DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@ufuk-acar aynı soruyu bıkmadan uzanmadan defalarca soramazsınız. bir kere sorun ve cevaplanmasını bekleyin lütfen.
bu kuralı anlamanız için sizi forumdan 1 gün süreyle uzaklaştırıyorum. -
@Cego43 değil.
-
@koci bu konu basliginin 1.iletisinde sorunuzun cevabını içeren bu tablolar mevcut.

-
@joseph-universe Selam....Cevabım net Viyana...
Sürecinizde başarılar... -
@Barış-Köse bu başlığın 4. iletisindeki mülakat deneyimlerini okumalısınız.
bolca deneyim bulacaksınız. -
İncelememe göre Ankara’da konsolosluğa cagirilip kota dolduğu için green card alamayanlar var maalesef. Peki geçmiş yıllarda aos sürecine başlayıp kota doldugu için alamayan oldu mu? Aos için süreç daha uzun olduğundan bu durum bende soru işareti oluşturdu.
Bir diğer sorum ise aos süreci minimum ve maksimum ne kadar zaman alan bir süreç? Net bilgi olmasa da yaklaşık bir süre verebilirseniz çok memnun olurum.
Aosu hızlandıracak yöntemler var mıdır? Mesela istenen evrakları belli bir sıra ile göndermek zorunlu mu? Süreci kısaltması açısında tüm belgeleri baştan göndermek etki eder mi?
Ne kadar önce dosya taşıma yaparsak o kadar şansımız artıyor gördüğüm kadarıyla. Ds260i doldurduktan sonra hemen kcc e mail atmam ve aos ile ilerleyeceğimi söylemem bir anlam ifade etmez diye düşünüyorum, doğru mu? Sonuçta belki CP ile ilerlemeyi seçmek durumunda kalacağım.
Son olarak ise bu sürece avukatla devam etmek mi doğru olacaktır? Yaklaşık avukatlık ücretleri hakkında da bilgi verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler. -
@onurfenci lütfen bu forum dışındaki kaynaklara itibar etmeyin.
-
@Cego43 buna gerek yok.
konsolosluklar kurallarını DOS'un verdiği önergelere göre ilerletir.
eğer kural değişirse bütün konsolosluklar için değişir. -
@swadze farklı saat dilimlerinde, farklı tarayıcıyla deneyin lütfen.
-
@emrede bunun için dosyanızı açtırmanıza gerek yok. onların görmek istediği şey diploma sadece..
-
@emreyes kcc dosyanızı taşır ancak; ilgili konsolosluğun size mülakat verip vermemesi tamamen onların inisiyatifinde.
bu yüzden dosya taşımanın risklerini de göz önünde bulundurmalısınız. -
@joseph-universe dosyanızı viyana'ya taşıyın, şimdiden vizeniz hayırlı olsun.
abd'de bol şans.. -
@ArdaCan geçmiş yılların deneyimlerini okuyarak bütün sorularınızın cevaplarına ulaşabilirsiniz.
bu başlığın 4. iletisini inceleyin lütfen. -
@engineerqueen bütün sorularınızın cevabını bu başlıkta bulabilirsiniz;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak/3778 -
arkadaşlar merhaba ben ve eşim için form dolduruyorum şöyle bir konu var:
benim edevlette gözüken ikametgahım hala ailemin yanı gözüküyor ama şöyle apartman 3 katlı bir apartman ve aile apartmanı. Benim adresim IC KAPI NO 4 gözüküyor.
Eşimin ise IC KAPI NO 3 gozukuyor. Formu nasıl doldurmalıyım veya ne yapmalıyım?
@gucarslan bey kıymetli yönlendirmenizi rica ederim -
@swadze kimse sizden ikametgah ilbuhaberi istemeyecek :)
bu yüzden ikisinden birini yazıp doldurun yeterli.. bunlar önemli noktalar değil, olmadı, olmayacak.. -
@gucarslan Abi bende ön-lisans okuyorum 2 senelik seneye biticek. Eğitim bilgisini doldururken mülakata kadar okulu bitirmiyecegimi dusunerek Lise olarak isaretlemistim sorun olur mu? Benimde ayni sekilde okuyor yazisi almam gerekir mi?
-
@iibrahimd sorun olmaz. mülakata giderken bahsettiğim evrakları almanız gerekiyor.
-
@gucarslan ben bir süre uzak kaldığım için haberim olmayabilir, değişti mi acaba prosedür? aşı kartı vs ile gittiğinizde ugnanlar sadece eksik kalan aşıları yapıyorlar diye biliyordum ben, şaşırdım sizin yazdıklarınızı okuyunca, en kısa zamanda güncel sağlık muayene deneyimlerini okumamız gerek demek ki :)
edit : bu konuda farklı deneyimler olmuş, genel bilgi+deneyimler unganların dışarıda yapılmış aşıları kabul etmediği yönünde ancak ilk gözüme çarpanı yazayım(belki başka örnek de vardır); şubat 2025 deneyimlerinde bir forum kullanıcısı önceden antikor testi sonucuna göre aşıların bir kısmını dışarıda yaptırmış ve unganlar sadece eksik aşıları yapmış kendisine ve aile bireylerine.
Bu süreçlerimize daha birkaç ay var gerçi, bu işlere o zaman bakarız :) -
@aysegul unganlar, hamile ve bebekler için ilgili doktorundan alınmış resmi raporlara binaen gerekli aşılardan feragat edebilir.
bunun dışında aşı kartında yer alan aşıların onlar için hiçbir önemi yok, eskiden de olmadı.bu yüzden;
eğer Ankara'da mülakata girecekseniz;
mülakat öncesi hiçbir şekilde aşı yaptırmayın!
yaptırmış ve belgelemiş olsanız dahi gerekli gördüğünde o aşıları tekrar olmak zorunda kalacaksınız.
riske girmeyin, bırakın ilgili sağlık kurumu işini yapsın.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum