Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@berkinozdagli bu dilekçelik bir durum değil, bunu sözlü olarak açıklamalısınız.
    polis kaydı için türkiye'deki büyükelçiliğe ulaştınız mı peki?

• @Flight101 Cok tesekkur ederimm degerli yaziniz icin insAllah yaza dediginiz gibi bir sey yapabiliriz

• ⭐⭐⭐

@iibrahimd Rica ederim...Yapılan yada yapılması planlanmış her hamle önemli ve değerli, unutmayınız...😉

• @Flight101 Çok haklısınız boyle bir forumun olmasi sizin gibi degerli bilgilerini paylasan insanlarin olmasi hepimiz icin cok buyuk sans deyim yerinde forumu yalayip yutmamiz gerekiyor 😂

• @swadze Selam, evet verebilirsiniz. DV-2026 talihlileri başlığında yazarsanız daha hızlı cevaplar alabilirsiniz. Zira bu başlıkta sorularınız yanıtlanmayabilir. Sürecinizde başarılar.

• @Flight101 Adamın hammaddesi gene güvenilir sağlam bilgiyi vermiş. @iibrahimd bey aynısını bana söyledi ben dinlemedim şuan taylandla uğraşıyorum ekstra maliyetli tabii ki o yüzden önerisini dinlemenizde fayda var. 🙂

• ⭐⭐⭐

@evrentnrkl Canım kardeşim çok güldüm...Az kaldı senden güzel haberler almaya...🍀

• @pnarr süper haber. Çok teşekkürler. Ben de size ve ailenize iyi yolculuklar diliyorum.

• @gucarslan merhaba teşekkür ederim büyükelçilik ile konuştum fakat olağanüstü hal sebebiyle alamayacağımı söylediler benim gidip almam gerekiyormuş ama bu mümkün değil maalesef abd dış işleri bakanlığının resmi sayfasında gördüm polis belgesi alınamayacağı durumlarda bunu dilekçe ile bildirilmesi gerektiği yazıyordu onun için sormuştum forumda da bulamadım diplomamın aslı gibidir belgesi var fakat polis sertifikası için ne yapmam gerektiğini düşünüyorum

• @iibrahimd @Flight101 üstad gereken bütün bilgileri vermiş size. Ağzına sağlık. Birde mülakat deneyimini okursanız daha iyi anlaşılır.

• ⭐⭐⭐

@Mehmet-Fatih-Aslan Estağfurullah üstad mertebesi uzak bize...Tecrübe ettiklerimizi, sınandığımız noktaları aktarıyoruz...😉

• @MERVE-SARI Merhaba,

Temmuz itibarı ile mülakata çağırılma şansınız var. Temmuz başında tatil yapacakmış gibi bir plan ile en kısa zamanda schengene başvurmalısınız. İspanya vizeniz olduğu için randevu bulabilirseniz İspanya'dan başvurmanızı önerirdim, uzun süreli vize almanız daha olası. Vize alırsanız İspanya girişi yaparak Viyana'ya uçabilirsiniz.

Schengen işlemelerinin 1 ay kadar sürebildiğini, bazı durumlarda daha da uzun olduğunu görüyoruz. Ne kadar erken randevu bulabilirseniz o kadar iyi, her ülkeyi ve vizelerde ne şekilde davrandıklarını iyice araştırmayı unutmayın.

Bizler benzer bir araştırma ile 1 ay önce İspanya'ya başvurduk ve 3 ay vize aldık (herkesin deneyimi farklıdır, referans değildir). Elinizi çabuk tutun.

• @berkinozdagli Konsolosuluktan adli sicil kaydı başvurusu yapabilirsiniz ancak çok geç gönderebilirler. Fakat başvuru yaptığınız belgeyi mülakatta götürürsünüz. Bu konuda biraz geç kalmışsınız. Ukrayna'ya turist girişleri yasak olduğu için, bu konuda esnek olabilirler.

Diğer bir seçenek, Ukrayna'nın "Dia" sistemi var, bizdeki e-devlet gibi, online adli sicil kaydı alınıyor, birkaç dakika içinde belgeyi sisteme yüklüyorlar ancak yabancılar girebiliyor mu bilemiyorum, bir deneyin.

• @MERVE-SARI merhaba, ispanya için bilmiyorum ama fransa için en son dün haziran ayı içerisinde randevu açılmış. Diğer arkadaşlarında dediği gibi bir sonraki bültende current olup temmuz ayı içerisinde viyanadan mülakat alma ihtimaliniz olduğu için ve schengene başvuracağınız ülkenin konsolosluğunda pasaportunuzun 1-2 hafta bekleme ihtimali olduğundan elinizi bu konuda çabuk tutmalısınız. Daha önceden ispanyadan vize almış olduğunuz için tekrar oradan başvuru yapmak daha mantıklı olur ama oradan randevu denk getiremeyip fransa üzerinden başvuru yapmak isterseniz bana ulaşabilirsiniz size destek olmak isterim.

• Merhaba, ben dosyamı kcc ile Bosna Hersek olarak mülakat yerimi güncellemiştim. Oturum iznim mevcut hazırlık okuyordum üniversitede. Bosna ile ilgili çok az deneyim okudum çok geçmiş yıllara ait şu an güncellenen verilerde 12 binli sayılar mülakat almış ve sadece iki dosya gözüküyor anlamadım. Bununla ilgili bilgisi olan var mı? Current olduktan sonra konsolosluk ile iletişime geçip hong kong daha mı mantıklı bilemedim işin içinden çıkamıyorum. Kazanmış olmak ayrı bir yıldır bunun stresi ayrı bir olay. Zaman daraldıkça çanlar çalıyor sanki…

• Arkadaslar,
    Aranızda dosyasını Viyana ya tasimis olan varsa yaklasik masraf konusunda bir fikir verebilir mi lütfen?

• @koray2831 Selamlar.

Arama bölümünü aktif kullanarak bilgilere ulaşabilirsiniz örneğin "Viyana" yada 2025 mülakat deneyimlerine girerek başından itibaren okuyun bilgiler mevcut.

• ⭐⭐⭐

@koray2831
    Profilimde mülakat deneyimim var orada aktardım rakamları...Fazlası eksiği yok..😉

• @gucarslan Merhaba Uğur Bey, bugün bir arkadaşımın mülakatı vardı lise diploması olmadığı için olumsuz sonuçlanmış ama bu kişinin 30 yıla yakın bir iş deneyimi var. bununla ilgili ne yapılabilir, itiraz edebilir miyiz ve olumlu sonuçlanır mı..

2025 Çeşitlilik Göçmen Vize Programı (Dv-2025) İçin Talimatlar

Gereksinim #2: Her DV başvurusunda bulunan kişi, aşağıdakilerden birine sahip olarak DV programının eğitim/iş deneyimi gereksinimini karşılamalıdır:
    • en azından lise eğitimi veya eşdeğeri, 12 yıllık resmi ilköğretim ve ortaöğretim eğitimini başarıyla tamamlamış olmak;
    VEYA
    • son beş yıl içinde en az iki yıllık eğitim veya deneyim gerektiren bir meslekte iki yıllık iş deneyimi. Dışişleri Bakanlığı, nitelikli iş deneyimini belirlemek için ABD Çalışma Bakanlığı'nın O*Net Çevrimiçi veritabanını kullanacaktır. Nitelikli iş deneyimi hakkında daha fazla bilgi için Sıkça Sorulan Sorular
    bölümüne bakın .

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@erenkaykisiz ilgili iş deneyimlerinde gerekli puanı topladığına emin misiniz peki?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |