Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @tb19 mali dokumanlari eşiniz size mail olarak gondersin sorun olmaz diyebilirim. Sanirim onlarda online olarak çıktı aliyorlar . Ordan gonderilirkende çıktı alarak gonderecegi icin sorun olmayacaktir. Sadece bir öneri olarak söylüyorum evrak isteyebilme ihtimaline karsı 2022 ,2023,2024 mali evraklari yaninizda bulundurmak iyi bir fikir .

• Mayıs 8'den sonrası için mülakat maili alan kimse oldu mu arkadaşlar son zamanlarda? Ayın 8'i için verildiğini biliyorum ancak sonrasina alanı duymadım henüz bilen veya duyan var mı? Mülakat maili bekliyoruz biz de DQ olduk 2 hafta önce.

• @Caner-Türk cok haklısınız tesekkur ediyorum. 2024ü file edip götüreceğiz.

• @GH25 bana kaynım gönderdi 2 evrak 3-4 gün içinde geldi kaç para verdiğini bilmiyorum 6-7 parça A4 kağıdına fedex irsaliye gibi birşey ekliyorlarya onda 1 dolar yazıyordu.

• Merhaba herkese. Green card vizesi ile Amerikaya girdikten sonra türkiyeye döndüm. Vize expire görünüyor ama “Upon endorsement serves as temporary I-551 evidencing permanent residence for 1 year.” Diye bir yazı var üzerinde. Şimdi parmak izi vermek için amerikaya gitmem lazım. Bu vize 1 yıl green kart yerine geçiyor heralde. Bir sorun olmaz diye yorumluyorum? Dogrumu?

• @yasmin982 yakin zamanda gonderdi degil mi?
    Fedex bana "30 euro ve üzeri olması halinde gümrük mevzuatı gereği gönderiler gümrüklü alana alınmaktadır" diye yanit verdi. Ama dokuman oldugunu anlayamamis olabilirler. Bi daha sorayim

• @Umut-kılıç biz de yeni girdik Amerikaya ve giristeki memur vurdugu muhur ile bu vizenin green card yerine 1 yil gecerli olacagini soyledi.

• Merhaba arkadaşlar, CR1 durumunda vize alındıktan sonra ilk ABD’ye giriş yapılırken evliliğin ikinci yılı dolmuş ise direkt IR-1 olarak mı green kart gelir yoksa yine de iki yıllık koşullu green kart mı geliyor , bilgisi olan var mı ? Teşekkür ederim 🙂

• @gokcesak W-7 formu var bunun için , google da bakın gerekli detaylı bilgiyi bulabilirsiniz çok zor değil ama baya zaman alıyor . Eğer başvuruyu kendiniz yapacaksanız Alacağınız kişinin original pasaportunu istiyorlar. IRSİN anlaşmalı olduğu Türk muhasebeciler de var Türkiye’de sanırım 2 ya da 3 tane . $400 dollar istemişlerdi , ama ben kendim hallettim . eşlerden biri Amerika’da yaşıyorsa formu doldurması lazım ve itin numarası alacak kişinin pasaportu lazım . Formda detaylı bilgi var zaten . Ben 3 yıl önce almıştım aklımda kalanlar bu bol şans

• @GH25 evet martın başında yolladı

• Arkadaşlar elinizde mali evrak varsa sıkıntı yok demektir mülakatta memur nvcye yüklenen yollanan belgeleri inceleyip soracak uzaydan bir soru sormayacak ds 260 ve 864 evrakında ne doldurlduysa onu soracak 864 belgesinde son 3 yılın vergi kısmı var burda sadece 2023ü doldurduysa sponsor kim olursa olsun 2023 tax return soracak 3 yılın 3ünü doldurduysa sizden yada ceac sisteminden 3 yılın yüklenmesini isteyecektir yıllık vergi eğer yetmiyorsa bu sefer gelir vergisi olan form w2 formunu soracak herkesin sponsorunun mesleği ve geliri farklı bu nedenle mesleğine göre istenecek mali dökümanlar,bordrolu bir işte çalışıyorsanız tax return devlet memurlarından maaş bordrosu isteyebilir lakin business,building contractor,işveren gibi kişilerden w2 belgesi istenir bunlarında çeşitleri var 1099 olan forumun çeşitleri mevcut örneğin freelance bir şirketten ayrı çalışıp gelir elde edenlerden nec 1099 form gibi elde ettiği gelirin beyanını isteyebilir.Siz elinizdeki evrakları düzenleyip hazırlayın stres panik yapmadan mülakata gidelim neticesinde inşaallah olumlu haberler alırsınız ve alırız 🙏🙏🙏

• @Alfa-Centauri Joint sponsor olacak kisinin maddi durumu tek basina sponsor olmaya yeterliyse I-864, yeterli degilse ve ayni hane halkindan yani esinin veya cocugunun vs. geliri varsa ve onu da eklemek istiyorsaniz I-864A doldurulacak diye biliyorum. Sponsorun maddi durumunun ne kadar olmasi gerektigi https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process/step-1-submit-a-petition/affidavit-of-support.html adresinden hesaplanabiliyor.

• arkadaşlar interview için hazırladığım şeylerin listesini yaptım lütfen eksik gördüğünüz varsa dönüş yapar mısınız? hem herkes için ekran görüntüsü olacağı tam liste olur belki.
    pasaport, evlilik cüzdanı, vukuatlı nüfus kayıt örneği (hem CEAC yüklediğim hem son 1 ay içinde alınan), arşiv kayıtlı adli sicil kaydı (hem CEAC yüklediğim hem son 1 ay içinde alınan), 5x5 inç vesikalık fotoğraf, 2022, 2023 ve 2024 IRS tax return transcript ve 2022, 2023, 2024 W2 evrakları, eşimin son 6 aylık paycheckleri, evlilik kanıt dosyası (pdf şeklinde ayrı ayrı dosyalar yaptım. dosya başlıkları şunlar; eşimin ailesiyle filipinlerdeki düğün, türkiyedeki ailemle düğün, endonezyada balayı, eşimin türkiyeye uçuş biletleri ve türkiyedeki fotoğraflarımız, whatsapp görüntülü aramadaki son 2 yıldaki bütün ekran görüntüleri, arama kayıtlarının ekran görüntüleri ve birbirimize gönderdiğimiz hediyelerle para transferlerinin dekontları), ds260 confirmation page, unganların pdf olarak gönderdiği medical exam belgeleri, USCISte görünen eşimin adres kaydı belgesi, eşimin vatandaşlık belgesinin fotokopisi, eşimin pasaportunun scan edilmiş halinin çıktısı, ekstra olarak elimde hali hazırda apostilli formül A ve formül B dosyası olduğu için alacağım.

herhangi bir eksiğim var mı arkadaşlar? 🙏🏻

• @salimekoken bence gayet yeterli. Eger esiniz daha once evlilik yaptiysa orijinal belgeyi muhakkak istiyorlar

• @gulsah123 hayır ikimizin de ilk evliliği

• @salimekoken Ben bu konuyla ilgili yukarıda benzer şeyleri yazdım ancak resmen birkaç kişi saçma sapan bir şekilde tetikte bekliyormuş gibi saldırıya geçti!.. 😏 🤣
    Öncelikle ABD şu an göçmen politikasıyla ilgili tarihin en belirsiz sürecini yaşatıyor. Kaçakların önünü zaten Trump devir teslim törenini yaptıktan 2 gün sonra tamamen kestiler. Sınırlar tam anlamıyla kapatıldı. Yakalanan tüm kaçaklar kargo uçaklarıyla sınır dışı edildi.
    Amazon SSN olmayanların hesaplarını dondurdu. Ev ve iş yerlerine baskınlar düzenleniyor kaçak göçmenler için. İltica edenlerin önü kesildi.
    Tramp hükümeti katî olarak kaçak geçişlerin ve ülkelerine kaçak girenlerin önünü kesecek görünüyor. Trump’ın seçim vaatlerinde bu durum vardı zaten. Sözünü tutuyor.
    Ayrıca buranın da ekonomi eskisi gibi değilmiş. Ciddi anlamda alım gücünün düştüğünden bahsediliyor. Hâl böyle olunca önlem almak için göçmen politikalarına sınır getirilecek(Sazanlamayın hemen, içerden bilgi!!!)
    Ek vergiler tanımlandı örneğin.
    Trump bozulan ABD ekonomisini tekrar kalkındırma sözü vermişti ve bunun için ne gerekiyorsa yapacağını söylüyor. Bu yüzden de ileriki dönemlerde green card alacakların da önünü keseceğe benziyor. Belki bizler vatandaş eşi olduğunuz için çok etkilenmeyeceğiz ancak green card çekilişi ile ilgili ciddi bir muamna var. Seneye loto olmayabilirmiş. Şimdilik konu siyasi propaganda yapanlar ve suç işleyenlerle ilgili ancak bir süre sonra yasal olarak başvuru ve girişlerde durdurulabilirmiş.
    Ancak hali hazırda hak kazanmış arkadaşlar şimdilik etkilenmeyebilir çünkü şu sıra kaçaklara savaş açılmış durumda. Yasal durumda olanlara sıra gelmesi biraz zaman alabilir.
    Bu da şöyle bir durum bence, Trump zaten seçim öncesi ülkemde kaçak istemiyorum, gelecekseniz yasal yollarla gelin demişti. Yasal olarak gelen göçmenlere ABD’nin ihtiyacı var çünkü. Bu da yasallık süreçlerinde daha seçici davranacaklarını gösteriyor.
    Bu yüzden de yine tekrar ediyorum, vizesini alan beklemeden giriş yapsın.

• @salimekoken Çok iyi hazırlamışsınız belgelerinizi. Muhtemelen bakmayacaklar birkaç tanesi dışındakilere ancak dosyanız elinşzde tam olunca bir özgüven ile mülakata giriyorsunuz. Tedbirli olmakta hep fayda vardır. İnşalkah sıkıntısız bir biçimde atlatırsınız 🙏🏻🙏🏻

• @dreamyy Ben tr hattımı açık bıraktım. Her ihtimale karşı yurt dışı kullanımına da açtırdım. Gelmeden önce yedek bir telefon aldım ve tr hattımı ona taktım. Kullandığım tüm bankalara gidip uygulama hesaplarıma giriş yapabilmem için yeni telefonun imei’si ile giriş onayı aldım. Ancak burda abd hattı kullanıyorum. Geldikten hemen sonraki gün aldık. Havalimanı için tedirgin olmayın. Uluslararası havalimanlarında ücretsiz wifi hizmeti çoğunlukla var. Ben Los Angales’tan(LAX) giriş yaptım ve sim kart bulunmayan telefonumu ücretsiz wifi’ye bağladım eşimle whatsapp üzerinden görüntülü konuştuk. Ayrıca ben toplam 6 valiz ve 1 kabin bagajıyla geldiğim için yüküm çok ağırdı. Tek başıma dışarı çıkarma şansım yoktu. Bu yüzden eşim bir havalimanı görevlisini bir miktar ücret karşılığında valizlerimi alacağım yere yönlendirdi. Eline de bir kağıda ismimi yazıp vermişti. Çok kolay olmuştu her şey benim için. Çok kaygılıydım çünkü dil bilmediğim için. Eğer sizde de aynı sıkıntı varsa bizimle aynı yöntemi deneyebilirsiniz. Şimdiden kolaylıklar diliyorumm.

• @Ezgi-2 benim için yeni bir ülkeye taşınmak cok gergin bir süreç. dil bilmediginizi söylemissiniz nasıl bir yol izleyeceksiniz? sadece merak ettin lütfen yanlış anlamayın.
    benim bazı geceler sırf bu yüzden uykularım kaçıyor. acaba öğrenci misiniz hala? ben doktorum ve ne yapacagim konusunda cok kararsızım.

• @tb19 Estağfurullahh 🙏🏻🙏🏻
    SSN’mi 2 gün önce aldım. Önce ehliyetimi alacağım. İngilizce olarak tabelalara çalışmaya başladım. Yazılı sınav ingilizce olacak çünkü. Tr seçeneği yeni kaldırıldı. Bu kısımyeteri kadar dil bilmesem de ezberle olacak. Hemen dil kursuna başlayacağım. Tamamen sıfır değilim ancak anlama ve konuşmada sıkıntım var. Yavaş yavaş tecrübe edineceğim.
    Zaten birkaç ay çalışmayı planlamıyorum. Hem dinlenmek için hem de ev düzenimizi yoluna koymak için.
    Uzun vadeye bakarsak, ben Ankara üniv. matematik bölümü mezunuyum. Üniversite diplomamı burda ki üniversiteler tanıyor ancak dil şartı koyuyorlar. Akademik kariyere yönlenebilirim. Veya çok uzun yıllardır Tr’de matematik öğretmenliği yapıyorum lise düzeyinde. Burda da öğretmenliğe dönebilirim.
    Açıkçası kafamda projeler var ancak hiçbir şey net değil. Biraz akışa bırakıp, adım adım ilerlemeyi düşünüyorum. Ehliyet, dil kursu vs.
    Doktor ve diş hekimlerinin burda görevlerini yapabilmeleri için 2 yıl kadar eğitim almaları gerekiyordu yıllar önce. Ama şimdi yasa ve sistem nasıl işliyor bilmiyorum. Sanırım sizinde dil sıkıntınız var.

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 58
  • 9
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |