Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan Sağol abi seviliyorsun ❤

• @gucarslan değerli yorumlarınızı bekliyoruz hocam 🙂

• @gucarslan sağolun hocam, analizinizi bekliyoruz.

• @mehmetizmirli AOS yapanlarda süreç normal AOSler gibi olmuyor. Aile tipi yapılanlar mesela 1-2 seneyi bile bulabiliyor. DV Lottery sebepli AOSler öncelikli ve hızlı yapılmaya çalışılıyor 30 Eylül'e kadar süre olduğu için.

Eğer sıra gelirse belgelerimi ilgili ay gelmeden yollayacağım (early filing diyorlar buna), belgeleri taratıp inceleyecekler, parmak izi randevusu verecekler, sonra current olduğum ay gelince ya randevuya çağıracaklar ya da muaf tutup direkt kartı basacaklar. Bu sene yapan arkadaşlarım genelde belge yolladıktan sonraki 50-60 gün içinde kartlarını aldılar. Eylülde sıra gelirse bana temmuzda belgeleri yollarım. Biraz sıkışık olur ama eylül içinde alırım diye umut ediyor(d)um. Temmuzda 19 bin görmek umudumu baya kırdı.

• @zekiye-kahveci Malum sene sanırım 2021. Covid dönemi olduğu için değil kota doldurmak, doğru düzgün mülakat bile yapamadılar. Öyle olunca "current yapsak bile zaten kotayı dolduramayız" diye current yaptılar. Nitekim bir avuç sayılabilecek kart verip geçtiler seneyi. Bu sene current yapıp son 2 ay kaos çıkarmazlar. Geçen sene eylülde 32 binden 50 bine çekip baya küfür yediler konsolosluklardan.

• @mks Eger halen kota verken current yapmazlarsa, topluca KCC ye mail de atabilirsiniz, yoksa zaten hakkiniz yaniyor.. Belki bir umut diye yer acarlar son aylarda

• @gucarslan DV2025 max vize kotası 50 bin mi ? Kotanın açıklandığı sayfa linki var mı ?

• @fahriakc NACARA dahil 55.000. Link

• Benim numaram 25 binlerde ankarayı seçmiştim, şansımı arttırmak istiyorum onun için konsolosluk değiştirmeyi düşünüyorum. Balkan ülkeleri veya asya ülkelerinden konsolosluk seçince şansım artar mı acaba bu konuda bilgi verir misiniz

• @mks Aynen oyle, ayrica surec yavasladiginda bulundugunuz eyaletteki temsilci veya senator araciligiyla durumu sorgulatabiliyorsunuz. AOS'teki en buyuk problem background check asamasinin ne kadar surede tamamlandigi. Eger FBI background checki 30 Eylul'den once tamamlayamazsa USCIS'in yapabilecegi hicbir sey yok. Bunun disinda bence net daha avantajli bir yol.

• ⭐⭐

@bkaraca selamlar, tam rakami verecek olursak 51,350. Asagidaki linkte detaylara ulasabilirsiniz. Bol sanslar.

Duzeltme: aralik bulteni ile 52.000 olarak guncellenmis.

• @bkaraca 52 bin AOS Dahil.

• @Stoic-Turk Dünkü VB sonrası analizlerinizde bir değişiklik oldu mu hocam? Britsimon'u da bekliyorum neler diyecek, ne yorum yapacak. 23xxx için sorun yok diyordu ama dünden sonra artık riskli göreceğini düşünüyorum. AOS olması tek avantaj gibi.

• @mks hail mary artık daha olası tarzında bir şeyler yazdı

• @onuru son 52 bin olarak güncellendi

These amendments will further reduce the DV-2025 annual limit to approximately 52,000. DVs are divided among six geographic regions. No one country can receive more than seven percent of the available diversity visas in any one year.

• ⭐⭐

@fahriakc selamlar, tesekkurler duzeltme icin.

• @mks Son bulten beni sasirtti ve hayal kirikligina ugratti. Bu yuzden yaptigim hesaplamalarin sadece birer tahmin oldugunu goz onunde bulundurmanizi rica edecegim. Olabildigince gercekci ve veriye dayali tahminler yapmaya gayret ediyorum.

Ben hala 25K - 28K arasi icin umitliyim. Tabii sadece guncel olmasindan bahsediyorum. Eylul ayinda guncel olan bircok kisi mulakat alamayacak. Eylul ayinda guncel olan talihlilerden agirlikli olarak mesguliyeti az olan konsolosluklardan mulakat bekleyenler ve AOS yapanlar surece devam edebilecek.

Hep soyledim, tekrar soyluyorum. Konsolosluk kapasitesinde su an icin bir yogunluk gozlemlemiyorum. Veriler bunu soyluyor. Eger yogunluk olsaydi Avrupa konsolosluklarinda guncel olan son binlik aralik icin dagitilan mulakat sayisi onceki araliklardan dusuk olurdu. Bu durum su anda soz konusu degil, onumuzdeki birkac ayda degisir mi bilmiyorum.

Son zamanlarda dusundugum sey DV2025'in DV2024'ten daha hizli gitmesi (bulteni kastetmiyorum, caselerin islenmesini kastediyorum). Sebeplerinin ne olabilecegi konusunda spekulasyon yapmayacagim; ancak soyle bir durum olustu bu son bulten itibariyle: Haziran'da guncel olan gercek case sayisi 2025'te 11164, 2024'te 12450. Yaklasik 11.5% daha az. Bu sene icin bir ilk bu. Bundan once hemen hemen ayniydi. Vize ve mulakat dagitimlarina bakinca EU icin surecin etkin devam ettigini goruyoruz. Yani EU kotasini doldurmak icin guncel yapilmasi gereken case sayisinin bu sene daha az oldugunu kabul etmek lazim. Buna ister FAM politikasi deyin, ister bunu insanlarin bu sene gocmeye daha istekli olmasina baglayin. Sebebi onemli degil bence.

Yukarda soyledigim gibi guncel olan case sayisi 2025'te 11.5% daha az. Bu farkin yil sonuna kadar artacagini tahmin ediyorum zira yaz aylarinda vize/mulakat dagitim isleri yilin basina kiyasla hizlaniyor. Ayrica 2025'teki kotanin daha dusuk oldugunu da goz onunde bulunduralim (Yaklasik %6.4) ve yil sonunda guncel hale getirilen case sayisinin 2024'e gore 20% daha dusuk olacagini varsayalim. Bu bizi 2025EU26978 numarasina getiriyor. Duz hesap EU27000 diyebiliriz. Bu benim kafamda baz sayi. Yani son durum yaptigimiz varsayimlarin dogru olmasina gore bu baz sayinin altinda veya ustunde gelisebilir. Ornegin, kota dususundeki 6.4%'lik farki her bolge esit veya orantili paylasmayabilir. Belki EU bolgesi bu dususten daha az etkilenecek. O durumda EU27000'in ustunde bir sayi beklerim. Ote yandan, bu gun 2025 ve 2024 arasindaki fark 11.5% ve yil sonu farkin 20% olacagini tahmin ediyorum; ama onumuzdeki birkac ay 2025 daha da ivmelenirse belki de yil sonu farki 25% olacak. Bu durumda da EU27000'in altinda bir sayi gorecegiz.

Acikcasi ben iyimser taraftayim. Yani EU bolgesinin kota dusunden daha az etkilenecegini (gectigimiz yillarda Avrupa Afrika'ya kiyasla daha etkin sekilde vize alabildigi icin) ve 2025'in yil sonunda 2024'ten daha fazla ivmelenmeyecegini (ivmelenmesine inanmak icin bir sebep olmadigi icin), dolayisiyla 20%'lik fark varsayiminin gereginden fazla yuksek oldugunu dusunuyorum. Mesela 15% olabilir. %15 olursa EU29000 seviyesine geliriz. Ozetle 1 Subat'ta yaptigim EU28K tahminimin hala arkasindayim.

• @Stoic-Turk İnşallah bir an önce dediğiniz yüksek sayıları görürüz ve herkes derin bir nefes alır. 25 hin tahmini matematiğe en uygun, en akılcı tahmin gibi duruyor genelde ama "minimum" şartlar olması sebebiyle son aylardaki yoğunluğu göz önüne alarak bir esneme payı verilebilir ve 27-28 seviyelerine çıkabilir tabii. Gerçi bu sefer mülakat aldı/alamadı durumları yaşanacak ama bu da her sene olan bir durum ne yazık ki. Ankara konsolosluğu hâlâ 5 binlerle 6 binlerle uğraşsın...

2024'te son 2 ay yaşanan ciddi artışların arkasındaki "akıllar" eğer hâlâ aynı pozisyonda çalışıyorsa belki yine benzer bir yüksek artış görürüz ama çok daha temkinli ve işini bilen bir işleyiş var gibi. Millet Trump etkisi diyor ama Trump altı üstü 50 bin kişinin aldığı kartı ne yapsın, her sene milyon tane insan alıyor aile, sponsor, iş, şu bu yöntemlerle. Trump'ın umurunda değilizdir :))

• @mks Evet, ben de durumun "Trump etkisiyle" aciklanamayacagini dusunuyorum. Bunun iki sebebi var 1) Ortada bu durumu destekleyici bir kanit yok, 2) Trump'in boyle bir hamleyi sessiz sedasiz yapmayacagina inaniyorum. Mutlaka medyaya yansiyacak sekilde yapardi boyle bir seyi.

• @Stoic-Turk hocam emeğine sağlık ve güzel noktalara değinmişsin.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

114

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |