Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Selamlar,
    Bize randevu tarihi ile ilgili mail geldi. Haziran'da randevuya gideceğiz.
    Vize onayından sonra 6 ay içerisinde Amerika'ya giriş yapmamız gerekiyor diye biliyorum.
    Bilmediğim konular;

• öncelikli olarak eşimle birlikte giriş yapma şartımız var mı? Ben önden gidersem, onun süreci aksar mı?
    • giriş yaptıktan sonra ne kadar sürede greencard adresime ulaşır?
    • ülkede kalış ile ilgili bir kural var mı? (giriş yaptıktan sonra şu kadar süre çıkmamak gibi)

Şimdiden herkese bol şans ve başarılar 🙂

• @nailyildirim bu bilgilere nerden bakıyorsunuz

• @Quatro Hocam 6 aya kadar kalmanın hak olduğunu fakat daha uzun bir sürenin sıkıntı yaratabileceğini biliyorum. 3-5 gün önce abd'de avukatlık yapan birisinin yayını izledim, orada "sürekli 6 ayda bir gir çık yapmak dikkat çekebilir ve tekrar girişte sorguya çekilebilirsiniz vs" denmişti. Ayrıca vatandaşlık için de ilk 5 yılın en az 2.5 yılında ABD içinde bulunmak gerekiyor diye biliyorum. Yanlışım varsa daha doğrusunu bilen düzeltsin lütfen.

Geçen yıl bir tanıdığım girip Greencardı alıp sonra tekrar Türkiye'ye döndü. Burada işine devam edip 6 aylık süreyi doldurmadan temelli yeniden giriş yaptı.

• @Quatro yilin 6 ayini amerika disinda gecirmemelisiniz, eger göc etmeye hazir degilseniz re entry permit almalisiniz aksi takdirde hakkinizi kaybedebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Quatro, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar, Amerikaya ilk girişten sonra green cardımı alıp hemen Türkiyeye dönersem sonrasında en geç ne zaman tekrar Amerikaya gitmem gerekiyor. Teşekkür ederim şimdiden.

ABD’ye ilk girişinizi yaptığınızda pasaportunuza Green Card yerine geçen ve 1 yıl geçerli olan bir damga basılır. Eğer ileride vatandaşlık başvurusu yaparken süre hesabının sıfırlanması sizin için önemli değilse, bu damga ile ABD dışında 1 yıla kadar kalabilirsiniz.
    Bu mesajı da okumanız yararlı olacaktır:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/729

Mülakat aldıysanız imzanızı güncelleyin lütfen.

• @Serapp Harika cevap. Bütün hazırlığımı bu süre içerisinde yapabilirim. Çok teşekkür ederim.

• Eşim yeni doğum yaptığı için green card mülakatına getiremedim. Bu nedenle Amerikaya ilk girişi yapıp aile birleşimi başvurusu yapacağım. Ardından Türkiyeye dönmeyi ve ailem için mülakat tarihini beklemeyi planlıyorum. Bu süreç ne kadar sürer ya da başka bir yolu var mıdır? Ya da bu sebeple Türkiyede beklemek tekrar giriş için mantıklı bir savunma mıdır? Yardımınıza ve yönlendirmenize ihtiyacım var.

• @Quatro 6 ay içinde. İlk yıl çok fazla bir sorgulama yapmayabilirler ama yinede belli olmaz. Bir iki ay içinde gelebiliyorsanız gelin.

• ⭐⭐⭐⭐

@Quatro, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Eşim yeni doğum yaptığı için green card mülakatına getiremedim. Bu nedenle Amerikaya ilk girişi yapıp aile birleşimi başvurusu yapacağım. Ardından Türkiyeye dönmeyi ve ailem için mülakat tarihini beklemeyi planlıyorum. Bu süreç ne kadar sürer ya da başka bir yolu var mıdır? Ya da bu sebeple Türkiyede beklemek tekrar giriş için mantıklı bir savunma mıdır? Yardımınıza ve yönlendirmenize ihtiyacım var.

Eşinize ve çocuğunuza sonradan GC almak çok uzun (yıllar) sürer. Henüz mülakata girmediğinizi görüyorum. Ne yapıp edip onları da getirin bence. Eğer mümkün değilse, eşiniz doğum gibi geçerli bir nedenle mülakata katılamazsa, eş için sonradan Ankara’da mülakat alma ihtimali var diye biliyorum. Ancak bu tamamen konsolosluğun takdirine bağlı ve mali yıl bitmeden yani 30 Eylül 2025 tarihine kadar gerçekleşmesi gerekir. Bu konuda sayın @gucarslan ın yorumu önemli.

• ⭐⭐⭐⭐

@Damla-Tanrıverdi-Gül, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar,
    Bize randevu tarihi ile ilgili mail geldi. Haziran'da randevuya gideceğiz.
    Vize onayından sonra 6 ay içerisinde Amerika'ya giriş yapmamız gerekiyor diye biliyorum.
    Bilmediğim konular;

• öncelikli olarak eşimle birlikte giriş yapma şartımız var mı? Ben önden gidersem, onun süreci aksar mı?
    • giriş yaptıktan sonra ne kadar sürede greencard adresime ulaşır?
    • ülkede kalış ile ilgili bir kural var mı? (giriş yaptıktan sonra şu kadar süre çıkmamak gibi)

Şimdiden herkese bol şans ve başarılar 🙂

1-Vize onayından sonra 6 ay içerisinde Amerika'ya giriş yapmamız gerekiyor bilgisi hatalı, sağlık muayenesi tarihi itibariyle en geç 6 ay içerisinde giriş yapmanız gerekiyor.

2-Oncelikli olarak eşinizle birlikte giriş yapma şartı yok, asıl talihlinin ilk girişi yapması gerekiyor. Diğer aile üyeleri (beneficiary) asıl talihliden ayrı sağlık muayenesi tarihi itibariyle en geç 6 ay içerisinde asıl talihli yanlarında olmaksızın giriş yapabilir. ABD’ye ilk giriş yaptıktan sonra her bir aile üyesinin süreci birbirinden ayrılıyor ve bağımsız bir şekilde ilerliyor.

3-Ilk girişI yaptıktan sonra greencard bazı talihlilere 20-30 gün içerisinde de gelebiliyor, bazı talihlilere ilk girişin üzerinden 90 gün geçmesine rağmen gelmeyebiliyor. Bu tamamen şansınıza ve dosyaniza işlem yapan memurların becerisine kalmış. 90 gün içerisinde gelmez ise aşağıdaki sayfadan yapacağız işlemler ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.

.

4-ülkede kalış ile ilgili bir kural ssn ve GC basımı için ilk giriş yapmanız gerekiyor, ilk girişi yaptiktan sonra yetişebileceğiniz ilk uçak ile ülkenize donebilirsiniz isterseniz ama tavsiye edilen kalış süreleri ile ilgili Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri başlığını inceleyebilirsiniz.

Forumu sürekli takip etmek ve anahtar kelimeler ile arama butonunu kullanmak yararınıza olacaktır. Bol şans

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• Arkadaşlar merhaba.Eşimin anne kızlık soyadı kayıtlarda çıkmıyor ve bu nedenle Formül A da anne kızlık soyadı yok.Çünkü Kars da nüfus dairesinde çıkan yangın sonrası yeni kayıtlar 1979 da yeniden karman çorman ve hatalı bilgilerle yazılmış.Oysaki biz DS260 anne kızlık soyadı yazmıştık.Ne yapmamız gerekir?DS 260 ı açtırmalı mıyız?Bu arada esas talihli benim

• ⭐⭐⭐⭐

@DenizMaths, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba.Eşimin anne kızlık soyadı kayıtlarda çıkmıyor ve bu nedenle Formül A da anne kızlık soyadı yok.Çünkü Kars da nüfus dairesinde çıkan yangın sonrası yeni kayıtlar 1979 da yeniden karman çorman ve hatalı bilgilerle yazılmış.Oysaki biz DS260 anne kızlık soyadı yazmıştık.Ne yapmamız gerekir?DS 260 ı açtırmalı mıyız?Bu arada esas talihli benim

Deniz Hanım merhaba,
    Öncelikle mülakat tarihi aldığınız için tebrik ederim. Mülakat yerinizi lütfen imzanıza eklemeyi unutmayın.

Benzer bir durum yaşayan bir kişinin deneyiminde, nüfus müdürlüğünden aldığı belgeyi sunarak sorunu çözdüğünü görmüştüm:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/478994

Eğer eşinizin anne kızlık soyadı nüfus müdürlüğü kayıtlarında görünüyorsa, bu belgeyi verebilirsiniz.

• @DenizMaths buna takılacaklarını hiç zannetmiyorum.

• @Serapp Çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Quatro amerika dışında 6 aydan uzun süre geçirmenizi istemiyorlar bu sadece vatandaşlık süresinin sıfırlanmasıyla alakalıda değil sizin göçmen vizesine sahip olduğunuzu ve bu vizeye uygun hareket etmenizi istiyorlar. Eşiniz ve çocuğunuzun durumuna gelirsek yurtdışına mülakata sizle gelme şansları imkansızsa siz vizenizi aldıktan sonra onlara ankaradan randevu alabilmek için elinizden geleni yapın. Aile birleşimi daha zor olacaktır

• @Serapp teşekkür ederim🙏

• @arnblt elimizden geleni yapıp gerekirse Kars’a gidip düzelttirme yapmaya çalışacağız.Teşekkür ederim

• Herkese merhaba. Bildiğiniz gibi 2 Nisan’da yapılması planlanan Green Card mülakatları Kurban Bayramı nedeniyle 30 Nisan tarihine ertelendi. Artık mülakata çok az kaldı ve birkaç konuda sizlere danışmak istiyorum.

1.AIS Kaydı Hakkında
    AIS sisteminden daha önce 2 Nisan tarihli randevu kaydımı almıştım. Şu an sistemde otomatik olarak yeni tarih olan 30 Nisan görünüyor. Bu durumda:

AIS çıktısını tekrar almam gerekiyor mu?
    Eski tarihli (2 Nisan) AIS çıktısını da mülakata götürmeli miyim?
    Bu konuda net bir bilgiye ulaşamadım, tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

1. Forumlarda yazılanlara göre belgelerimi eksiksiz hazırlamaya çalıştım. Yine de son bir kez kontrol etmek istedim. Elimde şu belgeler var:
      8 adet 5x5 cm vesikalık fotoğraf
      Banka hesap dökümü

AIS çıktısı (2 Nisan tarihli, Türkçe ve İngilizce)
    Pasaport fotokopisi ve pasaportun aslı
    Askerlik durum belgesi
    Doğum belgesi
    Green Card kazandığımı gösteren DV sayfa çıktısı
    Atestat (Azerbaycan’da lise bitirme belgesi)
    Evli olmadığımı gösteren belge
    Adli sicil ve arşiv kaydı (hem Azerbaycan hem Türkiye’den)
    Aile nüfus kayıt örneği (tüm aile bireylerini içeriyor)
    DS-260 onay sayfası
    Unganlar saglik raporu zarfli
    Türkiye’de universite öğrencisi olduğuma dair öğrenci belgesi
    Ayni zamanda Ankaradan gelen konsolosluk maili
    Ayrıca, Azerbaycan'dan alınan belgelerimin İngilizce çevirileri de mevcuttur.

Evraklarım bu şekilde. Sizce eksik ya da sorun çıkarabilecek bir belge var mı? Forumda çok araştırmama rağmen yine de emin olmak istedim. Yardımcı olacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Quatro hk'den vizenizi alıp türkiye'ye döndükten sonra benimle özelden iletişime geçin.
    mülakatınızda bol şans.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Iricss ais kaydını tekrar yapmanıza gerek yok.
    diğer sorunuz için de bu başlığı okuyun lütfen.

Benzer Başlıklar

• 12173
  • 7344
  • 2688
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |