@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
Hepatit B gibi birden fazla doz isteyen, tamamlanması 6 ay süren aşıların yapılması Ankara’da nasıl işliyor? Hekim ilk dozu yapıp geri kalanının ABD’de tamamlanması için not mu düşüyor? Mülakatta sorun çıkmıyor herhalde?
-
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
Genel olarak sorulan sorular nedir diye Chatgpt ye sordum deepsearch modunda. Gelen cevabi paylasiyorum. referens linkleri bozuk ciktigi icin kaldirildi
Harika. yesilkartforum.com üzerindeki DV2025 mülakat deneyimlerinden yola çıkarak, başarılı ya da reddedilmiş tüm vakaları kapsayacak şekilde, konsolosluk görevlilerinin sordukları soruların Türkçe bir özetini çıkaracağım. Böylece kendinizi bu sorulara hazırlamak için kullanabilirsiniz.
Size detaylı bir listeyle geri döneceğim.
-
“İngilizce biliyor musunuz?” – Çok sık sorulur. Mülakatın hangi dilde yapılacağını belirlemek için genelde ilk sorudur . İngilizce bilmediğinizi belirtirseniz Türkçe devam ederler.
-
“Amerika’da hangi şehre/eyalete gideceksiniz?” – Çok sık sorulur. Green Card’ı kazananların ABD’de nereye yerleşmeyi planladığını öğrenmek için hemen her mülakatta yöneltilir .
-
“Neden orayı seçtiniz?” – Bazen sorulur. Gideceğiniz bölgeyi seçme sebebinizi merak edebilirler (örneğin tanıdık olması, iş imkânı, yaşam masrafları vb.) . Aile veya tanıdık varsa genelde bu soru yerine doğrudan tanıdık sorusu gelir.
-
“ABD’ye gidince nerede kalacaksınız/yaşayacaksınız?” – Bazen sorulur. Özellikle gideceğiniz yerde tanıdığınız yoksa, ilk başta konaklama planınızın ne olduğunu öğrenmek isteyebilirler .
-
“ABD’de tanıdık veya akrabanız var mı?” – Çok sık sorulur. Gideceğiniz eyalette veya genel olarak Amerika’da yakınınız olup olmadığı neredeyse her mülakatta sorulur . (Örneğin biri “Ablam ve ailesi orada yaşıyor” diye cevap vermiştir .)
-
“En son mezun olduğunuz okul nedir?” – Çok sık sorulur. Eğitim durumunuzu doğrulamak için genellikle sorulur . (Lise diploması asgari şarttır; üniversite mezunuysanız üniversite adını belirtirsiniz.)
-
“Hangi bölümden mezun oldunuz?” – Ara sıra sorulur. Özellikle üniversite mezunları için okulun yanı sıra mesleki alanınızı da netleştirmek isteyebilirler .)
-
“ABD’de ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?” – Çok sık sorulur. Yeni hayatınızda planladığınız meslek veya iş türünü öğrenmek isterler . Cevabınız genel kalırsa devamında alanı netleştirmek için sorular gelebilir (“Hizmet sektörü derken ne tür işler?” gibi).
-
“Eşiniz ABD’de ne iş yapmayı planlıyor?” – Eşli başvurularda çok sık sorulur. Başvuru sahibiyle birlikte eşinin de iş planını öğrenmek isterler . (Örneğin “Eşim teknisyen, o alanda çalışacak” şeklinde cevap verilmiş .)
-
“Daha önce evlendiniz mi?” / “Bu ilk evliliğiniz mi?” – Çok sık sorulur. Evlilik durumunu doğrulamak için sorulur . Hem başvuran hem eş için önceki evlilik olup olmadığı teyit edilir.
-
“Çocuğunuz var mı?” – Ara sıra sorulur. Başvuruda çocuk gözükmüyorsa ya da yalnız başvurduysanız, çocuğunuz olup olmadığını bazen sorabilirler .
-
“Daha önce Amerika’ya gittiniz mi? (Gittiyseniz vize sürenizi aştınız mı?)” – Bazen sorulur. Pasaportunuzda ABD vizesi/seyahati varsa genellikle sorulur . Önceden ziyaret ettiyseniz, yasal kalış sürenizi aşıp aşmadığınızı özellikle öğrenmek isterler.
-
“Mülakatı neden [Türkiye dışında bir yerde] yapıyorsunuz?” – Ara sıra sorulur. Dosyanızı başka bir ülkeye taşıdıysanız veya yurtdışında yaşıyorsanız, konsolosluk görevlisi bunun sebebini sorabilir .
-
“Ne zamandır [o ülkede] yaşıyorsunuz?” – Ara sıra sorulur. Mülakatı farklı bir ülkede verenlere, o ülkede bulunma süresi sorulabilir .
-
“Hiç suç işlediniz mi?” – Nadiren sorulur. Sabıka kaydı gerektiren bir durum olup olmadığını anlamak için bazı konsolosluklar sorabiliyor . Genelde “Hayır” cevabı beklenir (suç varsa zaten belge istenir).
-
“Hiç tutuklandınız mı?” – Nadiren sorulur. Yukarıdaki soruya benzer şekilde, adli geçmişinizi sorgulamak amacıyla sorulabilir . Çoğunlukla sorulmaz, polis kayıtları yeterli görülür.
-
“(Eksik belge durumunda) Neden [belge] yok?” – Nadiren sorulur. İstenen bir belgeniz eksikse görevli bunun nedenini sorgulayabilir. Örneğin, lise diplomasını ibraz edemeyen birine “Lise diplomanın nerede olduğunu nasıl bilmiyorsun?” diye tepki verilmiştir . Bu tür sorularla karşılaşmamak için belgelerin tam olduğundan emin olun.
-
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: H halteran
-
@Evren53 hayırlı olsun.Youtube videoyu çok beğendik.Etkili ve ayrıntılı bir anlatım

-
@Evren53 Hayırlı olsun, paylaşım için teşekkürler, videolarda harika, abone oldum, başarılar
-
@onurakbas Duygu dolu anlar, iyi ki forum var, iyi ki güzel insanlar var. Sağlıkla ve mutlulukla yeni hayatınızda başarılar dilerim, yolunuz açık olsun 🧿

-
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim güzel yorumlarınız için
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: O onuru
-
@Evren53 Yeni hayatınızda sağlık, mutluluk ve başarı dilerim. Yolunuz açık olsun

-
Bu ileti silindi! -
@Flight101 Yeni yaşantınızda başarılar dilerim
-
@halteran Güzel paylaşım teşekkürler.
-
@Evren53 vizeniz için tebrik ederim, videolar içinde takipteyiz emeğinize ağzınıza sağlık

-
YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532
Sorularınızı DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında sormanız gerekiyor, ilgili başlıkta covid aşısı gereksinimi ile ilgili güncel bilgi daha önce paylaşıldı, arama butonunu da kullanabilirsiniz.
-
Öncelikle kısa sürecim boyunca tüm sorularıma yanıt veren ve tecrübelerinden yararlandığım (özellikle @10urdmn, @Serapp ve @ATS16) herkese çok teşekkür ederim.
Çekilişin açıklanması 2024 Mayıs.
Sonuçlar açıklandığında büyük bir sevinçle kazandığımı öğrendim. Sonrasındaki iki gün boyunca videolar izlemekle ve forumu keşfetmekle geçti. Ancak kısa süre içinde dosya numaramın aslında büyük olduğunu kesin olarak anladım. Ankara'nın 2020’den itibaren olan performansına baktığımda, her yıl bakılan dosya numaralarının düştüğünü fark ettim. Bu nedenle, 2025’te mucizevi bir gelişme yaşanmadıkça görüşmeyi Ankara’da yapamayacağımı anladım.
"Ne yapılabilir?" diye araştırırken dosya taşıma konusuyla karşılaştım. İnsanlar dosyaları "current" olduktan sonra, resmen mülakat alma turnesine çıkıyorlardı, vizesiz gidebildikleri ülkelere seyahat ederek oradaki konsolosluklardan mülakat talep ediyordu (tabii bu talebin kabul edilmesi kesin değildi). İzlediğim videolardan aldığım — kimi zaman yanlış, kimi zaman eksik — bilgilerle, sürece biraz küsmeye başlamıştım. "Bu mülakat turuna çıkacak maddi gücüm yoktu. Ülke ülke dolaşarak mülakat isteyen insanları gördükçe sürecin zorlukları gözüme daha da büyük görünüyordu. Bazı kişiler doğrudan e-posta gönderiyordu ama aldıkları yanıtlar genellikle olumsuz tek tüke olumlu olan var ise de 'Ülkede olduğunuzu taahhüt edebilirseniz belki mülakat verebiliriz' şeklindeydi. Bu belirsizlik içinde sürece ne kadar dahil olabileceğimden emin olamıyordum. Barbados’tan büyük zorluklarla mülakat alan birini gördüm; bir başka arkadaş da Umman’dan başvurmuştu, neredeyse mülakat sırasında geri gönderiliyordu."
Tüm bunların ardından, 10 Mayıs’ta DS-260 formunu göndererek aslında green card sürecimi Ocak–Şubat ayına kadar fiilen sonlandırmış oldum. Evet, çekilişi kazanmıştım ama vize alamayacak olmanın verdiği üzüntüyle, “Ocak–Şubat’a kadar hiçbir şeye bakmayacağım, Ankara'nın durumuna o dönemde göz atar, hâlâ bir umut varsa sevinirim, yoksa bu defteri tamamen kapatırım” diye düşündüm. Zaten dosya taşımak için de current olmam ve bunun da en erken Şubat’tan sonra olacağına kanaat getirip süreci biraz üzüntüyle Şubat’a kadar noktalamıştım (bir kaç hafta sonra FAM yönetmeliğinin çıkacağından habersiz). Bu nedenle 10 Mayıs’tan bu yana foruma hiç girmedim.
10 Şubat 2025 – "Acaba neler oluyor?" diye Yeşil Kart forumuna ikinci geliş.
10 Şubat’ta foruma tekrar girdim ve “DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları” başlığını okumaya başladım. İnsanların kolayca dosya taşıyıp mülakat aldıklarını (FAM), hatta vizelerini aldıklarını görünce, o gece neredeyse tüm başlığı okudum. İlk sorumu da emin olmak için sordum, aslında Onurun deneyimlerinden yola çıkarak Hong Kong’a taşıyacağıma içten içe karar vermiştim ama yine de emin olmak istedim.
Hiçbir ülkede yaşama ya da çalışma hakkımın olmadığını, vizemin bulunmadığını belirterek nereye taşıyabileceğim konusunda yardım istediğim ilk mesajımı attım. @Serapp Hanım’ın tavsiyesiyle Hong Kong için ufak bir maliyet araştırması yaptıktan sonra, 11 Şubat akşamı saat 20.00’de KCC’ye mail attım. Yaklaşık 40 dakika sonra dosyam taşındı. 4 saat sonra, yani 12 Şubat gecesi bülten açıklandı ve current oldum. Aynı gün öğle saatlerinde mülakat mailimi aldım.

İki gün içinde adeta bir şokla uyandım. Hemen deneyimleri okumaya, sağlık kuruluşlarıyla iletişime geçmeye, antikor testi için randevu almaya ve gerekli belgeleri araştırmaya başladım. Biletler alındı, sağlık randevusu ayarlandı, belgeler toplandı.
Hiçbir belgemde noter onayı veya apostil yoktu. Lise diplomam dahil tüm belgeler için sadece yeminli tercüme yaptırdım ve bu da yeterli oldu. Elbette evham yapıp yine de noter ve apostil yaptırabilirsiniz lise diplomasının orjinali kayıp olanlar onun yerine aldıkları belgeyi sadece yatırabilir. Zaten oraya gittiğinizde göreceksiniz; tercümenin bile tek istenme sebebi — benim anladığım kadarıyla — karşıdaki kişinin sadece “burada ne yazıyor” diye bakmak istemesi.
Tercümeler de tamamlandı derken, 18 Mart’ta China Southern Havayolları ile Pekin aktarmalı olarak Hong Kong’a uçtum.
Bilet konusunda kafam karışıktı, aktarmada sorun yaşar mıyım diye endişeliydim. Ama gerçekten direkt uçuş almanıza gerek yok. Eğer fiyat sizin için önemliyse Pekin, Şangay ya da Çengdu aktarmalı uçuşlarla çok daha uygun fiyata bilet bulabilirsiniz. Girişte pasaport kontrolünde hiçbir sorun yaşamadım. Okuduklarımda da kimsenin problem yaşamadığını gördüm. Dönüş bileti, otel rezervasyonu gibi belgeler sorulmadı bile. Tabii bu benim deneyimim ama genel olarak herkesin benzer bir süreç yaşadığını söyleyebilirim.21 Mart Sağlık Randevusu
Sağlık randevusu zaten oldukça basit geçiyor. Hong Kong özelinde dolduracağınız tüm formların Türkçeleri yanlarında mevcut. Hatta göğüs filmini çeken abimiz bile işlem bitince, sonrasındaki süreci anlatan Türkçe bir karton tutuyor size.
İçeri girdiğinizde vezneye “US Visa Medical Examination” dediğinizde, size bir sıra numarası veriliyor. İleride, sağda turuncu koltuklarda oturup ekrandaki sıranızın yanmasını bekliyorsunuz. Sıra gelince vezneye geçip pasaport ve fotokopisini teslim ediyorsunuz. Ardından diğer belgeleri tek tek istiyorlar: antikor sonuçları, fotoğraf, COVID aşı geçmişi vs. Götürdüğüm ve istenen tüm belgeleri en sona fotoğraf olarak ekledim.
Belge tesliminden sonra yine turuncu alanda bekliyorsunuz. Bir hemşire gelip dosyadaki ismi gösterip “Siz misiniz?” diye soruyor. Evet dediğinizde, onu takip ediyorsunuz. Sıralamayı tam hatırlamıyorum ama boy-kilo ölçümü, tansiyon, ateş ölçümü, göğüs röntgeni, göz muayenesi gibi kontroller yapılıyor. Eşyalarınızı bırakmanız için kilitli bir dolap gösteriliyor ve iç çamaşır hariç her şeyinizi çıkarıp verdikleri kıyafetleri giymeniz isteniyor. Soyunma kabininden çıkınca hemen yanındaki bekleme alanında oturuyorsunuz, hemşire gelip sizi doktorun yanına götürüyor.
Doktor önce İngilizce bilip bilmediğimi sordu, “biraz biliyorum” dedim. Doldurduğum formdaki soruları tek tek tekrar sordu. Bu sırada ameliyatlarımdan bahsettim; birinin epikriz raporu yanımdaydı, verdim. Diğerinin ise 3 yaşımda yapıldığını, ne ameliyatı olduğunu anlattım ve hastanenin kapandığını, kayıt olmadığını söyledim. “Sorun değil” dedi ve sadece not aldı. Sonrasında uzandım, fiziksel birkaç kontrol yaptı. Bu sırada doktor ve yanındaki hemşire kendi aralarında Çince konuşuyordu ama doktorun benimle konuşurkenki İngilizcesi çok net ve anlaşılırdı. Her dediğini anladım ve basit şekilde cevap verdim. “Ayakkabılarını giyebilirsin” dedi, ardından hemşireye “Bitti mi, çıkabilir miyim?” dedim. “Evet” dedi. Üstümü değişip ilk turuncu alana geri döndüm.
Bir süre sonra, belge teslim ettiğiniz vezne sizi tekrar ödeme için çağırıyor. Nakit veya kredi kartıyla ödeme yapıyorsunuz, sonra yine bekliyorsunuz. En son, varsa olacağınız aşılar için sizi ilk başta alan hemşire tekrar çağırıyor, aşılar yapılıyor ve işlem tamamlanıyor.
Bu arada, belge tesliminde WhatsApp numaralarına ad-soyad ve case number’ınızı mesaj olarak atmanızı istiyorlar. “Sağlık sonucunuz hazır olduğunda buradan haber vereceğiz, gelip alacaksınız” diyorlar. Ben de belge teslim ederken, hemşireye mülakatımın 3 Nisan’da olduğunu söyledim ve sonuçların o tarihe kadar hazır olup olmayacağını sordum. “Tabii ki, mülakat öncesinde dosyanız hazır olur” dedi.
Not: Ekstra bilgi olarak, birkaç kişiden ikinci göğüs filmi istendi. Bu işlem için ekstradan 400 küsür Hong Kong doları ödediler. Hiçbiri balgam testine kalmadı; muhtemelen sadece emin olmak amacıyla ön ve arka açıdan tekrar çekim yapıldı.
1 Nisan’da WhatsApp’tan tekrar yazıp, 3 Nisan’da mülakatım olduğunu ve sağlık sonuçlarımın hazır olup olmadığını sordum. “Mülakatınızdan önce hazır olacak, yarın öğleden sonra alabilirsiniz” yanıtını verdiler. 2 Nisan sabahı da ekstradan “Dosyanız hazır, sabah ya da öğleden sonra gelip alabilirsiniz” diye mesaj attılar. Gittiğimde “US için sağlık sonuçlarımı almaya geldim” dedim. Yine sıra kağıdı verildi, turuncu alanda sıranın yanmasını bekledim. Sıram geldi, vezneye geçtim, pasaportumu uzattım, sağlık dosyamı aldım. Dosyayı açmamam gerektiği söylendi. Teslim aşaması da 1 dakika falan sürüyor.
Dr. Nicolson’a ulaşım, resimler ve diğer detaylar için Onur’un deneyimine de göz atabilirsiniz.
Aynı şeyleri tekrar etmeyeyim dedim ama yine yazdım galiba
https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri/948?_=1744699191013Gelelim 3 Nisan mülakat gününe.
Eğer benim gibi kalacağınız yer Central bölgesinde değilse endişelenmeyin, Central'da kalmanıza gerek yok. Şehirde mükemmel bir metro ağı var, karşı adada bile olsanız rahatlıkla Central'a ulaşabilirsiniz. Metro durakları arası genel olarak 3 dakika sürüyor.
Central'a metro ile geldikten sonra K çıkışından çıkmanızı tavsiye ederim, çünkü konsolosluğa en yakın çıkış burası.
08:18 – 20 geçe kapıda sıra olmaya başlayabilirsiniz. Öncelikle pasaportlarınız toplanıyor ve isim listesinden kontrol ediliyor, ardından tekrar size teslim ediliyor. Daha sonra ilk kapıdan içeri geçiyorsunuz; eşyalar kutuya koyuluyor. İçeriye çakmak, kamera gibi bazı eşyaları almıyorlar ama çanta konusunda bir sorun yaşanmıyor.
Eşyaları kutuladıktan sonra hemen sağdaki masanın önünde bir dedektörle üst araması yapılıyor. Ardından konsolosluğa gireceğiniz kapıya yönlendiriliyorsunuz. Siz ve kutular X-Ray'den geçiyorsunuz. Bu aşamada telefon, AirPods gibi teknolojik cihazlarınız alınıyor ve size bir numara veriliyor. Ancak çantanız gibi diğer eşyalar sizde kalıyor.
Merdivenle 1. kata çıkıyorsunuz. Sağ tarafta vezneler, sandalyeler, mülakat ve belge teslim alanı var. Sol tarafta ise birkaç adım ileride vize ücretini ödeyeceğiniz "cashier" bulunuyor. Sağa dönüp içeri geçtiğinizde önce pasaportunuzu teslim ediyorsunuz. Daha sonra sırayla belgeleriniz teslim alınıyor.
Bizim günümüzde dört vezne aktiftı. Soldaki üçü belge topluyordu, en sağdaki ise mülakatları yapıyordu. Mülakat yapan veznenin perdesi ilk yarım saat kapalıydı. Belge toplama işleri bitmeye yakın perde açıldı ve hazır olanlar mülakata çağrıldı. En soldaki veznede belgelerimi teslim ettikten oturup mülakatımı bekledim.
1 numaralı vezneden mülakat için çağrıldım. Önce yemin ettiriyorlar. Elinizi kaldırmanızı ve sessizce dinlemenizi, bitince de “evet” demenizi istiyorlar. Sonra parmak izleri alınıyor ve sorular başlıyor. Bana şu sorular yöneltildi:
Daha önce suç işledin mi?
Daha önce evlendin mi?
Çocuğun var mı?
Amerika’da ne yapacaksın?
Bu klasik birkaç sorudan sonra "Daha önce bir Amerikan vizesine başvurdun mu?" diye sordu. "Göçmen olarak ilk ama 2023 yılında J1 için başvurmuştum" dedim. "Evet, görüyorum. 2023 J1 mi?" dedi. "Evet" dedim. "Bu neydi?" diye sordu, “Summer Work and Travel” dedim. “Ne yapacaktın, çalışacak mıydın, okuyacak mıydın?” dedi. “Çalışmaya gidiyordum” dedim. “Nasıl buldun?” dedi. “Türkiye'deki bir acente Amerikan işverenle anlaşıyor, bize ufak bir mülakat yapılıyor ve ardından iş teklifi geliyor” dedim. Küçük bir açıklama yaptıktan sonra “tamam” dedi.
Sonrasında:
“En yüksek mezuniyetin ne?” → “Üniversite.”
“Hangi bölüm?” → “Bilgisayar mühendisliği.”
“Şu an ne yapıyorsun?” → “Yazılım geliştirici olarak çalışıyorum.”
“Ne tür yazılım?” → “Mobil uygulama geliştiriyorum.”
(Aslında web UI ve backend tarafında da çalışıyorum ama çok detaya girmedim)
“Ne tür mobil uygulamalar?” diye sordu. “Kargo şirketinde çalışıyorum, onların uygulamalarını geliştiriyorum” dedim. “O güzel” dedi ve “vizenin onaylanmasını tavsiye edeceğim” diyerek lise ve üniversite diplomamın orijinallerini geri verdi. Mülakat bu şekilde sona erdi.
J1 ve iş konusunu biraz detaylandırdı, sebebini çok anlayamadım ama iş konularında bazen ekstra dikkat ettiklerini gözlemledim. Örneğin, iki gün önce mülakata giren bir kişiyi siber güvenlik uzmanı olduğu için CV’sini istediler ve inceleyeceklerini belirttiler. CV ilk kez istendiğini gördüm. Ben de ne olur ne olmaz diye bir gün önce hazırlamıştım ama benden istenmedi.
Benim anlatacaklarım bu kadardı
Aşağıya mail örneklerimi topladığım ve istenilen belgeleri ve maliyet kısmınıda yazıyorum ve sonda bilgisi olanlar için 1 sorum var. İsteyen emek veren herkes umarım vizesine kavuşur. Görüşmek üzere.NOT: Hong Kong özelinde her türlü soru için yazabilirsiniz gördüğümde bildiğim şekilde yardımcı olurum.
Mail Taslakları, Belgeler ve Maliyet
Dr.Nicolson'ın talep ettiği belgeler.
Aşı gereksinimleri.

Current Olmadan Dosya Taşıma.
Subject: 2025EU00013XXX
Mail: [email protected]
İçerik:
Dear Officer,I will be residing in Hong Kong/China soon. Therefore, I request that my file 9 FAM 504.4-8(C)/A be transferred to the US Consulate in Hong Kong. (Ankara Consulate to Hong Kong Consulate)
My address will be 113 Hennessy Road Hip Sang Building, 9/F, No. 113, Hong Kong, Hong Kong.
Case Number: 2025EU00013XXX
Applicant Name: XXXXX, XXXXX
Preference Category: DV VARIETY
Date of Birth: XX/XX/XXXXThank you,
XXXXX XXXXX
Dosya Açtırma.
Subject: M99 - OTHER QUESTION - FULL NAME
İçerik:
Dear Sir/MadamPlease unlock my DS-260 form as I would like to make some revisions.
Date of Birth: XX/XX/XXXX
Interview Date: April 03, 2025 08:30 AM - Hong KongI also added my esc print file in the attachments section.
Thank you,
Dr.Nicolson Radevu Talebi.
Subject: Request for Medical Examination Appointment for U.S. Immigrant Visa
İçerik:
Dear Dr.Nicolson and AssociatesI am writing to request an appointment for an immigration medical examination at your clinic. My visa interview is scheduled for April 3rd in Hong Kong, and I would like to book a medical examination on a date close to my interview, depending on your availability.
My ESC print document is attached for you. Please inform me about the necessary procedures and documents.
Interview Date: April 03, 2025 08:30 AMBest regards,
Tercüman bilgilendirmesi.
Subject: M99 - OTHER QUESTION - FULL NAME
İçerik:
Dear Sir/MadamMy translator Berat Öztürk will accompany me on my appointment
on april 3.Case Number: 2025EU00013XXX
Interview Date: April 03, 2025 08:30 AM - Hong Kong
Belgeler: Maviyle işaretli olanlar teslim ettiğim belgeler.

NOT: Belge toplama aşamasında "Eğitim belgelerini verir misin?" diye bir soru soruldu. Genelde başkalarından duyduğum sorular "Lise diplomanı verir misin?", "Transkriptini verir misin?", "QR kodlu olanı verir misin?" şeklindeydi. Bende ise doğrudan, lise ya da üniversite ayrımı yapılmadan "Eğitim belgeleri" istendi.
İlk olarak sadece lise ve üniversite diplomalarımın orijinallerini verdim. Lise diplomam İngilizce olmadığı için, onun yeminli çevirisini ve orijinalinin fotokopisini de ekledim. Sonrasında bana birkaç kez “Eğitimle ilgili başka bir belge sunacak mısın?” diye sorulunca, Mart ayındaki mülakatlarda bazı kişilerin orijinal diploma sunmalarına rağmen QR kodlu belgelerin de istendiğini okumuştum. Muhtemelen onları kastediyorlar diye düşündüm ve QR kodlu olanları da verdim.
Belgeleri teslim alan kişi hafif yaşlı bir kadındı. Sesi biraz zor duyuluyordu ama benim günümde genel olarak fena değildi. Onunla teslim süreci yaşayan diğer talihlilerden olumlu tecrübeler duymadım.
Maliyet:
Gidiş uçak bileti: 12.000₺
Dönüş uçak bileti: 23.000₺
21 gün kapsül hotel konaklaması: 19.000₺
Sağlık muayenesi ücreti: 24.000₺
Vize ücreti: 12.000₺
Yemek: Tamamen sizin tercihinize kalmış. Günlük 100–130 HKD’ye günü rahatlıkla geçirebilirsiniz. Daha ekonomik olmak isterseniz çok daha düşük bütçeyle de idare edebilirsiniz. Ben Türkiye’den kahvaltılık götürmüştüm, genelde onlardan yedim. Dışarıda sadece tek öğün yiyor ve ortalama 40–60 HKD harcıyordum. 100, 120 harcadığım günler de var.Burada yazdıklarım, 25 yaşında ve tek başına seyahat eden bir kişi için geçerlidir.
Soru: Sürecimin kısa ve aceleye gelmesinden dolayı kız arkadaşımla evlenip dosyaya ekleme işlerine hiç vakit ayıramadık. Aile birleşimi yapmamız gerektiğini biliyorum ve sürecin 1-1.5 yıl sürebileceğini gördüm. Sorum aslında şu: Bu süreci bir yandan başlatıp, aynı zamanda farklı bir vize türünü (F1 öğrenci, turist vizesi veya bakıcı vizesi gibi) ona almaya çalışabilir miyiz? Evlenip aile birleşimi sürecini başlatmamız, diğer vizelere başvururken olumsuz bir izlenim bırakır mı? Yani, ‘Eşin green card sahibi ve senin sürecin başlamışken, sen neden farklı bir vize türüyle göçmeye çalışıyorsun?’ gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Bu süreçte bana yol gösterebilecek ya da benzer deneyimler yaşamış kişilerin tecrübelerini duymak isterim. Bu sorunun alakasız başlıkla olduğunun farkındayım başlığın çok kirlenmemesi için cevap vermek isteyenler özelden yazabilir şimdiden çok teşekkür ederim.
Sağlıcakla kalın

-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
finn_
-
Herkese selam arkadaşlar, mülakatımı Hong Kong'da tamamlamış bulunmaktayım, benim için zorlu bir süreçti. Ancak sonunda vizemi aldım, özellikle bu deneyimim Hong Kong'da girecek ve lise diploması kayıp olan arkadaşlar için çok yararlı olacağını düşünüyorum.
Bu mülakat deneyimimde seyahat, konaklama, gezi ve maliyet gibi daha önceki deneyimlerde artık benimsenmiş konuları ele almayacağım, kısa ve anlaşılır bir yazı olmasını istiyorum. Bu yazımda sadece sağlık muayenesi ve mülakat deneyimim olacaktır.
SAĞLIK MUAYENESİ
Ben muayenemi Dr. Nicolsonda yaptım. Burayı navigasyonla kolayca bulabilirsiniz, plazaya giriş yaptığınızda zaten size yardımcı oluyorlar, örneğin Dr. Nicolson derseniz sizi asansöre yönlendireceklerdir. Asansörle 17. kata çıktım, hemen karşımdaki vezneye giderek hemşireye yeşil kart vize mülakatı için sağlık kontrolüne geldiğimi söyledim, kendisi solomdaki sıramatikten vize için olan butona basmamı söyledi, sıramı aldım. Oturmaya başladım, 2 dakika sonra sıram geldi, hemşirenin yanına geçtim ve benden şu belgeleri istemeye başladı;- Passaport
- Fotograf (5 adet 1x1.5inç)
- Mülakat Mektubu
- Aşı Belgesi
- Antikor Sonuçları
Son olarak bana 2 adet kağıt verdi ve doldurmamı istedi.
- Kağıt Klasik, sigara kullanıyor musun? Önceden sağlık problemin oldu mu? Alkol kullanıyor musun? Böbreklerinde sorun var mı? vb.
- Kağıt, amerika'da kalacağım yer, telefon numaram (hong kong), türkiyedeki adresim, amerikadaki adresim, vb.
Belgeleri alırken wpden bana mesaj attılar numaramın doğruluğu için ve raporum hazır olunca bu numaraya mesaj atacağız dediler. Daha sonrasında beklemeye geçtim, 2 dakika sonra adımı seslendiler ve sağlık kontrollerim başladı, ilk olarak kıyafetlerimi çıkarttım ve bana hasta kıyafesi giydirdiler, işlemler başladı. (sırasıyla)
- Boy- kilo ölçümü
- Göz muayenesi
- Kan alınması
- Tansiyon ölçümü
- Göğüs filmi
- Doktor görüşmesi
- Aşı işlemleri
Bu işlemler yapılınca kendi üstümü giyindim ve ödemeyi yaptım, yani işlemler bitmişti ancak benim aklımda bir soru vardı, kendilerine ''covid aşımı 2 gün sonra olacağım ve raporu size getireceğim'' dediğimde, kendileri şunu söyledi '' covid aşısına gerek yok'', ben tekrarladım '' covid aşısına gerek yok mu?'' dedim, '' hayır gerek yok'' dediler. Daha sonra çıktım, bu durumu forumla paylaştım, forumdan aldığım bilgiye göre ise bu şartın kalmış olduğuydu, neyse covid aşımı olmadım. Sağlık muayenem bu şekilde sonlandı. Sağlık raporumu ise 9 gün sonra wp den yazarak hazır olduğunu söylediler, gittim aldım. Kendileri bana 2 zarf verdi, birisi mulakat için açmamam gereken zarf, diğeri ise amerikaya ilk girişte memura verceğim zarftı, sağlık muayenem bu şekilde sonlandı.
MÜLAKAT DENEYİMİM
9 Nisan 2025 saat: 8:30 da mülakatım vardı, Büşra Köklü Hanımla ( yeminli tercüman) konsolosluğun önündeydik, sırada 3 Türk arkadaş daha vardı, 2 si yeşil kart için 1 i tercüman olarak oradaydı, onlara da buradan selamlar, Büşra hanımla giriş yaptık, ilk bizi çağırdılar, belgeleri teslim ettik, Lise diplomamın orjinalini istediler, lise diplomamın kayıp olduğunu ancak liseden öğrenim durum belgesini ıslak imzalı ve kaşeli olarak aldığımı söyledim ve e devletten lise mezuniyet belgesini de verdik ( her iki belgeyi de türkiyede çevirisini yaptırdım ve fotokopilerinide çıkarttım, ayrıca orjinallerini de verdim), belgeleri teslim alan memur '' tamam'' dedi, fazla üzerinde durmadı.
Verdiğim Belgeler;
- Passaport
- Askerlik belgesi ( çevirisi ve orjinali)
- Adli sicil kaydı ( çevirisi ve orjinali)
- Vukuatlı nüfus kayıt belgesi ( çevirisi ve orjinali)
- Formül- A ( çevirisi ve orjinali)
- Lise Diploması ( ben öğrenim durum belgesi ve mezuniyet belgesini verdim ) ( çevirileri ve orjinalleri )
- Sağlık raporu
- Amerika'daki adresim
- Fotograf (2 adet 2x2 inç)
Daha sonra vezneye 330 usd ödememizi söyledi, gittik ödedik ve geri odaya gelerek ödemeyi yaptığımızı söyledik ve oturmaya başladık. 2 Dakika sonra en sağda bulunan banko bizi çağırdı.
Yemin ettirdi ve parmak izlerimi aldı, ardından soruları sormaya başladı;- Evli misin ?
- Çocuk var mı?
- Daha önce tutuklandın mı?
- Daha önce suç işledin mi?
- Bitirdiğin en yüksek öğrenim nedir?
- Daha önce başka bir ülkede bulundun mu?
- Daha önce amerika vizesine başvurdun mu?
Sorular bitti...
Daha sonra evrakları incelemeye başladı, orjinal lise diplomamın olmadığını gördü, liseden aldığım öğrenim durum belgesini ve mezuniyet belgesini de kabul etmedi, kabul etmeme sebebi ise şuydu: Belgenin Türkiye' de tercümesinin edildiği ve resmi kaşe (konsolosluk vb.) olmadığı için kabul etmedi ve mavi kağıdı (AP) çıkartarak bize verdi, Ancak 2 seçenek sundu;
- Seçenek: Orijinal lise diplomamı bulup getirmem.
- Seçenek: Mezuniyet belgemi bana göstererek, bu belgeyi Hong Kong' da bulunan yeminli tercümandan çevirisini yaptırıp Türkiye konsolosluğundan onaylatıp getirmem.
Ben tabi ki ikinci seçeneği seçtim ve şansıma Büşra Hanım konsoloslukta yeminli tercüman, tekrardan kendisine burada çok teşekkür ediyorum. Konsolosluktan çıktık ve planlama yaptık, belgeyi Büşra Hanım aldı, çevirisini yaptı ve kaşeleyip imzaladı. Ardından hızlıca konsolosluğa götürdü. ( Not: Çevirisi yapılan belgeyi konsolosluk onayına çeviriyi yapan yeminli tercüman götürebiliyor ve o alabiliyor.)
Türk konsolosluğu, 11 nisan Cuma sabahı belgeyi onayladı ve Büşra Hanım belgeyi teslim etti, belgeyi alır almaz, ABD konsolosluğuna mail atarak belgeyi hazırladığımızı ve teslim etmek için onlardan mail beklediğimizi söyledik, mail cuma öğlen geldi ve konsolosluğa belgeyi teslim ettik, pasaportumu da aldılar. Araya haftasonu girdi, ancak benim uçağım pazartesi saat: 18:15 de idi ve pazartesi oldu mail hala gelmedi, ancak ben saat 10 gibi otelden eşyalarımı toplayıp çıkışımı vermiştim. Konsolosluğa durumumu izah eden mail attım, cevap yine gelmedi, yine attım, 4. mailim de geri dönüş aldım, geri dönüşte şu yazıyordu: saat 2.30 gibi gelin görevlimiz sizinle bu konu hakkında konuşacaktır. Bu mail saat 2.29 da geldi ve ben konsolosluk önünde sabahtan beri eşyalarımla bekliyorum
. Konsolosluğa tüm eşyalarımla girdim, arama işlemi biraz uzun sürdü
. Neyse görevlinin yanına gittim, kendisi pasaportumun üzerinde çalıştıklarını ve benden sabırlı olmamı istediler, ancak ben durumumu izah ettim, uçak biletim 18.15 de ve otelden çıkış verdim, planlamam bugünü sonuna kadardı dedim, kendileri benden oturmamı istedi, 2 saat sonra görevli yanına çağırdı ve pasaportuma vizenin işlenmiş halini gösterince mutluluktan kıpır kıpır oldum :). Bana amerika'ya girerken pasaport kontrolünde memura teslim etmem gereken belgeyi kapalı zarfta verdi, izah etti. Daha sonra pasaportumdaki bilgilerle, bana verdiği kağıtdaki bilgilerin doğruluğunu kontrol etmemi istedi, kontrol ettim, tamam hepsi doğru dedim ve teşekkürlerimi sunarak oradan hızlıca çıktım. Daha sonrasında hızlıca havalimanına gittim.Lise diploması kayıp olanlara söylemek istediğim şudur: Mezuniyet belgesini Türkiye'de değil de Hong Kong Türkiye konsolosluğu yeminli tercümanına çevirtin ve yine Hong Kong Türkiye konsolosluğundan onaylattırın. En garanti yol bu, bunu ise mülakat tarihinden en az 2-3 gün önce yapın çünkü konsolosluk en erken 2 gün sonra belgeyi onaylayıp tercümana teslim ediyor.
Evet arkadaşlar benim deneyimim bu kadardı, sonunda bu kadar emeğin meyvesini almış bulunmaktayım. Dileğim herkesin emeğinin karşılığını almasıdır. Hepinize selamlar. Son olarak forumda deneyimlerini ve bilgilerini bizimle paylaşan @gucarslan @Serapp @onuru @olowen @ordeal34 @Flight101 @gizemctr @ugurbocegi @emirhankd ve burada sayamadığım yüzlerce kişi hepinize çok çok teşekkür ediyorum.
-
-
@onuru çok teşekkür ederim özellikle sizin deneyiminiz, orada çok rahat hareket etmemi sağladı.
-
@onuru
Çok teşekkürler, bu yıl Hong Kong kafilesi için gerçekten yol gösterici oldunuz, hepimize ön ayak oldunuz
-
-
@finn_ Çok tebrik ederim. İlk günden itibaren sürecinize katkı sağladığım için mutluyum. Şans hep sizinle ve yolunuz açık olsun

🧿Sorduğunuz soru için şu başlığı okumanızı öneririm:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak?page=1 -
@Physicus Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun

Lise diploması orijinali olmayanlar için çok güzel bir katkı sağlamış oldunuz, elinize sağlık. -
@Physicus
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..
Paylaşımlarımın yardımı olduysa ne mutlu bana...
Sevgiler...
Benzer Başlıklar
131
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k