IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@GH25, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
DS-260 ile ilgili bir sorum var, form doldururken 2023'te Kuzey Kibris'a gunubirlik gittigimi unutup 5 yil icinde yurt disina cikmadim diye isaretlemisim. Gittigimi verdikleri giris-cikis belgesini gorunce hatirladim. KKTC resmi olarak taninmasa bile yurt disi... Bir de sadece amazon icin kullandigim eski bir e-maili yazmayi unutmusum. Cok buyuk sorunlar oldugunu sanmiyorum simdiden formu actirip kimseyi mesgul etmeye gerek yok diye dusunuyorum, ama mulakatta bunlari belirtmem gerekir mi ve hangi asamada soyleyebilirim? Paranoyak bir sekilde her detayi dusunmeye basladim 🙃
Bu konuda bilgisi olan var mi onceden mulakat yapan arkadaslardan falan?..
-
@Refiks Yaklasik 3-5 is gunu paranin hesaba gecmesini bekliyorlar. Para hesaba gectikten sonra NVC'de yukleme yapilacak linkler aciliyor. Yani normal bir durum. Hemen yukleme yapilmasina izin verilmiyor.
-
@tb19 inşallah yorucu bir süreç bir an önce herkesin istediğine kavuşması dileğiyle
-
Arkadaslar merhaba 1 mayista Seattle dan giris yaptim.görevli sadece pasaportumu aldı.adresimi teyit etti.heryerden kolay ve hizli sekilde gectim.Hic sorun olmadi. Gelecek ve gelmis herkese yeni hayatinda basarilar diliyorum.
-
Herkese merhabalar. Başvuru yaptığımız günden beri forumda bu başlığı takip ediyorum, biz de bu süreci avukatsız yürütenlerdeniz ve sizlerin paylaşımları gerçekten çok yardımcı oldu. 2 gün önce 15 ay sonunda i130 formumuz onaylandı. Şimdi önümüzde NVC süreci var, umarım bekleyen herkes bir an önce mülakat tarihi alır.
Henüz Welcome Letter gelmedi ancak hazırlıklı olmak adına bazı araştırmalar yaptım, daha önce böyle bir tecrübesi olan belki yardımcı olabilir.
Eşim Self-employed ve uzaktan çalışma fırsatı sayesinde benimle Türkiye'de yaşıyor. Kazancı belirtilen income verilerini karşılıyor ama Self-employed olduğu için w2 belgesi yok. Self-employed sponsorları olanlar bu konuda tecrübelerini ve nasıl bir yol izlediklerini paylaşırlarsa sevinirim.
Eşimin geliri uygun olduğu halde yine de istenilen belgeler konusunda sıkıntı yaşamamak adına (daha önce w2 belgesi ile ilgili sorun yaşayanları okudum ancak nasıl bir çözüme ulaştılar bilmiyorum) ailesini joint sponsor olarak göstermeli miyiz?
-
Arkadaşlar benim ssn kartım eşimin önceki adresine(maryland) gönderildi.Ama ben california ya geldim ve burdaki ssa binasına gittiğimde aynısından bir tane daha california adresine göndereceklerini söylediler.Verdikleri süre doldu ama kart şimdiki adrese gelmedi.Çalınmış veya kaybolmuş olduğunu düşünüyorum.Hal böyle olunca bu durum bana ne gibi sıkıntılar doğurabilir?Yani birinin elinin geçtiyse ssn numaram ve adımı biliyor olacak,başka bir bilgi yok,neler yapabilir?
-
@gigi25 merhaba, benim eşim de self employed şekilde çalışıyordu Türkiye’de. O yüzden joint sponsor olarak eşimin Amerika’daki aile üyesinden birisini ekledik. Mülakatta joint sponsor gerek olmadığını söylediler çünkü eşimin geliri yeterliydi. Baktıkları en güncel olan IRS Tax Return belgesiydi. Ama önerim joint sponsor olarak Amerika’da yaşayan birisini eklemenizdir. En azından bu konuda eliniz güçlü olur.
-
@dreamyy merhaba, umarım SSN çalınmamıştır ya da başkasının elini geçmemiştir. Eğer böyle düşünüyorsanız hemen ssa.gov web sitesinden ulaşıp rehber edinebilirsiniz ya da yerel polise gidip şikayette bulunabilirsiniz. SSN birinini eline geçerse adınıza kredi çekebilir, hesap açabilir ya da vergi dolandırıcılığı yapabilir. :(
-
@tubfrdmn inşallah kötü senaryolar olmaz.Hesap açma,kredi vs için kimlik,pasaport,doğum tarihi gibi şeyler soruyorlar.Sağolun cevap için
-
@tubfrdmn Çok teşekkür ederim, biz de her ihtimale karşı böyle yapacağız. Fazla olsun, az olmasın.
-
herkese merhaba,
bende bır konu hakkında bılgısı olan arakadastan gorus rıca edecegım.bılgı verırsenı cok sevınırım sımdıden tesekurler. gecen sene 10.ayda onlıne basvuru yaptık ve beklemedeyız. bu arada esımın ABD pasaportunun suresı doldugu ıcın pasaportunu yenıledık..sımdı benım uscis e gonderdıgım evraklarda eskı pasaport mevcut ben sımdı ek belge olarak yenı pasaportunu yuklemelı mıyım.yoksa ıns gorusmeye gıderken eskı ve yenıyı yanımda goturmem yeterlı olur mu.sımdı sısteme evrak yukleyerek orada yazan sureler ne kadar gecerlı olmasada sıl bastan olur mu?herkese bol sans ve kolaylıklar dılıyorum.ve tekrar tesekkurler. -
@Fatma-Antalya benim de evlilik cüzdanım ve pasaportum yenilenmişti I-130’un onaylanmasını beklerken. çok uçuk bir zaman farkıyla değildi 1 ay gibi bir süre olmuştu expired olalı pasaport
Case onaylanıp NVC’ye gittiğinde yeni pasaport ve evlilik cüzdanını ekledikten sonra not kısmına bu iki belgenin yenilendiğini açıkladım.bir sorun olmadı
ama bence unsolicited evidence kısmına yeni belgeleri ekleyip cover letter yazabilirsiniz
-
@Malonjao cokk tesekkurler. o zaman beklemek daha mantıklı geldı.sız epey yolu tamamladınız anladıgım kadarı ıle ıns.esınızle ılgılı konu ıcın de en kısa surede olumlu cevap alır ve kavusursunuz.herkesın ısı kolaylıkla olsun ve cok sukur surec bıttı dıyelım cok amınnn :)
-
@Fatma-Antalya rica ederim ne demek hepimiz en yakın zamanda inşaallah sevdiklerimize kavuşuruz. bundan dolayı RFE alanlar varmış. USCIS’in sağı solu belli olmuyor…
yeni bir PDF belgesi oluşturun kapak yazısı yazın ilgili kişiye vs diye tarih ve case number isim ekleyin chatgbt den size bir taslak oluşturması için yardım alabilirsiniz. altına da yeni pasaportun taranmış halini koyup gönderin. yani rfe alırsanız işiniz boş yere uzar onun yerine garantiye almak en iyisi. -
@dreamyy ssniniz siz gitmeden önce adrese varmışmıydı.
-
@yasmin982 hyr,ben gittikten 11 gün sonra vardı
-
SSN’im dun adresime teslim edildi.🙏🏻
-
Arkadaşlar, 1 yıl önce uscis başvurusunda yüklediğimiz bir evrak daha sonradan kayboldu yenisini çıkarttırıp mülakata onunla gidersem bir sorun olur mu? üzerlerindeki tarihler farklı olabileceğinden kafamda bir şüphe oluştu.
-
Arkadaslar haftaya unganlarda randevum var, goturulmesi gerekenler olarak Pasaport, aile hekiminden gecmis tarihli asi belgesi, DS260 confirmation page ve muayene e-maili harici gerekli bir belge yoktu sanirim degil mi?
-
Arkadaşlar randevuları tahmini ne zaman dağıtmaya başlarlar herhangi bir veri veya tahmin var mı ? Her şeyin geciktiği periyotlara denk geliyorum hep şansıma.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum