Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba Diyelim ki mülakat sırasında red verdi, mesela mülakata giren bir talihli , müezzin diye mesleği yetersiz olup red yemiş burada itiraz var mı yoksa direkt bavulu alıp eve mi dönüyoruz

• @onuru @cttl cevaplarınız için teşekkür ediyorum. yine de mesajı düzeltmeyim, belki benim gibi yanlış anlayan olur. böylelikle neyi kastettiğinizi anlarlar.

iyi geceler

• ⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@istalin

Cok net ifadeler ile hükme varıyorsunuz, yönlendirme yapıyorsunuz karar merci olmadığınız konularda, bu mesajınızdaki gibi forum kullanicisinin kesin Schengen vizesi alacağını iddia ediyorsunuz. Belki alacak ama hangi konsolosluktan, ne kadar süre ile, hangi seyahat takvimi ile vb. İki tane her birisi on yıllık ABD vizesi olan (birinci vize yüz yüze görüşme, ikinci vize mülakatsiz yenileme) arkadaşımin iki farklı konsolosluktan Schengen reddi mevcut (Almanya ve Fransa). Aynı şekilde birden çok İngiltere ve Schengen vizesi olan arkadaşıminda 3 tane ABD B1/B2 vize reddi var.

Arkadaşımin Schengen red nedenine inecek olursak dayanağı olmayan seyahat planlamaları, mevcut çalıştığı işyerindeki geçmişi vb. Özetle Schengen vize sürecini etkileyen bir çok değişken var, kişi özelinde ve başvurulan konsolosluk bazında değişkenlik gösteriyor. Mutlaka dikkat ediyorsunuz ancak o anin heyecanı (yardım etme istegi) ile kesin ifadelerden çekinmeniz hususu tüm tarafların yararına olacaktır.

@mehmet-fatih-aslan

AOS konu başlığını okuyabilirsiniz, DV2024 kapsamında @Redbeard @erenotti’nin AOS tecrübelerine göz atabilirsiniz veya bu konuda forumda danışmanlık hizmeti veren kişilerden de görüş alarak yonunuzu çizebilirsiniz ancak kendinizin bulacağı bir Schengen vize danışmanlık şirketinden veya edinebileceğiniz bilgiler doğrultusunda alacağınız bir veya birden fazla Schengen vizesi ile dosya tasiyarak ABD göçmen vizenize kavuşabilirsiniz. Ekstra maliyet ve uzun yolculuk sürelerini de göze alarak Asya ülkelerine yönelebilirsiniz ama aksiyon almakta gecikmemeniz gerektiğini de naçizane hatırlatmak isterim. Bu her iki seçeneğinde tecrübelerden okuyacağınız üzere AOS’tan daha az beklemeli, az maliyetli ve az sancılı olduğuna şahsen inanıyorum. Bol şans 🍀

• Bu ileti silindi!

• Herkese merhabalar hong kong da sağlık randevusu almaya çalışıyorum da erken gitmek istemiyorum o yüzden urgent fee diye bir şey gördüm forumda iki hastanede de var mı ve detaylı açıklama yapabilir misiniz rica etsem?

• ⭐⭐⭐⭐

@Nurse-Faye-Eren, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@mesut16 Merhaba bir arkadasim icin soruyorum, dosya numaraniz 18binlerde mi? Benim arkadasimin ogluna green kart cikti ve numarasi 18binlerde, dosyasini baska ulkeye tasiyabilmesi icin numarasinin cut off olmasi lazim degil mi? Visa bulletin hala 16binde cutt off yapiyor yani dosyasini daha transfer edemez baska ulkeye degil mi?

Yanlış biliyorsunuz. Kendisi hemen ve derhal üye olsun, imzasını düzenlesin. Öncelikle bu başlığı ve mülakat deneyimleri başlığını okusun. Yeni bülten açıklanmadan dosyasını taşıması için ona yardımcı oluruz.

• @blueboy21 mail adresinizi benimle paylasirmisiniz özelden kontrol edeyim. Fakat başka arkadaşlar abone olmuşlar görüyorum.

• @istalin Viyana'da oldu. Meslek üzerine değil ama okul Rusya'dan mezuniyet vardı. Daha açıklayıcı ve kanıtlayıcı bilgiler talep edildi. AP ye bırakıldı, Mutlaka sizden birşeyler talep edilir tahminimce ama sizin örnekteki gibi müezzin gibi meslegi olan herhalde gidip Amerika'da müezzinlik yapacağım demez. Hepimize soruyorlar meslek olarak planınız nedir diye zaten herkez mülakat deneyiminde anlattı.

• @Nurse-Faye-Eren Serap hanım gerekli açıklamayı yapmış. Cutoff beklemeye gerek yok, bir an önce KCC ile iletişime geçsin.

• Merhabalar, Hong Kong’un lise diplomasının aslını istediği söyleniyor. Bangkok’da üniversite diploması yeterli değil mi? Ayrıca bir lise diploması istemiyorlar. Okuduklarımdan bunu anladım.

• Merhabalar, DV 2025 siralamam 78xx. Mulakat yeri Ankara. Fakat halen daha interview icin herhangi bir email almadim. Daha once DV lottery kazananlara sordugumda bu surenin normal olmayacagini, gerekirse konsoloslukla iletisime gecebilecegimi soylediler. Sizlerin de fikrini almak istedim. Tesekkurler.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 
  • ⭐⭐⭐

@asencan
    Selamlar ...
    Bucketlist..

1. Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    4. DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 
  • ⭐⭐⭐⭐

@sedats16 işleyişi bilmeyen arkadaşlarınız yorumları yerine forumdaki konu başlıklarını detaylıca okuyun. Konsolosluğa sorabileceğiniz hiç bir şey yok çünkü ankara henüz sizin numaranıza yaklaşmadı bile

• Selamlar grenncard beklerken biyometrik randevu mektubu geldi .ben randevuya katılacağım ancak eşim Türkiye’de bu durumda erteleme talebi yapacağım.Bu veriyi Ankara’da verebilir miyiz tecrübe eden oldu mu .mail attım ancak zaman sınırlı teşekkür ederim

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @sedats16 süre gayet normal, konsolosluloğu mülakatım ne zaman diye darlarsan kötü olabilir 😞

• @sevdemimi
    Selamlar, genel olarak Amerika icerisinde biyometrik randevunuza katilmaniz gerekiyor ancak gecmis deneyimlerde Ankara USCIS ofisinden randevu alabilenler olmustu. Bu link uzerinden USCIS Ankara ofisi ile iletisime gecip, sansinizi deneyerek kabul edip etmeyeceklerini ogrenebilirsiniz. Kolayliklar dilerim.

• @sedats16 bu dosya numarasiyla ankaradan sira gelme ihtimali cok cok az. Ankaradan mail gelmesini bekleyerek büyük bir risk aliyorsunuz diyebilirim. Schengen/yesil pasaport sahibiyseniz dosyanizi viyanaya, onun haricinde hong kong ya da bangkok a tasiyin. Sizin numaraniz current oldugu icin konsolosluklara mail atmaniz gerekecek. Konsolosluklarin mail adresleri ve dosya tasima mail taslaklari bu baslikta paylasildi. Birkac saatinizi ayirip bu basliktaki iletilerin hepsini okursaniz sürecin %90‘ina hakim olursunuz. Olur da ek sorulariniz olursa yeniden bu basliktan sorabilirsiniz, bol sans.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |