Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan Thank you. I will let you know when we get issued.

• @gucarslan Good morning Sir, Alhamdulillah my husband has picked up his visa last Friday. Thank you for all your help.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Sofia-A same as I said 🙂 has been solved in a week..
    congratulations.. good luck in USA with your family.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

• Herkese merhabalar, öncelikle süreçlerinizin bir an önce sonuçlanması dileğiyle.. 14 Nisan 2025 yani bugün, Ankara’da B1/B2 vize mülakatına girdik. Eşim ben ve 3 çocuğumuz için. 8 ve 6 yaşındaki çocuklarımız bizimle katılmadılar. Ben eşim ve 1 yaşındaki çocuğumuzla gittik. Pek fazla soru da sormadılar, Seyahat amacı ve Daha önce başka ülkeye gittiniz mi sorusu soruldu. Geçen hafta italyada olduğumuzu söyledik. Avrupa turundan yeni döndük. Çok arada kaldı, isim değişikliği yaptınız mı diye sordu, evet dedim 2 yıl önce bir isim değişikliği yapmıştım. Ve 2 yıl önce istanbuldaki konsolosluktan bir reddim vardı. Pasaportlarımızı okuttular, onaylamak istiyor ama onaylamıyordu adam ekrana bakıp duruyor sürekli. Sonra pasaportlarınız bende kalıyor dedi ve sarı kağıt verdi, sarı kağıtta sadece idari işlemi işaretlemişti. Ve sürecimiz bugün itibariyle başladı, sizce nasıl ilerler sürecimiz? Teşekkürler şimdiden 🫶🏻

@gucarslan 🙏

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bendenizmert merhaba,
    isim değişikliğinize dair herhangi bir mahkeme kaydı vb. götürdünüz mü peki?
    bir de ilgili evrakta işaretli kısımda belirtilmiş DS5535 formunu doldurdunuz mu?

• @gucarslan Hayır herhangi bir evrak götürmedim mahkeme örneği de götürmedim, böyle bir şeyin gerektiğini düşünmedim açıkçası, çünkü zaten ismim iki sene önce değişti ve ben şu an normal hayat akışıma devam ediyorum, kimliğim yenilendi pasaportum yenilendi, pasaportum yenilendikten sonra bir çok farklı ülkeye girdim çıktım Kanada vizem var Schengen vizem var formda herhangi bir şey işaretlenmedi, sadece idari işlem işaretlendi yani herhangi bir eksik belge istenmedi benden, sadece biraz daha araştıracağız dedi. Pasaportlar bizde kalacak dedi, iyiye işaret diye algıladım. Şuan check ettiğimde refused olarak görüyorum durumumuzu. Ve herhangi bir güncelleme girilmemiş.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bendenizmert normalde olması gerekn mahkeme evraklarının yeminli tercümesini götürmenizdir.
    şu an için yapacak tek şey beklemek, ceac'ı günlük takip edin ve maillerinizi de.
    ptt'den sms alırsanız ve halen ceac refused olarak kalmışsa AP süreciniz uzan sürecek demektir.
    umalım ki nncp süreci kısa sürsün. bu durumlarda onların kontrol ettiği şey isim değişlikliği sebebi ve eski / yeni isim eşleştirmesi oluyor.
    iki ismi de release etmeleri gerek sistemelerinde.. bol sabırlı beklemeler.

• @gucarslan Tam da söylediğiniz gibi oldu, pasaportlarımızı kargoya vermişler ptt den mesaj geldi, sistemde hala refused görünüyor. Hiçbir şekilde vize olma ihtimali yok o halde. ama herhangi bir mail de gelmedi. Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bendenizmert sistemde görünen Refused ibaresinin altında uzun bir açıklama mı yazıyor, içinde idari işlem yazan yoksa, kısa bir açıklama mı var?
    eğer uzun bir açıklama varsa -ki genelde öyledir- AP'ya bırakılmıştır dosyanız.

• @gucarslan A U.S. consular officer has adjudicated and refused your visa application. Please follow any instructions provided by the consular officer. If you were informed by the consular officer that your case was refused for administrative processing, your case will remain refused while undergoing such processing. You will receive another adjudication once such processing is complete. Please be advised that the processing time varies and that you will be contacted if additional information is needed. For more information, please visit TRAVEL.STATE.GOV or the website for the Embassy or Consulate at which you made your visa application.
    For more information, please visit U.S. Embassy Ankara.

Bu şekilde yazıyor pasaportlar elime gelince yeniden güncelleyeceğim..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bendenizmert dosyanız AP'ye kalmışi reddedilmemiş.
    AP süreciniz bittiğinde mail alacaksınız ve pasaportlarınızı isteyecekler.
    bol sabırlı beklemeler diliyorum.

• @gucarslan öncelikle bu verdiğiniz bilgi ve destek için size ne kadar teşekkür etsek az.. teşekkürler.. son olarak, ne kadar bi süre sonra mail atalım? 2 hafta, 1 ay? Mutlu günler..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bendenizmert açıkçacı bunu söylemek zor.
    giderken mahkeme evraklarınızı götürmüş olsanız o pasaportlar vize ile gelirdi ama şu an konsolosluklardaki yoğunluğa baktığımızda çok kısa zamanda bir sonuç beklemeyin.

• @gucarslan çok kısa bir zamanda sonucum geldi içinde beyaz bir kağıt ve vize başvurunuz reddedildi yazıyor 🙂 Süreç için yardımlar için teşekkürler 😂❤

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bendenizmert ceac statünüz güncellendi mi peki?

• Adli sicil kaydındaki ufak kayıtlardan dolayı ap kaldım ve konsolosluk pasaportumu vermedi elime ap kağıdını verdi ve mailleri kontrol etmem gerektiğini söyledi(Evraklarım tam) (mülakat güzel geçti denilebilir)(AP kağıdından sürecin en az 10-15 gün süreceği yazıyor)

CEAC sürecin en başından bu güne aşağıdaki açıklama ve statü refused gözükmekteydi,

A U.S. consular officer has adjudicated and refused your visa application. Please follow any instructions provided by the consular officer. If you were informed by the consular officer that your case was refused for administrative processing, your case will remain refused while undergoing such processing. You will receive another adjudication once such processing is complete. Please be advised that the processing time varies and that you will be contacted if additional information is needed. For more information, please visit TRAVEL.STATE.GOV or the website for the Embassy or Consulate at which you made your visa application.
    For more information, please visit TRAVEL.STATE.GOV.
    Your search has returned multiple results. Please select the Case Number

Bugün ise yapışan güncelleme ile refused yazısı devam etmekle açıklama kısmındaki yazı değişti.

A U.S. consular officer has adjudicated and refused your visa application. Please see the letter you received at the interview.
    For more information, please visit TRAVEL.STATE.GOV.

Dediğiniz olay bu sanırım hocam ve 2. günün sonunda yolun sonuna geldiğimi düşünüyorum. Bu değişen açıklamadan sonra henüz mail gelmedi.

@gucarslan

• @gucarslan @can-a merhaba herkese sistemde herhangi bir güncelleme olmadı hala uzun yazı yazıyor geçen gün paylaştığım sizinle paylaştım o yazı yazmaya devam ediyor herhangi bir güncelleme yok son güncelleme 14 Nisan yani mülakatımızın olduğu gün buradan dönme ihtimali var mı elime beyaz kağıt geldi Red değil mi bu? Sevgiler

• @bendenizmert ap kağıdı olabilir bence sizin süreciniz devam ediyor

• @can-a direkt pasaportla gelen kağıtta reddedildi yazıyordu beyaz kağıt ile geldi zaten.
    @gucarslan sizin bi fikriniz var mı acaba? Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@can-a evet, vizeniz reddedilmiş ne yazık ki.
    geçmiş olsun, üzülmeyin. yeni başvuralar için bol şans.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |