Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 517.1k 770

• @Gizem-Ömeroğlu tamam..
    o halde talebinizi 5-10 gün sonra tekrar yapın.
    şuan kcc hem DV2025 hem de DV2026 caseleri ile ciddi yoğunluk yaşıyor, zamanla bu yoğunlukları azalacaktır.

• @ersinors net bilgileri her zaman konsolosluk web sitelerinde bulacaksınız.
    eğer orada ulaşamdığınız bir bilgi varsa da o zaman direkt konsolosluk ile iletişime geçebilirsiniz.

dosya taşımada dil her zaman bir sorun olacak, bu riski göze almalısınız.

• @gucarslan merhabalar,evet her fırsatta site de okuyabildiğim her şeyi okumaya gayret ediyorum,sorum bu sene talihlilerden şuana kadar olumlu cevap alan oldu mu,açıkcası bunu merak etmiştim.

• Merhabalar,
    Ben DS-260 formumu gönderdim fakat bu olaydan önce ABD’deki bir kurum bana J1 vize ile bir araştırma pozisyonu teklifi oluşturdu ve dosya oluşturma sürecinde olduğunu söyledi (henüz ne belge gönderdi ne de ben bir ilgili belge doldurdum veya konsolosluğa gittim J1 için) eğer oldu da kurum bir belge oluşturduysa çoktan benim Green Card sürecini etkiler mi?
    Her ne kadar onlar bana başvuru evrağı falan gönderse bile Ben DS-2019 ile konsolosluğa gitmediğim ve aksiyon almadığım sürece birşey olmaz değil mi?

• @mruzum olursa excel listesini güncelleyecekler, lütfen soru yerine ilgili listeyi takip edin.

• @gucarslan İnceledim fakat göremedim sanırım link gönderir misiniz?

• @gucarslan sanırım yanlış anlaşıldım kusura bakmayın, dv sürecinde tabiki tüm arkadaşlarımızla birlikteyim, kastım şu ki bizdeki denklik süreçleri farklı o yüzden benim durumumdakilerle bilgi ve tecrübe paylaşımı için yazmıştım

• @mehmet-yücel-söğüt

hepsi bu deneyimlerde gizli, iyi okumalar dileriz.

c8c60842-141b-40a7-a1bd-3fc884a173c7-image.png

• @gucarslan Harika bir detaysınız. Size minnettarız.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Omerfarukyilmaz tam aradığınız yerdesiniz 🙂
    sürecinizde bol sanş diliyoruz efendim.

bonus olarak; Amerika'da Doktorluk

• @gucarslan
    Ekran görüntüsü 2025-05-06 180338.jpg Ekran görüntüsü 2025-05-06 180252.jpg

bu şekilde

• @Emre-Çelik-1 ben hiçbir iletimde kcc'ye DS260 formunun bir kısmını gönderin dediğimi hatırlamıyorum?

• @Serapp cevap icin tesekkur ederim. Tek aklimiza takilan gec kalirmiyiz bir hafta sonra yoksa dosyayi actirmak daha mi kolay olur ve zamandan kaybetmeyizdi. Sanirim beklemek daha dogru

• @gucarslan kcc ye form göndermedim, burda hem attığım mailin hem de submit ekranınn görüntüsünü koydum, bu iletide 2 ayrı fotograf var

• Merhaba ,

DS-260 formunu dolduruyorum ama eğitim bilgileri kısmında kafama takılan bir durum var. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’ne kayıtlıyım, ancak bu dönem kayıt yenilemediğim için şu an sistemde “pasif öğrenci” olarak görünüyorum. Yani fiilen bu dönem ders almıyorum ama kaydım tamamen silinmiş de değil.

DV Lottery başvurusunu yaparken “üniversiteye kayıtlıyım” seçeneğini işaretlemiştim. Şimdi DS-260 formuna bu açıköğretim bilgisini yazmalı mıyım?

• Merhaba, ben eşim ve kızım için de formu dolduruyorum. Sign and submit kısmı ile ilgili birkaç sorum var. Kendi formumu zaten ben sign ve submit edeceğim, peki eşim ve kızımda nasıl olacak? ben mi sign etmeliyim yoksa onlar kendisi mi sign etmeli? Kızımda hazırlamaya yardımcı olduğumu belirtmeli miyim?

• Merhaba, CN ım çok yüksek olduğu için mecburen case imi taşımak zorundayım. DS-260 ı doldururken de şu anki ikametgahımızı girmemiz gerekmekte. Ancak mülakat yerimi Ankara'dan başka bir ülkenin konsolosluğuna taşıma opsiyonum da henüz DS-260ı dolduruken mevcut gözüküyor. İkametgahımı güncel lokasyonum olan TR olarak girip, başka bir ülkede ya da mülakatı talep edeceğim ülkede oturma iznim olmadan sadece turist olarak, mülakat yerimi şu an bulunmadığım ancak turist olarak gideceğim konum seçebiliyor muyum DS-260 ı doldurma aşamasında? Yoksa ikametgahım formu doldururken neresiyse (2 ay ya da 6 ay ya da 1 yıl sonra turist olarak baska bi ülkede olsam dahi), mülakat için konsolosluğumu da bulunduğum ülke (TR-Ankara) seçmek zorunda mıyım DS-260 ı doldururken? Amacım DS-260 ı henüz daha doldururken, case imi yapılabiliyorsa eğer (CN ime sıra gelirse) ileride mülakat için gidebileceğim ülke olarak seçmek ki sonradan ekstra bir durum (yeni bir taşıma daha) gerekirse taşımayı KCC üzerinden ya da o ülke konsolosluklarıyla yapma imkanım baki olsun. Gelebilecek cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• Merhaba arkadaşlar hong kong a dosyamı taşımak istiyorum bu sene case numara aktif olmadan taşındığı zaman konsoloslukların sizi kabul etmeme gibi bir olanağı olmuyormuş bende bu yüzden [email protected] mail adresine mail attım Cs numaramı doğum tarihimi ve isim soy ismimi yazıp şu şekilde bir mail

Dear KCC Officer,
    I kindle request to transfer my DV case from Ankara Embassy / Turkiye to Hong Kong please accept my transfer request and let me now after the transfer process.
    Thanks,regards

Yanlış yaptığım bir yer varmı, bazı arkadaşlar sanki otelin adresini yazdım tarzında birşeyler yazmış

• Lise eğitimim sırasında okul değiştirdim. Mezun olduğum okulu yazacağım, ancak daha önce eğitim aldığım ve şu an kapanmış olan liseyi de DS-260 formuna eklemem gerekiyor mu? Yoksa sadece mezun olunan lise bilgisi yeterli olur mu?

• Merhaba, eşim de 2026 çekilişinde kazananlardan oldu ancak case number 25k civarlarında, konu ile ilgili hiç bir fikrim yoktu ta ki bu foruma bakana kadar. Dosya taşıma işlemi yapmamız gerekecek, amerika ve kanada turistik vizemiz var, schengen de var ama 2026'yı kapsamıyor. Nereden randevu almamızı tavsiye edersiniz? Teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k