Suradan konuyu takip edebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3298/türk-vatandaşların-abd-den-tahliyesi
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)
Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.
Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)
Securing America's Borders
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
Herkese merhabalar, 28 Nisan tarihinde Amerika’ya girișimizi gerçekleştirdik. Biz Lufthansa'dan İzmir-Frankfurt-Orlando uçuşu ile geldik. İlk girişimiz olacağı için yaşadığımız şehre iniş yapmanın daha kolay olacağını düşündük bu sebeple bir daha tercih edeceğimiz bir uçuş olacağını sanmıyorum. Miami'den Orlando'ya araçla geçmek daha iyi olur diye düşünüyoruz. Uçuşlar hakkında hiçbir sıkıntı yaşamadık fakat Frankfurt-Orlando uçağımız 1-2 saat kadar rötar yedi ve bekleme süremiz 3 saattten yaklaşık 5 saate çıkınca yorucu bir süreç oldu bizim için.
İzmir'den çıkışta yurtdışı çıkış harcı ödemedik ve memur da hiçbir soru sormadı bununla ilgili. Orlando'ya indiğimizde bizi permanent resident & citizens sırasına aldılar. Sıra kalabalık olmadığı için işlemlerimizi çok hızlı tamamladık. Sarı zarflarımızı alıp bizi bekleme salonuna yönlendirdiler. İlgili polis işlemlerimizi tamamlarken birkaç soru sordu. Kaç para getirdiğimiz, evli olup olmadığımız, adresimizi değiştirip değiştirmek istemediğimiz sordu. Sonrasında vizemize bir yıl geçerli olacak damgayı vurduktan sonra Green card‘ın 3-4 ay içinde gelmesi gerektiğini söyledi ve bizi tebrik ederek işlemlerimizi tamamladı.
Biz bir haftalık araç kiralamıştık Turo'dan havalimanının otoparkından aracı alarak bir gecelik tuttuğumuz otele gittik. Biz Amerika’ya gelmeden önce evimizi tutmuştuk bu sebeple ertesi gün sabahtan yeni evimize doğru yola çıktık ve yerleştik. Aynı gün içinde banka hesaplarımızı açtık. Bankada çalışan görevli çok sıcakkanlıydı ve bizimle çok ilgilendi banka hesabı açarken hiçbir problem yaşamadık. Biz Apopka şubesinden işlemlerimizi gerçekleştirdik. Eşim Türkiye’de iken US Mobile'dan hat açtırmıştı. O onu kullanmaya devam ediyor ben ise Mint Mobile'dan hat aldım. Ekonomik çözüm arayanlar için tavsiye ederim. Şu an için çok memnunum. Kiralık arabamızın son son gününde Enpara hesabımızdan Bank of America hesabımıza paralarımızı transfer edebildik. Bu sayede yeni bir araç da almış olduk. Yarın ise yine Türkiye’de iken bulmuş olduğum kendi sektörümdeki işime başlıyor olacağım.
Edit: Muhtemelen 1.5 haftada SSNimiz geldi fakat sitemiz yeni olduğu için kargolar da sorun yaşanıyordu başka bir kargomuzu almak için USPS’e gittiğimizde SSNlerin de geldiğini öğrendik 2.5 haftada ulaştı diyebiliriz. Ek olarak Green kartımızda tam bir ay sonra elimize ulaştı.
Bizim sürecimiz bu şekildeydi detaylarını merak eden arkadaşlar olursa veya herhangi bir konuda bilgi almak isteyen bana ulaşabilirler.
@busedmrcgl selamlar, ev ve is bulma tecrubelerinizde biraz daha detay verebilirseniz yeni gelecek arkadas icin guzel olacaktir. Hos geldiniz Amerikaya. Yeni hayatinizda bol sanslar.
@onuru selamlar,tabi ki detaylarını aktarabilirim.
İş bulma konusunda herkese tavsiyem sadece Linkedin gibi sitelerden başvuru yapmakla kalmayıp başvurulan şirketlerin websitelerindeki mail adreslerine iş ilanına uygunluklarını anlatan bir mail göndermek olur. İngilizcenizinde mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum. Yazılım sektöründeyim ben fakat toplantılar mutlaka olacaktır, kendinizi ifade edebiliyor olmalısınız. Ben Jr. pozisyonda çalışıyordum Türkiye'de o yüzden yine Jr. pozisyon da iş buldum. Toplamda iki mülakat gerçekleştirdik, aradıkları pozisyon ve beklentileri tam bana uygundu. Karşılıklı anlaşarak olumlu bir süreç geçirdim. Ama tecrübeli kişilerin beklentilerini düşürmeleri gerekeceğini düşünüyorum, Amerika'da tecrübe olması beklenen bir durum olduğu için.
Ev konusu için ise, Orlando merkezdeki çoğu apartment için gelirinizin kiraya oranının 3x olması bekleniyor. Neredeyse çoğu siteyle görüştük ve bu sebepten başvuramadık. Biz Apopka'dan ev tuttuk. Yeni yapılan bir siteydi, şehir merkezinden uzak da olması sebebiyle müşteriye ihtiyaçları olduğundan diye düşünüyoruz bizden 3x geliri istenmedi. Türkiye'deki banka hesabımızda 6 aylık kiranın miktarında varlık gösterebileceğimiz üzerine anlaştık ve bir aylık depozito ücreti yatırdık. Bu şekilde evimizi de sorunsuzca halledebildik. Fakat burada arabasız yaşam imkansız
Bu şartlarda bir ev tutarsanız gelir gelmez araba alacağınızı bilerek hareket etmenizi tavsiye ederim.
@busedmrcgl tesekkurler, buyuk stresli isleri turkiyedeyken halledebilmeniz buyuk sans. Bu sansinizin hep yaninizda olmasi dilegiyle. Selamlar.
Herkese merhaba,
20 Haziran tarihinde Houston'a gideceğim. İlk girişim olacak. Ve orada maalesef herhangi bir tanıdığım da yok. Hem maliyetleri düşürmek adına hem de birlikten kuvvet doğar felsefesiyle ev arkadaşı veya ev arkadaşlarıyla ev tutmayı düşünüyorum. Aynı fikre sahip arkadaşlar ulaşabilirse çok sevinirim.
@onuru iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, greencard çıkması ile birlikte şansımın bu sene açıldığına inanıyorum çok şükür herşeyimiz sorunsuz ilerliyor 
Herkese merhaba,
Green card aldıktan sonra Amerika'da hemen yaşamaya başlamak zorunda mıyız? Yoksa taşınana kadar 6 ayda 1 giriş çıkış yapmamız yeterli oluyor mu? Kore'de 2 yıl daha kalmam gerekiyor diyelim böyle bir durumda hemen taşınmak yerine 1 yahut 2 sene sonra tamamen taşınsak o zamana kadar da giriş çıkış yapsak sorun teşkil eder mi? Böyle bir şey mümkün mü?
Sorunuz ile ilgili aradığınız cevapları Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri başlığında bulabilirsiniz, önünüzde uzun bir zaman var. Forumdaki arama butonunu kullanmaktan çekinmeyin, çok değerli bilgiler var.
Merhaba arkadaşlar ABDbye yerleşmeden önce türkiyeden apostil ettirmemiz gereken evrak varmı varsa hangileri acaba
Aşağıdaki başlıktaki paylaşımlar size fikir verebilir hazırlıklarınız için eğer ki daha önceden bu başlığı inceleme şansınız olmadıysa.
Selamlar arkadaslar, gecikmeli de olsa ABD'ye giris ve ilk iki hafta konulu feedbacki paylasmak isterim.
16 Nisan'da Viyana'da vize basili pasaportumu aldiktan sonra daha onceden biletini aldigim Viyana-Paris aktarmali San Francisco ucagiyla 19 Nisanda ABD'ye giris yaptim.
USCIS fee odemesini vizeyi aldigim gun gerceklestirmistim zaten. Viyana cikis ve Paris aktarmada zamanlama birazcik sikistirmis olsa da sorun yasamadim. 1h50m normalde yeter lakin Paris CDG'de ucagimiz yolcu indirecek yer bulamadigindan bekleme yapti 25 dk falan ufak capli bir kriz yasandi.
SFO'da pasaport kontrolundeki gorevli pasaporta giris damgasini vurduktan sonra sari zarfi ve pasaportu baska bir gorevliye verdi ve onu takip etmemi soyledi. 50m mesafedeki baska bir odaya gittik ve orada adimla cagirilmayi bekledim.
Cagirildigimda gorevli kisi SSN ve green cardin basilip tarafima gonderilecegini bu esnada yurtdisina cikarsam belirli zaman termini oldugunu soyledi, net hatirlamiyorum ama zaten cikmayacagim icin oralari dinlemedim. Siz dinleyin ne olur ne olmaz, anlamadiysaniz tekrar sorun. Ozetle forumda daha once siklikla bahsedilen 6 aylik vize mevzusu.
Giris yaptiktan sonra airbnb ile tuttugum adrese gittim 2 hafta orada kaldim. Sonrasinda sparerooms.com'dan buldugum asil kalacagim yere gectim.
Girisimi cumartesi yapmistim, pazartesi gunu BofA'dan hesap actim, BofA cumartesi de acikmis bu arada. Enpara'dan para gonderdim. Debit card birkac gune ulasti elime.
Vodafone'dan 1 GB yurtdisi internet paketi almistim TR'den cikarken, Viyana+SF da abartarak kullanmama ragmen bitmedi, en son dun paketin suresi doldu. Sanirim saymiyordu ama herkes benim kadar sansli olmayabilir.
SF'da BestBuy'dan Mint mobil baslangic simcard'i aldim, fiyatini hatirlamiyorum 2$ falan olabilir. Gecici bir numara ve 250mb internet falan var denemek icin. Eger begenirseniz paket alabiliyorsunuz 3 aylik unlimited vs, gecici numara kaliciya donuyor.
Telefonumda eSIM olsaydi USMobile e bakardim. Ayrica frekans uyumluluguna da kontrol edebilirsiniz https://www.kimovil.com/en/frequency-checker adresinden.
ABD'ye girisimin 7. is gununde SSN elime ulasti. Hemen ezberledim. Dun SSN i ve daimi adresimi bankaya bildirip kredi karti istedim, onaylandi ayni dakikada(2k limit). Kredi kartini hala bekliyorum.
Bugun itibariyle Green cardin basima gectigini ogrendim egov.uscis.gov adresinden. Buradaki receipt number IOE ile baslayan bir numara, sari zarfin uzerindeki kagitta da yaziyor.
Onemli birkac numara var zaten. Bu(IOExxxxx) ve alien registeration number(A-xxxx).
Yeni adresim icin informed delivery'ye kaydoldum. O gun gelecek mailleri(USPS) onceden gorebiliyorum. Surec soyle oluyor. USPS'de hesap acip informed delivery icin basvuruyorsunuz, onlar posta ile bir kod gonderiyor ve bunu kullanarak kaydolabiliyorsunuz. Ayni numarayla evde yasayan baskalari da kaydolabiliyor.
Ehliyet icin henuz bir girisimde bulunmadim ama yazili sinavi online olabiliyoruz. SF'da arabasiz yasanabiliyor toplu tasima yeterli, simdilik buna tutunuyorum ama bir noktada almak zorundayim.
Saglik sigortasi icin BenefitsCal e basvurdum, cikmasi 45 gunu bulabiliyormus. Oradan bir agent 2-3 kere aradi birkac belge istedi, sisteme yukledim. Posta gelir bi ara dedi. 1 hafta oldu henuz bekliyorum.
Sehir guzel, biraz ruzgarli, soguk esiyor okyanus tarafindan ama dayaniyoruz. Canakkale soguguna benziyor. Biraz pahali, is bulmadan gelmek cilginlikmis.
Merkezi bolgelerde evsiz cok fazla. Diger yerlerde de var tabi. Sehirde esrar serbest, sehrin dogal kokusu bu resmen.
Insanlar gayet saygili, herkes birbirine tesekkur ediyor. Anlasmak kolay ama sohbetler pek yuzeysel.
Fonksiyonel bir yabanci isim secmek faydali olabilir. Ornegin starbucks da siparis verdiniz ama TR adinizi soylediginizde karsidaki muhtemelen yanlis anlayacak ve muhtemelen sizi daha yanlis bir adla cagiracak(genelde teslimati farkli kisi yapiyor). Adiniz Recep degil de Donald olsa bir anligina mesela isiniz daha rahat gorulur. Kendi adinizi secme imkaninizi degelendirin derim.
Simdilik memnunum. Tum yeni gocmen arkadaslara bol sanslar dilerim, saglicakla.
@halteran San franciscoya hoş geldiniz, her ne kadar california iklimi olsada yaz sıcağı dediğimiz sıcakları yılda çok kısa bir süre görürüz onun dışında yazın ortasında bile sabah her ne kadar güneş dolayısıyla sıcak olsada güneş düşmeye başladıktan sonra soğuğu içinizi titretir, şu 2 senede şort giyebildiğim gün sayısı iki elin parmağına ulaşmamıştır 
Toplu taşıma konusuna katılıyorum arabaya gerek duymacak kadar geniş bir toplu taşıma ağı var otobüs, metro, tramvay vs. özellikle başlangıçta merkezi bir konumda oturuyorsanız (yani san francisco posta kodu içinde) ve eğer ki arabayla bir iş yapmayacaksanız delivery vs gibi mümkün oldukça araba alımını ertelemek bazen daha iyi olabiliyor çünkü şehir merkezinde arabayı parketme derdi çok büyük bir sorun maalesef.
Pahalılık konusu burada işe başlamadığınız sürece maalesef her şey çok pahalı gelecek ancak burada çalışıp kazanmaya başladıkça bu gözünüze o kadar batmayacak. Umarım en kısa zamanda istediğiniz ve sevdiğiniz işi yapma imkanı bulursunuz
@Emre-Kurtulmuş Tesekkur ederim. Dediginiz gibi is engelini asmak lazim bir an once. Bir kac ay aylaklik yaparim diye planliyordum ama vitesi artirmak gerekecek.
@Falcon-1 öncelikle sürecinizde kolaylıklar dilerim, 'biyometrik randevu tarihlerini kaçırdık' bu randevu ne içindi acaba reentry permit mi ?
@Züleyha-Tehinoğlu merhaba, orada degildik, giris cikis yaptık, gelen tebligatta ne için olduğu yazmıyor, gittiğimizde anlayacagiz artık. USCIS den mail geldi aramalarim sonrası, orada yasa bakilmaksizin parmak izi gerekli olduğu yazıyor. 10 yasindaki oglumdan konsoloslukta parmak izi alinmamisti, ya onun için ya da havaalaninda çekilen fotoğraf düzgün cikmadigi için cagiriyorlar sanırım.
@Falcon-1 yanıtınız için teşekkür ederim, hangi havaalanından giriş yapmıştınız? Forumda okuduklarımdan anladığım kadarıyla sanırım bazı kişiler sadece sarı zarfı teslim edip işi biterken (jfk gibi), bazıları da (sanfransisco gibi) parmak izi fotoğraf çekilme de giriş yaparken gerekiyor. Tabi resmi bilgi ile yorum yapan olursa memnun oluruz 
@Züleyha-Tehinoğlu biz Miami den giris yapmistik.
@Züleyha-Tehinoğlu siz hangi vize türüyle sehayat edeceksiniz, ilgili süreciniz hangi vize türü üzerinden ilerledi ya da ilerleyecek?
@Züleyha-Tehinoğlu haklısınız.Bu farklılık neden acaba?Daha önce Amerika’ya girmiş olanlardan alınmıyor olabilir mi acaba?Çünkü turist olarak gittiğinizde de parmak izi alınıyor
@DenizMaths ondan oldugunu sanmiyorum çünkü daha önceden turist vizesi ile 3 defa girmistim ABD'ye.