Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• unganlardaki sağlık muayenemi tamamladım. tam olarak 18.610 tl kredi kartıyla ödedim. dolar ya da euro kabul etmediklerini söylediler. türk kredi kartları geçerli.
    girişte kayıt açan sekreter bugunun sanslisi oldugumu soyledi. türk çok nadir geldigi icin.
    9.10da randevum vardı 11de her şey bitmişti. 1.5gün sonrasında mail aldım sonucların konsolosluga iletildigi hakkında. bu da boylece tamamlanmıs oldu. sadece aile hekiminden aldığım aşı kartımı ve pasaportumu istediler. covid aşı kartıma bakmadı bile.
    muayeneye girdigimde doktorla biraz sohbet ettik. boyumu ve kilomu ölçtü. sonra genel olarak anamnez aldı. bi sorun olursa aynı gün ulaşacaklarını söylediler ama şükür ki böyle bi şey olmadı. Occidental otelde kaldım. Kliniğe 5dk yürüme mesafesi. Öneririm.

• @salimekoken Tebrik ederim. Pasaportunuz dun mu kargoya verilmisti? Sanirim dun issued olmustu, ayni gun mu gonderildi?

• @salimekoken pasaportunuzla bi kağıt gelmedimi orda yönlendirme olucaktı diye hatırlıyorum

• @nazmi4343 evet dün akşam verdiler. bu sabah mesaj geldi alabilirsiniz diye

• @nazmi4343 tüm belgelere o halde e devlet üzerinden yüklediniz ve Türkçe olması da sorun olmuyor doğrumudur

• Onu demiyor immigrant feeden bahsediyor

• Bu ileti silindi!

• ödediimmm

• Surece yeni baslamis veya baslayacak olanlara kolay gelsin. Yeni duzenlemeler ile evlilik yoluyla greencard sureci daha da uzadi ve uzayacak. Basvururken en az 2 yili gozden cikartmak lazim. Processing times USCIS den gorebilirsiniz... Hele bide rfe olursa tam gecmis olsun.

• Interview Letter ayın hangi dönemlerinde gönderiliyor 11 Nisanda DQ oldum

• @Alfa-Centauri Biz 21 Mart'ta olduk, halen bekliyoruz. Belirli bir donem veya suresi yok sanirim. Umarim mulakat vermeleri tekrar yavaslamamistir.

• Selam arkadaşlar NVC’ye belgeleri submitted ettikten kaç gün sonra DQ olunuyor benim tam bir hafta oldu bir gelişme olmadı

• @Ronn 1 haftaya yakin suruyor genelde NVC'nin dosyalari incelemesi, benim 5-6 gun surmustu diye hatirliyorum. Eger bir RFE istenirse bir hafta daha fazla surebilir yeni dosyalari submit ettikten sonra.

• @Alfa-Centauri Biz de 28 mart'ta dq olduk ama hala IL almadik bekliyoruz.

• @Ronn 6-7 gun suruyor DQ olmasi

• @Houstonian-Life merhaba, peki sizden RFE istendiğinde bununla ilgili bir mail alıyor musun ?

• @Ronn rfe olduğunda mail geliyor

• @Ronn Evet mail geliyor ayrica ceacta mesajlar kisminda istenilen belge belirtiliyor. Sizde boyle birsey gozukmuyorsa daha belgeleriniz incelenmemistir.

• 18 nisan cuma gunu mulakata girdim .araya haftasonu girdi.bugun sabah issued oldum pasaportum ogleden sonra kargoya verildi yarin elimde olur .

• Arkadaslar merhaba,

Ir-1 ve cr-1 vizesi hakkinda ;
    Konsolosluktaki gorusmemizde vizemiz onaylandi. Cr-1 vizesini aldik. Evliligi 2 yildan az olanlara verilen bir vize turuymus bu. Abd ye girdikten sonra koşulu kaldırmak gerekiyor. Ve 2 yilin dolmasina 3 ay kala uscis i bilgilendirmek gerekiyormus. Biz haziran 2023 te evlendik.2 ay sonra evleneli 2 yil olmus olacak. Uscis i simdi bilgilendirmeli miyiz?
    Abd ye henuz seyahat plani yapmadik. Ulkeye girdikten sonra green kart ve ssn, orada guncel adres belirtildikten sonra o adrese gonderiliyormus.
    Green kartimiz bu durumda kosullu green kart mi verilecek bilen var midir?
    Gorusme deneyimleriyle ilgili sorusu olanlari cevaplayabiliriz. Herkese bol sans!

Benzer Başlıklar

• 58
  • 148
  • 3116
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |