Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @rock benim 2hafta sürdü. inşallah en kısa zamanda siz de alırsınız mülakat maili.


  • Arkadaşlar merhaba, vukuatlı nüfus kayıt örneğinde kuruma ibraz mı yoksa kişi talebini mi seçeceğiz? Ayrıca sertifikalı ingilizce tercümesinde noter onaylı bir tercümemi gerekiyor?


  • @esraozz merhaba, belgeyi hangi aşama için soruyorsunuz ve hangi belge için tercüme düşündünüz ? Çünkü NVC aşamasında İngilizce tercüme gerekmiyor e devletten alınan belgeler geçerli. Ben kuruma ibraz ve nüfus aile diye seçmiştim sanırım, bir de önemli olan vukuatlı olması


  • @GH25 Merhaba, sertifikalı ingilizce tercüme istiyor


  • @GH25 Merhaba, biz avukatla çalışıyoruz NVC aşamasındayız talep ettiği dokümanlar listesinde var sertifikalı ingilizce tercüme diyor. Kuruma ibrazda kurumu NVC olarak mı yazılıyor?


  • DS-260 ile ilgili bir sorum var, form doldururken 2023'te Kuzey Kibris'a gunubirlik gittigimi unutup 5 yil icinde yurt disina cikmadim diye isaretlemisim. Gittigimi verdikleri giris-cikis belgesini gorunce hatirladim. KKTC resmi olarak taninmasa bile yurt disi... Bir de sadece amazon icin kullandigim eski bir e-maili yazmayi unutmusum. Cok buyuk sorunlar oldugunu sanmiyorum simdiden formu actirip kimseyi mesgul etmeye gerek yok diye dusunuyorum, ama mulakatta bunlari belirtmem gerekir mi ve hangi asamada soyleyebilirim? Paranoyak bir sekilde her detayi dusunmeye basladim 🙃


  • Nisan ayında DQ olup interview letter alan oldu mu


  • @Alfa-Centauri @nazmi4343 bey mart 19 da bildigim en son mulakat alan kisi. Biz de mart 28 den beri mulakat tarihi bekliyoruz fakat henuz hicbir haber yok... O tarihten sonra IL alan varsa bilgilendirirse sevinirim.


  • @esraozz Ben NVC yazmıştım evet. Avukatlar maalesef bazen takmıyor kendiniz de kontrol edin bence emin olursunuz… Şuanda link atamıyorum ama birkaç sayfa önce forumda NVC’nin talep ettiği belgelere ait bir link paylaşmıştım hangi belgeler nereden temin ediliyor bilgisi vardı, profilimden de bulabilirsiniz o gönderiyi sanırım.
    Bildiğim kadarıyla İngilizce tercüme sadece mahkeme kararı için isteniyor. Ben her şeyi Türkçe yükledim ve DQ olduk. NVC’de mülakata gireceğiniz ülkenin dilindeki bütün belgeler kabul edilir diye yazıyordu. Türkiye’de Türkçe veya İngilizce belgeler, Almanya ise Almanca veya İngilizce olmalı gibi.


  • Selamlar arkadaşlar, NVC maili gelir gelmez ödeme yaptık, dosyalarımızı hemen yükleyelim zaman geçirmeyelim diye ancak hiç bir şey yükleyemiyoruz, parayı ödedikten sonra beklememiz gereken bir durum mu var? Ya da biz bir şeyi mi yanlış yaptık acaba?


  • @Refiks Birkaç gün beklemeniz gerekebilir normaldir. Önce ödemeyi alıyorlar daha sonra sistemi açıyorlar


  • @GH25, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    DS-260 ile ilgili bir sorum var, form doldururken 2023'te Kuzey Kibris'a gunubirlik gittigimi unutup 5 yil icinde yurt disina cikmadim diye isaretlemisim. Gittigimi verdikleri giris-cikis belgesini gorunce hatirladim. KKTC resmi olarak taninmasa bile yurt disi... Bir de sadece amazon icin kullandigim eski bir e-maili yazmayi unutmusum. Cok buyuk sorunlar oldugunu sanmiyorum simdiden formu actirip kimseyi mesgul etmeye gerek yok diye dusunuyorum, ama mulakatta bunlari belirtmem gerekir mi ve hangi asamada soyleyebilirim? Paranoyak bir sekilde her detayi dusunmeye basladim 🙃

    Bu konuda bilgisi olan var mi onceden mulakat yapan arkadaslardan falan?..


  • @Refiks Yaklasik 3-5 is gunu paranin hesaba gecmesini bekliyorlar. Para hesaba gectikten sonra NVC'de yukleme yapilacak linkler aciliyor. Yani normal bir durum. Hemen yukleme yapilmasina izin verilmiyor.


  • @tb19 inşallah yorucu bir süreç bir an önce herkesin istediğine kavuşması dileğiyle


  • Arkadaslar merhaba 1 mayista Seattle dan giris yaptim.görevli sadece pasaportumu aldı.adresimi teyit etti.heryerden kolay ve hizli sekilde gectim.Hic sorun olmadi. Gelecek ve gelmis herkese yeni hayatinda basarilar diliyorum.


  • Herkese merhabalar. Başvuru yaptığımız günden beri forumda bu başlığı takip ediyorum, biz de bu süreci avukatsız yürütenlerdeniz ve sizlerin paylaşımları gerçekten çok yardımcı oldu. 2 gün önce 15 ay sonunda i130 formumuz onaylandı. Şimdi önümüzde NVC süreci var, umarım bekleyen herkes bir an önce mülakat tarihi alır.

    Henüz Welcome Letter gelmedi ancak hazırlıklı olmak adına bazı araştırmalar yaptım, daha önce böyle bir tecrübesi olan belki yardımcı olabilir.

    Eşim Self-employed ve uzaktan çalışma fırsatı sayesinde benimle Türkiye'de yaşıyor. Kazancı belirtilen income verilerini karşılıyor ama Self-employed olduğu için w2 belgesi yok. Self-employed sponsorları olanlar bu konuda tecrübelerini ve nasıl bir yol izlediklerini paylaşırlarsa sevinirim.

    Eşimin geliri uygun olduğu halde yine de istenilen belgeler konusunda sıkıntı yaşamamak adına (daha önce w2 belgesi ile ilgili sorun yaşayanları okudum ancak nasıl bir çözüme ulaştılar bilmiyorum) ailesini joint sponsor olarak göstermeli miyiz?


  • Arkadaşlar benim ssn kartım eşimin önceki adresine(maryland) gönderildi.Ama ben california ya geldim ve burdaki ssa binasına gittiğimde aynısından bir tane daha california adresine göndereceklerini söylediler.Verdikleri süre doldu ama kart şimdiki adrese gelmedi.Çalınmış veya kaybolmuş olduğunu düşünüyorum.Hal böyle olunca bu durum bana ne gibi sıkıntılar doğurabilir?Yani birinin elinin geçtiyse ssn numaram ve adımı biliyor olacak,başka bir bilgi yok,neler yapabilir?


  • @gigi25 merhaba, benim eşim de self employed şekilde çalışıyordu Türkiye’de. O yüzden joint sponsor olarak eşimin Amerika’daki aile üyesinden birisini ekledik. Mülakatta joint sponsor gerek olmadığını söylediler çünkü eşimin geliri yeterliydi. Baktıkları en güncel olan IRS Tax Return belgesiydi. Ama önerim joint sponsor olarak Amerika’da yaşayan birisini eklemenizdir. En azından bu konuda eliniz güçlü olur.


  • @dreamyy merhaba, umarım SSN çalınmamıştır ya da başkasının elini geçmemiştir. Eğer böyle düşünüyorsanız hemen ssa.gov web sitesinden ulaşıp rehber edinebilirsiniz ya da yerel polise gidip şikayette bulunabilirsiniz. SSN birinini eline geçerse adınıza kredi çekebilir, hesap açabilir ya da vergi dolandırıcılığı yapabilir. :(


  • @tubfrdmn inşallah kötü senaryolar olmaz.Hesap açma,kredi vs için kimlik,pasaport,doğum tarihi gibi şeyler soruyorlar.Sağolun cevap için


Benzer Başlıklar

  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 1 Oy
    6k İleti
    601k Bakış
    A
    @Sinan-Dayi Tebrikler size eşinize Sinan bey.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    84k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum