Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@ceycey12345 selamlar, size tavsiye edebilecegim tek nokta ingilizcenizi olabildigince gelistirmek. Eger tek basiniza birseyler yapmak istiyorsaniz ingilizce kesinlikle sart. Elinizde guzel bir bilezik var, birazda ispanyolca ogrenirseniz bence is bulmaniz baya bir kolaylasicaktir. Simdiden bol sanslar.

• Merhaba, DS-260 ı submit ettim. Dosyamı Bangkok’a taşıyacağım fakat Ağustos ayında nikahım olacak. Evlendikten sonra mı taşıma yapmam mantıklı olur yoksa taşıma yapıp sonrasında dosyayı açtırıp mı eşimi eklemeliyim. Şimdiden teşekkürler.

• Herkese merhabalar. benim case number 9000 lerde, burda randevu ihtimali çok düşük. Ben viyanaya taşımak istiyorum ama bordo pasaportluyum. Merak ettiğim şey diyelim ki viyana kabul etti ve randevu verdi, en çabuk hangi ülkeden schengen alabilirim, ayrıca viyana için başvuracaksam DV vize mülakatı için olduğunu belirtmeli miyim schengen başvurusunda. Şimdiden teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@probist içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, bugun veya yarin dosya tasimayi dusunuyoruz ama bordo pasaportlular icin sizce nelerdir? Hong Kong , Bangkok ve Kuala Lumpur disinda alternatif var midir? Bir de bu ulkelerin dosya tasimak icin 2026 mali yili icin de oturum istemeyecegini nasil teyit edebiliriz? Tesekkur ederim. Bir de hangi ulke neden secilmeli kisaca yazabilecek varsa tesekkur ederim.

2026 Excel tablosunda isminizi göremedim. Bu tablo takip yapmak için çok önemli. Lütfen bilgilerinizi giriniz.
    Şimdiye kadar oturum şartı aramadan DV vizesi basan bordo pasaportla gidebileceğiniz HK ve BK var. Şimdiye kadar istemediler ama bundan sonra oturum istemeyeceğini de teyit edemeyiz elbette ama başka şansınız da yok. Bu CN ile Ankara'dan alamayacağınıza göre dosyanızı taşıyıp beklemekten başka bir yol yok. Bol şanslar.

• ⭐⭐⭐⭐

@kemal85, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

ds260 formu için kocaman "HİÇBİR KONU İÇİN , MÜLAKAT ALANA KADAR FORMUNUZU AÇTIRMAYIN!!!" yazıyor ama bu nasıl oluyor tam anlamadım. Formu doldurduğun sayfayı tekrar açıp bakmamak mı kasıt? Lütfen açıklar mısınız!

Kemal bey Excel tabloda varsınız orada CN 11XXX
    İmzanızda düzeltme yapın lütfen.
    Formu açtırmak, formu doldurduğunuz sayfada açıp bakmak değil. Siz formu submit ettikten sonra dosya kilitlenir ve içinde hiç bir değişiklik yapamazsınız.
    Mülakat almadan önce bazı değişiklikler yapmak amacıyla KCC'ye dosyamın kilidini açın diye mesaj atmamanız gerekiyor. Eğer kilidi açtırırsanız submit tarihi değişiyor ve bu sizin aleyhinize olmuş oluyor. Bu uyarının sebebi bu.

• ⭐⭐⭐⭐

@demetdemirsf, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar, 28k CN ile şimdiden KCC'ye mail atmak mantıklı mı? Yoksa ilk birkaç ay gidişata baktıktan sonra mı? Teşekkürler

Şimdiden taşıma yapmanız mantıklı. Gidişata bakmak derken? Ankara'dan mülakat almanız imkansız zaten.

• Bugün itibariyle dosyamız Hong Kong a taşınmış bulunmakta artık beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey kalmadı hakkımızda hayırlısı.

• ⭐⭐⭐⭐

@FROG-FROG, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar ben ds-260 formunu doldurdum gönderdim confirmation pagei çıkarttım fakat bundan sonra ne yapmam gerek mail mi atacaklar bazıları mail gelmiyor vs dedi çok detaylı şekilde bunu açıklar mısınız

Mülakat maili alana kadar yapacağınız bir şey yok.
    Mail aldıktan sonrası için bu iletiyi okuyun lütfen. Çok detaylı bir açıklama mevcut!

• ⭐⭐⭐⭐

@burakcan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, Green Card çekilişini kazandım.
    Ancak henüz DS-260 formunu doldurmadım. 20 Mayıs’ta nikahım olduğu için, evlilik sonrası soyadı değişikliği gibi işlemlerle uğraşmamak adına başvuruyu nikah sonrasına bırakmayı planlıyorum. Case numaram 8000’lerde.
    Başvuruyu hangi ülkeden yaparsam sürecin daha hızlı ilerlemesi açısından daha avantajlı olur sizce?

Ayrıca bu süreçte danışmanlık hizmeti almaya gerek var mı, yoksa işlemleri kendim yürütebilir miyim?
    Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Sorularınıza cevap alabilmek için öncelikle imzanızı düzenleyin.
    Sonra 2026 Excel tablosuna bilgilerinizi girin lütfen.

• Merhaba. Bu CN beni çok düşündürüyor. Ülke kotası mutlak suretle dolmak zorunda mı acaba ? Yani, belirlenen sayıdan saha az kişiye vize basılıp gerisi eklenebilir mi, buna ihtimal var mı ? bizim CN gelene dek kota dolabilir diye korkuyoruz doğal olarak.. endişelerimizin hoşgörülmesini rica ediyorum; zira tabir-i caizse hayat memat meselesi 😊

• @ozzyosbourne, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, DS-260 ı submit ettim. Dosyamı Bangkok’a taşıyacağım fakat Ağustos ayında nikahım olacak. Evlendikten sonra mı taşıma yapmam mantıklı olur yoksa taşıma yapıp sonrasında dosyayı açtırıp mı eşimi eklemeliyim. Şimdiden teşekkürler.

Her iki opsiyon da uygun ikisini de yapabilirsiniz.Ancak evlendikten sonra eşinizi submit etmeniz dosya açtırmanız anlamına gelmiyor burayı atlamayın,erkek bireyseniz evlendikten sonra eğer eşinizde soyad değişikliği olacaksa eğer yeni pasaport ve kimlikler gelince eşinizi dosyanıza submit edeceksiniz "spouse"olarak,dosya açıp medeni durumunuzu güncelleme işi mülakat tarihiniz belli olduktan sonra yapılacak!

• @HALİT-Ozgur, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhabalar. benim case number 9000 lerde, burda randevu ihtimali çok düşük. Ben viyanaya taşımak istiyorum ama bordo pasaportluyum. Merak ettiğim şey diyelim ki viyana kabul etti ve randevu verdi, en çabuk hangi ülkeden schengen alabilirim, ayrıca viyana için başvuracaksam DV vize mülakatı için olduğunu belirtmeli miyim schengen başvurusunda. Şimdiden teşekkürler

Geçmiş yıldan okuduğum tecrübelere dayanarak Viyana'ya "greencard vize görüşmesinden dolayı" gibi bir sebeple schengen başvurusu etkili bir sebep olmuyor.

• Merhaba ,
    Yurt dışında uzun bir süre çalıştım yalnız tam olarak ise başlama ve çıkış tarihlerini hatırlamıyorum ? Ds260 ta istenen yere yazamıyorum.
    Bunun dışında orda çalıştığıma dair herhangi bir belge hazırlamam gerekiyor mu ?
    Sabıka kaydı kesin lazımmis onu hazirlayacagim.

• Bu ileti silindi!

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Murat-Dündar 1 ocak 😉

Merhabalar, üç sorum olacak birisi meraktan diğerleri süreçle ilgili.

1. Dosya numaramdan dolayı ilk etapta Ankara’nın mülakat tarihlerini bekleyip gözlemleyeceğim ve ilk tercihim orası olacak. Bunu baz alarak; önlisans diplomamın orijinalini buldum ancak lise diplomamın sadece aslı gibidir kaşeli hali mevcut orijinali yok. Bu durum Ankara, Hong Kong veya Bangkok için bir sorun oluşturur mu? Diplomayı yeniden basmıyorlar çünkü.

2. Bu sorum meraktan olacak. Normal işleyen bir süreç göz önünde bulundurulursa KCC’den ya da Konsolosluktan toplamda kaç kere mail alacağız? (Mülakat öncesi, bilgilendirme, onay, ret, istenen belgeler vb)

3. Mülakat tarihinden ortalama olarak ne kadar zaman önce şu tarihte mülakatınız olacaktır diye mail geliyor?

Teşekkürler 🙏🏼

• Merhaba 13 binlerdeyiz. Dosya taşımayı düşünüyoruz. Sizce en mantıklı ülke neresi? Hong Kong çok maliyetli duruyor. Bangkok düşünüyoruz. Başka bir tavsiyeniz var mıdır?

• ⭐⭐

@gnollzy selamlar, eger ankarayi beklemeyi dusunuyorsaniz su riskleride goz onune almaniz gerekiyor. Agustos ayinda aciklanacak olan dv26 nin ilk bulteni ile cutoff olursaniz, ankaraya biraz mahkum kaliyor olacaksiniz veya konsolosluklara mail atarak rica minnet ile tasimaya calismaniz gerekecek. Dv25 de sizin numaraniza yakin numaralara ankara, haziran ayina mulakat verdi. Yani dv25 in ilk bulteninde current olmalarina ragmen anca haziran ayinda mulakat alabildiler.

Sorulariniza gelecek olursak eger hong kong ozelinde yanitlamaya caliscam.

1.) Bende de lise diplomamin orijinali yoktu asli gibidiri vardi. Tercumesini yaptirip bu sekilde verdim. Yanimda universite ve yuksek lisans diplomamda vardi fakat istemediler.
    2.) Diyelimki cutoff oldunuz, ilk olarak kcc den esc sayfanizda guncellestirme var diye mail alacaksiniz. Sonrada mulakata gireceginiz konsolosluktan evrak listesi mailini alacaksiniz. Vizeniz basildiginda anda da size basildigina dair mail atiyorlar ve tarih veriyorlar gelip alabilirsiniz diye.
    3.) genelde 1.5 ay gibi bir sureniz oluyor. Kendimden ornek vermek gerekirse, agustos ayinda hong kongta 2 ekime mulakatim oldugunu ogrendim.

Simdiden bol sanslar.

• ⭐⭐

@Abdullah-Kılıçaslan selamlar,

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• ⭐⭐

@Demet-Demirkır selamlar,

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• ⭐⭐

@Ekremi selamlar, edevlet uzerinden giris cikis tarihlerinizi gosteren bir belge vardi. Oradan alabilirsiniz yada pasaportunuzda bulunan giris cikis damgalarindan bulabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 221
  • 153
  • 316
  • 728
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |