Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@finn_
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀
    Sevgili kardeşim,
    Sistem arızası dönemini dünyanın farklı noktalarında birlikte yaşadık, iletişimin ve bilgilendirmelerin için teşekkürler... Sevgiler...👋

• @Serapp teşekkür ederim foruma katkım olduysa ne mutlu bana.

• @Flight101 teşekkür ederim, kesinlikle oldu ve olmaya devam ediyor.
    Sevgiler.

• @Serapp kaçıncı teşekkürüm hatırlamıyorum 😂

• @Flight101

Yüz yüze görüşemedik ama görüşsek de çok memnun kalacağımı mesajlarından bile anladım. Sizin de her şey gönlünüzce olsun abi. Her şey için teşekkür ederim.

• Amerika da Aos yapmis olan varmi acaba? Deneyimlerini paylasabilir mi?

• @Physicus merhaba hayırlı uğurlu olsun.

benimde durum senin gibi lise diploması kayıp. Dosya taşıma yaptıktan sonra benden QR kodlu Lise MEZUN belgesi istemişlerdi. ( 2003 mezunuyum) Daha önceden hazırlanmış olduğum lise ve üniversite belgelerini PDF olarak hepsini yolladım.

Tamam kurtuldum derken bugün sabah Ankara konsolosluğundan mail geldi.
    Şöyle yazıyor:
    Sayın Yondem.
    Hong Kong ABD Büyükelciliği'ne yaptığınız DV basvurusu için l utfen e-devlet uzerinden alacaginiz lise diploma teyidinizin barkodlu ciktisini e-posta ile ek dosya olarak gonderiniz.
    Saygılarımızla,

Bunu daha önce yaşayan varmı bilmiyorum.
    Bende maile QR kodlu lise mezun belgesiyle yüksekokul mezun belgelerini ekleyip yolladım bana mail Türkçe geldiği için cevabı ve belgeleri Türkçe yolladım umarım doğru olmuştur. Aynı durumu yaşayan varmı?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

ilgili değişikilik için lütfen bu başlığı inceleyin.

• Merhabalar,

Arkadaşlar vize görüşmesinden yaklaşık 6 ay önce Shengen vizesine başvurmuştuk. Bizim Viyana'da aile dostumuz olduğu için onlardan direk davetiye geldi ve bir umut vize basvurusunu tamamladık. Sonuç olumluydu, yani Viyanaya bir adım yaklaşmıştık fakat ailemiz büyüdüğü için 3.5 yaşındaki kızımız ve ikizilerimiz ile birlikte 5 kişi uçmamız gerekiyordu. Hemen uçak, airbnb gibi ayarlamaları yaptık. Bu konularda bebekli ailelere özelden bilgi verebiliriz, o konuda deneyim kazandık. 3 koltuk ile uçulabiliyor ama kızımız hareketli olduğundan biz 2 + 2 koltuk aldık.

Viyanaya Ajet ile uçtuk. Havaalanından cıkınca geniş bir Taksi tutup (tüm taksiciler Türk bu arada) arkadaşlarımızın evine gecerek dinlendik. Pazartesi sabahı Molnarın yolunu tuttuk. Molnar'a biraz erken gittik ama tam 9 da acılıyormuş. Aslında direk bahceden giriş kapısı varmış ama biz yanlışlıkla 1. kata cıkıp içerden geri inmişiz ona dikkat edersiniz. Basit bir form dolduruluyor her aile üyesi için doldurduk. Onu doldurduktan sonra aşı evraklarımızı istediler.

Ben ve eşim öncelikle sehir hastanesinde antikor testi olmuştuk ve sonucları barkodlu bastırdık. (Kaşe-imzasız) ASM'de oldugum eksik aşıları e-nabıza işletmiştim. Sonra eksik aşı listesini e-nabızdan pdf olarak basıp aile hekimine kaşe imza yaptırdım. ASM nin verdiği aşı kartını da yanıma aldım ama sormadılar. Antikor + eksik aşı listesi yeterli oldu. Asıl önemli olan her bir aile üyesi için aşağıdaki ingilizce aşı tablosunu oluşturdum ve onu da aile hekimine kaşe imza yaptırdım. Çocukların aşıları ise e nabızda tablo gibi cıktıgından onlara birsey yapmadan direk ingilizce barkodlu cıktı alıp kaşe imza yaptırdım. Çocukların aşı kartları da yanımızdaydı kaşeli ve imzalıydı. Barkodlu bir evragınız varsa kaşe imzaya gerek yok zaten resmi ve kabul ediliyor. Çocukların bazı özel aşıları e-nabızdaki aşı tablosunda gözükmüyor onları da kendi oluşturduğum tabloda her bir cocuk için elimle ingilizce yazarak aile hekimine kaşe imza yaptırdım. Ayrıca cocukların aşı listesinde o aşıları yine pdf bastırarak nolur nolmaz diye kaşe imza yaptırdım. Aşılarımız tam olduğu için Dr. Molnar özellikle teşekkür etti. Hazırladığım aşı formatını buradan paylaşıyorum sizler için de yardımcı olabilir.

Molnardan cıktıktan sonra onların yönlendirmesi ile röntgen merkezine gittik. Zaten Google Maps den acınca cok rahat heryer bulunuyor. Ha bu arada ben Airalo dan 5 euroya 1 GB e sim aldım ve bana 1 hafta yetti sadece son gün internet lazım oldu bir gün için tekrar 1 GB daha almak zorunda kaldım. Internet asla TR deki gibi yarım saatte bitmiyor. Röntgen çekilince size 2 tane CD veriyorlar (cocuklara çekilmiyor) onu mutlaka çantanızda yanınızda tutun.

Perşembe günü Uber cagırıp US consulate'e gittik. Viyana'da Über veya toplu taşımaya ulaşım inanılmaz kolay. Mariott otelin tam sağ tarafından konsolosluğa giriş var. Sıraya geçtik ve içeri gireceğiz derken küçük kızımız yara bandı istedi. Yanımızda olmayınca birden ağlamaya başladı susturamadık işte orada ismini saydığım Türk aileler yardımımıza koştu. Çocuğumuza oyuncak ve çikolatalar verdiler. O sırada bizim ailemiz çağrıldı ve eşimle 4 nolu bankoya geçtik. Önce pasaportları sonra resimleri aldılar. Parmak izlerimizi verdik. Benden;

Formul A, Formul B, sabkıka kaydı, Almanyada 1 sene üzeri kaldığıma dair sabıka kaydı, banka kayıtları ve y.lisans diplomamın fotokopisini aldılar. Eksik bir fotokopiyi kendisi çekti. Eşimin sadece formül A ve B sini aldılar başka bisey istemediler. Özellikle sordum onun banka kaydını, diplomasını istemiyor musunuz diye hayır dediler.
    Cocukların sadece Formül A sını aldılar.

Sonra ödemeye yönlendirildik ve kredi kartından 1650 dolar çekildi en hızlı onu hallettik yerimize oturduk. Sonra görüşme için tekrar çağrıldık.
    Önce ellerimizi kaldırıp doğru söyleyeceğimize dair yemin ettik. Daha sonra Amerikada nereye yerleşeceksiniz, ne iş yapmayı planlıyorsunuz, herhangi bir sağlık sorununuz, düzenli kullandığınız ilaç veya herhangi bir criminal var mı gibi genel sorular soruldu. Biz bunları konusurken bebeğimiz kucagımızda ağzında biberon vardı ve bir ayağı görüşme yaptığımız camda kadına doğru yapıştırdı izliyoruz 🙂 Neyse hersey OK dediler ve bize bir bayrak uzattılar. O an inanılmaz bir sevinç yaşadık ilk görüşme yapan aile bizdik ve bir alkış koptu.

Bu sırada bizim bebekleri kucaktan kucağa tutan gezdiren ismini saydığım Türk ailelere sonsuz teşekkür ederim. Onlar olmasa hayatta başaramazdık.
    Rahatlamış bir şekilde eve gittik, ertesi gün, US Consulatte ten mail geldi. Sizin vizeler hazır ama bebeklerin birinin vizesi kontrole takıldı. Hemen gelin discuss edelim yazmışlar. Tramwaya atladığım gibi 20 dk da US Consulate'e ulaştım. Kontrol için takılmış ama ne zaman sonuçlanır bilemiyoruz dediler. Alize hanım çok kibar bir şekilde umarız en kısa zamanda çözülür dedi. Neyse biz pasaportları ve sarı zarfları alıp eve geldik çok sevinemedik.
    Hemen Flight 101 ve Gucarslana yazdım. Gucarslan saolsun bizi telkin etti ve olumlu olacağını belirtti. Pazartesi sabah o kalan vizenin de onaylandığı bilgisi geldi.

Hepinize gönülden teşekkür ederim, özellikle gucarslan, flight101, erenotti, akara, rezanclz, berkayy, onurakbas, MMT, onuru, ametin-k, mrt01 ve Viyana görüşmemizde yardımcı olan ailelere...

Mehmet

image.png

• 🇺🇸 DV2025 Green Card Mülakat Deneyimim – TUNAHAN EROĞLU
    Merhaba!
    Ben DV2025EU15687 numaralı Green Card talihlisi Tunahan Eroğlu. Bu süreçte edindiğim deneyimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım sizin için yol gösterici olur. ✨

📍 Dosya Taşıma Süreci
    İlk olarak, dosyamı Hong Kong'a taşımaya karar verdim.

12 Aralık’ta KCC aracılığıyla taşıma işlemini tamamladım.

Bu süreçte bana destek olan, her sorumu sabırla yanıtlayan Mesut Abi'me gönülden teşekkür ederim. 🙏

💌 Mülakat Maili ve Sağlık İşlemleri
    12 Şubat akşamı, beklenen mail geldi: Mülakat tarihim 9 Nisan olarak belirlenmişti. Hemen sağlık muayenesi için harekete geçtim.

İki klinikle iletişime geçtim:

Nicolson

Anderson

Anderson, 2 gün içinde cevap verdi ancak 14 iş günü içinde sonuçları vereceklerini söylediler. Ayrıca muayenehaneleri farklı bir adadaydı.

Bu yüzden tercihim Nicolson oldu. Mail adreslerini Excel tablosundaki faydalı bilgilerden öğrenmiştim.

İlk başta dönüş alamadım, ancak arkadaşların yardımıyla doğru mail adresinin [email protected] olduğunu öğrendim ve iletişime geçtim.

İki gün içinde cevap verdiler. 10 iş günü içinde sonuçları teslim edebileceklerini söylediler.

24 Mart Pazartesi günü için randevumu onayladım.

✈️ Uçak ve Ulaşım
    21 Mart için uçak biletimi Sichuan Airlines üzerinden, Chengdu aktarmalı olarak aldım.

Yemekleri ortalama olsa da uçak fiyatı uygundu: 8.200 TL.

Bu fiyatın uygun olmasının sebebi uzun aktarma süresiydi (8 saat), ama ben o sürede 6 saat uyuyup enerji topladım. 🛫

Chengdu Havalimanı'nda 104 numaralı kapının önündeki koltuklarda rahatça uyuyabileceğimi söyleyen Metin Bey'e de ayrıca teşekkürler. 😊

Hong Kong’a inişte:

50 dolar bozdurdum.

Octopus kart aldım (renkli almayın, depozitosu olmuyor 😄).

88 HKD'lik SIM kart aldım.

Havalimanından Airport Express ile Central’a, oradan da Blue Line ile hostele ulaştım.

Konaklama:

Causeway Bay bölgesinde bir kapsül otelde kaldım. Toplam 4 Türk oradaydık. Açıkçası çok önermem.

🏥 Sağlık Raporu
    24 Mart saat 09:00’da Nicolson Kliniğindeydim.

Çalışanlar inanılmaz anlayışlıydı.

İstenen Belgeler:

Antikor sonuçları

Aşı kartları

Pasaport fotokopisi

5 adet 1 inç vesikalık fotoğraf

2 form doldurmanız isteniyor (biri Türkçe — hiç zorlanmadım).

2 aşı yapıldı ve 2 tüp kan alındı.

Süreç boyunca bir hemşire size Türkçe açıklamalarla eşlik ediyor.

Toplam ücret: 5.050 HKD – kredi kartı ile ödedim.

🧭 Hong Kong Gezisi
    Mülakat gününe kadar bol bol boş vaktimiz olduğu için dolu dolu gezdik.

İlk günlerde yürüyerek şehri keşfettik.

Bolca konserve yemek getirmeyi unutmayın! Ben 80 kilo gidip 76 kilo döndüm. 😂

Gezdiğimiz yerlerden bazıları:

Victoria Peak

Highway Route

Horse racing

Tian Tan Buddha

Victoria Harbour

Kowloon Adası

Gerçekten harika bir deneyimdi. 🗺✨

🧾 Mülakat Günü – 9 Nisan
    Sabah 08:00’de, mülakata birlikte girdiğim tercüman arkadaşım Berat ile konsolosluk binasında hazırdık.

Girişte:

Çinli polisler elektronik eşyaları bir kutuya alıyor, etiket veriyorlar.

Ellerindeki listeden adınızı kontrol ediyorlar.

Sonrasında sizi yönlendiriyorlar.

Üst kata çıktığımızda, herkesin bahsettiği o meşhur 4 bankolu alan bizi karşıladı:

3 bankoda evrak teslimi yapılıyor, 1 bankoda mülakat.

Evrak Teslimi:

3 numaralı bankoya çağrıldım.

Yaklaşık 50 yaşlarında, gözlüklü, sakin bir memurdu.

Tüm belgeleri düzenli ve orijinalleriyle birlikte teslim ettim.

🧾 Teslim Ettiğim Belgeler:
    ✅ Adli sicil kaydı + tercümesi
    ✅ Üniversite diploması + İngilizce fotokopisi
    ✅ Lise diploması + tercümesi + fotokopisi
    ✅ Üniversite transkripti (diploma içinde olduğunu belirttim)
    ✅ Askerlik belgesi + tercümesi
    ✅ Vukuatlı nüfus kayıt örneği + tercümesi
    ✅ Formül A (çok dilli belge)
    ✅ Hastaneden alınan sağlık zarfı

🔹 Hiçbir evrakımda noter onayı ve apostil yoktu.
    🔹 Aksine, bu işlemleri yaptıranlara karşı daha sert davrandıklarını duymuştum.

Ödeme ve Mülakat:

Belgeleri verdikten sonra 330 dolar ödeme için vezneye yönlendirildik.

İki fatura verdiler, birini memura teslim ettik.

Sonra mülakat için beklemeye geçtik.

💬 Mülakat Soruları
    Konsolos, ismimle çağırdı.

30-35 yaşlarında, Asya kökenli ama Amerikan aksanlı biriyle görüştüm.

Süreç:

Sağ elimle yemin ettim.

Parmak izlerimi aldı: Sağ 4 – Sol 4 – Baş parmaklar.

Sorduğu Sorular:
    ❓ Daha önce evlendin mi?
    ❓ Evlilik dışı çocuğun var mı?
    ❓ En yüksek eğitim seviyen nedir?
    ❓ Hangi bölüm?
    ❓ Ne zaman mezun oldun?
    ❓ Mezuniyetten sonra neler yaptın?
    ❓ Hiç tutuklandın mı?
    ❓ Hangi işlerde çalıştın?

Türkcell’de çalıştığımı söyledim.

"Ne üzerine?" diye sordu.

"Ev interneti satışı yaptığımı" belirttim.

Sonuç:

Gülümsedi ve:

"Mülakatın tamamlandı, onaylanması için tavsiyede bulunacağım." dedi.

Pasaportumu geri vermedi.

🎉 Vize Onayı
    10 Nisan sabahı saat 10:00’da mail geldi:
    📩 "Vizeniz onaylandı. Mesai saatleri içinde pasaportunuzu alabilirsiniz."

Hemen gidip pasaportumu ve sarı mühürlü zarfımı teslim aldım.
    Bu mutlu anı kelimelerle anlatmak zor! 🙌

💸 Toplam Harcamalarım
    Kalem Tutar
    Gidiş-dönüş uçak bileti 38.000 TL
    Konaklama 20.000 TL
    Hastane 26.000 TL
    Yemek & Günlük Harcamalar 30.000 TL
    Konsolosluk (330$) 12.500 TL
    USCIS (220$) 8.300 TL
    Toplam 134.800 TL
    💌 Son Söz
    Sürecim boyunca desteğini esirgemeyen Mesut Abi'me ve gruplarda yardımıma koşan herkese çok teşekkür ederim.

Bu sürece girecek herkese yürekten başarılar diliyorum.
    İnşallah emek veren herkes vizesini alır! 💚🇺🇸

• ⭐⭐⭐

@MehmetY
    Faydam olduysa ne mutlu bana..Sevgiler 👋

• @MehmetY tebrik ederiz yolunuz bahtınız açık olsun 🤲🏼☺

• @Flight101 Hep birlikte insallah. Tüm desteğin için çok teşekkürler!

• @zeynepebe Çook tşk.

• ⭐⭐

@MehmetY vizeniz hayirli olsun. Yardimci olabildiysek ne mutlu bizlere. Yeni hayatinizda basarilar.

• ⭐⭐⭐⭐

Küçük bir hatırlatma:
    Mülakata girip vizesini alan herkesin “ABD’ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar” başlığını mutlaka okuması faydalı olacaktır.
    Süreç boyunca karşılaşabileceğiniz pek çok detay ve pratik bilgi burada yer alıyor:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/329/abd-ye-gitmeden-önce-ve-gittikten-sonra-yapılacaklar?_=1744808193616

Hepinize kolaylıklar dilerim, yolunuz açık olsun! 🇺🇸✨

• @Tunahan-Eroğlu Vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar.

• @MehmetY hayırlı uğurlu olsun. En kötü günleriniz böyle olsun inşallah. Şimdi başka bir heyecan başlıyor. Ev, iş, okul, araba, ehliyet, GC kart geldimi? Ssn hemen geldi vb. 😀 ama hepsi oluyor siz bavula hayatınızı sıgdırıp dünyanın bir ucuna gitmeyi kabul ettiniz başarmak ise bence bu! Herşey çok güzel olacak...

• ⭐⭐⭐

@Tunahan-Eroğlu

• Herkese selamlar arkadaslar. An itibariyle vize basili pasaportumu almis bulunmaktayim.
    Surec genel olarak anlatildigi gibi deneyimlere paralel sorunsuz gecmis olsa da yasadigim bir kac durumu not dusmek isterim.

1- Viyana havalimani giriste gorevli polis schengen vizemin sistemde gorunmedigini soyledi (soguk terler) ve teyit etmek icin 5 dk kadar telefonda biriyle konustu. Daha once BG'a girmistim ama ilk kez baska bir ulkeyi deniyordum bu vizeyle.
    Bulgaristan schengen bolgesine yeni dahil oldugu icin bu tarz sorunlar olabildigini belirtip muhtemelen ayni sorunla tekrar karsilasacagimi soyledi.
    Cozum olarak BG konsolosluguna pasaportun sisteme kaydedilmesi icin(ne demekse) basvuruda bulunmami tavsiye etti.
    Haftasonu Paris uzerinden ABD ye ucacagim Viyana'dan sonra. Heralde cikista da ayni sorunu yasamam diye umuyorum, aksini dusunen belirtebilirse super olur.

2- Mulakat icin konsolosluga gittigimde, guvenlikteki arkadasin biraz fazla(belki de normal) tetikte oldugunu gordum.
    Xrayden gectigimde cihaz otunce cebimdeki telefondan dolayi oldugunu gostermek icin elimi cebime attigimda polisin bu hareketimi tehdit olarak algilayip elini silahina goturdugunu gordum(ecel terleri).
    Geri cekilmemi(step back!) vs tekrar gecmemi soyledi. Daha sonra tekrar gectim. Bu sefer kemerimden dolayi cihaz otunce, gayri ihtiyari elimi kemerime goturdum(emaneti ceker gibi gorundugume suphe yok) ki polis yine ayni refleksi gosterdi.
    Yani... buradan ne cikarilabilir. Better safe than sorry diyelim. Guvenlik bolmesinde(olay 4. kat kons girisinde gerceklesiyor) inisiyatif almayin, size soylenmeden elinizi saga sola atmayin, atacaksaniz da onceden bildirin. sadece komutla hareket edin.

3- ABD de kalacagim yerin adresini istediklerinde daha onceden hazirladigim kagidi verdim fakat bu sefer bu adresteki kisi kimse onun full name ini sordu.Isin kotu tarafi sadece adini biliyordum(airbnb) ve o anda saat farki vs ogrenemezdim.
    Ismini ogrendikten sonra bize maille donus yap boylece sureci ilerletebiliriz dediler. Mulakat sonundaysa(vezne dahil toplamda 3 gise gezdim ve bu normal) ABD bayragini hayirli olsun diyerek verip mail beklediklerini de hatirlattilar. Saat 16:30'dan sonra ancak ogrenebildim ve maili attim.
    Ertesi gun sabahi "11 de pasaportunuzu alabilirsiniz" diye mail aldim ve mutlu son...
    Buradaki ilginc nokta su ki, daha once boyle bir soru soruldugunu hatirlamiyorum. Sorulsa bile adresi ABD girisine kadar erteleyebiliyoruz diye biliyordum.
    Pasaportu ve sari zarfi almaya gittigimde ayni kisi, ilgili forma belirtilen ismi yazmayi unutttuklarini ama bunun USCIS sisteminden eklenebilecegini belirtti (adres degisikligi).
    Ufak capli bi AP korkusu yasamis olduk durduk yere. Kissadan hisse, henuz netlestirmeseniz bile aklinizda bir adres ve isim olsun. O an mevzuati tartisamayabilirsiniz.

4- Opsiyon olmasi acisindan, Viyana'da kaldigim yer SMARTments Bussiness Heiligenstadt adinda Otel ve apart arasi sistemi olan bir yer. Vergiler dahil 9 gun icin 750 EUR odedim.
    Mesai saatleri disinda gelirseniz kendiniz de check-in yapabilirsiniz.
    Standard studio odada cift kisilik yatak, gardrop, calisma masasi, TV, Gbit internet, firin(hem mikrodalga hem rezistif), espresso mak, ocak, kap kacak, catal kasik bardak takimi, bulasik makinesi, havlular vs var.
    Haftada 1 kez oda temizleniyor(ek istenebilir), her katta utu ve supurgenin oldugu bir temizlik odasi var havlu vs degisebilirsiniz. Ucret karsiligi camasir yikaniyor ama denemedim.
    Konum olarak U4 metrosunun ilk istasyonunun girisinde. 150m civarinda 4 restorant 2 market 1 eczane var.
    U4 metrosu zaten konsolosluk, molnar, havaalani trenine aktarma ve diger turistik noktalardan geciyor.

5- Marketler pazar ve resmi tatillerde kapali, alisverisinizi onceden yapin.

6- Vodafone'dan 1 gb yurtdisi paketi almistim, 1 hafta oldu hala bitmedi. Vodafone yanimda uygulamasinda GB sayaci yok sadece kalan dakikalar yaziyor. Sosyal medya, navigasyon, goruntulu gorusmeler, browsing ve hotspot kullanmama ragmen bitmedi. Sikayetim yok tabi ama niyetim 1-2 gunde bitirip Hofer'deki 55GBlik sim cardi almakti, umarim son gun mecbur kalmam.

Simdilik bu kadar... Surece dair emegi olan herkese tesekkuru borc bilirim. Saygi ve sevgilerimle.

Benzer Başlıklar

• 6434
  • 19441
  • 516
  • 1917
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |