Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar merhaba, sizlere hem son 1,5 yıllık süreç içerisinde avukatlar sebebiyle yaşadığımız mağduriyeti paylaşmak, hem de kendimizi çokça yalnız hissettiğimiz şu aşamada, tecrübeli arkadaşlardan biraz yardım almak üzere yazıyorum. 2024 yılı Ekim ayında ABDye yalnız geldikten sonra, eşim de turist vizesi ile yine 2024 yılı Aralık ayında yanıma geldi. F2A sürecimizi buradan AOS yaparak başlatmak üzere öncelikle 90 gün bekledik. Ve bu süre zarfında ofislerine gidip fiilen görüşebileceğimiz lokal göçmen hukuku firmalarını araştırdık. Yüzyüze görüşerek ilerlemenin daha sağlıklı olacağını düşündük. Çokça araştırma sonrası Amerikalı bir hukuk bürosuyla ilerlemeye karar verdik. Eşim geleli 3 ay geçtiği için öncelikle ABD de kalışını garantilemek ve bize zaman kazandırmak üzere, B2 vizesini uzatmak üzere basvuru yaptık ve kabul edildi. Fakat burada avukatların ihmalkarlığı sebebiyle F2A sürecimiz hemen başlatılmadı ve bültenin haziran 2024 deki ilerlemesini kaçırdık. I-130 basvurumuz çok geç yapıldı, Priority Date: September 5, 2024 olarak verildi ve aylarca bültende current olmadı. Bu süreç içerisinde eşimin B2 vizesi için 2. bir uzatmaya daha başvurmak durumunda kaldık ve neyse ki o da kabul edildi. Şu an 11 Hazirana kadar yasal olarak ABD de kalabiliyor ve sonunda Nisan ayı bülteninde Priority date imiz current oldu ve AOS sürecimize başlayabiliyoruz. Fakat avukatlar basvuru öncesi bizimle formları paylaştığında I-485 gibi şu aşamanın en önemli formunda çokça hatalı giriş yapıldığını farkettim. Kendilerinde bir kopyasının dahi olduğu I-94 un receipt numarasından, B2 ile kalış süresinin expiration date ine kadar çok elzem bilgilerde hata yapılmış olması açıkçası bizi artık bu avukatlarla çalışmama konusunda ikna etti. Hem bize 1 yıl kaybettirdiler hem de maddi ve manevi sömürüldüğümüze inanıyoruz.

Bu aşamada, eşim yasal olarak buradayken ve priority date imiz current olmuşken, süreci kendimiz avukatsız olarak ilerletmeyi düşünmeye başladık ve forumdaki detaylı bilgiler ve sizlerin deneyimi sayesinde bunu başarabileceğimize inanıyoruz. Sürecini avukatsız olarak ilerleten arkadaşlar varsa aranızda yapabilir miyiz, ne gibi zorluklarla karşılasırız gibi endişelerimizde bize yardımcı olabilirse çok memnun olurum. Çok teşekkürler.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhaba, esim isin tum formlari kendimiz doldurduk. PD Nisan 2023. Doldurduktan iki ay sonra I765 onaylandi ve calisma izni geldi, Temmuz ayinda RFE aldik saglik raporu ve I864 icin. Saglik raporunu zaten dahil etmemis sonradan gondermeyi planlamistik ama I864 sponsorluk formu icin bir Turk avukatla beraber calistik. Avukat sadece RFE cevabini gondermemize yardimci oldu. Aslinda onu da kendimiz yapabilirdik ama risk almak istemedik. Sonrasinda Aralik 2023 de seyahat izni onaylandi ve Ocak 2024 de I130 formu mulakatsiz bir sekilde onaylandi. I485 onayi icin de vize bulteninin aktif olmasini bekliyoruz.

Formlari doldururken forumdan ve youtube videolarindan cok destek aldik. Bir cok video formlarda adim adim ilerliyor, gayet aciklayici sekilde cevaplari veriyor. Birkac karisik gorunen kisimlarda da emin olmak icin bir kac farkli kaynaktan yararlandik. En onemli nokta formlarin guncel versiyonlarini takip etmek ve formlari harici linklerden degil de dogrudan USCIS sitesinden indirmek. Bunun disinda eger sorunuz olursa bildigim kadariyla yardimci olmaya calisirim.

• @Sinan-Dayi Sinan Bey çok teşekkürler. Bizimle de sağolsun bir arkadaş gönderiyi düzgün hazırlamak üzere, form hazırlama sürecini çok detaylı bir şekilde anlatan bir video linki paylaştı. Şu an yapabileceğimize inanıyoruz. Eşim pazartesi için medical exam için randevu aldı onu da I-485 gönderisine eklemek istiyoruz. Burada aklıma şu takılıyor, eşime ben sponsor olacağım fakat henüz son 1 yılın tax returnu var bende. Malum ABD de henüz 2 yılım dolmadı. I-864 özelinde sponsorun son 3 yıl için tax returnleri gerekir diyor. Bu bizi mağdur eden avukatlar sorun olmaz demişti ama su an güvenemiyorum. Acaba ek olarak bir joint sponsor da bulmak daha mı iyi olur yoksa sadece benim sponsorluğum acaba kabul edilir mi? Bunu I-864 başlığı altına da soracağım bugün. Sizin bu konuda bir bilginiz var mı? Çok teşekkür ederim tekrar

• Biz formlari doldururken benim de sadece 1 yillik tax return evraklarim vardi. Benim surecten anladigim kadariyla USCIS ozellikle en son yila bakiyor, tabii ki son 3 yilin dokumanlari destekleyici olacaktir ama biz de RFE cevabini avukatla hazirlarken sadece 1 yillik tax return bildirdik. Onun disinda is yerinden aldigim calisiyor belgesi, o tarihe kadar tum paystublari destekleyici olarak ekledik. Sonrasinda yeni yilda yeni tax belgelerini unsolicited documents kismina kendim ekledim. Bi katkisi olur mu bilmiyorum ama en azindan dosyayi destekleyebilecegini dusundum.
    Eger bir sponsor bulabiliyorsaniz cok daha iyi olur, bizim oyle bir sansimiz olmadigi icin bu yolu izledik.

• Yasaklı

@bernat
    Hem oğlum kendi Aos işlemlerini kendi yaptı hem de ben kızımla ilgili F2A sürecini kendin yaptım. Amerikada avukatlarla iş yapmak büyük risk. Hele hele Türk avukatlarla. İngilizce seviyeniz iyi ise formları kendiniz doldurup gönderebilirsiniz.
    Ama göndermeden tekrar tekrar kontrol edin acele etmeyin

• @Procedure çok teşekkür ederim. Avukatımız aslında Amerikalı idi, Türk değildi fakat böyle oldu maalesef. Bugün ödediğimiz miktarın bir kısmını iade aldık ve ellerindeki tüm dökümanları geri aide ettiler. Şimdi iş başa düştü. İngilizcemiz advance düzeyde yapabileceğimize inanıyorum. Son 1 haftadır bununla yatıp bununla kalkıyorum. Videolar izliyorum, araştırıyorum, forumdaki deneyimleri inceliyorum. Çokça bilgi edindik ve şu an yapabilecekmişiz gibi düşünüyoruz. Burada size bir şey danışabilirim aslında, bizim priority date imiz current oldu ama herhangi bir approval notice gelmedi henüz. Elimde sadece I-130 un receipti var, bunu forma ekleyerek basvurumu göndersem yeterli olur mu acaba yoksa baska bir belge beklemek gerekir mi? Tekrar çok teşekkür ederim.

• @bernat I130 receipt notice yeterli. Onu da dosyalari posta ile gonderirken en one koyabilirsiniz.

• @Sinan-Dayi çok teşekkürler Sinan Bey. Umarım hepimizin süreci sorunsuz sonuçlanır.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Emre Kurtulmuş Emre Kurtulmuş 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 
  • Yasaklı

Bizimle dalga geçiyorlar , hala ilerleme yok neredeyse 9 ay oldu..

• F2B vize bültende A tablosu 2 ay ilerleyip Eylül 2016ya geldi. Bekleyenlere hayırlı olsun. 😇

• @Procedure Ben artık umudu kestim galiba. Bence bizi unuttular. Bir vize grubu bu kadar mağdur edilemez. Hala mı erimiyor o tarihlerdeki dosyalar da aylardır hiç bir ilerleme yok. F2A’dan umudu kestim, seneye eşim vatandaş olsbilecek gibi. Süreç bu aralar olan olumsuz gelişmelerden etkilenmezse umudum seneye 😂

• Her bülteni merakla beklemek gerekiyor umudunuzu yitirmeyin. Bazen beklenenden hızlı ilerliyor bazen hiç ilerlemiyor bazende uzun yıllardır olmayan geri giden tarihler de oluyor buda bizde denk gelmişti amma velakin hepsi geride kalıyor sistem bir şeklinde sona ulaşıyor.

• @Procedure merhaba, greencartimi bu yil aldim. kız arkadaşım ile evlenmeyi düşünüyoruz. Okumalarımızda anladığım kadarıyla Ankara ya current olmak ve mülakat almak f2a için 4 seneyi geçiyor. Hatta belki 5-6 yıl. Doğru mu anladım. O yüzden mutlaka AOS ile öneriyorsunuz. Bu kadar olabileceğini düşünmemiştim o yüzden şaşırdım

• arkadaslar gozumuz aydın vise bulteninde ilerleme var 01.09.2022 olduuu bizim dosyamız 08.06.2022 ne kadar bekleriz nvc ve mülakatı, ben almanyadayım ve bence buradadeki konsolosluklarda sıra yok

• Gözümüz aydın, darısı önümüzdeki ayın bültenlerine…

• Merhaba dün 60 gün içinde randevu geleceğine dair mail geldi randevu ortalama ne kadar sürede geliyor ve yapmam gereken neler var

• Arkadaş merhaba biz 1 Mayıs 2023 ten beri randevumuzu bekliyorduk biraz önce nvc den mail geldi bize bu kadar beklediğimiz için teşekkür ederiz randevu tarihiniz 60 gün içerisinde size bildireceğiz diye. Ve F2a vize randevusu 6 ay daha ileri attı diye eşim kendi sayfasından görmüş sizlere gelen bi mail vs var mı ? bana böyle bi mail gelince sizlerl de bilgilendirmek istedim muhtemelen bekleyen arkadaşlar varsa eğer onlara da böyle bi mail heran gelebilir hepinize güzel haberler almanız dileğiyle iyi akşamlar diliyorum 🙏

• @kuzeymelissa banada böyle bir mail geldi

• @hakanu merhaba sizin başvuru tarihiniz hangi yıldı, biz uscis aşamasına 3 yıl oldu hala onaylanmadı, şimdi vise bullteninde sıramız geldi umarım onaylanır daha nvc aşamasına geçmedik birinci aşamayı ne kadar beklediniz

• @Guvanch-Hudaygulyyev birinci aşamayı tam hatırlamıyorum kusura bakmayın 21 şubat 2022 den beri uğraşıyorum

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |