Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@orhann

Previous ve present adres bolumunde sorulan 16 yasindan sonraki adresleri DS260’da beyan ederken askerlik yaptiginız 1 yili askerde oldugunuz yeri belirtmenize gerek yok zira askere gittiğinizde ikametinizi askerliğinizi yaptığınız kışlaya aldırmıyorsunuz.

O dönemki adres için ailenizin adresini veya askere gitmeden önceki son oturdugunuz adresi beyan etmeniz yeterli. Vize almanıza engel olacak bir konu değil.

• Herkese selamlar,
    DV2026 talihlisiyim case number : 2026EU 000008XX gelişme ve karşılıklı bilgi alışverişi için burdayım. Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah.

• Merhaba, ben 2022 yılında 6 ay kadar Bağdatta bir projede calistim inşaat mühendisi olarak. Tam tarih olarak da 27 haziranda Irak'a giriş yaptım ve 26 aralıkta tekrar Turkiye'ye döndüm ancak arada bir 4-5 gün kadar Turkiye'de izin yaptım yani geçirdiğim sure teknik olarak tam 6 ay degil. Su an benim Irak icin de sicil kaydı gibi bir belge almam gerekiyor mu yoksa cok sınırda da olsa 6 Ayi doldurmadigim icin boyle bir sey almama gerek olmaz mi? Bir de bu durumun mülakatta sorgulanma ihtimali olduguna dair birkac yerde bir seyler okudum, bunun icin şirketten alacagim bir referans yazisi ne kadar etkili olur? Teşekkürler.

• @gucarslan Kusura bakmayın tamamını okudum fakat gözden kaçırdığım bir yer var sanırım göremedim.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba,
    DS260 ı doldururken "Number of Educational Institutions Attended" kısmını 1 işaretleyip sadece Üniversite mezun bilgilerimi girdim. lise ve ilkokulu girmedim. bu problem oluşturur mu?
    Teşekkürler.

• Merhabalar, dosyasini basarili bir sekilde viyanaya tasiaybilmis olan var midir acaba suan? Bangkok duydum da viyana duymadim sanirim suana kadar,

• @xaviniesta5 şuan türkiyedeki adresinizi mi yazdınız?

• Yasaklı

DS260 formunu 3 gün önce doldurmuştum confirmation page çıktısını da o an almıştım,tekrar almak istesem aynı yerden alabilir miyim? siteye giriş yapsam Submit date değişmez değil mi? ds260 ı gönderdikten sonra kendimiz açamıyoruz diye biliyorum. emin olmak istedim.

• @onuru merhaba, yani istanbul adresimi yazıp tekrar mı dosya taşınması için mail göndermeliyim?

• merhabalar benimde bi kaç sorum olacak belki yazılmıştır ben farketmemişimdir kusura bakmayın ben acunmedya çalışanıyım 3 yıldan beri dominik cumhuriyetine gidiş gelişlerim oldu tabi vizesiz şekilde gidiyoruz orada 4-5 ay kadar çalışıp geri dönüyoruz bu süreçte vizesiz olduğumuz için çıkışlarda bi ceza ücreti ödememiz gerekiyoe yani kaçak olarak kalmış gibi oluyor bizim için sorum şu ki benim formu doldururken dominikte kaldığım adresi belirtmem gerekiyormu bu kaçak olarak durduğumuz sürenin vize için olumsuz bir etkisi olurmu birde benim iki adet pasaportum var birisi 10 yıllık iki adet dominik giriş çıkışım var ve eski tarihli 3 aylık multi shengen(macaristan) vizem var bunuda dominik gidiş ve gelişi için kullandım bir tanede 2 yıllık geçen yıl ekim ayı tarihli yine 1 adet dominik ekim tarihli giriş şubat tarihli çıkışı olan pasaportum var bunlardan hangisini yazmalıyım olumlu veya olumsuz etkileri olurmu bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim...

edit: çekiliş başvurusunu dominikten yaptığım için mülakat konsolosluğum şuan santo domingo konsolosluğu gözüküyor sizce taşımalımıyım.

• ⭐⭐⭐

@onurfenci
    Selamalr....Hangi adresten bahsediyorsunuz, Greencard ın Amerikadaki teslim adresiyse tabiki ingilizce, yok Türkiye deki ikamet adresleriyse tabiki Türkçe yazınız.. 😉

• Merhaba 2026 talihlisiyim şuanda askerdeyim cumartesi günü çarşı iznine çıkıp ds-260 formunu dolduracağım askerlik seçeneğini yapmadı olarak mı işaretlemeliyim? Yaptım olarak işaretlersem tarih aralıklarını soruyor eylülde terhis olacağım günü belli değil. Case numberım 12binlerde ankaraya güvenmeyip dosya mı taşımalı mıyım askerde imkanlarım kısıtlı olduğu için kısıtlı araştırmalar yapabiliyorum

• Case 35xx sizce Ankara ya cagrilma olasiligim kac kafam cok karisti ger gecen yil daha kotuymus bu sirayla sonlarda cagrilmanin ne gibi olumsuz yani olabilir bide ds 260 7 mayista gonderdim sizce erken mi göndermis oldum zamaninda mi yoksa gecmi kaldim

• Merhaba arkadaşlar, DS-260 formunu titizlikle doldurmaya çalışıyorum ve “Highest Level of Education Completed” kısmında kafama takılan bir konu var.
    Ben meslek lisesi mezunuyum ve şu an açıköğretim fakültesinde (muhtemelen tamamlamayacağım) üniversiteye devam ediyorum ama henüz mezun değilim.

Bu durumda aşağıdaki seçeneklerden hangisini seçmem daha doğru olur?

Vocational School

High School Diploma

University, No Degree

Ayrıca bu kısmı doldururken, okulları baştan sona mı (liseden üniversiteye doğru), yoksa sondan başa mı (üniversiteden liseye) yazmak gerekiyor?

• ⭐⭐⭐⭐

@emreyes alabilirsiniz tabiki, submit date değişmez, evet kendimiz açamıyoruz.

• @Eyupp bu konuyu ben de merak ediyorum, bülteni beklemekle dosyayı şimdi taşımak arasında fark var mıdır? Hani belki daha hızlı çağırılırız taşıdığımız elçilikten ama onun muhakemesi de sıra numarasına göre yapılsa olur gibi. Geçmiş örnekleri incelediğimiz zaman, hemen hemen her sene farklı bir durum söz konusu, bu sene ne olacağını kimse söyleyemez. Biz şimdiden dosya taşımaları öneriyoruz, kaldı ki en mantıklısı bu gibi gerçekten. Belki 2022'deki gibi bir yaklaşım yöneltecek Ankara ve ds260 formunu gönderme sırasına göre çağıracak, bu en adili olurdu aslında bakılırsa ama muhtemeln CN sırasına göre çağıracaklar yine. Kısacası şimdi taşımakla sonra dosya taşımak arasında pros ve cons nelerdir birisi açıklayabilir mi? Geçmiş tecrübeleri de okuyorum.

• Dosya taşımak istiyorum case numberım 20 binlerde önerebileceğiniz ülkeler varmı?

• Yasaklı

@aysegul çok teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@Nazlı-Köse bu konu başlığının 4.iletisinde veya bu başlığın diğer sayfalarında başarılı taslaklar mevcut.

Benzer Başlıklar

• 180
  • 316
  • 221
  • 83
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |