Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Flight101 Tekrar merhaba 2026ya ozel mi bilmiyorum ama formu doldururken belirttiğiniz gibi ilk başta mulakat yeri icin Ankara'yı secmistim, submit etmeden tum adımların ustunden gecerken mulakat olacak yeri editleyip Hong Kong yapmama sistem izin verecek mi diye kontrol ettim, yapılabiliyordu current address im Turkiye olmasına ragmen. DS-2026 doldurmus insanların excel dosyasına baktıgımda da current locationları TR olmasına ragmen mulakat yeri Hong Kong olarak ya da Bangkok olarak girilmis yerler gordum. Sistem de izin verdigi icin ben direkt mulakat yeri olarak Hong Kong sectim acıkcası. İlerde degistirmek istersem KCC yle mailleşip başka yere taşıma luksum daha bulunsun diye. Direkt current lokasyonım olan kendi ülkemi (Ankara) secmedim acıkcası sonra da sistem izin verdiginden basarılı submit edebildim. Umarım bir sorun teşkil etmez.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sbkandemir merhaba, bu başlıkta detaylıca açıkladım.
    EU bölgesi kendi içinde de ilgili bölge kotasına takılabilir, bu da artık EU bölgesi için vize basılamayacağı anlamına gelir.
    ya da 55.000 vizenin tamamı verilir ve verilecek vize kalmaz, tıpkı DV2023 ve DV2024'te olduğu gibi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@earslann şu an en erken vize randevusu zaten 2027'ye veriliyor, bunun size bir faydası yok.
    olasılıklarınız;

siz abd'de aos yapıp vizenizi aldıktan sonra eşiniz ve çocuğunuz için ankara'dan mülakat talep edebilirsiniz (çok zor bilr ihtimal ama mümkün)
    bütün aile birlikte farklı bir ülkeden almak

askerlik ile ilgili sorunuzu da bu başlıkta çokça cevapladık, bakabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@aerials, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Flight101 Tekrar merhaba 2026ya ozel mi bilmiyorum ama formu doldururken belirttiğiniz gibi ilk başta mulakat yeri icin Ankara'yı secmistim, submit etmeden tum adımların ustunden gecerken mulakat olacak yeri editleyip Hong Kong yapmama sistem izin verecek mi diye kontrol ettim, yapılabiliyordu current address im Turkiye olmasına ragmen. DS-2026 doldurmus insanların excel dosyasına baktıgımda da current locationları TR olmasına ragmen mulakat yeri Hong Kong olarak ya da Bangkok olarak girilmis yerler gordum. Sistem de izin verdigi icin ben direkt mulakat yeri olarak Hong Kong sectim acıkcası. İlerde degistirmek istersem KCC yle mailleşip başka yere taşıma luksum daha bulunsun diye. Direkt current lokasyonım olan kendi ülkemi (Ankara) secmedim acıkcası sonra da sistem izin verdiginden basarılı submit edebildim. Umarım bir sorun teşkil etmez.

Bu konuyla ilgili sevgili @gucarslan geçtiğimiz sayfalarda yanıt vermişti. O iletiye gözatmanızı öneririm.
    Diğer yandan excel dosyalarındaki veriler talihliler tarafından devamlı güncellenmektedir, yaptıkları her hareketi gerekli yerleri doldurarak orada paylaşırlar..Hepimizin ilk görüşme lokasyonu Ankara idi. KCC üzerinden taşıma işlemini yaptıktan sonra o listede mülakat yeri seçeneğinde herkes taşıdığı konsolosluğu yazıyor. Dolayısıyla onlar ds260 doldurulurken seçilmiş konsolosluklar değil..

KCC ile dosyanızı birden fazla defa taşıma yapabilirsiniz....

Başarılar..

• @Ertan-Turgun Çok teşekkürler. Asla Ankara'ya güvenmiyorum ben de. O yüzden mülakat yeri olarak current addressimin bulunduğu ülkeyi yani Ankara'yı başta yazmak istemedim submit ederken başka bir ülke yazabiliyorsam yazıp sonra zamanla konsoloslukların performansını inceleyip, yine gerekirse başka bir ülkenin konsolosluğuna taşıyabilmek için KCC ile mailleşeyim diye düşündüm. 2026ya özel mi bilmiyorum ama formu doldururken ilk başta mülakat yeri icin Ankara'yı seçmiştim, submit etmeden tüm adımların üstünde geçerken mülakat olacak yeri Hong Kong yapmama sistem izin verecek mi diye kontrol ettim, yapılabiliyordu current address im Türkiye olmasına ragmen. DS-2026 doldurmuş insanların excel dosyasına baktığımda da current locationları TR olmasına ragmen mülakat yeri Hong Kong olarak ya da Bangkok olarak girilmiş caseler gördüm. Sistem de izin verdigi icin ben direkt mülakat yeri olarak Hong Kong sectim açıkçası. İleride değiştirmek istersem KCC yle mailleşip başka yere taşıma lüksüm daha bulunsun diye. Direkt current lokasyonum olan kendi ülkemi (Ankara) secmedim, sonra da sistem izin verdiğinde basarılı submit edebildim. Umarım bir sorun teşkil etmez.

Daha önce F1 vizesiyle Amerikada bulundum. Ancak şu an turist vizem bulunmamakta. Bir yandan AoS şansımı da değerlendirmek için yorumları okudum Türk/yabancı kaynaklardan. Genelde green card sürecindeyken turist vizesine başvurmayın diye öneriliyor resmi kaynaklardan da. Ancak DS-260 ı doldurmuş sonra turist olmasa da yine bir non-immigrant visa olan F2 vizesine başvurup kabul almış bir arkadaşım var. Evet oran düşüyor ancak kesinlikle red alırsınız gibi bir durum da bulunmamakta anladığım kadarıyla, biraz gözlemleyip karar vericem paralelde turist vizesine başvurup başvurmamaya. Günün sonunda şansını her yerden denemek daha mantıklı geliyor case numberım düşük olduğu için ve de cok da uzatmadan karar vermem gerekiyor cunku diyelim ki bir sekilde turist vizesi cıktı, US e girdikten 3 ay sonra AoS e basvurma hakkınız oluyor. Bu durum 2026 Temmuz gibi 24k ya olur da sıra gelirse benim AoS e basvurmak icin en azından 2026 baslarında USte bulunmam gerekir. AoS e basvurduktan sonra da islemler uzun surebilir ancak basvurabildikten sonra sanırım Eylül 2026 yı gecse de mülakat yapmış olunacağından o bariyer sorun teşkil etmez sanırım. Bunları düşünürken DS-260 formunda şöyle bir soru farkettim daha önce hiç US visasından red aldınız mı... Hayır diye işaretledim ancak turist vizesine başvurup red alırsam ilerideki süreçte DS-260 ı update edip bu soruyu evet diye güncellemem gerekecek şans yaver gider ve mülakat alabilirsem. Bu da başka bir sorun submit date imi değiştirebileceği için ve de kötü intiba olacağından. Şu an için bu riski düşüneceğim başarılı örnek de var başarısız da çünkü. Öte yandan, ilk belirttiğim gibi DS-260 ı doldururken mülakat yeri olarak da sistem bulunduğum ülke dışında başka bir ülkeden direkt mülakat yeri seçmeme izin verince ve de böyle yapmış yüksek CN li kişileri de excelde görünce, bu şekilde ilerledim. Hong Kong beklediğim gibi gitmezse, KCC ye atıyorum Bangkok a taşımak için yaziyim sadece diye çünkü 2-3 kere bir yerden bi yere taşımak da kolay olmayabilir. Ankara için zaten şansım yokken 1 hakkımı formu doldururken izin veriyorsa form kullanmak istedim hemen. Belirttiğim gibi umarım yanlış yapmamışımdır, 2025te de form doldurulurken buna izin veriliyor muydu bilmiyorum. Eğer veriliyorsa ve önerilmediği için böyle denenmediyse yanlış yapmış olabilirim. Ancak sistem izin verince ve de böyle yapmış örnekler görünce CN de 24k olunca bu şekilde ilerledim. Bazı form doldurma videolarında ya da youtube daki vize danışmanlarından ya da buradaki yorumlarda bahsedilmiş ancak yanlış bilgi içeren detaylar gördüm. Anlamından farklı anlatılmış caselere de şahit oldum. Yine de teyit ettim bir çok bilgimi USte immigration lawyer arkadaşımın arkadaşı birini bulup. O yüzden her bilginin doğruluğuna da güvenemedim. Tek teyit edemediğim bilgi bu, DS-260 doldururken henüz mülakat yerini current addressten başka bir lokasyon girebilip girememe durumu. Current addressinizi girin sonrasında KCCye mail atarak taşıyın önerisi var tabii ama o zaman da sistem henüz doldururken buna niye izin versin ki disable ederlerdi diye düşünüp, 2026 excel dosyasında böyle yapan var mı diye teyit edip yapan kişilrein CNleri de benim gibi yüksek kişiler olunca, güvendim açıkçası. Teyitsiz bir şekilde formu bu şekilde doldurduğum için de risk almış da bulunuyorum biraz rahatsızım da o yüzden. Umarım mülakat lokasyonunu ilk başta farklı seçip, KCCye mail atmadan ilerlemek sorun olmuyordur. Sonucta formu da ilk KCC inceliyor aslında... Ben de merak ediyorum yanlış yapıp yapmadığımı. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

• @Flight101 yanlis bir actionda bulundum yani:/ sürecim iptal edebilecek bir durum olabilir mi bu? bahsettiğiniz @gucarslan ın iletisine referans verme şansınız var mı? Bir yandan kontrol ettim ancak bulamadım. Bakmaya devam ediyorum. Peki formu dün doldurdum zaten su an DS-260 ı update etsem (dosya açtırmak olacak tabii) mülakat yeri olarak Ankara diye düzeltsem, sadece submit date im 8 temmuzdan 9 temmuza taşınmış olacak sanırım, gerçekleştirmem de başka bir sorun olur mu? Çok üzülürüm yanlış bir aksiyon aldıysam sizi dinlemeyerek:/

• @gucarslan merhabalar,

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, araştırmalarımda KKC dosya taşırken genelde ikametgah vb. İstiyor. O konuda hâlâ bir kesinlik kazandıramadım, bu konuda beni bilgilendirebilir misiniz?

Sevgiler, saygılar…

• @aerials selamlar. excel tablosunda gördüğünüz Honk Kong ve Bangkok lar büyük ihtimal dosyalarını KCC ile taşımış talihlilerdir. sürecinizde başarılar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aerials şu an yapabilecek bir şeyiniz yok, bu şekilde devam edeceksiniz. tekrar dosyanızı açtırıp güncelleme yapamazsınız zaten.
    olması gerekeni, nasıl yapılması gerektiğini ilk iletilerde adım adım anlattık.
    şu an sadece sürecin ilerlemesini ve konsolosluğun mülakat vermesini beklemelisiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@turtleman1821 bu ifadenizdeki durum tamamen sizinle alakalı;

O konuda hâlâ bir kesinlik kazandıramadım

daha bir kaç sayfa önce dosyasını HK'ye taşıan bir arkadaşımızın deneyimi mevcut.
    dilerseniz onlara bir göz atın, sonra kesinlik kazandıramadığınız bir nokta olursa o zaman destek olalım size.

• @gucarslan Çok tesekkurler. Peki bu durum herhangi bir cons iceriyor mu? Yani KCC'ye mail atıp dosya taşımakla, DS-260 ı henüz doldururken default olarak interview locationı Hong Kong seçme arasındaki fark nedir? Bununla ilgili açıklamayı araştırdım ama adresleyemedim forumda eğer mümkünse referans alabilirsem çok sevinirim. Ek olarak sürecin ilerlemesini ve konsolosluğun mülakat vermesini beklemelisinizden şunu mu anlamalıyım; artık örneğin case imi Hong Kongdan Viyana'ya taşımaya karar verdiysem ya da Ankara'nın durumu değişti inanılmaz iyi performans veriyor bu sene, ben default olarak interview locationımı Hong Kong seçtiğim için mail atıp lokasyon değiştirme şansımı mı kaybetmiş oluyorum? Ya da current addressim TR yerine mülakat lokasyonu olarak Hong Kong girdiğim için KCCden bir mail mi alıcam, adresinizle mülakat yeriniz uyumlu değil adresinizi güncelleyin gibi? Dezavantajlı olduğum durum ne KCC ile mail aracılığıyla taşımayıp initially kendim başka bir lokasyon seçtiğim için onu anlamaya çalışıyorum ama net bir şekilde adresleyemedim. Çok özür diliyorum, forumu da okudum ancak adresleyemedim bu sorularla ilgili yorumu benim beceriksizliğim.

• Merhabalar iyi günler, Hayatımda ilk defa pasaport alıcağım. Ön lisans 1.sınıf ogrencisiyim seneye Haziran-Temmuz 2026 tarihleri arasında öğrencilik sürem bitmiş olucak. Harçsız pasaport almak istediğimde sanırım 2026 Haziran ayında olucak sekilde ayarlanacak ve mülakatın ne zaman geleceği belli olmadıgı icin hiç riske girmeden harç bedelini ödüyerek 2 veya 3 senelik pasaport mu almalıyım?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd harç ödeyerek 10 yıllık almanızı öneririm.
    boş yere 2-3 senelik pasaporta para vermeyin.

• @gucarslan çok tesekkur ederim abi o zaman şimdiden basvuru yapip pasaportumu alayım

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aerials buradaki durum kısaca şu;
    DOS, dv süreci için işleyişi net şekilde belirlemiştir.
    henüz fiziki olarak bulunmadığınız ve bulunma ihtimalinizin olamayabileceği bir yeri mülakat yeri seçmenizi değil, bulunduğunuz ülkenin konsolosluğunu seçmenizi ister sizden.
    oradaki ilgili seçenek; hali hazırda planlanmış, iş teklifi / evlilik vb. ile yerleşme süreci başlamış bir ülkeye gidişiniz kesinleşmişse kullanımız için konmuştur.
    öyle olmasaydı, konsolsolukların uyması gereken FAM kuralı DOS tarafından koyulmazdı.
    herkes ilk başta forma istediği ülkeyi yazar, direkt orada mülakata girerdi.
    türkiye'de çekilişi kazanan ort. 3000 kişinin direkt olarak HK'yi seçmesi senaryosundaki gibi.

ayrıca, henüz başlamamış bir süreç için, direkt "farklı bir konsoloslukta mülakata gireceğim" demeniz mantıken çok riskli.
    bir gecede değişen FAM kuralının, yine bir gecede değişmeyeceğinin garantisi yok.
    kural değiştiğinde dosyanızı geri ankara'ya aldıramazsınız, ankara bunu kesinlikle reddeder, geçmişte reddetti de.

dünyanın en basit, kurallarına uyulduğu takdirde alınması en kolay göçmenliğini alma şansını elde ettiniz.
    bunu buradaki kurallara göre uygulayıp sahip olmak ya da olmamak sizin elinizde.

biz size geçmiş deneyimlerimize göre nasıl ilerlemeniz gerektiği konusunda telkinde bulunuyoruz.
    nasıl yapacağınız, yaptığınızda nelerle karşılaşacağınız tamamen sizin tasarrufunuz.

• Babam almanya dogumlu olduğu icin bize green kart cikti diye düşünüyorum 10 yasina kadar almanyada kalmis ve kesin donus yapmislar sonrasinda da yurt disi deneyimimiz olmadi almanya kontenjanından oldugumuz icin bir avantaj yâda dezavantajımz olurmu mulakat yeri ankara cn35xx ve almanyadan polis belgesi ve doğum belgesi alincakmis bu bilgiler dogrumu dogruysa nasil alicam

• @gucarslan açıklamanız için çok teşekkürler. Şansımı böyle bir salaklıkla komple kaybettiğimi öğrenmem çok üzücü oldu.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yigit55 almanya kontenjanından seçildiği için şansı elbette daha fazlaydı babanızın.
    orada doğduğu için polis belgesi alması ve doğum evrağını temin etmesi gerek.

ilgili başlık: https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak/

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aerials şansınzıı kaybettiğinizi düşünmüyorum, sadece riske attınız.
    süreci yakın takip etmenizi öneririm. şu an olan hiçbir şey yok çünkü..

• Selamlar arkadaşlar,

Yine bir soruyla geldim.

Kayınvalidem adına yazıyorum malum, Kayınvalidem, kayınpederim ve en küçük çocukları için DS60 doldurduk çok şükür. Ankara'ya asla güvenmeme adına dosyayı Hong Kong'a taşımayı düşünüyoruz, bu konuda kayınvalidem ve ufak çocuğu mutabık kaldılar fakat her ne anlatsak söylesekte kayınpederi Hong Kong'a gitmeye ikna edemiyoruz kesinlikle. Bu durumda Hong Kong'a mülakata giderken kayınpederim gitmese mülakatta sorun yaşanır mı?

Düşüncemiz şöyle, Kayınvalide ve ufak çocuğu Hong Kong'a gitse ve mülakattan onay alsa (kayınpederimin gitmemesinin bir sorun olmayacağını varsayarak). Daha sonra ikisi ABD'ye giriş yapıp GC teslim aldıktan sonra kayınpederime K1 vizesi (yada hangisi uygunsa) başvurusu yapsak ve Yurtiçinde mülakata girse nasıl olur, doğru bir yol izlemiş olur muyuz ?

Bilgileriniz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |