evet, diger konudan devam edelim arkadaslar. Ben daha sonra iki basligi birlestirecegim.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2264/greencard-çekilişi-kalkıyor-mayıs-ayı-yasa-tasarısı
@ArifK34-0 Twitter’dan dv pause sayfaları, hukuk sayfalarıno takip ediyordum. Burada herkesin bildiği red eagle, Curtis, press unpause, britsimon vs. gibi sayfalar.
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;
“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}
Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^n
Şimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %10
2
1 − (0.9)² = 0.19 → %19
5
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.95
10
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”
Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.
Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
Afganistan
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
@Srn-Cskn e-devlet üzerinden yeni pasaport numaranızı öğrenebilirsiniz, fiziki olarak gelmesine gerek yok.
@gucarslan merhaba vize durumunu kontrol edin demiş ben giriyorum ceac vize durumu kontrol sayfasına AA ile başlayan DS-160 formunun numarasına hata veriyor. hiç değişiklik yapmamıştım formda randevu da Kasım ayında Formu (2024 te doldurdum)
@jacklendo mülakat girmeden vize durumunu kontrol edemezsiniz 
o ifade, mülakat girdikten sonraki süreç için. şu an aktif olmaz.
Merhaba herkese green kart için bizim 2nl mailimiz 11 nisanda geldi 24 haziran için mülakat randevumuz var ama bu ais vs değişen sistemi nasıl yapmamız gerekiyor anlayamadık yeni sisteme mi tabi olacak yoksa şu an ais kaydı yapsak oluyor mu?
@arfarsln sistem değişmeden ais kaydınızı yapın.
eğer mülakat için aktif değil uyarısı alıyorsanız [email protected] a mail atıp ilgili durumu güncelleyin.
ancak yarın son gün, umarım yapabilirsiniz.
@gucarslan aaa tamam teşekkür ederim 

@gucarslan teşekkür ederim.Kaydımızı başarı ile yaptık
@gucarslan merhaba, mülakat tarihimiz 24 Haziran, AIS kaydını 1 Mayıs'ta yapmıştım. Parasını ödedim, PTT adresi belirledim, şimdi benim yeni sisteme kayıt olmam gerekiyor mu? Ve bu DS 160 formu nedir? Ben de öyle bir form yok, yani barkod numarası dediği ne? Kafam gerçekten çok karıştı.
@gucarslan merhaba bizimde randevumuz 24 haziranda fakat henüz ais kaydı yapmamıştık şuan ne yapmamız gerekiyor biraz panik oldum açıkcası yani bu sisteme kayıt yaptırmam mı gerekiyor yoksa mail mi atmalıyım
@Eagle2015 siz ilgili iletileri okuduğunuza emin misiniz?
Zaten bir randevunuz varsa: Başka bir işlem yapmanıza gerek yoktur; randevunuza belirlenen tarih ve saatte katılmanız yeterlidir.
ibaresi var paylaştığım duyuruda.
AIS kaydını yaptıysanız zaten bir şey yapmanıza gerek yok.
@demetonurarya bugün ais sistemi kapanıyor, çoktan ilgili işlemi yapmanız lazımdı.
sisteme girip bakın, ais kaydınız açıksa yapın ama değilse yeni sistem üzerinden giriş yapacaksınız mecburen.
@gucarslan merhaba kayıt yaptım şimdi
yeni sistemle ilgili başka bişey yapmamız gereken farklı bir kayıt yok sanırım 
Merhabalar benim doldurduğum ve sonucunda “this is not a visa “ yazan üzerinde bilgilerimin yer aldığı belgede ds-260 yazıyor ds-160 ile farklı mı bunlar anlayamadım bilgisi olan var mıdır hong kong sayfasına da baktım ama sanırım bizim için geçerli değil bu mülakata hong kong ta gireceğim 2 haziranda maili de 18 nisanda almıştım.
@Doğan-İnce ds160 turist vizesi başvurusu için dolduruluyor.
@gucarslan aslında bütün maddeleri okudum, sadece "30 Mayıs sonrası tüm randevular yeni sisteme kayıt yaptırmalıdır" maddesi beni yanılttı. Teşekkür ederim 
Detaylı bilgilendirmeleriniz için teşekkürler öncelikle.
"DS-160 formunuzdaki onay / barkod numarası, randevunuzu almak için kullandığınız numara ile kesinlikle eşleşmeli.
eğer randevudan sonra yeni bir DS160 doldurduysanız ve eşleşmiyorsa mülakata alınmayacaksınız."
15 Ağustostaki randevuyu bir sene önce aldım. En son gitmeden DS160 formu düzenlerim diyordum 1 kerelik hakkım olduğu için. Sizin mesajınıza göre 14 Mayıs'tan itibaren değişiklik kabul etmiyorlar mı? İlk DS160 ile orada kayıt olunan DS160 aynı değilse yanıyor mu randevu yani?
Selamlar. Bizim hali hazırda göçmen vize case'lerimiz bulunmakta. Mülakat tamamlandı. Ek olarak istenen bazı belgeler oldu. Sponsorumuz avukatla görüşme halinde. Bu belgeleri hemen gönderemeyeceğiz, avukatla görüşmeler birkaç ay sürebilir. Case'lerimiz şu an açık durumda. Yeni sisteme geçildiğinde o sistem üzerinden işleme devam etmek (konsolosluğa belge ve pasaport gönderimi gibi) sorun olmaz herhalde değil mi? Sonuçta PTT değilse de illa ki bir kurye hizmeti ile çalışacaklardır.
@shepherd Bunu ben de kardesimin basvurusu icin merak ediyorum aslinda.
bu yeni randevu sisteminin greencard vize mülakatlarını hızlandırma durumu oluşturabilir mi