, seyahatimi daha geç bir tarihe palanlamak istiyorum çünkü. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler

• Merhaba herkese iyi günler diliyorum, ilk sorum Hong Kong mu Bangkok mu insanlar neye gore karar veriyor yani sadece turistik mi araştırdığım kadarı ile performansları yakin ve iyi ikisinin de ve daha önce Bangkok'ta bir sorun yaşayan bir yazi da okumadım veya Honk Kong'ta da ama Bangkok çok daha ucuz olmasına rağmen insanlar neden Hong Kong'a daha çok yöneliyor? Ikinci sorum, bu sene dosya taşıyan arkadaşlar dosyasını kaç gűnde taşıdı? Dün mail attım ama henüz dönüş olmadı tekrar mail atmalı mıyım , veya ne zaman cevap gelmezse mail atmalıyım , zamanını ayırıp cevaplayan herkese teşekkür ederim.

• @Kamile-1 Otomotik mesajı bende aldım.Biraz yoğunuz gecikebilir yazmışlar çok tesekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@yagmurgunes bütün detaylardan bağımsız olarak en başında bu çekilişe katılım ve devamında vizeyi alabilmenin 2 şartından birini sağlıyor olmalı, asıl talihli kimse.
    Şartlardan 1.si; en az lise mezunu olmanız. 2.si; son 5 yılınızın 2 yılını amerikanın kabul ettiği mesleklerden birini yaparak geçirmiş olmanız. Eğer lise mezunu değilseniz meslek şartını karşılıyor olmalısınız. Bunu da;

bu sitenin job zone bölümünden mesleğinizi bulup puanını kontrol ederek yapmalısınız. Puan 7 ve üzeri olmalı. İyi şanslar.

• ⭐⭐⭐⭐

@probist İnsanların neye göre karar verdiklerini, 2025 greencard lotosu aşamaları başlığını takip ederek ve ilgili deneyimleri okuyarak görebilirsiniz.

• @xera teşekkür ederim

• @aysegul merhaba okudum fakat herhangi bir buyuk sorun yasayan yok ve Bangkok'un cok daha ucuz olmasina karsin Honk Kong a yonelim neredeyse 2 kati olmasi sasirtti. Herhangi bir baslik veya yazi var mi daha detayli inceleyen biliyor musunuz?

• ankaranın son mülakat verdiği numarayı öğrenebileceğimiz bir yer var mı yoksa sadece forumda arkadaşların girdiği numaralara göre mi yorum yapıyoruz acaba dvcharts sitesinde 6000-8000 CN arasında 29 tane mülakat verilen kişi var mesela excelde olmayan

• Şimdi bekleme sürecinde olduğum için sürekli farklı farklı sorular aklıma geliyor, kusura bakmayın
    Number of eductional institutions attended sorusuna lise, lisans ve yüksek lisans okudğum için 3 yazdım. yalnız lisansım ve yüksek lisansım aynı üniversitede okudum, bunun için 2 mi yazmam gerekiyordu? orada edindiğim diplomayı girmem gerek olduğundan 3 yazdım 2 farklı diploma var diye

• Merhaba "gucarslan" bey. Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Konuyla ilgili iki sorum var.

1. Mülakaat tarihi belli olmadığı için "Dosya Taşıma dilekçesi"nde adres belirtme konusunu nasıl çözebiliriz(Ör.mülakat tarihim henüz belirlenmediği için konaklama düzenlemelerimi kesinleştirmedim. Mülakat tarihim kesinleştiğinde geçici adres bilgimi sağlayacağım.) dememizin bir sakıncası var mı?
    2. Transfer ettiğimiz ülkenin/kıt'anın Case numarasının mı yoksa kendi EU Case numaramızın mı "current" olmasını bekleyeceğiz?
      Şimdiden teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

• 12173
  • 728
  • 316
  • 19441
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |