Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mehmetizmirli Valla malesef doğru söylüyorsun abi 😅 Biz daha çok çalışacağa benziyoruz. Planları güncelleme zamanı geldi.

• Umudumuzu yitirmeyecegiz ben Eylül bültenin 28-29k da kapatacağını düşünüyorum. Eylül ayinda büyük bir telaş bizi bekliyor olacak herkese bol şans

• Herkesi anlıyorum ben dahil üzücü bir rakam olmuş geçmiş yıllara bakılıp analiz çıkarılmaz hezimete uğramamızın sebebi
    Avrupa Seçilmiş kişi Sayısı
    Toplam Seçilen dw kazanan
    DV-2024
    Avrupa 31.000 civarı iken
    119.000 toplam
    DV-2025 ise 50.000+
    ~143.000+ kişi
    Sonuçta dünyada 52 bin Avrupadan 18 bin kişi
    Gecen sene temmuz ayınu 27500 gördük çünkü talihli sayısı açokdeğildi kcc elinde ki verilere göre bu rakamları açıklıyor
    Örneğin: DV-2020 ve DV-2021 pandemi, kapanmalar ve mahkeme süreçleriyle doluydu
    DV-2022’de bazı bölgeler “current” ilan edilip sonra vize verilememişti.
    Bu da KCC’yi daha temkinli ve stratejik davranmaya itti. Yani biz gecen senenin kurbanı olduk kcc ders çıkarıp bu yıl böyle davrandı
    Bu ay 27500 olsaydı kan gövdeyi götürür düşük numaralar ankarayı beklemeden dosyasını taşırdı
    Özetle ; Vizelerin dengeli dağılmasını,Erken numaraların şansını tüketmemesini,
    Ve sürecin adil ve kontrollü işlemesini sağlamaya itiyor davayı erkenden bitirmek istemiyorlar yani 30 eylül sabahına kadar verilecek diye düşünüyorum bşr süre daha düşük rakamlar çıkabilir

• Vay arkadaş 19 bin olmuş. Bu internette matematik hesabı yapıp 21 bin 22 bin görecek diyenlere inanmamak gerekiyor.

Ağustos 21 falan olsa, eylülde ya herro ya merro. Ucu ucuna ya alırız ya da yandı gülüm keten helva.

• Umut azda olsa hala var. Son iki bültende hızlanıp 30K ile kapatacaklarını düşünüyorum.

• @istalin hocam bir süre daha yok ne yazık ki iki bülten kaldı iki ihtimal var ya 22 23 k da bitirecekler ya da son bülten yüksek açıklayıp mülakat atlamaları yapıp curcunaya dönüşecek süreç .iki ihtimalde birbirinden kötü. ne yazık ki yüksek caselerin zararına bir yıl oldu dilerim herkes vizesini alır

• Herkese iyi akşamlar değerli arkadaşlar açıklanan bülten gerçekten içler acısı sürecimiz 1 ay daha uzadı ama anlam veremiyorum geçen ay ki bülten kaç k artmıştı ki bu ay bu kadar az oldu artık korkmaya başladık neredeyse bültenin sonuna geldik bültenin bu kadar yavaş ilerlemesi gerçekten çok üzücü Allah hepimizin yardımcısı olsun.

• @istalin Sanırım demek istediğiniz şey, insanlar current olunca mülakatlarına garanti şekilde girebilsinler, mülakat alamama gibi bir durum yaşanmasın diye düşük cut-off açıklanıyor. Fakat böyle yapıldığında, müsait olan konsolosluklarda yer olmasına rağmen sırf current olmadıkları için birçok insan mağdur oluyor. Mesela geçen yıl Stockholm’de 40 bin case numaralı kişiler mülakat alabilmiş ya da 2023’te 30 binli biri almış; çünkü konsoloslukta yoğunluk yoktu ve herkesin current olsa dahi o konsolosluga gidebilecegi Schengen vizesi de yok. Bana göre insanları current yapmamak, mülakat tarihi vermemekten daha mağdur edici. Siz ne düşünüyorsunuz?

• @istalin Sonuçta, current olsa bile CN’si düşük olan her zaman yüksek olandan önce mülakata giriyor. Kimse sıra atlamıyor ve yüksek olana sıra gelmezse zaten mülakata çağrılmıyor. O halde, neden VB düşük açıklanıyor acaba? Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin.

• Ben bu saatten sonra istatistik vs bakmıyorum. Bu işte bir turp olduğunu düşünüyorum malesef. Doğru yada yanlış. Hayal kırıklığına uğradım açıkçası.

• @dogukan-altn 16000-17500 olmuştu, şimdi de 17500-19000 oldu.

Ama şöyle bir durum var: 17500-19000 arasında aktif olarak mülakat verilebilecek 713 tane case var. Yani hepi topu 713 tane case, hadi bunların da yanlarında eşi ailesi vs olduğunda yaklaşık 1700 kişiye mülakat yapabilirler.

16000-17500 arasında 757 tane case vardı. Yani aslında tutarsız bir iş yapmadılar. 700 küsür case alabilecek artış yapmışlardı, yine aynı artışı yaptılar.

Son 2 ay için (ağustos ve eylül) minimum 700 artış yapacaklarını varsayarsak eğer ağustosta 20500 olur, eylülde de 22000 olur. Hemen hemen 20500-19000 arasında ve 22000-20500 arasında aktif 700 case var. Amma velakin 1500 case içinden herkese mülakat vermeyecekler, boşluklar kalacak, haliyle Avrupa için açılan 17000 kişilik kota dolmayacak. Doldurmak isterlerse bu saatten sonra 28-29 bine çıkmaları lazım. O da pek mümkün görünmüyor an itibariyle.

1000'er tane case için bile yer açsalar son 2 ay, bu sefer sıra 23 bine gelir. Kota yine dolmaz tabii.

Ne yapacakları belli olmuyor pek ama 23 bin ve üstünü göreceğini pek sanmıyorum ne yazık ki. Olan bize oldu.

• Selam dostlar ,
    Her şey gönlünüzce olsun, bir kapı kapanır diğeri açılır. Bizde sürece bir arkadaşın önerisi ile dahil olan 2 kişilik aileyiz. Belamızı bulduk 🙂 olacak gibi olmasaydı demeden de edemiyoruz. Bekleyen dostlara İlhan İrem - konuşamıyorum u armağan ediyorum. Her duyguyu yeri gelince doya doya yaşamak gerektiğini düşünüyürum, dozunda! 🙂
    Hem Athena ne demiş beklentiler sadece üzer ! Forum süper olmuş , emeği geçenlere teşekkürler.
    Beklemedeyiz !

• Bu yilin basilan vize sayilari 2023 e cok benziyor

• Ben bu seneyi özellikle 2018'le çok benzetiyorum. Gıdım gıdım artırıp 25775'te bırakmışlardı. Haziranda 20300'ken 25775'le kapatması baya şok olmuştu millette ama matematik yine tutuyordu. 25775'e kadar 16 bin tane case vardı, her 2 case'den biri işleniyor gibi düşünürsek 8 bin aktif case yapıyordu, ortalama 2.5 kişiyle (ortalama dependant sayısı) çarpınca da 20 bin kişi demekti, ki o sene 19700 kişiye vize verildi. Yani matematik tutuyor.

Bu sene 17 bin kişi olarak düşününce, 2.5 kişi sayısına böldüğümüzde 6800 ediyor, yani en az 6800 case tamamlamaları lazım ki kota dolsun. Bunun için de yaklaşık 13500 tane case'i current etmeleri gerekiyor, ki yeterli sayılara erişip kotayı doldurabilsinler. 13500 case current etmek için de sırayı 24 bine taşımak gerekiyor. 24 bin olursa eğer hedeflerine ulaşıp yeterli vizeyi verebilirler (ki zorunda da değiller). İşin kötü tarafı, 24000 sıraya gelmek için son iki ay 2300 case current etmek gerekiyor. Konsolosluklara bu zamana kadar iş yükü vermeyip son 2 ay "alın size aylık ortalama 1200'e yakın case, ne haliniz varsa görün" demezler.

2018 ağustos eylül arası 1039 case current edilmiş.
    2018 temmuz-ağustos arası 680 case current edilmiş.
    2018 haziran-temmuz arası 657 case current edilmiş.

Bizde 2025 haziran-temmuz arasında 713 case current edildi.
    Temmuz-ağustos yine 700 olsa, ağustos-eylül için de hadi artırıp 1000 deseler, sıralama 22600'de son buluyor.

Büyük batırdılar sanırım bu sene. Kota dolmaz. 22-23 binlerle alamamak fecaat.

• @bkaraca Bundan ne anlam çıkıyor hocam

• @cagrii 18 altı 23 üstü şaşırtırdı 19’da çok az oldu. 20000’lerden sonra numaralar arası slotlar azalıyor buna paralel sonraki bültenlerde yükselme yaşanacaktır diye tahmin ediyorum

• Hala 30 bine ulaşabilir ama konsolosluğumun DV2024'te olduğu gibi bunu yapıp yapmayacağından emin değilim çünkü konsolosluk Mülakata yetişemedi. Burada birçok deneyimli insan olduğu için, bir dosyayi başka bir ülkeye nasıl taşıyabileceğimi sormak istedim, Almanya'da yaşıyorum ve aynı zamanda bir Alman vatandaşıyım, bu yüzden AB içindeki vizeler sorun olmaz. Dosyamı Stockholm veya Helsinki konsolosluğuna taşımak istiyorum, çünkü orada işlenecek daha az caseleri var ve geçen yıl yüksek CN vardı, bu yüzden şansın orada daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu tam olarak nasıl işliyor, çok mu geç kaldım? Çok teşekkür ederim!

• toplam kaç bültenimiz kaldı bazıları 2 diyor ben ısrarla 3 diyorum

• @istalin 2 kaldı

• @ruzgaroglu bu ay açıklanan temmuz için temmuz için açıklanan ağustos ağustostta açıklanan eylül mülakatları değil mi 3 olmuyor mu

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |