Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.3k 953

• @rasitcenngiz teşekkür ederim hocam mesajını yeni gördüm. Halloldu çok sağolun

• @yalcin61 evet, normal benim de halen güncellenmedi. KCC yanıtı yeterli şu an için. Sağlık randevusu oluşturup, uçak ve otel rezervasyonu aynı zamanda Türkiye’de yapılacak işlerimizi halledebiliriz bu süreçte😊

• Merhabalar
    Dosyamı Bangkoka taşıdım. İngilizcem yetersiz olduğu için mülakata girerken ingilizcesi çok iyi olan bir tanıdığımla girmeyi düşünüyorum. Tercüman olması şart mı? Yoksa dışarıdan birisi girebilir mi benimle mülakata? Bilgilendirirseniz çok memnun olurum

• @Aysenur01 Dışardan birisini kabul edeceklerini sanmıyorum.Yeminli tercümanla mülakatınızı gerçekleştirirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Aysenur01, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar
    Dosyamı Bangkoka taşıdım. İngilizcem yetersiz olduğu için mülakata girerken ingilizcesi çok iyi olan bir tanıdığımla girmeyi düşünüyorum. Tercüman olması şart mı? Yoksa dışarıdan birisi girebilir mi benimle mülakata? Bilgilendirirseniz çok memnun olurum

Bu deneyimde yeminli tercüman zorunluluğu olmadığı belirtilmiş:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/455377
    Hayırlı olsun.

• @Aysenur01 Merhaba Bangkok ta yeminli tercümana gerek yok

• Merhaba sevgili forum üyeleri bugün itibarıyla bütün evraklarımız hazır. Aşılarımızı da olmuş bulunmaktayız. Bundan sonraki süreç beklemek ve mülakata girmek. Bir güncelleme geçmek istedim. Bekleyen herkesin en kısa sürede bu heyecanı yaşaması dileğiyle ☺️

• Bu sene şuanda mevcut kalan kota ve bültenin yavaş ilerlemesine göre kotanın eylül ayından daha erken bitmesi bekleniyor mu?

• @goktug1122 bu gidişata göre gelicek gibi

• @docdoc58 bence çok zor kotanin bitmesi için vir sonraki ayda epey yüksek açıklamaları lazım. Bu sene kota doldurmak gibi bir dertleri yok .

• @Serapp Teşekkür ederim 🙏🏻🌺

• @omerko Geçen sene bu aylarda kaç GC basılmıştı, bu sene şu aşamada kaç basıldı, bunun istatistiğini görme şansımız var mı acaba?

AOS planlıyorum, son bültende 200 farkla current olamadım, önümüzdeki ayı bekliyorum ama acaba bu noktaya kadar çok fazla kart basıldı da önümüzdeki aylarda kota çok erkenden bitecek mi diye tedirgin olmalı mıyım bilemiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@docdoc58

https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY24.html# yayınlanan veriler size yardımcı olabilir, Sayılarla DV2024 başlığıni da inceleyebilirsiniz.

• Az once Sydney konsoloslugundan Confirm within 24hours your Diversity Visa Appointment scheduled in July 2025 basligiyla bir mail aldim. 3 step olusuyor ve ilk stepte mulakata katilacagima dair onay isteniyor. bu onayda date and time istenmis. date kcc araciligiyla ogrendim esc'de henuz guncelleme olmadigi icin zamani bilmiyorum. maile 24 saat icinde geri donmem istenmis ne yapmaliyim

• @cagrii bence onaylayin. normali bu diye biliyorum. sonucta current olduktan sonra sureci konsoloslukla ilerletiyorsunuz, tereddut edecek bir durum yok.

• Merhaba Hong Kong konsolosluğu dv vize başvurusunu aldığını söyledi benden lise diplomamın ve yükseköğrenim belgesinin fotokopisini istiyorlar fakat şöyle şöyle bir sorun var ben Ukrayna'da eğitim gördüm e devlet üzerinden yükseköğrenim belgem yok lise diplomamı lise mezuniyet belgesini ve lise transcriptini yollamayı düşünüyorum bu konu hakkında fikri olan varsa yardım alabilirim

• @berkinozdagli, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba Hong Kong konsolosluğu dv vize başvurusunu aldığını söyledi benden lise diplomamın ve yükseköğrenim belgesinin fotokopisini istiyorlar fakat şöyle şöyle bir sorun var ben Ukrayna'da eğitim gördüm e devlet üzerinden yükseköğrenim belgem yok lise diplomamı lise mezuniyet belgesini ve lise transcriptini yollamayı düşünüyorum bu konu hakkında fikri olan varsa yardım alabilirim

Gelen e-postaya yazacağınız cevapta aynen bu açıklamayı yapıp elinizdeki diploma ve belgeleri eklemeniz uygun olur diye düşünüyorum.

• @Serapp tamamdır serap hanım öyle yapacağım

• @selens1907

Merhaba,
    ben Viyana'ya taşıdım mülakat yerimi. KCC den gelen mailde Viyanaya taşıdık diyordu fakat KCC sitesi güncellenmedi. Mülakat yerim mail olarak mı gelecek yoksa KCC sitesine mi bakıp kontrol etmem gerek? yardımcı olursanız sevinirim :)

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    519k Bakış
    E
    Bence dv26 paused kalkacak ve dv27 basvurulari da acilacak ama bu sefer vize almaya uygun bulunmak cok zorlasacak, 100k usd bond konusu konusuluyor belli ulkelere mi olacak yoksa herkese mi muamma ? Bu sekilde yonetecekler sanirim sureci.
  • 40 Oy
    12k İleti
    678k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k