Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 370.2k 279

• 2022 Aralik bultenine kadar final action date currentti, yani dosya kabul olur olmaz once dq sonra interview planlaniyordu, ama dosya cevap suresi 1 sene civari surebiliyordu. dosya kabul sonrasi da surec 6-7 ayda bitiyordu tabi Ankara haric. Ankara da covid sonrasi Dq sonrasi 1-2 sene bekleyenler bile oldu.

Sonra FAD gerilemeye basladi ve bununla birlikte birkac ay sonra premium process devreye girdi. Bununla dosya cevabi 45 gune indi ama FAD gerilemeye devam etti.

Sonuc olarak ortalama 2 yil civari suren bir surec. Herkesi biyerden yakalayip birsekilde bekleriyo malesef. Ben de son bultenle current olanlardanim, randevu icin umarim cok beklemeyiz ve sureci hep birlikte tamamlariz.

• @Izmirli Arkadaşlar durumum epey acil, I-485, I-765 ve I-131 acilen başvuru yapmam gerekiyor, avukatlık masfarlarını karşılayacak gücüm yok, bu formlara önceden kendisi veya avukat aracılığı ile başvuran birisinin tecrübesinden faydalanmak isterim. Şu anda postdoc olarak akademik H1B vizesi ile Amerik'ya gidiyorum. Email gönderdiğim avukatların hiçbirisi yanıt yazmıyor. Aşağıda yapay zekanın bu konuda verdiği liste var ancak eksik/yanlış bir nokta olursa USCIS'den red yemek istemiyorum. Konu ile ilgili yardımcı olabileceklerle şahsen de yazışmak isterim. Yapay zekanın listesi şu şekilde: For I-485 (Adjustment of Status):

Form I-485 (completed and signed)
    Filing fee (check USCIS fee calculator)
    Two passport-style photos
    Copy of your I-140 approval notice (Form I-797)
    Copy of your passport biographic page
    Copy of your current US visa and I-94 (front and back)
    Birth certificate (with certified English translation if not in English)
    Marriage certificate (if applying as a family)
    Proof of lawful entry (I-94, visa stamp)
    Medical exam (Form I-693): You can submit this with your I-485 or later in response to an RFE (Request for Evidence). It must be completed by a USCIS-approved civil surgeon.
    Proof of maintenance of status (if applicable, e.g., DS-2019 for J-1, I-20 for F-1, etc.)
    G-325A (no longer required for most, but check instructions)
    Supplement J (if required, for job offer confirmation; usually for EB-1, EB-2, EB-3 categories if not self-petitioned)

For I-765 (EAD):

Form I-765 (completed and signed)
    Copy of I-485 receipt (if filing separately) or include with I-485
    Copy of passport photo page
    Copy of current visa and I-94
    Copy of I-140 approval notice

For I-131 (Advance Parole):

Form I-131 (completed and signed)
    Copy of I-485 receipt (if filing separately) or include with I-485
    Copy of passport photo page
    Copy of current visa and I-94
    Brief explanation of need to travel (optional, but can be helpful)

You can file all three forms together in one package to the correct USCIS address (see Direct Filing Addresses for Form I-485).
    No extra fee for I-765 and I-131 if filed with I-485.
    Keep copies of everything you send.
    Track your application using the receipt numbers you’ll get from USCIS.

• @Izmirli genel olarak istenenler bunlar ama su commenti vereyim medical exami mutlaka I-485 ile gondermek zorundasiniz yeni kurala gore.

https://yesilkartforum.com/forum/post/470084

ayrica belgeler konusunda asagidaki yonergeyi de kontrol edebilirsiniz.

https://www.uscis.gov/forms/filing-guidance/checklist-of-required-initial-evidence-for-form-i-485-for-informational-purposes-only

edit : bir duzeltme daha "No extra fee for I-765 and I-131 if filed with I-485." kismi da 1 Nisan 2024 sonrasi degisti, formlarin ucreti ayri olarak gonderilmek zorunda.

• @btek14 Teşekkür ederim hızlı yanıtınız için üstad. Medical exam dosyam hazırdı zaten, kapalı zarfta verdiler, bu şekilde USCIS'e posta yoluyla ileticem başvuru sırasında.

• @Izmirli oscar’ın derslerini ya da sadece i485 e-book’unu satın almanızı tavsiye ederim. Eger olagandışı bir durumunuz yoksa (hapis cezası, ABD’de overstay..) avukata gerek yok. Uscis formlarinda her sey acik ve net zaten. Oscar’ın ornekleri elinizde olursa 2 saatte biter isiniz.. ceviri gerektiren belgelerinizi de kendiniz hazirlarsiniz, dolayisiyla cevirmenlere bile ihtiyaciniz yok, bos yere para hepsi.

https://store.oscarsgreencard.com/

• @kemalede Sağolun üstad, Oscar konuyu güzel açıklıyor, çekindiğim yer örneğin bir dilekçe yazılması vb durumunu kaçırır mıyım gibi endişeler. Sonuçta bu belgeleri kendim postaya vereceğim, tecrübeli insanlar değiliz neticede. Umarım sonuçta yukardaki listedekileri , Oscar ve web sayfasındakileri yaptığımda USCIS'den bir red gelmeyecek, bu da bir tecrübe olacak benim için.

• @user007 DQ olduktan sonra vize numarası mevcutsa sizi randevu sırasına alırlar diye biliyorum. ancak daha sonra randevu sırası vermede öncelik neye göre onu bilemiyorum

• @ex-scientist Ben bu son vize bülteni ile current oldum çok şükür. Bunun üzerine Chen’e mesaj yazıp, görüşme mektubu beklemek dışında yapmam gereken bir şey var mı diye sordum. O verdiği yanıtta;
    “NVC will coordinate with the appropriate U.S. Embassy or Consulate to schedule your interview appointment. The U.S. Embassy or Consulate General provides NVC with available interview dates, and NVC assigns appointments on a first-in, first-out basis. “ diye bir ifade kullanmış.
    Burada first-in den kasdedilen büyük ihtimal ile PD dir diye düşünüyorum. DQ olma tarihi değil, PD tarihi dikkate alınarak görüşme randevu tarihi veriliyor sanırım.

• @NNDDD hayırlı olsun. gerekli evrak listesi de gelecek size şimdi değil mi?

• Ben de I140 sonucumu bekliyorum. Ben şu anda bekarım, evlilik için evrak ne zamana kadar ekleyebiliyorum? Yoksa greencardı aldıktan sonra mı aile birleşimi için işlem yapacağım? Bilen varsa bilgi verirse sevinirim.

• @mrkc Çok teşekkür ederim Hocam. Darısı forumda tüm bekleyen arkadaşlarımızın, Hocalarımızın başına inşallah. İstenen evraklar, görüşme randevu mektubu ile beraber gelecek diye biliyorum. Hepimiz için her şeyin yolunda ve hızlı olması dileklerimle.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Important update for immigrant visa applications in Turkiye:

https://tr.usembassy.gov/transition-to-new-visa-appointment-platform/

• Bu ileti silindi!

• @ex-scientist merhabalar hocam
    sızın nezdınızde gruba bırsey danısacaktım, bu ay bultenı ıle current olduk, ıntervıew maılı beklıyoruz, bu maıl ne kadar surede bıze ulasıyor ve kımden gelıyor? yanı NVC mı konsolosluk mu maıl atacak bıze acaba? Bılgı verebılırsenız cok sevınırım

• Hocalarim merhaba,
    Bugun bana 21 temmuza randevu maili geldi.Saglik raporu ile alakali saniyorum Unganlar ile gorusecegiz.Ne zamana randevu almaliyim?Randevu alirken case numarami mi belirtmem lazim?Yakin zamanda Unganlar'dan randevu maili almis hocalarimiz yardimci olabilir mi izlemem gereken adimlar hakkinda?

• @Megadeth ne zaman isterseniz o zaman sağlık muayenesi olabilirsiniz. En geç konsolosluk mülakatınıza 2-3 gün kala muayene olmanızı öneririm.

Gerekli bilgileri zaten randevu formunda soruyor. https://app06.ivmis.com/?language=tr_TR

• @Megadeth Gözünüz aydın. Daha önce muayene ve ülkeye giriş yapmış Hocalarım daha iyi bilir ama, sağlık muayenesinden sonraki 6 ay içerisinde Amerika’ya giriş yapmak gerekiyor diye biliyorum. Eğer doğru ise, bu zamanlamayı dikkate almak gerekiyor. Kolaylıklar diliyorum.

Benzer Başlıklar

• EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3k
    7
    49 Oy
    3k İleti
    239k Bakış
    G
    @grounddreamer, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları @tufank Çok teşekkür ederim evet maalesef oldukça üzüldüm. Aracı kurumla görüştüm ve yukarıda @kngslyr06 bahsettiği gibi Şirketin EIN numarasında DOL un sistemlerinde bir uyuşmazlık görünmüş( Doğrulanmamış). Dosyanın içeriği ile ilgili herhangi bir hata olmadığını ,hatta teknikt bir hata olmadığını fakat bu durumdan dolayı toplu bir red olduğunu ( tam sayı belirtmedi ama muhtemelen 20 civar ) şimdi Reconsideration talebinde bulunacaklarını söylediler . İlgili evraklar hazırlanıyormuş. Muhtemelen bu süreç 5-6 ayı bulur diye hissediyorum. Bültenden dolayı totalde süre olarak bir kaybımız olmayacaksada( Umarım Reconsideration sonrası onay alırız ) bir an önce I-40 onayını alıp dosyayı kilitlemek mental olarak rahatlatacaktı . Ama elimizden gelen birşey yok maalesef. Sonunda güzel haberler duyarız inşaallah Bu konu ile ilgili bir güncelleme yapmak isterim . 2 yılı aşan bir PERM süreci !!! Ocak 2026 — Reconsideration (İtiraz) Talebi: Red kararının ardından, yasal 30 günlük süre içinde işverenimiz reconsideration talebini dosyaladı. İtiraz dilekçesinde şunlar sunuldu: İşverenin vergi dairesinden alınan resmi belgeler (tax documents) ile şirketin gerçek, faal bir işletme olduğu kanıtlandı — yani FEIN doğrulanamama sorununun şirketin var olmamasından değil, DOL'un o dönemki (shutdown kaynaklı) sistem/veri erişim sorunundan kaynaklandığı gösterildi. Aynı işverene ait, aynı FEIN ile dosyalanmış ve 17 kişilik bir grubun shutdown öncesinde başarıyla certified olduğu emsal olarak sunuldu — yani FEIN'in sistemde daha önce doğrulanabildiği, sorunun sonradan (shutdown sırasında) ortaya çıktığı vurgulandı. Ayrıca farklı bir batch'e ait ama labor girişi bizimkinden daha geç yapılmış bir başka çalışanın, tüm redlerden sonra yine aynı işveren adına certified olduğunu öğrendik. Haziran 2026 — Analyst Review ve RFI: Reconsideration talebi dosyalandıktan yaklaşık 5 ay sonra, Haziran 2026'da dosya bir DOL analistinin incelemesine (analyst review) düştü. Bu inceleme sonrasında dosya doğrudan bir karara bağlanmadı, bunun yerine bir RFI (Request for Information) çıkarıldı. RFI'da istenen belgeler dikkat çekici şekilde, Ocak 2026'daki reconsideration talebinde zaten sunulmuş olan belgelerle birebir aynıydı (vergi belgeleri, işveren doğrulama evrakları vb.) — yani DOL yeni bir belge talep etmedi, muhtemelen dosyayı yeniden değerlendirirken elindeki belgelerin resmi olarak sisteme/kayda yeniden işlenmesini istedi. 29 Haziran 2026 — RFI Cevabı: RFI'da belirtilen süre içinde, elimizdeki belgeler (reconsideration'da sunulanlarla aynı) tekrar derlenip resmi olarak gönderildi. Cevap gönderildikten sonra bugün itibarıyla (1 Temmuz) FLAG sistemindeki dosya statüsü hâlâ "RFI ISSUED" olarak görünüyor, yani henüz cevabın işlendiğine dair bir güncelleme yok. Merakla cevabı bekliyoruz ve umuyoruzki CERTFIED olarak görürüz.
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • Parali Sponsorluk ile Green Card Almak

15
    -3 Oy
    15 İleti
    5k Bakış
    Z
    @Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
  • Is Teklifleri ile Dolandiricilik Uyarisi

40
    1
    12 Oy
    40 İleti
    5k Bakış
    M
    @Bluey teşekkür ederim. Zaten aynı izlenimi taşıyorduk, teyit etmiş olduk.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k