Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @aliarmgn @Mr-Hakan Ali Bey yanlış anlamayın lütfen Hakan Bey'in demek istediğini demek istemiştim. Yoksa benim de ilgi alanımdaki ürünler Fransız reçetelerine bağlı ancak malzemelerin temini ve satacağınız kitle için Amerikalılar malesef bunlarla ilgilenmiyor. İnanır mısınız kruvasını bile neredeyse tereyağsız yapıyorlar... Ekşi mayalı ekmeklerle ilgileniyorsanız King Arthur sizin çok uygun olacaktır. Açıkçası tek yiyebildiğim ekmek onların ürünü öyle diyebilirim.


  • @onurr hocam ilgilenmiyorlar demeyin çünkü amerikada beyaz ekmekten ve kepekli ekmekten sonra en çok satılan ekmek turu fransız baget i büyük ihtimalle yaşadığınız bölge de fransız ürünlerine rağbet olmadığı için bulamıyorsunuzdur . Yoksa kendi imkânlarınla yaptığım araştırmalar kişisel görüşmeler vb. araştırma şekillerinden yola çıkarak bunları söyleyebiliyorum. Bu tarz bilgileri ufak işletmelerden almak her ne kadar zor olsa bile büyük çaplı işletmelerin müşteri deneyim hatlarına veya mail adreslerine yazarsanız şirket sırrı veya ticarî sır sayılabilecek her türlü hususta size bilgi verirler .


  • @mr-hakan @onurr hocam gercekten ilgileniyorlar... Bizim yaptigimiz urunlerde oldukca kaliteli,kruvasan ve benzeri urunler icin uretilmis fransiz mali ozel yaglar kullaniliyor mesela.Un keza oyle... Hakan hocam subeler com buyuk degil,kucuk bile diyebiliriz.Buranin(Jersey City) en buyuklerinden lakin cok fazla toptan satisi yok.Cirosu 5 m dan fazla.Yilin ilk ayi zorunlu toplantinyapip acikliyorlar tum bilgileri.


  • @aliarmgn ali hocam dediginiz tamamen doğru büyük ihtimalle gerekli özelliklere sahip un ve yağ bulunamadığı için o şekilde ithal malzeme kullanıyorlardır yada tamamen imaj olması için "fransız 'patisserie' ürünlerini fransız malzemelerden üretiyoruz " tarzında bir imaj yaratmaya çalışıp Bu şekilde reklam yapmaya çalışıyor da olabilirler.
    Benim gözümde aynı özelliklere ve aynı kaliteye sahip iki ürün arasında emin olun menşei nden dolayı hiçbir fark görmem ve ticari anlamda ; sürdürülebilir kalite , lojistik ve ekonomik acıdan uygun olanı seçerim . Umarım anlatabilmişimdir


  • dediginiz gibi imaj calisma,ama ise yariyor 🙂 @mr-hakan Pastacılık ve ekmekçilik stajı,yardım! içinde söyledi:

    @aliarmgn ali hocam dediginiz tamamen doğru büyük ihtimalle gerekli özelliklere sahip un ve yağ bulunamadığı için o şekilde ithal malzeme kullanıyorlardır yada tamamen imaj olması için "fransız 'patisserie' ürünlerini fransız malzemelerden üretiyoruz " tarzında bir imaj yaratmaya çalışıp Bu şekilde reklam yapmaya çalışıyor da olabilirler.
    Benim gözümde aynı özelliklere ve aynı kaliteye sahip iki ürün arasında emin olun menşei nden dolayı hiçbir fark görmem ve ticari anlamda ; sürdürülebilir kalite , lojistik ve ekonomik acıdan uygun olanı seçerim . Umarım anlatabilmişimdir


  • Merhabalar , konuşmalarınızı yüzeysel bir şekilde okudum . Ben de Ocak ayında kısmet olursa MSA dan pastacılık ve ekmekçilik eğitimi alma niyetindeyim . Anladığım kadarıyla sizler bu konuda bilgili insanlarsınız . MSA Amerikada tanınır bir okul olduğunu diploması ve bize verilen eğitimi sayesinde güzel işlerde çalışabileceğimizi vadediyor ( elbette kendimizi durmadan geliştirmek ve eğitmek şartıyla ) . Resmi sitesinden Öğrencileri hangi ülkelerde çalışıyor kontrol ettiğimde Amerikada da birçok kişinin çalıştığını gördüm yani MSA'nın diploması Amerikada da işe yarıyor . Ama içimde şöyle bir kaygı oluştu . Pastacılık sektöründe iş bulabilir miyim diye kendimi sorgulamaya başladım. Sanki profesyonel aşçılar pastacılara göre iş bulma konusunda daha geniş bir yelpazeye sahipler . Doğru mu düşünüyorum bilmiyorum ama en büyük hayalim amerikada insanlara güzel pastalar ve tatlılar yapmak . Mesleğim bu ülke için ne kadar uygundur acaba? Geri dönüş yapmanız beni çok mutlu eder


  • @Calibraturbo bana yardım edebilirsen sevinirim Le Cordon Bleu mezunu pastacıyım Almanya veya amerika da iş arıyorum


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum