Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gnollzy

Ankara için mezun olduğunuz en yüksek eğitim derecesine ait (en az lise mezuniyeti) orijinal diploma ve 1 adet fotokopisi.

DGS ile başka üniversiteye geçip o üniversiteyi bitirmemiştim önlisans diplomamın orijinalini en son oraya vermiştim bir sorayım oraya orijinalini alabilir miyim diye.

• @ugursway Teşekkür ederim.

• herkese merhabalar. Green Card Case numaram 24.500 Vizeyi almak için maddi manevi her şeyi yapmaya hazırım. Bordo pasaportum var. Merak ettiğim tek bir şey var. Sizce ABD vizesi için bu case ile şansım var mı yoksa yok mu? Gerçekten hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum. Eğer şansım yoksa önüme bakacağım. Sevgiler.

• @Serapp

Şu şekilde mail geldi

Thank you for your inquiry.

Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview. Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.

If your interview has already been scheduled, you must contact the U.S. embassy or consulate to request a transfer of your case. The U.S. embassy or consulate will determine if it accepts your case for transfer.

• Üniversite , lise isimlerini yazarken türkçe mi yoksa ingilizce mi yazmalıyız ? Mesela İstanbul Teknik Üniversitesi mi yoksa Istanbul Technical University mi doğru olur form doldururken?

• @yigit55
    Resmi nikah tarihi ne ise bu sekilde yazmaniz uygun olandir. Mulakat sirasinda evlilik cuzdani sunulmasi vize almak icin gereken belgeler arasindadir. Eger yararlanici olarak 21 yas alti cocuklar ile asil talihli olan babaniz arasinda cocuklari oldugunuza dair resmi bir belge sunabiliryorsaniz, resmi nikahsiz yasamis olmanin bir onemi bulunmuyor. Eger babaniza mulakat sirasinda bu durum sorulursa resmi evlilik olmadan birliktelikleri oldugunu belirtebilirler. Yani sira eger Amerika’ya gitmek isitiyorsa, 2005 dogumlu DV3 talihlisi icin, 21 yas sinirina takilip takilmadigini kontrol etmenizi oneririm, bunu icin bu linki inceleyebilirsiniz.

• Dosya taşımak ister isek hangi hangi konsoloslukların oturum ve ya vatandaşlık istediği hangilerinin istemediği ayrıca mülakata ne kadar kişi çağırdıkları hakkında bir tablo bulamadım böyle bir excell tablosu varmı? teşekkür ederim

• Adres hariç hepsini yazdkm mailimde

• Merhabalar, DV2026 talihlisiyim CN ise 20XXX. Mevcutta Amerika'da çalışma vizesi ile bulunuyorum ayrıca Kanada vizem de mevcut. Amerika içerisinde başvurduğum için post yerim Kentucky gözüküyor. Konsolosluk seçimi için Kentucy seçip sonradan dosya taşımak için mail mi atmalıyım yoksa DS260 doldururken başka bir konsolosluk mu seçmeliyim? Ayrıca Bükreşte akrabalarım var rahatça Schengen alabileceğimi düşünüyorum. Bükreşteki konsolosluk iyi bir seçim olur mu?

• ⭐⭐

@onur-ismet-köse selamlar, ikinci sorunuzun cevabi asagidaki linkte. Sol taraftan dilediginiz yili secerek istediginiz konsoloslugun performansina bakabilirsiniz.

Ilk soruniza gelecek olursakta, ben o sekilde bir tablo gordugumu hatirlamiyorum. Genelde forumda adi gecen konsolosluklarda oturum vs istenmiyor. Istenen yerlerde de genelde giren kisilerin yasal oturumlari oluyor. Ek olarak 2025 excelinde konsolosluk perfomans analizi sekilde bir tablo var belki isinize yarayabilir. Bol sanslar.

• ⭐⭐⭐⭐

@farukozt16 Anlaşılmamış.
    Bu iletimdeki örneğe bakarak yeniden yazın.
    https://yesilkartforum.com/forum/post/478479

• ⭐⭐⭐⭐

@uonur26 fark etmez, ITU mezunu iseniz İngilizce diplomaniz vardır ve diplomada yazdığı şekliyle yazabilirsiniz. Önemli olan yazdığınız okul adını diploma ile kanitlayabilmeniz.

• @uonur26, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Üniversite , lise isimlerini yazarken türkçe mi yoksa ingilizce mi yazmalıyız ? Mesela İstanbul Teknik Üniversitesi mi yoksa Istanbul Technical University mi doğru olur form doldururken?

Diplomalarımızda Türkçe gözükse bile ben ingilizce adını yazdım. Bir fark edeceğini düşünmüyorum açıkçası.

• Merhaba ben bedelli olarak askerlik yapmıştım ve direk ücretini ödeyip hiç askere gitmedim. Durum böyle olunca Askerlik yaptın mı alanına hayır yazdım. Çünkü evet yazsaydım doldurmam gereken bir dizi alan çıkıyordu. Benim durumum için doğru yaptım sanırım değil mi ? (Tekrar belirteyim 1 gün bile askerlik yapmadım.) Teşekkür ederim.

• Lise eğitimim sırasında okul değiştirdim. Mezun olduğum okulu DS-260 formuna yazacağım, ancak daha önce eğitim aldığım ve şu an kapanmış olan liseyi de eklemem gerekli mi? Yoksa yalnızca mezun olduğum okulun bilgisi yeterli olur mu?

• Herkese merhaba, öncelikle imzamı güncelledim hem bu mesajım deneme olsun hem de merak ettiğim bir şey var. Şimdiden dosya taşımanın avantajı olur mu veya şimdiden taşıyan arkadaşlar var mı vizesiz ve oturum istemeyen ülkelerden bahsediyorum.

• @Kerem-6, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Lise eğitimim sırasında okul değiştirdim. Mezun olduğum okulu DS-260 formuna yazacağım, ancak daha önce eğitim aldığım ve şu an kapanmış olan liseyi de eklemem gerekli mi? Yoksa yalnızca mezun olduğum okulun bilgisi yeterli olur mu?

Sadece diploma aldığınız okulları yazmalısınız diye biliyorum.

• @ATS16 Detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Abu Dhabi Konsolosluğu ile ilgili hemen hemen hiç bir post/konu bulamadım işin doğrusu. O yüzden buraya yazmak zorunda kaldım. EU için şu an CN 5k'larda gözüküyor. Dosya taşımak için eylül ayını mı beklemek lazım sizce?

• Merhaba ds 260 i doldurdum. Email confirmation kisminda dogru maili zaten gosteriyor ama ben dogrulamaya calisirken su hatayi veriyor: Application Error
    You have encountered an application error. Please try again later. Farkli tarayici , cihaz, konum denedim sonuc degismedi. Ne yapmaliyim?

• ⭐⭐⭐⭐

@onur-ismet-köse

KCC DV2025 döneminde yaptığı FAM kural değişikliğini DV2026 mali yılı içinde de devam ettirmesi halinde, KCC ile yapacağınız taşımalarda taşıyacağınız ülkelerde oturum izniniz olup olmadığı sorgulanmayacaktir (dosya taşıma taleplerine KCC’den gelecek cevaplar durumu netlesirecek). Dosya taşımanız o konsolosluktan mülakat alacağınızı garanti etmez.

Örnekler vermek gerekirse; DV2023’de dosya taşıma taleplerini kabul eden ve hatırı sayılır sayıda talihlinin sürecini olumlu bitirdiği Muscat (Umman) DV24’de dosya kabul etmedi, DV25’de KCC ile dosya taşıyan sadece bir kişiye mülakat verdi ve diğer dosya taşıyan talihlileri dikkate almadı şimdiye kadar.

DV24’de Karadag’dan oturum alarak Karadağ’a dosyalarını taşıyan talihlilerin mülakatlarını Belgrad konsolosluk yapıyor, bilinen 10 civarındaki talihlinin mülakatlarını Belgrad yapti ve hepsini AP’ye bıraktı. Onlar için süreç olumsuz bitti ve vizelerini alamadılar.

Bu nedenle dosya taşıma talepleri yapılırken kendini kanıtlamış ve deneyimlerin sayıca fazlaca olduğu konsoloslukların tercih edilmesi, forumun bu konu basliginin sürekli takip edilmesi, excel dosyadan olası dosya taşıyanların iyi takip edilmesi ve her bir bülten aciklanmasindan sonra konsoloslukların mülakat dağıtım süreçlerini incelemeniz faydanıza olacaktır.

Çekilişi kazanmak ve mülakat anı sürecin en kolay zamanları, mülakat tarihi alabilmek ve sonrasındaki ABD göç süreci görece en zoru, en iyi şekilde planlanmalı. Bol şans 🍀

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |