Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 517.9k 770
  • ⭐⭐⭐⭐

    @lexture, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Serapp

    Türk lirasi veya usd hesabı olması önemli mi gitmeden kaç ay önce ne kadar süreyle hesabımda tutmalıyım bir fikriniz var mı acaba ben yatırımları mı ona göre bozup hesabımda tutacağım

    Tekrar ediyorum, Hong Kong banka dökümü istemiyor. Siz yine de mülakat haberi geldikten sonra, gitmeden önce bankadan TL veya USD farketmez bir banka dökümü alın (her ihtimale karşı diyorum çünkü 3 yıldır hiç kimseden banka dökümü istemeyen HK birden fikir değiştirebilir ve isteyebilir).


  • @ATS16 cok cok tesekkur ederim. peki sizce ben ds 260 formuna tekrar girip Istanbul’u Ankaraya cevirmeli miyim yoksa bu sekilde biraksam kendisi otomatik olarak Ankara mi yonlendirir?
    Zaten dediginiz gibi dosya tasima yapmak zorudayim, ama oncesinde de ds formum duzgun ve dogru olsun diye duzeltmeye calismali miyim bu bilgiyi acaba?
    Yoksa forma burada belirtildigi gibi hic dokunma yapmamak daha mi dogru olur siralamada geriye gitmemesi acisindan…


  • @oguzolcer
    Selamlar, tabii ki Misir’a dosyanizi tasima talebinde bulunabiliyorsunuz ve KCC’de dosyanizi tasiyor. Ancak KCC’nin dosyanizi tasimis olmasi sizin mulakat alacaginiz anlamina gelmiyor, mulakat almis olmaniz da size vizenizin verilecegi anlamina gelmiyor. Misir’in mulakatiniz sirasinda sizden vatandaslik ya da oturum izni talep etme ihtimali her zaman mevcut, eger bu ihtimali ortadan kaldirabilecek bir aksiyon alabiliyorsaniz, dosya transferiniz icin daha az masrafli bir ulkeyi tercih edebilirsiniz.


  • Bu ileti silindi!
  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐

    @kr7baba selamlar, oncelikle case numaranizi acik sekilde yazmamanizi tavsiye ederim . Son rakamlarini xx seklinde guncelleyebilirsiniz. Diger sorunuza gelecek olursakta, YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532


  • @hiafamily böyle kalması yeterli, dosyanızı açtırmakla uğraşmamanızı tavsiye ederim. Hangi ülke/konsoslosluğa dosya taşıyacağınıza ve taşımak için gerekli aksiyonları almaya başlamanız faydanıza olacaktır.


  • Your request cannot be processed at this time. bu hatayı aldım giremiyorum çözümü nedir


  • schengen vize randevum bu persembe ? oncesi viyana denemem riskli mi?


  • Merhabalar. Kafamda takılan 2 soru vardı.

    1. Eşim Türk vatandaşı, DV2026 talihlisi. Ben Özbekistan vatandaşıyım. Sonuçlar açıklanmadan önce evlendik. Nikah belgesine göre bana eşimi soyadı verildi. Ama pasaportumda ve kimliğimde kızlık soyadım. Da formu doldurduk, ve doldururken pasaportumda göre kızlık soyadımı girdik. Bu bir sorun olur mu?

    2. Doğum belgemde annemin kızlık soyadı değil, evlendikten sonra aldığı soyadı yazılmış. Bu sorun olur mu?


  • Dosya tasimak icin Kcc ye mail attik, auto reply bir mail geldi. Yani girdigim butun bilgiler dogru. Bunu yasayan varmi?

  • ⭐⭐⭐

    @earslann Önce auto mail geliyor, mailinizin ulaştığına dair, sonrasında cevap gelecektir.


  • @Flight101 Tesekkur ederim. Yanlis birsey yaptik zannettim :)


  • 5843959303436879739.jpg
    Fotoğrafta olduğu gibi ben bu bölümde bir şey yazmadan does not apply işaretlemişim. bir sıkıntı çıkarır mı? mülakat tarihi verirler mi?

    -Eski iş yerini soran bölüm vardı sigortalı bir işte bir seneye yakın çalışmıştım ama bilgilerini hatırlayamadığım için, çalışmadım olarak işaretledim.

    -Orada adresim olmadığı için herhangi bir otelin adresi ve numarasını girdim.

    Sorularım bunlar cevaplarsanız teşekkür ederim.


  • Merhaba, ben çekilişi kazandım fakat dosya numaram 30.000 ve sanırım Türkiye’de mülakat bulmam zor olacak. Böyle durumlarda, anladığım kadarıyla, dosya taşıma işlemi yapmam gerekiyor. Ancak, bunu kendim beceremem diye korktuğumdan dolayı danışman bir şirketle mi yapsam diye düşünüyorum. Bana önerebileceğiniz güvenilir bir danışmanlık şirketi var mıdır?

    Cevaplarınız için teşekkürler.


  • Merhaba ben öğrenciyiö herhangi bir birikimim yok babam bana sponsor olarak para konusunda yardımcı olacak bu süreçte nelere dikkat etmem gerekiyor, vize görüşmesine herhangi ekstra bir belge getirmem gerekiyor mu? Şimdiden teşekkürler saygılar


  • Herkese merhaba. DS-260 form doldurma aşamasındayım, şöyle bir sorum olacak.

    Lise mezunuyum,1 yıl önce askerliğin gelmemesi için Akdeniz Üniversitesinde bölüm yazdım ve herhangi bir derse girmesem de öğrenci olarak görünüyorum, fakat aktif olarak yıllardır bir işte sigortalı olarak çalışıyorum.

    Formu doldururken kendimi üniversite öğrencisi olarak mı göstermeliyim yoksa çalıştığım firmanın adresini mi yazmalıyım?


  • 2025 kazananı olarak birkaç birşey yazmak istedim.
    Dostlar her ne olursa olsun paranızı sağa sola kaptırmayın. danışmanlık ücreti adı altında.
    stres seviyeniz tavan yaptığı durumlar olacak. bir türlü çözemediğiniz anlar olacak bu anlarda YouTube den videolar izleyeceksiniz sabahlara kadar yesilkartforumda forumları okuyacaksınız :D Ama sorun ne olursa olsun emin olun iyi bir araştırma ile forumda soracağınız sorular ile çözülüyor. henüz 3 ay oldu abd geleli şöyle dönüp sürecimizi hatırladığım zaman boşuna bu kadar strese kapılmışım gerçekten her sorunumuzu forumda bulduk. tekrar tekrar buraya hatırlatmak istedim hepinize boş şans dilerim. Sevgiler GezenKaptan 'dan :) başarılar dilerim herkese.


  • İyi günler , şimdiden kcc ye dosya taşımak için mail atabilyor muyuz.


  • Asya bültenini takip eden biri olarak bugün açıklanan 9000 cut-off moralimi çok bozdu. Bir sene sonra ben hala burada durup mülakatımı bekliyor olacağım gibi gözüküyor. Dosya taşıma talebi gönderdim... Bakalım hayırlısı.


  • @ATS16 tesekkur ederim


Benzer Başlıklar

  • 40 Oy
    12k İleti
    678k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum