@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
-
@Önder-Bilgiç merhaba, zaman ayirip cevap verdigin icin tesekkur ederim. Ben 1 hafta kalip donmeyi planliyorum tabi basvurun alindi bilgisi bu surede gelmezse mecburen uzatacagim. Dedigin gibi gidip biometric rand icin de sansimi deneyecegim. Senin anladigim kadariyla permit belgen henuz eline ulasmadi. Umarim en kisa surede ulasir

-
Herkese merhaba,
Biraz kafam karıştı bir kaç konuda. Bilgisi olan buraya yazarsa hem başlık güncel kalmış olur.
1.) Re-entry permit de işlemler sonrasında dosyanın onaylanması toplam sürece 1 yıl yazıyorlar. Son başvuranlar toplam süreçleri biyometrik öncesi ve sonrası ile kaç ay sürüyor?
2.) Ayrıca re-entry permit yapmamız bizim 2 yıl ABD dışında kalmamıza olanak sağlıyor mu? Yoksa bunu yapsak da kapıdaki gümrük polisine mi bağlı tamamen? (yapsanızda yine de 6 ayda bir ülkeye giriş yapın diyenler var.)
-
@krimer-2 başvurumdan biyometrik randevusu gelene kadar 40-45 gün geçmişti sanırım, randevu tarihinden daha önce ofise gidip durumumu açıkladım yardımcı oldular erkenden işlemlerimi yaptılar. başlangıçtan günümüze 6 ay geçti hala evraklarım gelmedi.
-
@Önder-Bilgiç ciddi süre geçmiş bu durumda ABD ye tekrar giriş yapmanız gerekiyor mu?
-
@krimer-2 öyle bir imkanım yok maalesef biraz kumar oluyo ama elimden gelen bir şey yok
-
@Önder-Bilgiç Merhabalar benim belgem basılmış hem size cevap vermiş olayım hem süreci yazmış olayım..
İlk başvuru. : 07.03.2024
İlk başvuru ücret kabul edildi onayı: 12 Mart 2024
Parmak izi alımı/ davaya aktarımı : 04.04.2024
Onaylanması : 03.04.2025
Süresi : 02.04.2025 - 01.04.2027
Başvuru ve onaylanması arasında geçen süre 13 ay a yakın bi süre.
Belge üretilene kadar 1 defa gir-çık yaptık Eylül 2024 te. Girişte reentry parmak izi onay kaşeli evrağı göstermiştik sıkıntı çıkmamıştı.Evrakları Ankara konsolosluğuna istedim 02/04/2025 tarihli yazı ile bildirim geldi 21-30 gün içinde iletişime geçilmesi için.
Herkese süreçte kolaylıklar.
-
@artemis61 merhaba hayırlı olsun bilgilendirme için teşekkür ederim. Aklıma bir yer takıldı. Re-entry permit 2yıl ABD dışında bulunma hakkı veriyor. Sizin başvurunuz ile belgenin size gelmesi 1 yıldan fazla. Bu süre 2 yıldan mı eksiliyor yani belgenin geçerli bir yılı mı kaldı? Yoksa size ulaşınca mı başlıyor süre?
-
Merhabalar,
Merak ettigim bir sey var. Bilgisi olan yanitlarsa cok sevinirim. Ilk greencardimizi alirken surecimizi yuruttugumuz eyalet ya da sehirin ayni olmasi re entry permit surecinde bir etki yaratir mi? Cogu insanin gc ve ssn dan sonra tasinabilecegini ya da zaten gosterdikleri adresin gecici oldugunu biliyorum ama yine de ayni yerin surecin hizli ilerlemesi konusunda bir artisi olur mu merak ettim.
Bir de sizin faydalandiginiz deneyimini videolu paylasan birilerinin kanallari varsa ve paylasirsaniz cok sevinirim.
Simdiden cok tesekkurler. -
@krimer-2 ben 2 yıl için başvurmuştum. iletiye yanlış yazmışım düzelttim kusura bakmayın . Onaylanma tarihi ile başlıyor süre yani onaylanana kadar geçen süre ile birlikte 3 yıl gibi bi süre oluyor.
-
@artemis61 merhabalar, rica etsem siz hangi eyaletten basvuru yapmistiniz belirtebilir misiniz? Yorumlariniza baktim ama goremedim maalesef. Ben basvurunuz alindi bilgisi geldikten sonra ulkeden cikmayi planliyorum. Genelde tarih akisi paylasanlarin 3-4 gunde gelmis ama internette 1-2 haftayi bulabilecegi yaziyor. O sebeple sormak istedim.
Simdiden tesekkur ederim. -
@Erdoğan-0 eski tecrübelerden okuduğum ve aklımda kaldığı kadarıyla "Alındı Bilgisi" değil de Biometric işlemlerini (biometrics appointment) tamamladıktan sonra herkes çıkmış diye aklımda kalmış. Bu arada bazı arkadaşlardan biyometrik de istenmemiş, dolayısıyla o kısmı tekrar bir gözden geçirmenizi öneririm... Ben yanlış yazdıysam eğer bir arkadaşımız düzeltir beni.
Syg. -
@Redbeard merhabalar, tesekkur ederim vakit ayirdiginiz icin. Surec degismis olabilir ama suan basvuru kaydi alindiktan sonra cikip biometric rand icin geri donebildigine eminim. Randevusuz sureci ilerleyen yorumlara ben de denk geldim pandemi zamanimiydi ona emin degilim sadece. Umarim biometric icin randevu gerekmez boylece kisa sure icerisinde git gel yapmak zorunda kalmam, hayirlisi olsun

Tesekkur ederim tekrardan. -
@Erdoğan-0 Kısmen yanlış anlaşılma olmuş. Geri dönmeniz ile ilgili bir yorumum yok. Tabi ki dönebilirsiniz. Benim yukarıda ifade etmek istediğim şey şuydu; Biyometrik sonrasında uzun süreli çıkabilirsiniz anlamındaydı. (6 aylık vatandaşlık süresini etkilen durumdan bağımsız yazıyorum bunu, sayaç sıfırlama durumundan.) Okuduğum tüm yorumlarda zaten bu evrakın gelmesi çok üzün süreler aldığı için, (Son baktığımda 14,5 ay sürüyordu sanırım) biyometrik işlemlerinin tamamlanması sonrasında gönül rahatlığı ile herkes çıktığı için yazdım

Tekrar bir yanlış anlaşılmaya mahal verdiysem kusura bakmayın.
Syg. -
@Erdoğan-0 merhabalar şöyle anlatayım ben evrakları USPS ile postaya ohio -dayton dan verdim. Fakat yazışma adresim Houston Teksas idi oraya bağlı ofise gönderdim. Parmak izi randevusu Houston a göre verildi. ücretleri kabul ettik makbuz numarası sms ini aldıktan sonra ayrıldık parmak izi için geri geldik.
Parmak izi daha önce ABD içinde ofislerde verdiyseniz çağırmaya biliyorlar aktarıyorlar mevcutta varsa.
-
@artemis61 cok tesekkur ederim. Gonderim adresi ile mailing adresinin ayni olmasi gerektigini zannediyodum bilgilendirdi sureciniz beni. Hatirladigim kadariyla daha once parmak izi vermedim usa ofislerinde cagirilirim muhtemelen.
Tekrardan tesekkur ederim. -
@Erdoğan-0 rica ederim yardımcı olabileceğim birşey olursa yazabilirsiniz kolaylıklar size tekrardan.
-
Herkese selamlar,
Başvuru dosyasına biyometrik fotoğraf mı eklememiz gerekiyor? Boyle bir yazi okudum güncel durum nedir? (1. sayfayı okudum güncel durumu soruyorum)
Ayrıca I-131 formunu elle veya pc de doldurmanın bir onemi var mi?
Tesekkur ederim şimdiden -
Merhabalar; Re-Entry giriş işlemleri ile ilgili bilgi vermek istiyorum.
Edit: İngilizce kötü olduğu için Formu doldururken aşağıdaki linkteki anlatımda yararlandım. Ayrıca bazı şeyleri translate yapıp anlamaya çalıştım. Ayrıca I-131 formunun arkasına Green Card - Real ID ve - Ehliyet kopyasını ekleyip gönderdim.
Ayrıca önceden başvurum olduğu için video anlatımına göre eski başvurumu yani AOS Yaptığım sırada zamanında Travel izine başvurduğum için eski dosyalarımdan bakıp bilgileri alıp ekledim. (o dönemde aldığım izin I-485 (Aos) ve Geçici Çalışma izni ile ilgili olduğu için) / özetle AOS yaptığım sırada ülkeden rahatça ayrılıp tekrar gelmek üzere alınan izin ve farklı bir izin olduğu için bunu ekledim. Formun Part 4 > 2.a > 2.b partlarını için söylüyorum. - Kafa karışıklığı olmaması için belirtmek istedim. / Ben burayı doldurdum ama ilk defa başvuranın doldurmasına gerek yok mesela)Formu bilgisayar ortamında doldurdum Adobe Reader yeterli oluyor. Form bilgisayar ortamında doldurulmasına izin veriyor. Ayrıca formu "Siyah Kalem" ile imzaladım.
Link:
14 Nisan 2025 tarihinde başvuru evraklarımı USPS ile "Certified Mail" olarak gönderdim.
20 Nisan 2025 tarihinde Dallas ofise ulaştı.
22 Nisan 2025 tarihinde Kredi kartından çekim yapıldı. (G-1450 formunu gönderdiğim dosyaların en önüne koymuştum.)
Bugün 26 Nisan 2025 tarihinde "I131 - APPLICATION FOR TRAVEL DOCUMENTS, PAROLE DOCUMENTS, AND ARRIVAL/DEPARTURE RECORDS" evrakı bugün ulaştı. Sevindiğim durum şu oldu "Biometrics" kayıtlarımın olduğu için tekrar parmak izi vermek ile uğraşmayacağım. "Notice Date: 22 Nisan 2025"Sanırım şimdi yaklaşık 14,5 ay bekleme sürecini yaşayacağım. Bu arada evrakın teslim yerini "ISTANBUL" seçtim bakalım bu durum bize ne yaşatacak.. Umarım bir problem yaşamam...
Sormak istediğim bir soru var. Şuan ben istediğim gibi ülke dışına çıkabilir ve bugün bana ulaşan evrakı girerken memura gösterecek gireceğim ve muhtemelen bir soru ile karşılaşmayacağım dimi? Görüşlerinizi rica ederim. (Tecrübe edenler açısından.)
Tşk, Syg. -
@krimer-2 Fotoğraf konusunu bilmiyorum ben eklemedim. (Geçmiş iletilerde böyle bir detay açıkçası hatırlamıyorum.) Gönderdim post'a güncelleme yaptım, biraz yalın yazmışım... Bilgisayar ortamında doldurmak bana daha kolay geldiği için PC ortamında doldurdum.
-
@Redbeard Bilgilendirmeniz icin teşekkür ederim..
Benzer Başlıklar
145
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k