Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @lesnarhomie Heyecanla okudum yeni hayatınızda bol şans dilerim 🙂

• herkese merhabalar,

Biz 4 kişilik aile olarak Mart ın son haftası Viyana da ki görüşmemizi olumlu bir şekilde sonuçlandırdık. Araya bayram ve farklı koşuşturmalar girince daha önce yazma fırsatı bulamadım. Öncelikle bu süreçte forumdan çok faydalandık. Emeği geçen katkıda bulunan herkese çok teşekkürler, gerçekten forum aracılığıyla birçok insanın hayatına olumlu anlamda katkıda bulunuluyor.

24 Mart pazartesi saat 09.00 sağlık randevumuz vardı, 27 Mart ta 13.00 de konsolosluk görüşmemizi gerçekleştirdik.

Viyana özelinde çok paylaşımlar oldu, ben sadece gündemde olan konularla ilgili birkaç not düşmek istedim.

Sağlık kontrolünde aşılar konusunda ağızdan alınan Polio yu sağlık ocağında uygulatmıştık, kabul edildi. Sadece eksik aşı olarak Infulenza aşısı olduk. Mevzuat gereği Mart ayı sonuna kadar istendiği için yapmaları gerektiğini belirttiler.

Konsolosluk görüşmesinde daha öncede belirtildiği gibi e-devlet çıktıları yeterli oluyor. Diploma konusunda en son mezun olduğum diploma istendi. Üniversite ve Yüksek Lisans diplomalarının orjinali ve fotokopileri yanımda ikisini de verebilirim dedim ve aldılar. Lise diploması konusu hiç geçmedi.

Belgeler tamam dedikten sonra ben eski pasaportlarım da yanımda almayacak mısınız diye sordum. Amerika vizesi var mı diye sordu. Vizem vardı ama süresi doldu deyince pasaportlara gerek olmadığını belirtti ve almadı.

Mülakatta daha önce de sorulan klasik sorular soruldu ve sonucunda approved diyerek klasik son olarak ki oğlum için Amerikan bayraklarını verdi.

Ertesi gün öğlene doğru Pasaportlarınız hazır, 13.00 ve 16.00 saatleri arasında randevuya gerek duymadan gelip alabilir siniz diye email geldi.

Ertesi günü 13.30 gibi konsolosluğa pasaportları almak için gittik, Eliza hanımdan pasaportları aldık ve orası boş olduğu içinde kısa bir sohbet etme imkanımız oldu, kendisine teşekkür ederek oradan mutlu ve stresten hafiflemiş bir şekilde ayrıldık 🙂

Sağlık kontrolü ile görüşme arasında iki gün olunca bir günü Hallstatt gezisine ayırdık. Merkezden direk tren var, yaklaşık 3, 3.30 saat sürüyor. Günübirlik gidip geldik ve memnun kaldık.

Bahsettiğim gibi daha önceki arkadaşların tecrübelerinden çok faydalandık, tekrar olmasın diye aklımda soru işareti olan konuları belirtmek istedim. Herhangi bir sorusu olan olursa bilgim ve tecrübem dahilinde seve seve yardımcı olmak isterim.

Tüm süreçlerin olumlu geçmesi, her şeyin hayırlısı ve gönlünüzce olması dileklerimle yazımı bitiriyorum.

• @mertali Vizeniz hayırlı, Amerika'daki hayatınız şanslı olsun. Tebrikler...

• @lesnarhomie Tebrik ederim yolunuz açık olsun.

• @Ertan-Turgun, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@mertali Vizeniz hayırlı, Amerika'daki hayatınız şanslı olsun. Tebrikler...

Teşekkür ederim, umarım sizin sürecinizde olumlu bir şekilde sonuçlanır.

• @mertali tebrik ederim, hayırlı olsun vizeniz 🙏 current olduktan sonra ne zaman 2nl mail aldınız öğrenebilir miyim? Hemen öğrenmek için mail atmış mıydınız KCC'a.

• Slm arkadaşlar önemli bir tavsiyem var Hongkong a gelecekseniz 1. Yetecek kadar ekmek konserve yiyecek getirin. 2. Kolonya getirin ihtiyacınız olacak kokulardan bayılırsanız diye 🙂 ben ki baharatlı yemekleri severim ama buradaki çok farklı. Tedbirli gelin

• @Mehmet-ynd Muayene ve Vize Mülakatını deneyiminizi okumak isterim, zamanı gelince.

• ⭐⭐⭐

@mertali
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @Kübra-Kırmacı teşekkür ederim. mail yazışmalarına baktım, current olduktan sonra yaklaşık 10 gün sonra KCC ye email atarak dosyam hakkında bilgi istemişim (21 Ocak) , KCC den 27 mart a randevu oluşturuldu emaili geldikten sonra 2NL email ini beklemeden 22 Ocak ta Sağlık kuruluşunda randevumu almışım. Bir gün sonra da 2NL emaili konsolosluktan gelmiş ve randevu tarihimi kabul ettiğim bilgisini vermişim.

• @Flight101 Çok teşekkür ederim, sizin içinde hayırlı olsun.

• @mertali teşekkürler 🙏

• ⭐⭐⭐

Süreci anlamamda ve yönetmemde tek destek aldığım, paylaşılan bilgileri hiçbir zaman yanıltmayan, her zaman doğru yolda ilerlememi sağlayan Yeşilkart Forum un tüm üyelerine sonsuz sevgilerimi sunarım.

Bu süreçte desteğini herkesle sonuna kadar paylaşan sevgili @gucarslan ve tüm forum kurucularına, her konuda sorularıma verdiğiniz cevaplar, yazılarıma verdiğiniz destekler ve yaptığınız yorumlar için @ATS16 , @lumos , @ Emre Kurtulmuş , @EzgiLera , @Serapp , @Revolter , @Deebee ye ve tabiki son bir yıldır iletişim içinde olduğumuz, DV2025 başlığı altında bilgilerimizi ve deneyimlerimizi paylaştığımız aynı dönem talihlisi dostlarıma -hepiniz kendinizi biliyorsunuz hepinizin ismini yazamadım bağışlayın- sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum..

Anahtar Kelimeler: Viyana viyana Viyana Mülakat viyana mülakat

"Bu yazı bir mülakat serüvenidir."

Kızımızın geleceği için çıktığımız bu yolda ilk adım olan başvuru sonrasında, 04 Mayıs 2024 günü açıklanan sonuçlar neticesinde eşimin talihli olduğunu öğrendik. Tarifi zor gülmek ile ağlamak arası bir duygu yaşadığımı söylemem gerekiyor..O gece kızımızı uyuttuktan sonra sürecimizin başlamasının kutlamasını yaptık..😉

Sonraki 2 gün içinde DS260 formunun doldurulması ve sürecimi hatasız yönetmeyi öğreneceğim foruma üyeliğin yapılması ile süreç yönetimi başlamış oldu.
    DS260 doldurulurken yapılan minör hatalardan bahsetmek gerekirse;

*Eşimin ve benim eğitim bilgilerimizin girilmemesi
    *Eşimin formunda yaşadığımız bir adresin eksikliği
    *Annemin kızlık soyadı yerine güncel soyadının yazılması
    *Son 5 sene içinde yurtdışı çıkış bilgilerinin hatalı yazılması

Bunları forumda ilk iletilerimde soru olarak paylaştım ve sevgili @gucarslan ın "Adınızı Rıza Silahlıpoda yazıp submit etmediğiniz sürece sorun yok." 😂 cevabı neticesinde yapılan hatalara takılmadan sürecimize devam ettik. Sürecin bir noktasında eşimin pasaportunu yeniledik. Bu hatalar ve pasaport yenilemesi için sürecin hiçbir noktasında DS260 formumuzu re-open yaptırmadık.

Dosya Taşıma, Viyana ve Alize Hanım

Sürecimizin başlamasından 2 sene öncesinde sıklıkla duyduğum 3 önemli söylevdi bunlar. 4. söylev olan "Ankara'ya güvenmeyin" foruma katıldıktan sonra hayatımıza girdi. Zaten hiç düşünmemiştik. Planımız, sonuçların açıklanmasından çok öncesinde yapılmıştı. Süreci sıkı takip ederek önceki yıllarda olduğu gibi current olduktan sonra dosya taşımanın Viyana'ya yapılması kararlaştırılmıştı.

FAM Yönetmeliği ve Sürece Katkısı

Mayıs ayı sonunda FAM Yönetmeliğindeki değişiklik forum sayfalarına düştüğünde sürece etkisini anlayıp hızlı reaksiyon vererek, mali yıl başlamadan Haziran ayı içinde KCC ye ( [email protected] ) attığımız mail ile dosyamızın Viyana'ya taşınmasını gerçekleştirdik. Kullandığımız mail taslağını aşağıda bulabilirsiniz.

Konu: Case Transfering - Ad Soyad - Case No
    (Mail metin kısmına aşağıdakileri yazdım)

Dear Sir/Madam
    I kindly request your assistance in transfering my case to U.S. Embassy Vienna, Austria.
    Best Regards.
    Ad-Soyad
    Doğum Tarihi
    Case No
    Mail adresi

Şimdi Schengen Zamanı

Geçtiğimiz yılların excel tablolarını incelediğimde bizim dosya numaramıza mülakat atanma zamanının nisan ve mayıs aylarına geldiğini gördüm. Dolayısıyla bize Nisan-Mayıs-Haziran aylarını kapsayan bir vize gerekliliği vardı.
    Kısaca bu süreci nasıl yönettiğimizi aktarmak isterim.

Tüm vize alım süreçlerimizi aracısız olarak kendimiz yürüttük. İzmir'de ikamet etmemizden dolayı schengen vizesi için Yunanistan en uygun seçenektir ve 1 günde pasaport teslimi yapmaktadır.

Temmuz ayı içerisindeki yoğunlukta ağustos başına randevu bulup ekim ayı için 4 günlük, araçla gideceğimizi belirttiğimiz Kavala-Selanik seyahat planımızı yaptık. Dosyamıza booking.com dan yaptığımız bir otel rezervasyonu ekledik. Pandemi öncesine ait schengen vizelerimiz olmasına rağmen tek girişli 18 günlük aldık. Ekim ayı başında Sakız adasına geçip 4 günlük tatilimizi yapıp geldik. Bu esnada İdata üzerinden Almanya için vize randevu sırasına başvuru yaptık. (Bu satırları yazarken halen bir Almanya schengen randevu atamamız olmadı 😁)

İkinci vize başvurumuzu current olmadan önce 29 ocak tarihinde yine Yunanistan için yaptık. Bu başvurumuzda nisan başında şeker bayramı tatilini kullanarak araçla, 4 günlük Kavala ve haziran başında yine araçla kurban bayram tatilini kullanarak 9 günlük Atina-Selanik seyahat planlarımızı sunduk. 29 Mart günü başlayan ve Nisan-Mayıs-Haziran aylarını kapsayan multi girişli schengen vizelerimizin basılı olduğu pasaportlarımızı 31 ocak günü aldık.

Ekim ayı içinde CDC aşı listesine göre antikor testlerimizi yaptırdık. Çıkan sonuçlara istinaden Tdap/Td, Polio ve Hepatit B aşılarımızı current olup mülakat tarihi aldıktan sonra uygulattık. Aşılarla ilgili detaylı bilgi için naçizane paylaştığım alttaki linke gözatabilirsiniz.

Aşı Bilgilendirme Yazısı

Şubat Ayından Nisanı Planlamak

Şubat ayında yayınlanan mart bülteninde dosya numaramız nisan ayı için current olmuştu. Hızlı hareket etmek afına KCC ile yaptığımız küçük bir "Where is my interview location" konulu yazışma neticesinde 3 nisan 2025 tarihine mülakat ataması yapıldığını öğrendik. KCC'ye attığımız mailin taslağını aşağıda paylaşıyorum.

KONU: Case Status - Case Number

Dear Sir/Madam,

I would like to inquire about my case’s status. Additionally, could you please confirm the country where my case is currently being processed?

Full name:
    Date of Birth: MM / DD / YYYY
    Case number: 2025EUXXXXX

Thanks,
    Kind regards

Viyana sağlık muayenesi için Medizin Augarten (Dr. Molnar) ile temasa geçip 1 nisan günü için randevumuzu oluşturduk. Klinik randevu talep mailimi aşağıya taslak olarak bırakıyorum. Kendi ihtiyacınıza göre revize edebilirsiniz.

Subject: MEDICAL EXAMINATION FOR DV YYYY PROGRAM

Dear Sir/Madam,
    I have a green card interview at the US Embassy in Vienna on MM-DD-YYYY. I want to make an appointment for medical examination for myself, my husband and my daughter(S)/son(S). You may find the details of my scheduled interview date sent from KCC as attached.

Since I will be coming from abroad, I would be very grateful if you could make an appointment as soon as possible before the interview date. Due to our Schengen visa dates, if possible could you please arrange our medical examination for MM-DD-YYYY.

We await your prompt response.

Thank you for your interest.

Kind regards

Case Number: YYYYEUXXXXX
    Principal Applicant Name:
    Preference Category: DV DIVERSITY
    Date of Birth: DD.MM.YYYY

Spouse:

Child(S):

(Mail ekine CEAC Conf. Page ve 2nl mailini ekleyiniz)

14 şubat günü eşimle kutlamamızı yaparken hediye olarak birbirimize Viyana'ya ulaşmak için uçak bileti alıyorduk..😉

Viyana'ya yola çıkana kadar geçen sürede eksik aşılarımızı tamamladık ve son bir hafta kala evraklarımızı hazırladık.

Viyana'ya Ulaşım, Viyana'da Ulaşım

29 mart günü THY ile bağlantılı İzmir-İstanbul-Atina uçuşu ile Yunanistan'a giriş yaptık. Akşam varış olduğu için o akşam havalimanı yakınında ücretsiz çift yönlü havalimanı tranferi olan Tina Apartments adlı otelde konakladık. 30 mart pazar sabahı Ryan Air ile Atina-Viyana uçuşu ile öğle saatlerinde Viyana'ya ulaştık.

Havalimanında şehre ulaşım ve şehir içi ulaşımda kullanmak üzere QBB nin kırmızı renkli ticketmatic ten önce 2 yetişkin için 45,20€ ödeyerek 1 haftalık şehiriçi ulaşım biletimizi, ardından yine 2 yetişkin için 4,20€ ödeyerek havalimanından şehir merkezine gidiş için tren biletlerimizi aldık.

Bilet alımı için Viyana Toplu Taşıma uygulaması olan Wien Mobil'i de telefonlarınıza indirip bilet alımlarını kredi kartınızı tanımlayarak yapabilir ve hat bilgilerini görebilirsiniz.

Wien Mobil indirmek için;

Android

IOS

Viyana toplu taşıma ile ulaşım konusunda muazzam bir şehirdir. İhtiyacınız olacak toplu taşıma haritalarına ve havalimanından toplu ulaşım bileti alma yöntemini anlatan videoya aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Ayrıca şehir genelinde çeşme sularının içildiğini söyleyeyim. İllede ben şişe su alacağım derseniz şişe üzerinde "Ohne" yazanları tercih edin, yoksa soda içersiniz.😉

Toplu Ulaşım Bileti Alma:

Ulaşım Haritaları:

Metro Map

Tram Map

Train Map

Metro-Tram-Train Live Map

Ayrıca Google Play Store ve Apple Store'dan Wien Mobil uygulamasını indirip bilet alma işlerinizi yapabilir, durak seçimi yaparak toplu taşıma saatlerine ulaşabilirsiniz.

Bunların yanı sıra Google Maps ulaşım konusunda çok iyi desteklemektedir.

Viyana Şehir haritasında konsolosluk, Dr. Molnar, Röntgen, konaklama noktalarımız, yeme-içme yerleri, alışveriş noktaları ve önemli turistik yerleri işaretlediğim haritamın linkini aşağıya bırakıyorum.

Viyana Şehir Haritası

Madem Google Maps dedik internet ve iletişim için bir parantez açalım. Daha önceki deneyimlerde @gdv25 tarafından bahsedilmiş bir yöntemi takip ettik. Hofer marketten 1,99€ ya HoT Starter Card ve yanına 10€ ya 1 ay geçerli 1000 dakika konuşma + sms ve 55 gb lık bir paket aldık. Hofer markette pasaportunuz ile kaydınız yapılıyor ve anında hattınız kullanıma açılıyor. Bu hat için telefonunuza MeinHot uygulamasını yükleyerek kullanımınızı program üzerinden takip edebilirsiniz.

Program Linkleri:

Android İçin

IOS İçin

Konaklama bilgilerimize de değinecek olursak;
    Biz Booking.com üzerinden Vienna Residence kiralık dairesinde konaklamamızı yaptık. Kaldığımız lokasyon Rathaus Platz ve Parlament Österreich' in hemen arkasında, Rathaus metro ve tramvay durağı yakınında Auerspergstraße ile Josefstädter caddeleri kesişiminde bulunuyordu. Hemen yakınında Billa ve Spar Gourmet marketleri ile Bipa adlı kozmetik ve hijyen ürünleri mağazası bulunmaktadır. Tüm saray, müzeler ve Innere Stadt bölgesine rahatlıkla yürünecek mesafededir. Memnun kaldım tavsiye ederim.

İlk Temas: Sağlık Mülakatı

Ben (46), eşim (45) ve kızımız (3) üç kişilik aile olarak muayenelerimizi gerçekleştirdik.
    Dr. Molnar daki sağlık muayeneniz için Schottenring durağında inerek Augartenbrücke köprüsünden geçip karşı caddeye girdiğinizde Medizin Augarten i solda göreceksiniz. Kliniğin girişi avluya açılan bir geçişin içinde sağdadır, caddede değildir.

Schottenring durağına konakladığınız lokasyona göre 3A otobüsü, U2 ve U4 metroları ve 1-2-31-71 numaralı tramvaylar ile ulaşmanız mümkündür.

Muayeneye Gidiş ve Muayene

Sabah 09:00 daki sağlık muayenemiz için saat 08:05 te dairemizden ayrıldık ve U2 metrosu ile Schottenring durağında indik. Yukarıda anlattığım ulaşım bilgileri ile saat 08:30'da kliniğe ulaştık. Erken gittiğimiz için kliniğin arkasındaki avlu içindeki parkta 5-10 dakika bekledikten sonra içeriye alındık.
    Klinik 09:00 da açılıyor. Erken gidecek olursanız take away kahvenizi alıp arkadaki avluda beklerken yudumlarsınız zira etrafta bir kafe vs. bulunmuyor.
    İçeriği girdiğimizde önce pasaportlarımızı teslim ettik ve dijital vesikalık fotoğraflarımız çekildi.

Ardından her bir aile bireyi için form doldurduk. Formda ad-soyad, doğum tarihi, doğum yeri gibi kişisel bilgilerinin yanı sıra dosya numaranız, adresiniz (Türkiye adresimizi yazdık) ve green card ın teslim edileceği Amerika adresiniz soruluyor.
    Form doldurma sonrasında aşı kartlarımızı ve antikor testlerimizi teslim ettik. E-Nabızdan alınan antikor testlerinde bazı antikorlar (Kızamık-Kızamıkçık) türkçe yazmaktadır. Ancak Stefan ve hemşireler Türkçe terimlere aşina olmuşlar, evrağın üstünde çeviri yapmama gerek kalmadı.

Formlar doldurulduktan sonra, üzerinde resminizin ve bilgilerinizin olduğu karekodlu bir röntgen bilgilendirme evrakı geliyor ve imzalamanız gereken yerler söyleniyor. Röntgeni çekilecek kişilere bu evraklar veriliyor, bu evrakı röntgen merkezinde vereceksiniz. Devamında röntgen merkezi için ulaşım bilgileri ve aşı sonuçlarının mailinize geldiğinde dosyayı açacağınız şifre bilgilendirmesi yapılıyor.

Gerekli Evraklar
    *Pasaportlar
    *Aşı kartları
    *Antikor testleri (E-Nabızda aşı kayıtları olmayan yetişkinler için)

Bilgiler sisteme girildikten sonra tüm evraklar size geri veriliyor.

Sonra hemşire Migena tansiyon ve vücut ısısı ölçümlerimizi yaparken, kronik rahatsızlık, ameliyat geçmişi, gözlük kullanımı, alerjik olma durumu, sigara kullanımı konuları üzerinden soru cevap yaptık. Son olarak boy ve kilo bilgileriniz sisteme girildi.

Ardından fiziksel muayeneye geçtik. Bizim muayenemizi Dr. Ivana Molnar gerçekleştirdi. Muayene sırasında, kulak ve boğaz kontrolü, sırt ve kardiyolojik dinlemeler, batın kısmında fiziksel muayene ve refleks testleri yapıldı.

Tüm aile için evrak teslimi ve muayeneler 1 saat içinde gerçekleşti. 2 yetişkin 1 çocuk (3Y) için aşılarımızı Türkiye'de tamamlamış olduğumuzdan ve yaşlarımız itibariyle herhangi bir idrar ve kan testimiz olmadan sadece fiziki muayenelerimiz için 1.070€ ödememizi yaptık, faturamızı aldık.

Evraklarınızı alınca kontrol etmeyi unutmayınız.
    İsimler, doğum tarihleri, dosya numaranız ve pasaport numaralarınız!

Klinikten çıktıktan sonra karşı kaldırıma geçin ve sola doğru yürüyün kaldırımda Autobus Haltestelle yazan bir tabela ve tabelanın altında 5A yazdığını göreceksiniz..Tabeladan birkaç adım ileride elektronik levha var 5A nın durağa geliş süresini gösteriyor olacak.

5A numaralı otobüse binip 8. durak olan Lorenz-Böhler durağında iniyorsunuz. Otobüs içinde bir sonraki durağın bilgilendirmasi görsel ve işitsel olarak yapılıyor, durağı kaçırma endişeniz olmasın.
    Lorenz Böhler de indikten sonra otobüsün gittiği yöne doğru yürüdüğünüzde solda kırmızı renkli binada Diagnosezentrum Brigittenau ya ait beyaz Röntgen MRT CT yazılı tabelayı göreceksiniz. İçeriği girdiğimizde Ich habe keine termin (ortadaki seçenek) ile sıra numaramızı aldık. Girişte sağda bankolar var onlara geçip Dr. Molnar'dan yönlendirildiğimizi söyledik, kayıt için pasaportlarımızı ve klinikte verilen resimli barkodlu röntgen bilgilendirme formlarımızı verdik. Sisteme bilgilerin girilmesi ardından pasaportlarımızı ve evrakları geri alarak çekim için bekledik.
    İçeride bekleyenler arasında çok yaşlı ve öksüren hastalar var, tavsiyem maske takılarak gidilmesi yönünde olacaktır.

Eşimin ve benim çekimlerimiz arka arkaya yapıldı ve cd tesliminin 15-20 dakika süreceği söylendi. Biz bu süreyi Wien Traisengasse Bahnhst'de bulunan Anker'de kahve sandviç eşliğinde geçirdik. Röntgen merkezinden çıkınca sola doğru caddeyi yürüdüğünüz ve ilk sağa döndüğünüzde ileride istasyon girişini ve Anker'i göreceksiniz.

Sonrasında röntgen merkezine gidip cd lerimizi teslim aldık. Röntgen merkezi sonuçları dijital ortam üzerinden 1 gün sonra Dr. Molnar'a ulaşıyormuş.
    Buradan çıkıp 10 dakika yürüyüş ile Millenium City AVM ye gidip alışveriş ve yeme - içme etkinliklerini gerçekleştirebilirsiniz.

Biz bu etkinliğimizi yaparken Dr. Molnar'dan aşı bilgilerimizin olduğu mail geldi. Bu maildeki belgeler DoS antetli ve bize bilgi için gönderiliyor.

Devamında hemen Millenium City önünde Handelskai durağından S1, S2, S3, S4 veya REX7 ye binerek 2. durak olan Praterstern'de inip içinde Wiener Riesenrad ve Madame Tussauds Vienna Müzesi'nin bulunduğu tema parkına gidilebilir.

Çocuklu ailelere kesinlikle tavsiye ederim, bir nevi çocukların cenneti diyebiliriz. Ayrıca büyükler için de dönme dolap ile panoromik Viyana seyri hiç te fena olmaz.

Sonuç olarak herşey güzel ve yolunda gitti..
    Mülakat tarihimiz olan 3 Nisan sabahı Dr. Molnar'a mail yoluyla ulaşarak sağlık muayene sonuçlarımızın konsolosluğa gönderildiğini teyit etmelerini rica ettik. Mailimize hızlı bir dönüş yaparak gönderildiğini belirtiler.

Dr. Molnar ile ilgili daha geniş bilgi için visa.medau.at adresini ziyaret edebilirsiniz.

Beklenen An: Mülakat

Konsolosluk binasına U3 metrosu ile gelindiğinde Stubentor durağında, U4 metrosu ile gelindiğinde Stadtpark durağında, 2 nolu tramvay ile gelindiğinde Weihburggasse durağında inilerek ulaşılabilmektedir.

Saat 13:00 için planlanan mülakatımız için 12:30 civarında konsolosluk kapısı önünde olduk. Konsolosluk Marriott Otel ile aynı binada, girişi Marriott ile Hotel Am Parkring arasında bulunmaktadır. Randevu saatimizden 10 dakika önce asansör ile 4. kata çıktık. Konsolosluk girişinde bizler ve çantalarımız x-rayden geçtik. Yanımızda bulunan iki sırt çantası ve bebek arabasıyla sorunsuz şekilde içeri girişimizi gerçekleştirdik. İçeriye girdiğimizde sağdaki bekleme noktalarından birinde oturup bekleyebilirsiniz. Çocuklar için küçük bir aktivite bölümü içinde birkaç oyuncak ve kitaplar mevcut, ufaklıklar oyalanıyor. Masalı bekleme kısmına geçip evrakların sıralama işini yaptık. Kısa bir süre bekledikten sonra asyalı olduğunu düşündüğüm bir bayan çalışan tarafından 4 numaralı bankodan çağırıldık ve evrak teslimi ile parmak izi işlemlerimizi gerçekleştirdik. Bu esnada kaç gün daha Viyana'da kalacağımızı sordu cumartesi günü öğlen uçağımızın olduğunu belirttik.

Teslim Edilen Evraklar:
    E-devlet üzerinden alınan belgelerin hiçbirinde çeviri, apostil ve noter tastiği yapılmamıştır.

Asıl Talihli Eşimden (Bayan)
    *Pasaport ve 1 Fotokopisi
    *2 Adet Fotoğraf
    *Diploma Aslı ve 1 Fotokopisi (Çift dilli olduğundan çeviriye ihtiyaç duyulmadı)
    *Formul A 1 Adet (E-Devlet Çıktısı)
    *Formul B 1 Adet (E-Devlet Çıktısı)
    *Adli Sicil 1 Adet (E-Devlet Çıktısı)
    *Varlık Dökümü (Belge Türkçe alt kısımda EUR ve USD karşılığı yazıyor)
    (İmza sirkülerini geri verdi)

Benden
    *Pasaport 1 Fotokopisi
    *2 Adet Fotoğraf
    *Formul A 1 Adet (E-Devlet Çıktısı)
    *Formul B 1 Adet (E-Devlet Çıktısı)
    *Adli Sicil 1 Adet (E-Devlet Çıktısı)

Kızımızdan (3Y)
    *Pasaport ve 1 Fotokopisi
    *Formul A (E-Devlet Çıktısı)

Belge teslimi sırasında Alize Hanım 5 numaralı bankoda diğer bir Türk çiftin evraklarını teslim alıyordu. Sadece selamlaşma fırsatı bulabildim, aslında niyetim hepimizin selamını iletmekti.
    Belge teslimi sonrasında parmak izlerimizi verdik ve vize ücretlerini ödemek üzere 2 nolu bankoya geçtik. 3 kişi için 990$ ödeme yaptık.

Tekrar bekleme kısmına geçip bir süre bekledikten sonra 6 numaralı bankodan çağırıldık. Ailecek bankoya gittiğimizde çok sıcak bir şekilde karşılandık, tebrik edildik. Sonrasında tekrar ve sadece sağ el 4 parmak izi alımı yapıldı. Kızımız küçük olduğu için onun yerine benim sol el 4 parmak izim de alındı.

Söyleyeceklerimiz ve teslim ettiğimiz belgelerin doğruluğu ile ilgili yeminimizi ettikten sonra sohbet tadında geçen mülakatımız başladı. Aşağıda paylaştığım sorulara kısa ve net cevaplar verirken espirili ortamlar da yaşandı. Emin olun ki sorgulanmıyorsunuz sizi tanımak isteyen biriyle sohbet ediyorsunuz..😉

-Ne zaman evlendiniz?
    -İlk evliliğiniz mi?
    -Çocuğunuz kaç yaşında?
    -Lisans mezunu olduğunuzu görüyorum doğru mu?
    -Hep Türkiye'de mi yaşadınız?
    -Amerika'da nereye yerleşmeyi düşünüyorsunuz?
    -Ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
    -Şu an çalıştığınız iş nedir?

Son olarak sağlık raporumuza bakıp "Herşey olumlu tebrikler" diyerek 3 adet 🇺🇲 bayrağı bizlere uzattı. 4 Nisan Cuma günü mail ile haber vereceklerini sonrasında pasaportlarımızı teslim alabileceğimizi söylediler.

Cuma günü normal şartlarda saat 11:00 civarı gelen mailimizi bekledik fakat gelmedi. CEAC ststus check yaptığımızda halen "Ready" olduğunu gördük. Öğleden sonra konsolosluğa uğrayıp durumumuz hakkında bilgilendirme aldık. Sistemsel bir arızadan dolayı vizelerin basılamadığı pazartesi gününe kaldığını belirttiler.

Cumartesi boşaltmamız gereken bir ev ve binilmesi gereken bir uçak vardı. Hızlı aksiyon alıp uçak biletini yarı parası cezaya gitmek süretiyle iptal ettirdik. Yenisini bir miktar fazla maliyetle 8 nisan akşamına İstanbul aktarmalı almak zorunda kaldık. Kaldığımız Apartments'ta bizimki de dahil tüm evlerin rezervasyonları olduğundan tekrar Booking.com üzerinden şehrin Landstrasse bölgesinde Rennweg Caddesi üzerinde bulunan Parks 73 The Town House 'ta 3 gecelik konaklama ayarlayıp yer değişikliğimizi yaptık.

7 Nisan pazartesi günü sabah konsolosluktan gelen mail ile bir küçük şok yaşadık. Mailde problemin ne kadar süreceğini bilmediklerini, beklemeye devam etmemizi yada pasaportlarımızı alıp Türkiye'ye dönebileceğimizi, arıza giderildikten sonra pasaportları kendilerine ulaştırdığımız taktirde vizelerimizi basabileceklerini belirtiyorlardı. Kendilerine süreç tamamlanana kadar Viyana'da kalacağımızı belirten mailimizi attık ve beklemeye devam ettik.

8 Nisan günü sorunun halen çözülememiş olması ile konaklamamızı 3 gün daha uzattık. Yine Biletlerimizi iptal ettirip 11 Nisan cuma günü için yeni biletlerimizi aldık. Artık bu son uzatmaydı

9 Nisan Çarşamba günü sabahın ilk saatlerinde, yaşanan sistem arızasının başından beri Hong Kong ve Bangkok'ta iletişim halinde olduğum @finn_ ve @hecetuna dan sistem ile ilgili işlerin düzeldiği haberini aldım. Öğleye doğru CEAC Status Check sayfasından kontrol ettiğimizde tüm aile fertlerinin "Issued" olduğunu gördük. Akabinde günlerdir beklediğimiz, pasaportlarımızı teslim alabileceğimizi belirten mail elimize ulaştı. Saat 13:00 te konsolosluğa gidip Alize Hanım'ın elinden pasaportlarımızı ve sarı zarflarımızı aldık. Kısa bir sohbet etme imkanı bulduk, sizlerin de selamlarını ve teşekkürlerini ilettik.

Tam 11 ay süren bu süreç başından sonuna kadar nasıl planladıysak, nasıl olmasını istediysek o şekilde gelişti. Sondaki bizim dahlimizde olmayan teknik aksaklık sonucu olan gecikme haricinde, yönetebildiğimiz noktaların hiçbir safhasında herhangi bir problem, heyecan veya hayal kırıklığı yaşamadık.

Maliyet Analizi

Son olarak sürecin başından sonuna kadar 2 yetişkin 1 çocuk (3Y) için 4 Mayıs 2024 - 11.04.2025 tarihleri arasında yapılan masraflara değinecek olursam;

Schengen Vize Başvuruları : 1.000€
    (Pasaport Çıkarma-Yenileme, Vize ücretleri, Yurtdışı Çıkış Harçları, Yurt Dışı Sağlık Sigortası, Fotoğraf Çekimleri, Çıktı-Fotokopi Ücretleri)
    Chios Tatili (4 Gece) :1.080€
    Uçak Biletleri (İzm-İst-Ath-Vie-İzm) : 2.720€
    Viyana Konaklama (12 Gece) : 1.450€
    Viyana Harcama : 1.550€
    Sağlık Mülakat Ücreti : 1.070€
    US Vize Ücreti (990$ Karşılığı) : 920€
    Toplam : 9.790€

Evet geldik bizim 11 aylık serüvenimizin sonuna....Bu yazıyı okuyan sizlere bir faydam olduysa ne mutlu bana...Hepinizin süreçlerinin sorunsuz geçmesi ve mutlu sonla bitmesi dileğiyle...
    Şans her zaman sizinle olsun.....🍀

"Göçmenlik bir din olsaydı kutsal kitabı Yeşilkart Forum olurdu."

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101 2025 talihlilerinin en aktifi, en yardımseveri, en katkıda bulunanı, en bilinçlisi ve en şanslısı sizsiniz sanırım😉 Yolunuz açık olsun. Size ve özellikle kızınıza harika bir yaşam diliyorum. Ayrıntılı deneyim için elinize sağlık. Hayırlı uğurlu olsun🎉✨

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Flight101 dv lahitlerine büyük çekiçlerle yüzyıllar önce kazındığı üzre;
    "vizesini en çok hak edeniniz, onun için en çok çabalayanınızdır.." 😉

siz ve aileniz adına çok sevindim, yolunuz da bahtınız da açık olsun..
    forum kullanıcıları, abd'deki deneyimlerinizi okumayı sabırsızlıkla bekliyor 😉

bol şans.

• @Flight101 Algıda seçicilik mi bilmiyorum İzmir ABD ye göçüyor gibi darısı başımıza yeni hayatınızda bol şans

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101

Gönülden tebrikler, bundan sonraki göç sürecinde kolaylıklar. Kızınızın ve tüm ailenizin şansı açık olsun 🍀, forumda deneyimlerinizin devamını okumak dileğiyle 🙏🏻

• @Flight101 çok sevindim nihayet mutlu son🌸yolunuz bahtiniz açık olsun Amerika'da çok güzel bir hayat diliyorum

• ⭐⭐

@Flight101 sizin adiniza cok sevindim. Yeni hayatinizda basarilar. Abd de gorusmek dilegiyle. Hersey gonlunuzce olsun. Selamlar

• ⭐⭐

@Flight101 çok planlı akıllıca yönetilmiş bir süreç size ve ailenize yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkürler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |