Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mert-A bütün sorularınızın cevabını bu başlığın 4. iletisinde bulabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ReLoad evet, o şekilde yazabilirsiniz.

• @gucarslan Teşekkürler, fakat bazı eksikler var.

1. Neden özellikle Hong Kong veya Tayland'ın tercih edildiği. Bu konuda bir bilgi ne burada ne başka yerde bulamadım. Eğer sebep vize meselesiyse neden insanlar Makedonya yerine dünyanın öbür ucuna gidip yapıyor bu işi? Çünkü ben dosyamı muhtemelen bir Balkan ülkesine taşıyacağım eğer bir sorun yoksa, ama bu kadar insan boş yere zahmet edip de Hong Kong'a kadar gitmiyordur diye düşünüyorum. Atladığım bir şey mi var? Mesela biri Tiflis'te çalışma izni istendiğinden bahsetmiş. Hangi konsolosluk ne istiyor nereden öğrenebiliriz?

2. KCC'den evraklarla ilgili maili henüz almadım. Dosya taşıma işleminden önce bu maili beklemek mi mantıklı beklememek mi? Genelde bir kaç hafta sürüyor diye duydum.

3. KCC'ye gönderilen maildeki adresin o ülkede bulunması şart sanırım. Bana biraz riskli geldi. Muhtemelen bu senenin sonunda gerçekleşecek bir mülakat bu; bu durumda kalacağım yeri ayarlayabilirim ama otelde motelde bir sıkıntı çıkarsa diye endişe ediyorum. Benzer şeyler yaşayan biri var mı, yorumu nedir?

• Tekrar merhaba herkese, casenumberimiz cok buyuk oldugu oldugu icin dosya tasimayi arastiriyoruz. Amerika turist vizesi alip orada aos yapmayi dusunmek mantikli midir? oradan daha cabuk sira geldigini duydum dogru bilgi midir? tesekkur ederim

• @harun-can görmez, ankaraya güvenmeyin.

• @joseph-universe, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba. aşılar konusunda kafam çok karıştı. antikor testini önceden mi yaptırmamız gerekiyor. e nabız sisteminde aşılarım hakkında hiç bir şey görünmüyor. hangi aşıları yaptırmalıyım. bu aşıları ben mi yaptırmalıyım yoksa mülakat öncesi muayenede mi yapıyorlar. teşekkürler.

Cocukluktan kalan asi kartiniz duruyorsa kendiniz excel üzerinden ingilizceye cevirip ciktisini alin kabul ediliyor. Asi kartiniz yok ise klinigin web sitesinde hangi yas araligi icin hangi asilarin gerekli oldugu yaziyor, devlet hastanelerinin enfeksiyon hastaliklar bölümüne gidip yas araliginiza göre hangi asilar gerekiyorsa o asilarin antikor testini yaptirabilirsiniz. Bazi asilarin antikor testi yapilamiyor (tetanoz gibi) onlari da saglik ocagina gidip yaptirabilirsiniz ben hem su cicegini hem tetanozu ücretsiz sekilde yaptirmistim. Asi konusunda izledigim yol icin asagida linkini ekledigim postuma bakabilirsiniz. (Bu bilgiler viyanada mülakata girenler icindir, diger konsolosluklarin klinikleri bu yöntemle belgelenmis asi kartlarini/antikor testlerini kabul etmeyebilir)

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları/7265?_=1747133028398&lang=en-US

• @gucarslan diyelim ki 2026 süreci başlamadan kcc ile dosyamızı hong konga taşıdık bu sene konsolosluk ben çalışma izni istiyorum ve ya oturma izni istiyorum diyebilir mi bu durumda tekrar ankaraya mı taşıyacağız dosyamızı

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mert-A forumu okumadığınız için bu bilgilere ulaşamıyorsunuz, normal.

1- neden o ülkelerin tercih edildiği bu başlıkta da, DV2025 başlıklarında da çokça cevaplandı.
    forumun arama özelliğini kullanın lütfen.

2- kcc evrak talebi 2022 yılında kaldırıldı, bunu bu başlığın ilk 3 iletisiniz okuyarak görebilirsiniz.

Genelde bir kaç hafta sürüyor diye duydum.
    nereden duydunuz bilmiyorum ama 2022'de kaldırılmış bir süreç için muhtemelen hatalı bilgilere sahipsiniz.

3- DV2025 mülakat deneyimlerini okumanızı ısrarla salık veririm. yüzlerce kişi bu şekilde vizesini aldı, alıyor, alacak.

bol şans.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@hiafamily ds260 formu doldurduktan sonra resmi olarak göçmenlik süreciniz başlayacak.
    bu şekilde turist vizesi alma ihtimaliniz çok düşük. kaldı ki en erken mülakat 2027'ye verilmekte şu an.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@burakszgun bu başlığın 4. iletisinde bu soruya detaylıca cevap verdim, bakabilirsiniz.

• Yasaklı

@gucarslan Tekrar merhaba, ben geçen sene Amerika turistik vizesine başvurmuştum ve önümüzdeki 2 ekimde randevum var İstanbul'da. Bu sene de yeşil pasaport çıktı. Bu durum bir dezavantaj olmaz değil mi? Case number yüksek olunca AOS yapmak ne derece mantıklı Viyana'ya dosya taşımaya göre, ön görünüz var mı?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Koçero bu cn ile aos daha sorun benim gözümde.
    çünkü; aos dosyanızı bültende cut-off olmadan içeri veremiyorsunuz ki aos süreci zaman zaman çok uzun sürüyor.
    bu da 30 eylül'e yetişe ihtimalini ziyadesiyle azaltıyor.

2 ekim'deki turist vizesi mülakatınıza elbette katılın, DS260'ı sorduklarında hiç ümidimiz yok numaramız çok yüksek vize alamamız imkansız diyebilirsiniz.
    yeşil pass ile dosyanızı viyana'ya taşımanız sizin için en mantıklısı.

• Başlığın 2.3.4. iletisinde de tam değinilmeyen bir konu var, DV2026'ya kadar dosya taşıma işlemi o ülkenin konsolosluğu aracılığıyla taşınıyordu. Okuduğum ve anladığım kadarıyla DV2026 ise KCC aracılığı ile dosya taşıma işlemi gerçekleşiyor. Sayısal verilere bakınca da zaten örneğin geçmiş dönemde Mısır olağan üstü performanslı çalışsa da diğer ülkelerden gelen dosyaları kabul etmediğini EU dan anlayabiliyoruz. DV2026 da KCC den Viyana gibi Hong kok gibi Bangkok gibi mesela Mısır'a taşıma talebinde bulunamıyor muyuz? Sonuçta kararı verecek olan KCC.

• Merhaba arkadaşlar, 2026 DV talihlisiyim. Arşivimde 2 tane adli sicil kaydı var. 1 tane yaralama 3 yıl 1 ay hapis. Bir tane alkollü araç kullanma 3 ay. Vize alma şansım var mı?

• Yasaklı

@gucarslan Teşekkürler

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@oguzolcer bu bilginiz hatalı.

DV2026'ya kadar dosya taşıma işlemi o ülkenin konsolosluğu aracılığıyla taşınıyordu.

ilk günden beri dosya taşıma için bültende cut-off olana kadar tek yetkili yine kcc idi.
    sadece FAM kuralı sonrası inisiyatif almak yerine sorgusuz sualsiz taşıma işlemi yapmaya başladılar.
    öncesinde bunu yapmıyorlardı.

DV2026 da KCC den Viyana gibi Hong kok gibi Bangkok gibi mesela Mısır'a taşıma talebinde bulunamıyor muyuz? Sonuçta kararı verecek olan KCC.

şuana kadar taşımamış olmanız hata.
    başlığın 4. iletisinde bunu zaten anlattım, bir çok talihli de çoktan dosyasını taşıdı.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cello101 öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.

• ⭐⭐⭐

Selamlar....Biz, DV2025 talihlileri olarak neden Viyana, Hong Kong ve Bangkok tercih ettiğimizi kısaca aktarmaya çalışayım..
    DV2023 ve DV2024 talihli dostlarımız sevgili @gucarslan ın "Ankara'ya güvenmeyin dosyanızı taşıyın" telkini sonrasında tabiri caizse tırnaklarıyla kazıya kazıya, onlarca konsoloslukla irtibata geçerek, rica minnet inanılmaz zorlukları aşarak taşıdıkları dosyalar neticesinde vizelerine kavuştular..Bu iki talihli grubun deneyimlerini aktardıkları başlıkları okuyarak çıkarımlarımlar yaptık ve durumumuza en uygun noktaları belirledik. Hepsine sonsuz teşekkürlerimi birkez daha iletmek istiyorum..
    Sizleri de bu başlıkları okumaya davet ediyorum.
    DV2025 in en önemli gelişmesi FAM yasası değişikliği -ki bence DV2025 talihlilerinin ikinci piyangosudur- onların açtığı yolda daha rahat ilerlememizi sağladı...Bizler onları kabul eden konsoloslukları seçerek KCC üzerinden dosyalarımızın taşınmasını sağladık.
    Onların deneyimlerini okuyarak süreçlerimize yön verdik..

Şayet diğer ülkeler için ekstra bir durumuzu yoksa ilk etapta bu güvenli liman diye tabir ettiğimiz konsoloslukları seçmeniz ilk akla gelen seçenek olmalıdır.

Bu başlığın 4. iletisinde konuya ilişkin açıklamaları bulacağınız her fırstta dile getirilmektedir.

Unutmayalım süreçler bireyseldir, herkes kararlarını kendisi verecektir.

Verilen doğru kararlar neticesinde alınan vizeleri kutlamak dileğiyle.....

• merhaba arkadaslar ,
    dun case tasima icin KCC ile iletisime gectigimde kabul edilmemisti , bugun tekrar mail attim ancak mail icerigimde “Ankara/Turkiye to Vieanna/Austria” yerine direkt viyana avusturya’ya tasinmasini istiyorum dedim, ankarayi falan karistirmadim.
    Bu sekilde kabul edilmis , belki yardimci olur size de.
    iyi forumlar dilerim.

Benzer Başlıklar

• 153
  • 7344
  • 180
  • 16399
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

164

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |