Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Tuğberk-Önder @gucarslan sizi etiketlemeyi unutmuşum belki görülmemiştir diye etiketledim tekrardan

• @zakaria
    Selamlar, bu sorunu amaci baska ulke vatandasliginizin olup olmamasini ogrenmek, pasaportunuz varsa suresinin dolup/dolmamasinin bir onemi yok, sonucta ilgili ulkenin vatandasi olmaya devam ediyorsunuz. Eger Ds-260 formunuzda baska bir ulkeden olan vatandasliginizi belirtmediyseniz bu soruya, “Yes” diyerek pasaport bilgilerinizi eklemeyi deneyiniz, eger sistem eklemenize izin vermiyorsa @crazycells dedigi gibi “No” secenegi ile devam edebilirsiniz, kolayliklar.

• @Serapp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@usadream, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba
    2026 yılı talihlisiyim ben de. Case numaram 26XXX.
    İrlanda’da yaşıyorum. Sıra gelirse mülakat lokasyonum orası olacak gibi. Bu hafta içinde ds260 formunu dolduracağım. Aklıma takılan bir kaç soru var. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
    -green cardın geleceği adresi ds260 formunda girmemiz bekleniyor. Ama bir tanıdığım olmadığı için bir adres veremiyorum. Nasıl ilerlemeli ?
    -sosyal medya hesaplarımız isteniyor sanırım. Bu bilgiler kritik mi ? Yoksa direkt geçebilir miyiz ?
    -iki pasaportum var geçerli. Birinin süresi 2027 de bitiyor ve içinde geçerli amerika turist vizesi var. öbürü yeni 2035 te bitiyor. Hangisini kullandığımızın bir önemi var mı ?
    Teşekkürler

Merhaba, tebrikler.
    Adres bilgisi için bu başlığın üçüncü iletisini okuyun.
    Var olan sosyal medya hesaplarınızdan en azından birini (örneğin linkedin gibi) girin.
    Vizenin hangi pasaporta basılmasını istiyorsanız onu girin.
    Kolay gelsin.

Merhabalar, CN 4K başlarında. Sizce rahatlıkla Ankara'da mülakat ve vize süreci geçirebilir miyiz? Ayrıca;

Eşimin ve benim kendi şahış işletmelerimiz mevcut. Bağkurlu (4B )olmak istemediğimiz için birbirimizin şirketinde 4A sigortalı çalışan olarak yüksek primden göstermiştik. Ancak arka planda kendi işletmelerimiz üzerinden gelir elde etmeye devam etmiştik. DS260 formunu doldururken kendi işletmemi mi yazmalıyım yoksa eşimin şirketinde sigortalı olduğum için onun şirketini o da benim şirketimi mi yazmalı? Bu durum hakkında yardımcı olabilecek herkese şimdiden çok teşekkür ederiz.

• @onuru Onur bey teşekkür ederim. Fakat netleştirmek adına soruyorum. Çünkü hem ds260 hızlı gönderilmesi yönünde bilgi verildi hem de hızlı gönderilmesinin 2022 dışında bir önemi olmadığı bilgisi verildi. Hangisi güncel ve doğru bilgi onu öğrenmek istiyorum.
    Ayrıca 3.soruma verdiğiniz cevap hakkında, edevlet üzerinden alınan mezuniyet belgesi tek başına yeterli midir. Okul faaliyette fakat çok uzak bir şehirde. Oraya gidip almak gerekir mi yoksa diğer belgeler kabul ediliyor mu.

Teşekkürler

• @ugur077 Merhaba ds 260 formunu öncelikle hızlı ve doğru bir şekilde doldurun lütfen.
    sizin süreciniz ekim ayından itibaren başlayacak daha sonra evraklarla ilgili kısmını araştırmanızı tavsiye ederim .

• ⭐⭐

@ugur077 selamlar, son bir kac donemdir ds260 i hizli gondermenin onceki donemler kadar bir onemi kalmadi. Aslinda lise diplomasi birazda gireceginiz konsoloslukla alakali bir durum. Mesela hong kongta ozellikle lise diplomasini gormek istiyorken viyana konsoloslugunda universite veya daha ustu bir diplomaniz var ise lise diplomanizi sormuyorlar. Ankara ozelinde tam emin olmamakla beraber orada da yuksek ogrenim belgeniz var ise lise diplomasini sormuyorlar diye hatirliyorum. Emin olmak icin eski deneyimlere bir goz atmak gerekiyor.

• @xaviniesta5
    Selamlar, oncelikle tebrikler. 2 yillik schengen vizenizin olmasi sizin icin cok buyuk bir avantaj. Viyana DV2025 yili icerisinde tercihini kendilerinden yapan hicbir talihliyi kirmadi ama bu demek degil ki Dv2026 icin ayni sekilde olacak. Formunuzu ilk doldururken mulakat yerinizi Viyana olarak secebilirsiniz, daha sonra surecinizi siki bir sekilde takip ederek, gidisatina gore baska bir ulkeye tasima vb. gibi bir aksiyon alabilirsiniz. Bu sekilde DV2026 mali yiliniz basladiginda konsolosluklarin dosya transferlerine nasil yaklastiklarini gozlemleyebileceksiniz. Yine de her yilin icinde bulundugu dinamiklerinin farkli oldugunu, DV25 senesi icin oyle oluyor diye DV26 senesinde de aynilarinin olacagi anlamina gelmedigini, attiginiz/atacaginiz adimlar ve alacaginiz kararlar tamamen sizin yiliniza ve sizin dosyaniza ozel oldugunu unutmayiniz. Bol sanslar dilerim.

• Herkese selamlar, Bizde de eşim talihli oldu herkese hayırlısı olsun diyorum.
    DS-260 Formu ile ilgili bir sorun olacak sizlere;

Have you ever used other names (i.e., maiden, religious, professional, alias, etc.)?
    Bu bölümde YES diyoruz ve 2 seçenek çıkıyor, burada iki seçenekte ile seçenek olan bölüme nedenini mi yazmamız gerekiyor?
    İlk seçenek
    Other Surnames Used (maiden, religious, professional, aliases, etc.)
    ikinci seçenek ise
    Other Given Names Used

Ben buradaki alanların nasıl doldurulması gerektiğini anlayamadım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• @Spectator
    Selamlar, oncelikle surecinizi imzaniza tasimaniz gerekmektedir, daha sonra bu basligin ilk 3 iletisini dikkatlice okuyarak, kendinize rehber olarak alabilirsiniz. Yine de akliniza takilan bir sey olursa bu baslikta sorabilirsiniz. Kolayliklar.

• @Tuğberk-Önder
    Selamlar, su anki guncel bilgileri ile doldurabilir ya da pasaport sorusu kismini other documents secenegi ile ilerleyebilirsiniz, mulakat alma zamaniniza gore yeni cikartacaginiz pasaport ile mulakatiniza katilabilirsiniz. Bol sanslar.

• ⭐⭐

@mustafa-berat-taşcı selamlar,

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• @ugursway, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@xaviniesta5
    Selamlar, oncelikle tebrikler. 2 yillik schengen vizenizin olmasi sizin icin cok buyuk bir avantaj. Viyana DV2025 yili icerisinde tercihini kendilerinden yapan hicbir talihliyi kirmadi ama bu demek degil ki Dv2026 icin ayni sekilde olacak. Formunuzu ilk doldururken mulakat yerinizi Viyana olarak secebilirsiniz, daha sonra surecinizi siki bir sekilde takip ederek, gidisatina gore baska bir ulkeye tasima vb. gibi bir aksiyon alabilirsiniz. Bu sekilde DV2026 mali yiliniz basladiginda konsolosluklarin dosya transferlerine nasil yaklastiklarini gozlemleyebileceksiniz. Yine de her yilin icinde bulundugu dinamiklerinin farkli oldugunu, DV25 senesi icin oyle oluyor diye DV26 senesinde de aynilarinin olacagi anlamina gelmedigini, attiginiz/atacaginiz adimlar ve alacaginiz kararlar tamamen sizin yiliniza ve sizin dosyaniza ozel oldugunu unutmayiniz. Bol sanslar dilerim.

Uğur bey merhabalar, aşağıdaki iletim hakkında bir bilginiz ya da fikriniz var mıdır?

https://yesilkartforum.com/forum/post/490671

• Merhabalar, öncelikle iyi akşamlar benim case numberım biraz yüksek 29XXX bu yüzden dosyamı olabilecek en makul ülkeye taşımak istiyorum. Bunun için oturma izni olmadan hangi ülkeleri önerirsiniz . Maksimum şansımın olduğu yerler nereler acaba? Daha önce dosya taşıma yaptıysanız tecrübeleriniz neler?

• @onuru, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@mustafa-berat-taşcı selamlar,

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Selamlar Hocam, Düzenlemeyi yaptım teşekkür ederim. Soru konusunda da yardımınız dokunur mu?

• @greenlife1
    Selamlar, sira numaranizin yuksek olup olmadigini 1 ocak 2026 tarihinde aciklanacak verilere gore net bir sekilde anlayabilirsiniz. Bu sebeple umidim yok vb. gibi yaklasimlar su an icin yersiz. Siz eger gercekten Amerika’ya goc etmek istiyorsaniz, surecinizin gerekliliklerini yerine getirip, sabirla beklemelisiniz. Sorunuza gelecek olursam, yazdiiginiz tarihler arasinda bir yerde bosluk birakiyorsunuz, eger ikametinizi sonlandirdiginiz yer ile ikametinizi tasindiginiz yer arasinda zaman boslugu olursa bu hatayi alirsiniz. Tekrardan dikkatlice kontrol ederek ilerleyiniz, kolayliklar.

• Merhabalar

Green card tahlisiyim lakin içimde bir korku var. Sıra numaram 5500 lerde. Erken randevu alabilmek için hızlıca DS-260 doldurdum. Benim korkum ise şuan ki iki senedir beraber yaşadığım sevgilimle evlilik resmiyetine girmedim. Kendisi ile hızlıca resmi evlilik sürecini yarından bir itibar başlatacağım. Bu konuda DS formunu değiştirmek veya gerçekten severek evlendiğimizi ikna edebilmek korkutuyor. Kanıtsal olarak her şeye sahibim olsamda korkumu içimden atamıyorum. Lütfen biri akıl versin.

• @gnollzy
    Tecrube sahibi arkadaslar ile ortak bulusabilecegimiz en net fikir, Ankara’ya guvenmemeniz yonundedir.

• ⭐⭐

@mustafa-berat-taşcı selamlar, 2 secenegi oldugu ekran goruntusu paylasabilirmisiniz? Esiniz kizlik soyadini yazacaginiz yer burasi ama iki secenek neydi hatirlayamadim. Yanlis yonlendirmek istemem.

• @onuru Ekran görüntüsü 2025-05-04 195855.png

Bu şekilde hocam

• @Durunaz
    Selamlar, Isvicre buyukelciliginin isteyecegi belgeleri incelemelisiniz, eger istedikleri belgeler arasinda Isvicre hukumetinden almakta zorlanacaginiz bir belge varsa o zaman sureciniz etkilenir, eger istedikleri belgeleri toplamakta hicbir sorun yasamiyorsaniz, surecinizde bir sorun olmamasi gerekir. Ancak mulakatinizi yapacak yetkilinin insiyatifinde oldugunu, size Isvicre statunuz ile ilgili soru sorma, sorgulama ihtimalinin her zaman oldugunu bilmelisiniz. Kolayliklar dilerim.

Benzer Başlıklar

• 16399
  • 642
  • 153
  • 221
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |