Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@ozangules62 bu çekiliş sonucundan bağımsız evlenmeyi planladığınız tarih ne idi, hali hazırda bir planlama yapıp tarih almış mıydınız? Yakın bir tarihte mi evlenmeyi planlıyorsunuz?

• ⭐⭐⭐⭐

@Cego43

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• Herkese selam arkadaşlar ben de bir talihli olarak aranıza yeni katıldım. Dünden beri forum sayesinde birçok şey öğrendim. Öncelikle katkısı olan herkesin eline emeğine sağlık. Soracağım şeyleri farklı arkadaşlar sorup cevaplandıysa şimdiden kusura bakmayın lütfen. Anlamadığım bazı noktalar var yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Case Number 9 bin lerde olduğu için dosya taşımayı düşünüyorum. Yeşil pasaportum olmadığı için muhtemelen Hong Kong veya Bangkok tarafında halledeceğim. Sizce tek kişilik masraf tahmini ne kadar olur?

Yaklaşık 10 yılı geçen bir kız arkadaşım var ve evlilik düşünüyoruz. Sizce mülakat öncesi evlenip beraber greencard almak daha mı mantıklı? Evlendiğimizde örnek veriyorum Hong Kong tan alıyorsam mülakatı eşlerin hali hazırda ikisininde orada bulunması gerekiyor mu?

Eğer ki mülakattan önce evlenip eşim ile vize alırsam. Eşiminde illa Amerikaya gelmesi gerekiyor mu? (Bunu şundan dolayı sordum önden ben gidip düzeni kurduktan sonra gelse daha rahat olur diye)

Bir de mülakat öncesi evlenmeyip daha sonrasında ben greencard kazanıp daha sonra amerikaya yerleştikten sonra gelip türkiyede evlensem onu en kolay ve hızlı şekilde ne kadar sürede amerikaya getirtebilirim ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Mertkan-Şahin zaman neyi getirir belli olmaz ama sadece kişisel tahminim olarak alın lütfen, 21xxx numaranız 2026 yılı Nisan veya Mayıs ayından önce current olması çok muhtemel değil.

• ⭐⭐

@Cego43 selamlar, direkt olarak ayni mevzu benim basima geldi. Ds260 formunu doldururken calisiyordum fakat mulakat aldigim zaman once ucretsiz izin talebim olmustu isyerimden fakat olumsuz sonuclaninca istifa etmek durumundan kaldim ve mulakat esnasinda dile getirdim herhangi bir sorun olmadi.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @ATS16 yani gec current olmasi demek dusuk vize onayi demek. Oyle mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@Mertkan-Şahin yanlışınız var.

Current olunacak tarihten en az bir ay sonrasına mülakat alma ihtimaliniz var, yani nişanlınızla evlenme ve kendisine vize alma hususunda önünüzde uzun bir zaman dilimi var demeyi kast etmiştim.

Önceliğiniz bekar olarak kendiniz için DS260’i doldurmak ve dosya taşıyacaksanız gerekli aksiyonları almanız gerekiyor.

Resmi nikah, evlilik sonrası eşinizin degisecek soyadı ile çıkartılmış pasaport bilgileri ile eşinizi add applicant yaparak kendisi içinde ilave bir DS260 doldurmak, akabinde karar vereceğiniz konsolosluktan mülakat tarihi aldıktan sonra konsolosluk ile irtibata geçerek dosyanızın açılmasını sağlayacak kendi DS formunuzdaki medeni durumunuzu evli olarak düzeltmek ve eşinizin bilgilerini de kendi DS260’iniza girmek olacak aşamalarınız.

• Selamlar, EU de yaşıyorum ve post yeri Almanya. Sıra 28 binlerde. Sizce alabilir miyim?

• Herkese merhaba.
    Benim türk vatandaşlığımın yanı sıra Bulgaristandan dolayı avrupa birliği vatandaşlığımda var ama İstanbulda yaşıyorum. başvuruyu türk pasaportumla yapmıstım. Ds 260 formunu doldurmadım daha CN 9xxx Ankarada sıra gelmez diye tedirginim. ds260 formunu doldururken mülakat için direkt Viyana ya da Sofya seçebilir miyim mantıklı mı yoksa formu doldurup gönderdikten sonra mı dosya taşımak mantıklı olur. Cevaplarsanız sevinirim

• ⭐⭐

@Nedim-Öztürk selamlar,

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• ⭐⭐⭐⭐

@uonur26, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

sitesinden konsolosluklarin performansini inceliyordum. Irlanda da yasadigim icin Dublin konsoloslugu olacak basvuru yerim. sanki cok az dosya sonuclandiriyorlar ama ileri case numaralarina da bakiyorlar gibi bir izlenim edindim.

• Burada kalmak mi yoksa Viyana vb diger konsolosluklara zamani gelince dosyami tasimak mi daha mantikli olur acaba?
    • Ornegin dosyami Viyana konsolosluguna tasimak istersem ds260 i doldururken Viyana mi secmeliyim yoksa sonradan tasima yapabiliyor muyum ?
      Tesekkurler

Bir noktayı kaçırıyorsunuz. Önemli olan bir konsolosluğun toplam kaç mülakat verdiği değil, kaç talebe oranla kaç mülakat verdiğidir. Sadece sayıya bakacak olursak Ankara en çok vize veren konsolosluklardan biri ancak talebe oranlayınca çok yetersiz kalıyor. Yani Dublin’den mülakat talebi 20 iken, 2000 vize vermiyor diye çalışmıyorlar demek çok doğru bir bakış açısı değil. Konsolosluk seçerken bu detaya da dikkat edin derim.

• Benim türk vatandaşlığımın yanı sıra Bulgaristandan dolayı avrupa birliği vatandaşlığımda var ama İstanbulda yaşıyorum. başvuruyu türk pasaportumla yapmıstım. Ds 260 formunu doldurmadım daha CN 9xxx Ankarada sıra gelmez diye tedirginim. ds260 formunu doldururken mülakat için direkt Viyana ya da Sofya seçebilir miyim mantıklı mı yoksa formu doldurup gönderdikten sonra mı dosya taşımak mantıklı olur. Bu arada en başta green card başvurusunda türk pasaportumu kullandım. Kafam çok karışık. Cevaplarsanız sevinirim

• ⭐⭐⭐⭐

@ozangules62, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba kız arkadaşıma green card çıktı ve 3 senedir birlikteyiz birlikte gitmek istiyoruz ds-260 formunu doldursun mu o sonradan nikah kıyıp mı mülakata gidelim yoksa hemen nikah kıyıp formu birlikte mi doldurmalıyız sıra numarası da ilk 100 de

Kız arkadaşınız formu doldursun, bekar olarak. Daha sonra Ağustos’a kadar vaktiniz var evlenip sizin için bir form doldurmak için. Geniş geniş, iki ayağınızı bir pabuça sokmadan, mülakatta istenirse ilişki kanıtlarınızı sunabilecek şekilde bir evlilik yapıp, kendiniz için de bir form oluşturabilirsiniz. Mülakat tarihiniz belli olduktan sonra eşinizin formunu güncellemeniz gerekiyor.

Güzel, davetli, takı törenli bir nikah yapın ki oradan gelecek altınlarla Amerika’da yeni bir hayat kurmak daha kolay olur 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@mehmet-yücel-söğüt, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

İyi forumlar benim sıram biraz sıkıntı Ankara dan görüşme gelmeyeceği kesin, KCC ile taşıma yapmayı düşünüyorum ama nereye taşıyacağım bilemedim, en hızlı nereden alabilirim randevuyu bilen var mı Afrika ülkeleri vs de olur Aile ile alacağım

En hızlı derken current olduktan sonraki süreçten bahsediyorsunuz değil mi? Current olan dosyalara aynı ay mülakat planlayan konsolosluklara ve geçmiş senelerin tecrübelerine bakarak daha kolay karar verebilirsiniz. Ancak süreci gözlemleyip ona göre karar vermek için epey bir zamanınız var önünüzde.

• ⭐⭐⭐⭐

@Nedim-Öztürk

DV2025 için şöyle bir başlık var, Sayılarla DV2025 ancak bu başlıkta rakamlar şu aşamada sizin akılınızı karıştırabilir. Bu başlığın bir benzeri DV2026 içinde Agustos ayında yayınlanacak ilk bülten sonrası aktif hale gelecek.

DV2026 - 28xxx’e sıra gelir mi gelmez mi şu an bunu konuşmak için çok erken, her mali yılın ve çekiliş sürecinin kendi dinamikleri var. Şu aşamada sizin yapabileceğinizin en iyisi ve elden geleni DS260 formu en az hata ile doldurmak, çekilişi kazandığınızi ogrendiginiz mektubun altında yazan “post”a gore (Frankfurt yazıyorsa Frankfurt) DS260 formunda o konsoloslugu seçerek mali yılın başlamasını beklemek. Bol şans!

• Herkese merhaba, öncelikle forumda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım. Olumlu sonucu gördüğümden beri çok fazla yardımcı olabilecek bilgiye ulaştım. Çıkan herkese hayırlı ve kolay bir süreç dilerim henüz çıkmayanlara da iyi şanslar diliyorum. Birkaç sorum olacaktı:

1-) 6 yıldır şimdiki nişanlımla birlikteyim. 2024 Aralık ayında nişanlandık. Green Card çıkacağını hiç beklemiyorduk ama bana Green Card çıktı. Zaten yavaş yavaş düğün salonu baktığımız bir evredeyken bu haberi aldık. Acilen nikahı kıyıp başvuru formunu evli olarak mı doldurmalıyım yoksa formu bekar olarak doldurup mülakat tarihi geldiğinde konsoloslukla bağlantı kurup eşimi mi eklemeliyim? Hangisi daha doğru olur bilemedim.

2-) Başvuru formunda resmi ikamet adresimi yazmıştım ama o adresten taşınıp ailemin yanına yerleştim çekiliş sonucu açıklanana kadar. DS-260 formunda bu adres değişikliği sorun yaratacak mı?

Şimdiden teşekkür ederim.

• @kayaece84
    Selamlar, mulakat yerinizi Sofia ya da Viyana olarak secerek formunuzu submit edebilirsiniz. Dosyaniz islendikten sonra KCC’ye sorgu emaili atarak mulakat yerinizin neresi oldugunu teyit edebilirsiniz, mulakatiniz Sofia’da planlandigini varsayarsak sizden bir ihtimal oturum ya da vatandasliginizi beyan etmenizi talep edebilirler ancak sizin vatandasliginiz oldugu icin bu da bir sorun teskil etmeyecektir. Sureciniz basladiginda ise hangi konsoloslugun performansi daha iyiyse o konsolosluga KCC araciligiyla dosya tasima talebinde bulunabilirsiniz.
    Bu sekilde DS-260 formunun submit edilmesi sizce uygun mudur? @crazycells @gucarslan

• ⭐⭐⭐⭐

@emels

Oncelikle tebrikler, çok iyi bir CN’ye sahipsiniz. Ekim ayına Ankara mülakat verirse ilk mülakata katılacak talihlilerden birisiniz, yeni yıl bitmeden ABD’ye goc etmeniz muhtemel tabi sizde isterseniz.

1-Konu ile ilgili DV2024 sürecinde Sn. @gucarslan’in başka bir kullanıcıya verdiği cevabı aşağıda bulabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/358057

Mülakatta çıktılarını hazırlayacağınız ilişkinizin çekiliş tarihi öncesine dayandığıni kanıtlayan birlikte seyahat ettiyseniz aynı tarihli uçak, otobüs bileti isimlerinizin yazılı olduğu, birlikte tatile gittiyseniz isimlerinizin yazılı olduğu rezervasyon konfirmasyon mektubu, tarihli WhatsApp yazışmaları, fotoğraflarınız vb kanıtları hazırlamaniz gerekecek.

2-Fiziksel olarak gerçek yaşadıginiz adresi beyan ettiyseniz DS260’da sorun yok. Beyan ettiğiniz adresler mümkün olan olan en doğru (fiziksel olarak yaşadığınız) adresler olması yeterli. Adresler konusunda kritik olan yurtdışında yaşamış talihlilerin (1 yıldan fazla yurtdışında kalan talihlilerden police certificate) beyanı doğrultusunda ilave evrak talebi için önemli. Sizin endişe edecek bir durumunuz yok.

Bol şans 🍀

• @EzgiLera korrunt ne oluyor aciklarmisiniz mumkunse lutfen

• ⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-Kocalar

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

Süreci anlayabilmek için bu konu basliginin 1.sayfasindaki ilk 4 iletiyi çok iyi okumanız sizin faydanıza olacak, asla ihmal etmeyin.

Current olmak ➡️ aylık olarak yayınlanan vize bülteninde dosya (case) numaranızın aktif olmasını beklemek

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |