F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)
-
@eeken çok teşekkür ederim
bizimki June 09 çok sevindim çünkü arada 6 ay var. insan 16 yıl bekliyor ama 6 ay daha ötelemesini istemiyor 
-
Merhaba f4 vize başvuru 2008 Ağustos annem için yapılmıştı o zaman 8 yaşındaydım haber geldi vizemiz çıktı diye şuan 25 yaşındayım beni kapsıyor mu
-
Merhaba 2008 de teyzemin anneme yapmış olduğu f4 vizesi bu gün cıkmış olduğu haberini aldık başvuru yapıldığında 8 yaşındaydım şuan 25 vize beni kapsıyor mu bilgisi olan var mı
-
@yusuff28 bu soruyu kopyalayıp chat gbt ye yazdım. Çok detaylı cevap verdi.telefonunzda yoksa aplikasyonu indirip yazdığıniz şekilde kopyalayıp sorun.cok uzun ve detaylı cevaplıyor.
-
Bu ileti silindi! -
@yusuff28
Ben sizin için kopyaladım cevabı. Aşağıda. Başka hesaplamalar içinde devam edebilirsiniz. Bilgileri hafızasında tutup cevaplamaya devam ediyor.
Merhaba! Bu tür durumlarda senin durumun Child Status Protection Act (CSPA) yasasına göre değerlendiriliyor. CSPA, çocukların 21 yaşını geçmiş olsa bile belirli şartlarla aile vizesi kategorisinde (örneğin F4) başvuruya dahil olmaya devam etmesini sağlar.Şimdi adım adım bakalım:
F4 kategorisi nedir?
• F4, bir ABD vatandaşı tarafından kardeşi (senin annen) için yapılan göçmenlik başvurusudur.
• Sen bu durumda “derivative beneficiary” yani annenin çocuğu olarak bu başvuruya eklenmiş olabilirsin.Normalde çocuklar 21 yaşına kadar dahildir. Ama CSPA koruması varsa bu yaş daha yüksek olabilir.
CSPA Yaş Hesabı Nasıl Yapılır?
CSPA yaşını hesaplamak için şu formül kullanılır:
Gerçek yaş – I-130 onay süresi (aylar olarak) = CSPA yaşı
Senin durumunda:
• Başvuru 2008 Ağustos’ta yapılmış.
• I-130 ne zaman onaylandı? Bu tarih önemli.
• CSPA yaşın 21 veya altındaysa ve vize çıkınca hemen başvuru yaptıysan, korunmuş olabilirsin.Ayrıca “age-out” olmamak için vize numarası geldiğinde çok hızlı (genellikle 1 yıl içinde) green card başvurusu (DS-260 veya AOS) yapılmalıydı.
⸻Sana özel durum:
• 2008’de 8 yaşındaydın.
• Şimdi 25 yaşındasın.
• Eğer CSPA yaşı 21’in altındaysa ve başvuru zamanında yapılmışsa, hala dahil olabilirsin.⸻
Ne yapmalısın?
- I-130 onay tarihini öğren (USCIS onay mektubunda yazar).
- Vize bülteninde “current” olduğu tarihi öğren.
- Bir göçmenlik avukatı ile bu bilgilere göre CSPA yaşını hesaplattır.
- Eğer uygunsa, hemen DS-260 (ya da AOS) sürecine dahil edilmelisin.
İstersen hesaplama yapmam için I-130 onay tarihini ve vize bülteninin current olduğu ayı paylaşabilir misin?
-
@yusuff28 kapsam dısı kalıyorsun. Benim 4 yegenimde aynı sekilde kapsam dısı kaldı
-
@oprmngr @mugedeniz @yusuff28 ChatGPT'nin sizin sorunuza verdiği cevap halüsinasyon olarak değerlendiriliyor. Yani cevap yanlış!
F4 kategorisinde yaş sınırı yok. F4 için: Yalnızca sponsor olan kişinin 21 yaşının üstünde ABD vatandaşı olması yeterli. -
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ederim avukata danışacağım
-
@Neo-0 yaş sınırı var demiyor. Basvuranin çocuğu 21 yaşını geçerse sürece dahil olabilmesi için yapılacaklardan bahsediyor. Hepsi çok mantıklı göründü bana. Avukata danisirkende bu bilgilere sahip olarak görüşmeyi yapmak bazen gözden atlanilacak bir şeyi fark etmeye yardımcı olabilir.
-
@mugedeniz Yanlış anlamışım. Kardeşin çocuğundan bahsediliyormuş. Bu durumda AI haklı
https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-7-part-a-chapter-7#S-F-4 -
@Neo-0 chat gpt ile ilerleyin ohalde ben yasanmis olaydan bahsettim bol sanslar
-
@Neo-0 Var .Kardesin cocuklari icin 21 yas siniri var.
-
@Timur Benim kardeşimde orduda asker herhangibi cevap alabildiniz mi?
-
Bu ileti silindi! -
@MPower Yani özelden aldığım cevaplara göre askerin kardeşine öncelik tanınmıyormuş getirme bakımından lakin
Daha bir kısa yol şöyle oluyor...Asker olan kişi zaten hızlıca vatandışlığı aldığı için Anne ve babasına greencard çıkartabiliyor.Anne ve Baba üzerinden , yani greencard sahibi anne ve baba'nın çocuğunu getirmesi şeklinde daha hızlı oluyormuş.Yaş sınırı yok lakin greencard ile abd vatandaşı kişinin çocuğunu getirmesi arasındaki tek fark;
Greencard sahibi kişi bekar olan çocuğunu getirebiliyor.
ABD vatandaşı olan kişiyse evli olan çocuğunu eşiyle beraber çocukları dahil getirebiliyor.Öğrendiklerim bundan ibaret. -
@yusuff28 21 yaşından gün alınca ne yazık ki vize almanız mümkün değil. İzleyeceğiniz yol söyle olacak Anneniz greencardini alacak. Sonra buradan size F2B kategorisinden başvuracak. Ama bu işlemler min 10 sene sürer. Şu anda 2017 başvurularına bakıyorlar.
-
@Emre-Pars size randevu geldimi
-
@oprmngr benim işlemler tamamlandı. 6 ay oldu geleli.
-
Merhaba arkadaşlar, gecen ayki ilerleme sonrasi Ankara dan mülakat randevusu gelen varmi
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum