Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese merhabalar, 28 Nisan tarihinde Amerika’ya girișimizi gerçekleştirdik. Biz Lufthansa'dan İzmir-Frankfurt-Orlando uçuşu ile geldik. İlk girişimiz olacağı için yaşadığımız şehre iniş yapmanın daha kolay olacağını düşündük bu sebeple bir daha tercih edeceğimiz bir uçuş olacağını sanmıyorum. Miami'den Orlando'ya araçla geçmek daha iyi olur diye düşünüyoruz. Uçuşlar hakkında hiçbir sıkıntı yaşamadık fakat Frankfurt-Orlando uçağımız 1-2 saat kadar rötar yedi ve bekleme süremiz 3 saattten yaklaşık 5 saate çıkınca yorucu bir süreç oldu bizim için.
    İzmir'den çıkışta yurtdışı çıkış harcı ödemedik ve memur da hiçbir soru sormadı bununla ilgili. Orlando'ya indiğimizde bizi permanent resident & citizens sırasına aldılar. Sıra kalabalık olmadığı için işlemlerimizi çok hızlı tamamladık. Sarı zarflarımızı alıp bizi bekleme salonuna yönlendirdiler. İlgili polis işlemlerimizi tamamlarken birkaç soru sordu. Kaç para getirdiğimiz, evli olup olmadığımız, adresimizi değiştirip değiştirmek istemediğimiz sordu. Sonrasında vizemize bir yıl geçerli olacak damgayı vurduktan sonra Green card‘ın 3-4 ay içinde gelmesi gerektiğini söyledi ve bizi tebrik ederek işlemlerimizi tamamladı.
    Biz bir haftalık araç kiralamıştık Turo'dan havalimanının otoparkından aracı alarak bir gecelik tuttuğumuz otele gittik. Biz Amerika’ya gelmeden önce evimizi tutmuştuk bu sebeple ertesi gün sabahtan yeni evimize doğru yola çıktık ve yerleştik. Aynı gün içinde banka hesaplarımızı açtık. Bankada çalışan görevli çok sıcakkanlıydı ve bizimle çok ilgilendi banka hesabı açarken hiçbir problem yaşamadık. Biz Apopka şubesinden işlemlerimizi gerçekleştirdik. Eşim Türkiye’de iken US Mobile'dan hat açtırmıştı. O onu kullanmaya devam ediyor ben ise Mint Mobile'dan hat aldım. Ekonomik çözüm arayanlar için tavsiye ederim. Şu an için çok memnunum. Kiralık arabamızın son son gününde Enpara hesabımızdan Bank of America hesabımıza paralarımızı transfer edebildik. Bu sayede yeni bir araç da almış olduk. Yarın ise yine Türkiye’de iken bulmuş olduğum kendi sektörümdeki işime başlıyor olacağım.

Edit: Muhtemelen 1.5 haftada SSNimiz geldi fakat sitemiz yeni olduğu için kargolar da sorun yaşanıyordu başka bir kargomuzu almak için USPS’e gittiğimizde SSNlerin de geldiğini öğrendik 2.5 haftada ulaştı diyebiliriz. Ek olarak Green kartımızda tam bir ay sonra elimize ulaştı.

Bizim sürecimiz bu şekildeydi detaylarını merak eden arkadaşlar olursa veya herhangi bir konuda bilgi almak isteyen bana ulaşabilirler.

• ⭐⭐

@busedmrcgl selamlar, ev ve is bulma tecrubelerinizde biraz daha detay verebilirseniz yeni gelecek arkadas icin guzel olacaktir. Hos geldiniz Amerikaya. Yeni hayatinizda bol sanslar.

• @onuru selamlar,tabi ki detaylarını aktarabilirim.

İş bulma konusunda herkese tavsiyem sadece Linkedin gibi sitelerden başvuru yapmakla kalmayıp başvurulan şirketlerin websitelerindeki mail adreslerine iş ilanına uygunluklarını anlatan bir mail göndermek olur. İngilizcenizinde mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum. Yazılım sektöründeyim ben fakat toplantılar mutlaka olacaktır, kendinizi ifade edebiliyor olmalısınız. Ben Jr. pozisyonda çalışıyordum Türkiye'de o yüzden yine Jr. pozisyon da iş buldum. Toplamda iki mülakat gerçekleştirdik, aradıkları pozisyon ve beklentileri tam bana uygundu. Karşılıklı anlaşarak olumlu bir süreç geçirdim. Ama tecrübeli kişilerin beklentilerini düşürmeleri gerekeceğini düşünüyorum, Amerika'da tecrübe olması beklenen bir durum olduğu için.

Ev konusu için ise, Orlando merkezdeki çoğu apartment için gelirinizin kiraya oranının 3x olması bekleniyor. Neredeyse çoğu siteyle görüştük ve bu sebepten başvuramadık. Biz Apopka'dan ev tuttuk. Yeni yapılan bir siteydi, şehir merkezinden uzak da olması sebebiyle müşteriye ihtiyaçları olduğundan diye düşünüyoruz bizden 3x geliri istenmedi. Türkiye'deki banka hesabımızda 6 aylık kiranın miktarında varlık gösterebileceğimiz üzerine anlaştık ve bir aylık depozito ücreti yatırdık. Bu şekilde evimizi de sorunsuzca halledebildik. Fakat burada arabasız yaşam imkansız 🙂 Bu şartlarda bir ev tutarsanız gelir gelmez araba alacağınızı bilerek hareket etmenizi tavsiye ederim.

• ⭐⭐

@busedmrcgl tesekkurler, buyuk stresli isleri turkiyedeyken halledebilmeniz buyuk sans. Bu sansinizin hep yaninizda olmasi dilegiyle. Selamlar.

• Herkese merhaba,
    20 Haziran tarihinde Houston'a gideceğim. İlk girişim olacak. Ve orada maalesef herhangi bir tanıdığım da yok. Hem maliyetleri düşürmek adına hem de birlikten kuvvet doğar felsefesiyle ev arkadaşı veya ev arkadaşlarıyla ev tutmayı düşünüyorum. Aynı fikre sahip arkadaşlar ulaşabilirse çok sevinirim.

• @onuru iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, greencard çıkması ile birlikte şansımın bu sene açıldığına inanıyorum çok şükür herşeyimiz sorunsuz ilerliyor 🙂

• Herkese merhaba,

Green card aldıktan sonra Amerika'da hemen yaşamaya başlamak zorunda mıyız? Yoksa taşınana kadar 6 ayda 1 giriş çıkış yapmamız yeterli oluyor mu? Kore'de 2 yıl daha kalmam gerekiyor diyelim böyle bir durumda hemen taşınmak yerine 1 yahut 2 sene sonra tamamen taşınsak o zamana kadar da giriş çıkış yapsak sorun teşkil eder mi? Böyle bir şey mümkün mü?

• ⭐⭐⭐⭐

@kedisever

Sorunuz ile ilgili aradığınız cevapları Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri başlığında bulabilirsiniz, önünüzde uzun bir zaman var. Forumdaki arama butonunu kullanmaktan çekinmeyin, çok değerli bilgiler var.

• Merhaba arkadaşlar ABDbye yerleşmeden önce türkiyeden apostil ettirmemiz gereken evrak varmı varsa hangileri acaba

• ⭐⭐⭐⭐

@Beyrutt

Aşağıdaki başlıktaki paylaşımlar size fikir verebilir hazırlıklarınız için eğer ki daha önceden bu başlığı inceleme şansınız olmadıysa.

ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

• Selamlar arkadaslar, gecikmeli de olsa ABD'ye giris ve ilk iki hafta konulu feedbacki paylasmak isterim.

16 Nisan'da Viyana'da vize basili pasaportumu aldiktan sonra daha onceden biletini aldigim Viyana-Paris aktarmali San Francisco ucagiyla 19 Nisanda ABD'ye giris yaptim.
    USCIS fee odemesini vizeyi aldigim gun gerceklestirmistim zaten. Viyana cikis ve Paris aktarmada zamanlama birazcik sikistirmis olsa da sorun yasamadim. 1h50m normalde yeter lakin Paris CDG'de ucagimiz yolcu indirecek yer bulamadigindan bekleme yapti 25 dk falan ufak capli bir kriz yasandi.
    SFO'da pasaport kontrolundeki gorevli pasaporta giris damgasini vurduktan sonra sari zarfi ve pasaportu baska bir gorevliye verdi ve onu takip etmemi soyledi. 50m mesafedeki baska bir odaya gittik ve orada adimla cagirilmayi bekledim.
    Cagirildigimda gorevli kisi SSN ve green cardin basilip tarafima gonderilecegini bu esnada yurtdisina cikarsam belirli zaman termini oldugunu soyledi, net hatirlamiyorum ama zaten cikmayacagim icin oralari dinlemedim. Siz dinleyin ne olur ne olmaz, anlamadiysaniz tekrar sorun. Ozetle forumda daha once siklikla bahsedilen 6 aylik vize mevzusu.

Giris yaptiktan sonra airbnb ile tuttugum adrese gittim 2 hafta orada kaldim. Sonrasinda sparerooms.com'dan buldugum asil kalacagim yere gectim.
    Girisimi cumartesi yapmistim, pazartesi gunu BofA'dan hesap actim, BofA cumartesi de acikmis bu arada. Enpara'dan para gonderdim. Debit card birkac gune ulasti elime.
    Vodafone'dan 1 GB yurtdisi internet paketi almistim TR'den cikarken, Viyana+SF da abartarak kullanmama ragmen bitmedi, en son dun paketin suresi doldu. Sanirim saymiyordu ama herkes benim kadar sansli olmayabilir.
    SF'da BestBuy'dan Mint mobil baslangic simcard'i aldim, fiyatini hatirlamiyorum 2$ falan olabilir. Gecici bir numara ve 250mb internet falan var denemek icin. Eger begenirseniz paket alabiliyorsunuz 3 aylik unlimited vs, gecici numara kaliciya donuyor.
    Telefonumda eSIM olsaydi USMobile e bakardim. Ayrica frekans uyumluluguna da kontrol edebilirsiniz https://www.kimovil.com/en/frequency-checker adresinden.

ABD'ye girisimin 7. is gununde SSN elime ulasti. Hemen ezberledim. Dun SSN i ve daimi adresimi bankaya bildirip kredi karti istedim, onaylandi ayni dakikada(2k limit). Kredi kartini hala bekliyorum.
    Bugun itibariyle Green cardin basima gectigini ogrendim egov.uscis.gov adresinden. Buradaki receipt number IOE ile baslayan bir numara, sari zarfin uzerindeki kagitta da yaziyor.
    Onemli birkac numara var zaten. Bu(IOExxxxx) ve alien registeration number(A-xxxx).
    Yeni adresim icin informed delivery'ye kaydoldum. O gun gelecek mailleri(USPS) onceden gorebiliyorum. Surec soyle oluyor. USPS'de hesap acip informed delivery icin basvuruyorsunuz, onlar posta ile bir kod gonderiyor ve bunu kullanarak kaydolabiliyorsunuz. Ayni numarayla evde yasayan baskalari da kaydolabiliyor.

Ehliyet icin henuz bir girisimde bulunmadim ama yazili sinavi online olabiliyoruz. SF'da arabasiz yasanabiliyor toplu tasima yeterli, simdilik buna tutunuyorum ama bir noktada almak zorundayim.
    Saglik sigortasi icin BenefitsCal e basvurdum, cikmasi 45 gunu bulabiliyormus. Oradan bir agent 2-3 kere aradi birkac belge istedi, sisteme yukledim. Posta gelir bi ara dedi. 1 hafta oldu henuz bekliyorum.

Sehir guzel, biraz ruzgarli, soguk esiyor okyanus tarafindan ama dayaniyoruz. Canakkale soguguna benziyor. Biraz pahali, is bulmadan gelmek cilginlikmis.
    Merkezi bolgelerde evsiz cok fazla. Diger yerlerde de var tabi. Sehirde esrar serbest, sehrin dogal kokusu bu resmen.
    Insanlar gayet saygili, herkes birbirine tesekkur ediyor. Anlasmak kolay ama sohbetler pek yuzeysel.
    Fonksiyonel bir yabanci isim secmek faydali olabilir. Ornegin starbucks da siparis verdiniz ama TR adinizi soylediginizde karsidaki muhtemelen yanlis anlayacak ve muhtemelen sizi daha yanlis bir adla cagiracak(genelde teslimati farkli kisi yapiyor). Adiniz Recep degil de Donald olsa bir anligina mesela isiniz daha rahat gorulur. Kendi adinizi secme imkaninizi degelendirin derim.

Simdilik memnunum. Tum yeni gocmen arkadaslara bol sanslar dilerim, saglicakla.

• ⭐⭐⭐⭐

@halteran San franciscoya hoş geldiniz, her ne kadar california iklimi olsada yaz sıcağı dediğimiz sıcakları yılda çok kısa bir süre görürüz onun dışında yazın ortasında bile sabah her ne kadar güneş dolayısıyla sıcak olsada güneş düşmeye başladıktan sonra soğuğu içinizi titretir, şu 2 senede şort giyebildiğim gün sayısı iki elin parmağına ulaşmamıştır 😀
    Toplu taşıma konusuna katılıyorum arabaya gerek duymacak kadar geniş bir toplu taşıma ağı var otobüs, metro, tramvay vs. özellikle başlangıçta merkezi bir konumda oturuyorsanız (yani san francisco posta kodu içinde) ve eğer ki arabayla bir iş yapmayacaksanız delivery vs gibi mümkün oldukça araba alımını ertelemek bazen daha iyi olabiliyor çünkü şehir merkezinde arabayı parketme derdi çok büyük bir sorun maalesef.
    Pahalılık konusu burada işe başlamadığınız sürece maalesef her şey çok pahalı gelecek ancak burada çalışıp kazanmaya başladıkça bu gözünüze o kadar batmayacak. Umarım en kısa zamanda istediğiniz ve sevdiğiniz işi yapma imkanı bulursunuz

• @Emre-Kurtulmuş Tesekkur ederim. Dediginiz gibi is engelini asmak lazim bir an once. Bir kac ay aylaklik yaparim diye planliyordum ama vitesi artirmak gerekecek.

• @Falcon-1 öncelikle sürecinizde kolaylıklar dilerim, 'biyometrik randevu tarihlerini kaçırdık' bu randevu ne içindi acaba reentry permit mi ?

• @Züleyha-Tehinoğlu merhaba, orada degildik, giris cikis yaptık, gelen tebligatta ne için olduğu yazmıyor, gittiğimizde anlayacagiz artık. USCIS den mail geldi aramalarim sonrası, orada yasa bakilmaksizin parmak izi gerekli olduğu yazıyor. 10 yasindaki oglumdan konsoloslukta parmak izi alinmamisti, ya onun için ya da havaalaninda çekilen fotoğraf düzgün cikmadigi için cagiriyorlar sanırım.

• @Falcon-1 yanıtınız için teşekkür ederim, hangi havaalanından giriş yapmıştınız? Forumda okuduklarımdan anladığım kadarıyla sanırım bazı kişiler sadece sarı zarfı teslim edip işi biterken (jfk gibi), bazıları da (sanfransisco gibi) parmak izi fotoğraf çekilme de giriş yaparken gerekiyor. Tabi resmi bilgi ile yorum yapan olursa memnun oluruz 🙂

• @Züleyha-Tehinoğlu biz Miami den giris yapmistik.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Züleyha-Tehinoğlu siz hangi vize türüyle sehayat edeceksiniz, ilgili süreciniz hangi vize türü üzerinden ilerledi ya da ilerleyecek?

• @Züleyha-Tehinoğlu haklısınız.Bu farklılık neden acaba?Daha önce Amerika’ya girmiş olanlardan alınmıyor olabilir mi acaba?Çünkü turist olarak gittiğinizde de parmak izi alınıyor

• @DenizMaths ondan oldugunu sanmiyorum çünkü daha önceden turist vizesi ile 3 defa girmistim ABD'ye.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |