Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Refiks tarihlerin farkli olmasi sorun olmaz aslinda onu demek istemistim, onemli olan orijinal bosanma evrakini goturmelisiniz

• @nazmi4343 Paylastiginiz icin cok tesekkur ederim 🙏🏻 Farkli bir bilgi yokmus, simdi en azindan konsolosluk inatla appointment letter vermese de icim rahat edecek. Saglik kontrolunde bence de her turlu bazi asilari yapiyorlar. Bu arada randevu saatinden once gitmistim ama beklememi soylemediler isleme aldilar hemen, gittigimde cok yogun degildi ondan da olabilir ama aklinizda bulunsun. Her sey yaklasik 1 saat surdu

• @Ekto-Oktan zaten bildigim kadariyla artik asilarini yaptirsan da yine de uzerine yapiyorlar. ben yaptirmadan gittim, 4 tane asi yaptilar

• @GH25 sanırım büyük geldi ve çok fazla sıkıştırma yaptık belki dosyayı açamamış olabilirler ama bu rfe geri dönüş çok uzun sürüyor anlayamadım nokta acaba proidy date olarak mı mülakat mailini yoksa nasıl oluyor baya bekledik yine bekliyoruz geri dönüşler bari çabuk olsaydı o da tekrar bir 10 güne mal olacak gibi

• Arkadaşlar merhaba, haftaya unganlarda randevum var. Babam ile gideceğim. Yakınınızın içeriye girmesine müsaade ediyorlar mı yoksa bina dışında mı beklemesi gerekiyor ?

• @İrem-Cuarto Bina bir is hani. Muayenehane girisinde de herhangi bir kontrol yok(2023'te yoktu). Sorun olmaz.

• @burak2344
    O para verilir mi ya !!!

• Bu ileti silindi!

• 7.30daki randevumuz için 7de ordaydık. 7.45gibi içeri almaya basladılar. ilk girerken pasaportu verip sıra bekledik sonra elektronik alet çanta vs olmaması şartıyla içeri almalar basladı. kesinlikle çanta getirmeyin ya da emanetciye bırakın bazıları sıradan geri dönmek zorunda kaldı.
    sonra bahceden yürüdüm diğer binaya girdim orda da bi barkod ve sıra numarası verip beklememi söylediler. türk 3 ya da 4kisi saydım. cogunluk yabancıydı. sonra bekledim saat olmadıgı için ne kadar bekledim bilmiyorum ama cok surmedi. sonra bi amerikalı kadın tarafından mülakat oldu. eşiniz kim? sponsorunuz kim? nereye taşınacaksınız? nasıl tanıştınız? eşiniz türkiyede yaşıyor abdye taşınma niyetiniz var mı? birlikte mi yaşıyorsunuz? getirdigim fotograflara baktılar sonra beyaz bir kagıt verdi sonra dedi ki yalnız sponsorunuz i864 doldurmamış sistemde göremedim. ama ben orda olduguna emindim zaten yanımda da getirmistim. isterseniz gösterebilirim dedim o da olur dedi. sonra bu işimi çok kolaylaştırdı dedi ve pasaportunuzu size yollayacagiz dedi. ceac ne yüklediyseniz yanınızda getirin eğer o belge yanımda olmasaydı işimiz uzayacaktı. konsolosluktaki herkes işinizi kolaylaştırmaya calisiyor. iyi niyetli evlilikse hiç korkmayın.

• @tb19 Oncelikle vizeniz hayirli olsun sizin adiniza cok sevindim. Bundan sonraki asamalar da kolay gecer umarim ☺
    Sistemde i864 yok denmesi ilginc olmus aslinda, sonucta NVC ona gore onayliyor. Sistemleri farkli demek ki. Peki finansal sorduklari tek soru bu muydu ve belge onlarda mi kaldi? Tax vb sormadilar yani?

• @GH25 evet belgeyi aldılar. bir de fotograf ve pasaportum onlarda kaldı. bana da garip geldi. baska bir finansal soru sormadılar. ama fotograflara detaylı baktı.

• Bugün, 57. günde USCIS onayımızı aldık. Çok mutluyuz ve bu deneyimi sizlerle de paylaşmak istedim.

K-3 seçeneğini değerlendirilebilir. Teksas Servis Merkezi bu konuda gerçekten işe yarıyor gibi duruyor. Bizim CR1 (I-130) ve K-3 (I-129F) belgelerimiz Teksas Servis Merkezi’ndeydi kısa bir sürede onay aldık.

Bu konuyla ilgili net bir bilgi hiçbir yerde yok, ancak denenebilir bir seçenek K3

Şimdi NVC aşamasına geçtik. Umarım herkesin süreci sorunsuz ve hızlı ilerler.

• 10 temmuz için az evvel randevu maili aldım Bekleyen herkese bol sabır diliyorum

• Merhabalar, biz de bugun Interview Letter'imizi aldik 2 Temmuz tarihi icin. Bekleyen herkese kolayliklar diliyorum

• Bana da bugün mülakat maili gelmiş saat 17:00’da. 21 Temmuz icin 🩷 bekleyen herkese bol şans

• @Houstonian-Life Hayırlı olsun, darısı başımıza inşallah, randevunuzu yeni sistemde mi onaylamanız ve işlemlerinizi yapmanız gerekiyor, lütfen randevusunu alan arkadaşlarım sonraki deneyimlerini de paylaşırsanız çok mutlu olurum

• Herkese merhaba öncelikle,herkese hızlı ve olumlu dönüşler diliyorum,biz eşimle türkiyede evlendik, I130 formunu 26 şubat 2024 tarihinde yolladık ve şuana kadar hiçbir geri dönüş yok, arıyoruz USCIS i herşey yolunda beklemeniz gerekiyor diyorlar, avukat ile ön görüşme yaptık evraklarınız herşeyiniz doğru dedi, ayrıyetten 30 nisan 2024 te k3 vizesine başvuru yaptık ondanda bir haber yok, bir arkadaşa 57 günde geri dönmüşler, bizimki 1 seneyi geçti , eşim her 3 ayda bir yanıma geliyor, ve bu bizi çok zorluyor, lütfen tavsiye edeceğiniz bir şeyler var ise yardımcı olurmusunuz?

• @Hakan-Türkoğlu Merhabalar, bu aralar USCIS'in dosya onaylama suresi 15 ay civarinda diye biliyorum. O yuzden 1 yilda yani 12 ayda onaylanmamis olmasi normal. Bize tam 16 ayda geldi mesela onay. 57 gunde onay alan arkadas buyuk ihtimalle hizlandirma talep etmis olmali. Ama gerekcesi nedir bilemiyorum. Saglik problemleri vs. durumlarda hizlandirma talep edilebiliyor ama cogu dosyada hizlandirma talebi olumsuz cevaplaniyor. Su anda hangi ay'in dosyalarini inceledikleriyle ilgili takip edebileceginiz siteler var. Oradan siranin hangi ayda oldugunu takip edebilirsiniz. (Siteden gordugum kadariyla su an 2024 subat ayini inceliyorlar. Yani bu aralar sizin dosyanizin da incelenecegini dusunuyorum.)

• @Seyduna Merhabalar, cok tesekkur ederim insallah sizin de en kisa surede dosyaniz onaylanir ve hayirli haberlerinizi aliriz 🙂 Su anda biz dosyanin NVC den konsolosluga iletilmesini bekliyoruz. Bu da 5 gun civarinda suruyormus. Daha sonrasinda Ankara Konsoloslugundan randevu olusturmak icin kayit yaptiracagiz fakat daha o asamaya gecemedik henuz. Kayit yaptirdiktan sonra Unganlardan saglik randevusu alinacak. Biz de o asamalara henuz gecmedigimiz icin yanlislik olmamasi adine surecte ilerledikce bilgilendirmeye calisacagim.

• @ıscx nasıl yani 2 ayda mı aldınız i130 onayını ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |