Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

• merhaba iyi günler, vizemi aldım ve abd ye atina üzerinden bir bilet buldum.daha önce atinadan abd ye giriş yapan veya sıkıntı yaşayan varmı?

• ⭐⭐⭐⭐

@Tunahan-Eroğlu

Uçacağınız havayolu ile bilet satın alma öncesi teyit etmenizde fayda var, kişisel deneyimlemedim. Bu başlık altında yazdığınız için sorunuzun uçak bileti ile ilgili olduğunu, Schengen vizenizin olmadığını ve ilk çıkış noktanizin Türkiye’den olacağını varsayarak yazıyorum.

Atina Eleftherios Venizelos Uluslararasi Havalimaninda (ATH) non-schengen bir ülkeden gelip non-schengen son varış noktasına devam edecek yolcular bağlantı uçuşunun boarding kartı yolcu beraberinde ise ve ilk biniş noktasından valizler ABD son varış noktasına bağlandı ise, ATH’ye varista inecekleri A kapısından pasaport kontrolden geçmeksizin yine A kapilarindan kalkacak ABD uçuşuna valizleri almaksızın ve transit vize olmaksızın devam edebilir diğer Schengen havalimanlarında transfer yapan yolcular gibi. İki uçuş arasındaki aktarma süresine, her iki uçuşunda aynı PNR altında biletlenmis olmasına, mümkünse her iki uçuşunda aynı havayolu veya codeshare antlaşması olan iki farklı havayolunun uçuşları ile icra edilmesi hususuna dikkat etmenizde fayda var.

Atina’dan yukarıda belirttiğim bilgiler doğrultusunda uçuş kapısında uçuş saatinden önce hazır olursanız, uçuşunuz öncesi görevliler ABD’ye giristeki yasak evraklarınızın tam olup olmadığını kontrol eder. ABD’deki pasaport kontrolündeki CBP görevlisi hangi ülkeden gelen uçuşla geldiğinize bakmaz, gerekli yasal dokumanlarinizi ve giriş esnasında soracağı sorulara vereceğiniz beyanlara dikkat eder.

İyi yolculuklar

• @ATS16 değerli açıklamanız için teşekkür ederim.

• Merhaba yardimci olabilirseniz sevinirim.
    Okudugun kadariyla ingiltere aktarma vizesi istemiyor. Hatta ayni gun icinde havaalanindan cikisiniza dahi izin veriyor. Durum boyleyken ben kendi biletimi olustursam sorun yasarmiyim. Yani bagimsiz iki bilet alacagim. Istanbuldan londra
    Londradan newyork seklinde.
    Bavulu alip tekrar checkin yapacagim. Deneyimleyen oldu mu? Bir sikinti cikarirlar mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@new_life

Iki ayrı PNR (iki ayrı bilet) altında uçuşlarınızı biletlerseniz, UK vizeniz olmadığı takdirde uçuşunuza izin verilmez zira valizinizi almak için veya ABD uçuşunuza binebilmek için İngiltere toprağına (pasaport kontrolden geçmek) adım atmanız gerekecek.

Tek PNR altında aynı havayolu veya codeshare antlaşması olan (IST/SAW - LON British Airways & LON-NY American Airlines) bir uçuş biletinizi satın alırsanız vize (UK veya transit fark etmez) almaksızın bağlantı havalimanında transit - connecting flights tabelalarını takip ederek ABD uçuşunuza binebilirsiniz. Uçuşunuz öncesi havayolunun sisteminden ve çağrı merkezinden teyit etmenizi tavsiye ederim tereddutunuz varsa veya bu konuda tecrübeniz yok ise. İyi yolculuklar

• Aynı PNR ile londra aktarmalı abd uçuşunda londra’da havaalanından 24 saatlik vize ile çıktım. Bunu bizzat deneyimledim.
    Mantık olarak farklı pnr’da da bu sistemin işlemesi gerekiyor.
    Ancak ATS16’nın da dediği gibi farklı pnr olduğu için sizi uçağa almayabilirler burdan binerken. Yani benim düz mantık işlemeyebilir.

Ekstrem durum olduğu için resmi bir yanıt alamayacaksınız muhtemelen sorsanızda, ya da kesinlikle transit vize isteniyor diyecekler bağlantısız uçuşlar için. O yüzden riske girmemek en iyisi. Çözüm bağlantılı uçuş.

@new_life, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Merhaba yardimci olabilirseniz sevinirim.
    Okudugun kadariyla ingiltere aktarma vizesi istemiyor. Hatta ayni gun icinde havaalanindan cikisiniza dahi izin veriyor. Durum boyleyken ben kendi biletimi olustursam sorun yasarmiyim. Yani bagimsiz iki bilet alacagim. Istanbuldan londra
    Londradan newyork seklinde.
    Bavulu alip tekrar checkin yapacagim. Deneyimleyen oldu mu? Bir sikinti cikarirlar mi?

• Ikinize de cok tsklr lakin ayni pnr li biletlerin arasi cok acik. Abd varisi 35 saati bulabiliyor. Ben bu sekilde dusunerek 15 saat gibi bir surede varabilirim demistim.

• Peki bir soru daha. Thy direk ucusu 36k. Ama bileti sirbistan kalkisli istanbul aktarmali alirsam ayni ucak 24k ya denk geliyor. Bunu alsam istanbuldan bindirirlermi ikinci ucusa?

• 35 saat müthiş aslında, tam londrada gezmelik süre var gibi, uçuşları çıkarınca 20 saat falan kalıyor.

İkinci sorunuza gelirsek, ilk uçuşa binmezseniz “no show” denilen olay olur ve 2.uçuşunuz otomatik iptal olur, binemezsiniz.

@new_life, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Peki bir soru daha. Thy direk ucusu 36k. Ama bileti sirbistan kalkisli istanbul aktarmali alirsam ayni ucak 24k ya denk geliyor. Bunu alsam istanbuldan bindirirlermi ikinci ucusa?

• Ustadim cevabiniz icin tsklr. Lakin londrayi 3 ay once altini ustune getirdik. Hadi londra asktir bir daha gezelim desek aksam iniyoruz sonraki ucus sabah erkenden. Gezmelik saat araligi degil yani.

• O zaman b planina gecip bir gun once sirbistana gidip 1 gun gezelim. Orayi da merak ediyorduk. Sonra tht ucagi ile iste donup direk abd ucariz.

• @new_life IST - Sirbistan 1 gun kalip Sirbistan-istanbul-amerika mi yapacaksiniz?

• ⭐⭐⭐⭐

@new_life geçerli UK vizeniz olacak mi seyahat tarihlerinizde?

• @ATS16, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@new_life geçerli UK vizeniz olacak mi seyahat tarihlerinizde?

Hayir bitti uk vizem. Zrn uk vizem olsa rahatca farkli pnr numarali bilet alirdim.

• @mister, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@new_life IST - Sirbistan 1 gun kalip Sirbistan-istanbul-amerika mi yapacaksiniz?

Evet ustad

• @ATS16 merhaba
    Benim green card’I’m var, miamiden Türkiye’ye uçuş bakıyorum. Fakat aynı pnr havaalanın değişikliği gerekiyor Londra aktarmalı uçuş için.Ayni pnr olmadan aynı havaalanından Miami-Londra , Londra -İstanbul alabiliyorum bu sorun olur mu?
    Ayni one da sadece frankfurt aktarmalı yani Miami frankfurt Istanbul bulabiliyorum. Bu uçuş da Fransız vize gerekiyor mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@zeynep1212

Green card sahibi olmanız bir şey değiştirmez, sahip olduğunuz pasaporta uygulanan vize rejimi geçerli olacaktır.

TC pasaportu ile seyahat ediyorsanız, bordo veya yeşil pasaport fark etmeksizin UK vizesine sahip olmanız gerekiyor farklı PNR olursa ve/veya havalimanı değiştirecekseniz İngiltere topraklarına giriş yapmanız/pasaport kontrolden geçmeniz gerekiyor.

Sorunuzda geçen Frankfurt (Almanya) aktarmalı bulduğunuz uçuş ile Fransa vizesi arasındaki ilişkiyi ve sorunuzu anlamadım ne yazık ki.

Örnek olması açısından aşağıda bir uçuşu bulabilirsiniz, bu uçuşta herhangi bir Schengen veya transit vizeye ihtiyacınız bulunmuyor.

22f537ae-ee37-4409-b0dd-2893f0b2303b-image.png

• @ATS16 transit yerine fransiz düzeltme yapmis klavye, kusura bakmayın☺
    Çok teşekkürler cevabiniz için.

• Herkese Merhaba,

31.05 tarihinde Lufthansa ile İstanbul-Frankfurt-New York uçuşu gerçekleştirdim(Valiz İstanbul teslim, NY alış olacak şekilde). Hiçbir şekilde Schengen vizesi ile alakalı bir süreç olmadı, lakin şunu hatırlatmakta fayda var, online check-in dönüş tarafında Schengen bölgesine uğramanız sebebiyle sistem sizden geçerli bir schengen vizesi istediği için -Lufthansa'nın sistemsel problemi yüzünden- yapılamıyor. Bu sebepten ötürü check-in'i havalimanında yapmanız gerekiyor, belki arayarak yapılabilir denemedim şahsen. Ezcümle, ABD vizesi ile seyahatim sorunsuz gerçekleşti, kafasında soru işareti olan arkadaşlar için.

• Merhabalar değerli dostlar,

Yukarıda değerli bilgiler yazan herkese çok Teşekkürler. Ben önümüz deki Temmuz ayının başların da Tr ye gitme planım var bu sene maalesef işlerim den dolayı çok geçe kaldım o yüzdende THY ile gitmek çok pahalıya geliyor ben de KLM nin uçusunu tercih ediceğim büyük bir ihtimalle hem uygun hem aktarma süreleri makul hem de 1 adet bağaj(23KG) dahil .

Benim bu konu da aklıma takılan güvenemediğim bir husus oldu son zamanlar da KLM yi kullanan arkadaşlar varsa NYC-AMS-İST uçuşun da Green kartlı olduğumuzdan herhangi bir sıkıntı olmuyor bagajımız otomatik olarak İST uçuşuna aktarılıyor. Benim öğrenmek istediğim KLM sitesin de Amerika uçuşlar da transfer yolcularının Amsterdam da bagajı yeniden vermeliler diyor dönüş uçunda İST-AMS-NYC uçuşunda Amsterdam da bagajı alıp tekrardan vermek gerekiyor mu böyle bir sıkıntı yaşıyan oldumu son zamanlar da KLM havayolunu kulanan olduysa yardımcı olabilirse sevinirim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |