Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @onuru, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gnollzy selamlar, eger ankarayi beklemeyi dusunuyorsaniz su riskleride goz onune almaniz gerekiyor. Agustos ayinda aciklanacak olan dv26 nin ilk bulteni ile cutoff olursaniz, ankaraya biraz mahkum kaliyor olacaksiniz veya konsolosluklara mail atarak rica minnet ile tasimaya calismaniz gerekecek. Dv25 de sizin numaraniza yakin numaralara ankara, haziran ayina mulakat verdi. Yani dv25 in ilk bulteninde current olmalarina ragmen anca haziran ayinda mulakat alabildiler.

Sorulariniza gelecek olursak eger hong kong ozelinde yanitlamaya caliscam.

1.) Bende de lise diplomamin orijinali yoktu asli gibidiri vardi. Tercumesini yaptirip bu sekilde verdim. Yanimda universite ve yuksek lisans diplomamda vardi fakat istemediler.
    2.) Diyelimki cutoff oldunuz, ilk olarak kcc den esc sayfanizda guncellestirme var diye mail alacaksiniz. Sonrada mulakata gireceginiz konsolosluktan evrak listesi mailini alacaksiniz. Vizeniz basildiginda anda da size basildigina dair mail atiyorlar ve tarih veriyorlar gelip alabilirsiniz diye.
    3.) genelde 1.5 ay gibi bir sureniz oluyor. Kendimden ornek vermek gerekirse, agustos ayinda hong kongta 2 ekime mulakatim oldugunu ogrendim.

Simdiden bol sanslar.

Değerli tecrübeleriniz için çok teşekkür ederim 🙏🏼

Haziran-Temmuz gibi Ankara çağırsa daha iyi olacaktır bizim için. Bir sene kadar zamana ihtiyacımız olacak zaten işlerimizi toparlamak ve sürece hazırlanmak için o yüzden dolayı Ankara’yı ilk etapta beklemeyi tercih etmeyi düşünüyoruz.

Oldu ki geçen senenin durumuna göre 2-3 ay sarkmalı gidiyor bu demek oluyor ki Ağustos-Eylül bandına olası bir mülakat tarihi gelir ama o da vize sayısından dolayı riskli olur diye o zaman konsolosluklara mail atmaya başlarız diye düşündük açıkçası.

İlk etapta dosya taşımamız Ekim-Kasım gibi mülakat tarihi verdirir ve 6 ay içinde gitmemiz gerekecek (sağlık muayenesi tarihinden) o da buradaki işlerimizde aksama ve ekstradan 6-8k usd’ye mal olacak bu da US’deki araba parası diyoruz.

Bir de açıkçası İngilizceyi anlamada sorun yok ama akıcı konuşmada sıkıntımız var yurtdışında bu işlemleri halletmek çok stresli gözüküyor.

• @Serapp hanım, profil kısmında imza yazan yerde, case no ve dosya gönderim tarihini de ekledim, ayrıca soruma yazdığınız açıklayıcı mesajınız aydınlatıcı oldu ve uyarınız için de teşekkürler.

• ⭐⭐

@gnollzy mulakata tercuman ile girme ihtimaliniz oluyor. Birde eger sorulari anlarsaniz basit cevaplar vererek yanitlayabilirsiniz. Ben o sekilde yaptim herhangi bir ayrinti vermeden sorulan sorulara yes no seklinde yanitlar verdim. Aslinda cok iyi bir cn niz var fakat karar yinede sizlerin. Henuz sureciniz baslamadan bir onceki donemlerin sureclerine bir goz atmanizi tavsiye ederim. Simdiden bol sanslar.

• @onuru merhaba e devlette yurtdışı da gözüküyor mu bakayım bilmiyordum , yani benden çalıştığıma dair ispat isteseler eski pasaportlarimi mi yanımda götüreyim

• merhabalar
    her gun foruma giriyorum ama sanirim hala CN olayini tam anlamis degilim. diyelim ki 2026EU5000 turkiye 5001 macaristan olabilir demi? Anladigim kadari oyle. eger dogru anlamissam. ve sayilar rastgele ayrupaya yayilmissa. Ve diyelim ki 20000 numaranin icinden atiyorum sadece 1000 tanesi tr olsun ve bu 1000 kisinin 900 tanesi 15000-20000 arasinda olsun sonucta ilk cumlelerim hakliysam ve bu sayilar rastgeleyse ve eger 150xx no lu kisi eger tr deyse ankarada vize gorusmesi alma ihtimali vardir diyebilirmiyiz.sorumu sacma bulanlardan ozur dilerim:))

• @sevonilo bu senin performansına bakıp üzülüyorum sen temmuz ağustos gibi cut of olur diyorsun

• ⭐⭐

@Ekremi selamlar, yurtdisinda calistiginiza bir belge isteyecekleri dusunmuyorum ama eger alabiliyorsaniz hazirlikli olmakta fayda kesinlikle var. Sabika kaydi icin de biran once baslamanizi tavsiye ederim. Ne kadar surecegini bazen kestiremiyorsunuz. Eski pasaportlarinizida yaninizda goturun, eger pasaportunuzda eski abd vizesi var ise isteyebilirler fakat yoksa buyuk ihtimalle istemeyeceklerdir. Sabika kaydi icin forumda bir konu var, kisa bir arastirma ile hangi ulkeden almak istiyorsaniz ilgili deneyimlere ulasabilirsiniz. Simdiden bol sanslar.

• @zelos
    Selamlar,

• Abd vatandasi cocugunuz ABD gocmeni olamayacagi icin, surecinizde onunla seyahat etmeniz gerekmiyor. Cocugunuz icin form doldurduk demissiniz, kastiniz tam olarak DS-260 formu mu? Abd vatandasi cocugunuz dosyanizi transfer ettiginiz ulkeye seyahat etmeniz gerekmiyor, eger bir sebeple yaninizda olmasi gerekirse mulakata gireceginiz konsolosluga bildirip mulakatiniz sirasinda sizinle birlikte olacagina dair izin talep edebilirsiniz.
    • Malezya vatandasliginiz ya da oturumunuz yoksa size bir kolaylik saglamaz. DV2024 mali yilinin sonuna dogru Malezya’ya seyahat edip, dosyasini tasiyan cok kisi oldu, maalesef buyuk bir cogunlugu mulakat alamadilar ve mali yil bitti, bu sebeple dogal olarak DV2025’te ilgili konsolosluga KCC ile dosyasini tasiyarak sansini deneyeni henuz okumadim. Bir onceki yil yasanan olumsuzluk sebebiyle, talihliler BNK ya da HNK gibi sorunsuzca vizelerini aldiklari ulkere yonelmektedirler. Yine de siz, dosya numaraniz current oldugunda Kuala Lumpur ABD Buyukelciligine email atip, Malezya gecmisinizden cok detayli olmayacak bir sekilde bahsederek transfer talebinde bulunabilirsiniz, eger konsolosluk isterse dosyanizi tasiyacaktir.
    • Kuala Lumpur Police Report nasil alinabildigi konusunda daha once Malezya’dan vizesini alan @atalardankalanbirben arkadasimizin profilene girerek, kendisinin mulakat deneyimini okuyabilirsiniz. Mulakata nerede girerseniz girin, bu ulkeden alinan polis raporunu sunmaniz gerekecektir.
    • Kuala Lumpur saglik kontrolu konusunda ise benim profilime girerek, paylasmis oldugum Malezya mulakat ve saglik kontorulu deneyimimi okuyabilirsiniz.
    • Saglik randevunuz ve mulakat ve vize basim sureci icin genellikle 2-4 hafta arasinda degisiklik gosterebilir, bu mulakata gireceginiz ulkeye ve sizin planlamaniza gore sekillenir.

Viyana ozelinde,

• Eger vize sorununuz olmayacagini dusunuyorsaniz, dosya transfer masraflariniz uzak dogu asya ulkelerine gore daha az olacagi icin, ilk tercihinizin Viyana gibi Avrupa ulkerinden yana yapmanizi tavsiye ederim.
    • Nasil bir plan yapacaginiza karar vermeden once “Viyana” anahtar kelimesi ile forumda arama yaparak gecmis senelerin mulakat deneyimlerini okumanizi tavsiye ederim. Cok guzel deneyimler mevcut eminim size yol gosterecektir. Viyana icin son iki sorunuzun cevabina da bu sekilde ulasabilirsiniz.
    • Schengen vize basvurunuz sirasinda ABD gocmen vizesi gorusmeniz oldugunu belirtmemeniz daha iyi olacaktir. Gectigimiz senelerde bu sekilde basvuru yapip vize amacina uygun olmadigi gerekcesiyle red edilenler de oldu vizlerini alanlar da. En temiz olani, en kolay vize veren x bir Avrupa ulkesinden alabileceginiz en uzun sureli turist vizesine basvurarak sansinizi denemenizdir.

Genel olarak,

• Sira numaraniz current olursa konsolosluklar aracigiyla, sira numaraniz current olmadan once ise KCC araciligiyla transfer edebilirsiniz. Guncel olarak konsolosluklarin insiyatifine kalmadan, KCC ile tasimak daha kolaydir.
    • Current olmadiysaniz eger dosyanizi KCC araciligiyla birden cok kez tasitabilirsiniz. Current olduysaniz eger ilgili konsolosluklardan rica etmeniz gerekmektedir, kabul etmeme haklarinin her zaman oldugunu bilmelisiniz. Iki sekilde de dosyanizi birden cok kez tasitabilirsiniz.
    • Enfeksiyon testinden kastettginiz tam olarak nedir? Eger antikor testinden bahsediyorsaniz, su an bunlarla ugrasmaniz icin cok erken, once mulakat alabilmeye odaklanmanizi tavsiye ederim, bulteni takip ederek olasi mulakat tarihinize yakin aksiyon alabilirsiniz.

Sorularinizin cogunlugu daha once forumda sorulup, cevaplanmis sorular. Sureciniz icin en dogru adimlari gecmis deneyimlerden faydalanarak kolaylikla atabilirsiniz, firsat buldukca forumda vakit gecirmenizi tavsiye ederim. Bol sanslar.

• @onuru Sabıka kaydının bir geçerlilik süresi var. Eğer belgeyi aldıktan sonra süresi geçerse ama o tarihten sonra o ülkeye hiç giriş yapmadığım görünüyorsa, bu sorun olur mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@chefozy, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar
    her gun foruma giriyorum ama sanirim hala CN olayini tam anlamis degilim. diyelim ki 2026EU5000 turkiye 5001 macaristan olabilir demi? Anladigim kadari oyle. eger dogru anlamissam. ve sayilar rastgele ayrupaya yayilmissa. Ve diyelim ki 20000 numaranin icinden atiyorum sadece 1000 tanesi tr olsun ve bu 1000 kisinin 900 tanesi 15000-20000 arasinda olsun sonucta ilk cumlelerim hakliysam ve bu sayilar rastgeleyse ve eger 150xx no lu kisi eger tr deyse ankarada vize gorusmesi alma ihtimali vardir diyebilirmiyiz.sorumu sacma bulanlardan ozur dilerim:))

DV çekilişinde kazananlara verilen Case Number (CN)'lar, belirli bir sırayla ama tamamen rastgele şekilde veriliyor. Örneğin Türkiye’den kazanan sayısı, toplam verilecek vize sayısının %7’si olup 2025 yılında bu sayı 4194 kişi idi. Ancak bu 4194 kişinin CN'ları ardarda değil; 50, 3.500, 23.000, 38.000 gibi geniş bir alana yayılmış durumda.

Avrupa kıtasına ait olan tüm ülkeler EU kategorisine girer örneğin TR'den birinin CN'ı EU12550 ise, EU12551 başka bir ülkeden birine ait olabilir ya da hiç kimseye verilmemiş olabilir. Bu kullanılmayan numaralara “hole” (boşluk) deniyor.

Mülakatlar konsoloslukların hızına ve kapasitesine bağlı olarak veriliyor. Örneğin Ankara Konsolosluğu oldukça yavaş ilerlediği için, her ay yalnızca 10–15 kişiye mülakat veriyor ve bu da CN’lerin 3.000–4.000'li rakamlara çok geç gelmesine neden oluyor.

2025 talihlilerinden Temmuz ayında mülakata girecek olanların CN bilgilerini 2025 excel tablosunda görebilirsiniz.

• @ATS16 Merhaba bugün KCC mail gönderdim yaş problemiyle ilgili net olarak değilde USCIS Politika El Kitabı – Cilt 7, Bölüm A, Bölüm 7, Kısım F, Bölüm 2 okumamı önermiş.
    Bu bölüm, Çocuk Durumu Koruma Yasası (CSPA) kapsamında yaş hesaplamalarıyla ilgili güncel politikaları ve uygulamaları detaylandırmaktadır. Özellikle, vize numarasının kullanılabilir hale geldiği tarihin, CSPA yaş hesaplamasında ne zaman dikkate alınacağına dair netlik getirilmiştir.demis. Bende araştırdım en son yapay zekaya sordum

Ana Noktalar

Vize Kullanılabilirliği: USCIS, CSPA yaş hesaplamasında, vize numarasının kullanılabilir hale geldiği tarihi, başvuru kabulü için vize numarasının mevcut olduğu tarih olarak kabul etmektedir.

Başvuru Süresi: Başvurunun kabul edilebilir olması için, vize numarasının kullanılabilir hale geldiği tarihten itibaren 1 yıl içinde başvurunun yapılması gerekmektedir.
    USCIS Politika El Kitabı – Cilt 7, Bölüm A, Bölüm 7, Kısım F, Bölüm 2 Özeti

1. CSPA yaşı nasıl hesaplanır?

CSPA yaşı = Çocuğun gerçek yaşı - (Vize numarasının kullanılabilir olduğu tarih - Başvurunun kabul edildiği tarih)
    2. Vize numarasının kullanılabilir olduğu tarih
    3. Başvurunun kabul edildiği tarih

ABD içinde dosya açılış tarihi (Adjustment of Status için), DV programında ise DS-260 formunun gönderildiği tarihtir.

Bu tarih, Konsolosluğun vize görüşmesi için randevu verdiği ve vize numarasının açık olduğu tarihtir. Diye söyledi current olduğu tarih olarak ekledi (benim kızım temmuzda 21 olacak)
    Peki 5200 aralikta oldu mülakata diyelim 2026 haziranda cagrildik ne olacak dedim

1. Gerçek yaş (1 Aralık 2025 itibarıyla):

Temmuz 2004 → 1 Aralık 2025 = 21 yıl 5 ay

1. Bekleme süresi:

Mayıs 2025 → 1 Aralık 2025 = 6 ay 25 gün
    (Yani yaklaşık 7 ay)

1. CSPA yaşı = Gerçek yaş – bekleme süresi

21 yıl 5 ay – 7 ay = 20 yıl 10 ay

1. Mülakat Haziran 2026’da olsa bile...

Hiç sorun değil. Dedi ben başta yanlış anladım mulakatta dv260 ı gönderdiği tarihteki yasa bakiliyormus. Ama 5200 u Ankara çağrırmi sizce sene içerisinde

• @Serapp cok tesekkur ederim yanitladiginiz icin.

• Merhabalar herkese, birkaç gün önce KCC’ye dosyamı Bangkok’a taşımak istediğime dair forumda gördüğüm taslak emaillerden birini kullanarak bir email attım; ancak bugün böyle bir geri dönüş aldım:

“* Thank you for your inquiry.
    When filling out your Form DS-260 you will have the opportunity to update your physical address and to select the consular section at which you would like to be interviewed.
    Generally speaking, this must be the consular section that is closest to where you will be living, in the country of your residence, when you are interviewed. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)
    If you must change your address or interview location again after you have submitted your
    DS-260, you will need to write to…* diye gidiyor email. KCC’ye email atmamı istiyor kısaca, ama zaten ben bunu yaptım, dönüş olarak neden tekrar böyle bir email alıyorum?

Yani ben zaten DS-260 formumu ilk gün doldurdum, acaba taşıma isteğimi mi anlamadılar? Tekrar bir taşıma maili mi atmalıyım? Bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim, teşekkürler…

• ⭐⭐

@zakaria selamlar, problem olacagini dusunmuyorum, sonucta tekrardan bir giris-cikisiniz olmayacak o ulkeye. Ek olarak sabika kayitlarinin gecerlilik suresi 2 yil diye biliyorum ama bir teyit etmek lazim.

• Bu senenin excel tablosu geçtiğimiz senelerdeki gibi doluluk oranının düşük olmasının sebebi nedir sizce?

Ortalama 600+ kişi doldururken henüz 250 kişi bile olmamışız. Geçtiğimiz senelerde de böyle yavaş yavaş mı doluyordu? İki hafta olacak açıklananı çünkü.

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar iyi günler dilerim. Aklıma takılan bir soru mevcut. Numaralarımız Current olduktan sonra vize verilip verilmiyceği kesin degil bunu biliyoruz. Ancak eger ki numaramiz Bültene girdiyse ve vize verilicekse ortalama olarak kaç gün/hafta icinde vize tarihleri veriliyor? Bunu anlamanin ej kolay yolu gecmis senelerdeki Cut-off ile Exceldeki mulakat tarihlerini karsilastirmak midir? Tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar iyi günler dilerim. Aklıma takılan bir soru mevcut. Numaralarımız Current olduktan sonra vize verilip verilmiyceği kesin degil bunu biliyoruz. Ancak eger ki numaramiz Bültene girdiyse ve vize verilicekse ortalama olarak kaç gün/hafta icinde vize tarihleri veriliyor? Bunu anlamanin ej kolay yolu gecmis senelerdeki Cut-off ile Exceldeki mulakat tarihlerini karsilastirmak midir? Tesekkurler

2023 ve 2024 Excel tablosunda Mülakat mail tarihi (2NL) ile hemen yan sütunda mülakat tarihi yazmakta. Bu bilgilere bakarak aradaki zamanı öğrenebilirsiniz.

• Hocam merhaba, formumu doldururken küçük bir hata yaptığımı fark ettim. Ben İngiltere’de yaşıyorum ve burda çok fazla kullanılmasa da bölge, yani state, isimleri bulunmakta. Ben formda adresimi girerken Tr’deki mantığa aklım gittiği için hem city hem de state kısmına şehrin adını yazmışım, trdeki merkez-şehir gibi düşünerek. Bana o adres üzerinden bir posta vs göndermeleri gerektiğinde veya ilerde pasaportumu gönderdiklerinde şu an ki haliyle de kullanılabilir çünkü state adı dışında diğer adres bilgilerim doğru ve burada amerika gibi bariz bir eyalet sistemi yok ancak kasım ayında yaptığım başvuruda state adını doğru, ds 260da ise bulunduğum şehir olarak yazdığım için bir farklılık oluşmuş gibi görünecek eğer karşılaştırılırsa. Ufak bir hata da olsa bunun için dosya açtırmama gerek olur mu yoksa bunu dosyam buraya taşındığında ya da interview günü konsolosluğa gittiğimde mi düzelttirmeliyim? Teşekkürler.

• @onuru teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

• 2655
  • 728
  • 180
  • 8486
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |