Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
-
-
Merhaba arkadaslar Ds160 formu doldurdum
Us vize hesabimda dpgum tarıhımı yanliş yazdim nasıl düzeltirim bilgisi olan varmi -
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@tb19 mali dokumanlari eşiniz size mail olarak gondersin sorun olmaz diyebilirim. Sanirim onlarda online olarak çıktı aliyorlar . Ordan gonderilirkende çıktı alarak gonderecegi icin sorun olmayacaktir. Sadece bir öneri olarak söylüyorum evrak isteyebilme ihtimaline karsı 2022 ,2023,2024 mali evraklari yaninizda bulundurmak iyi bir fikir .
-
Mayıs 8'den sonrası için mülakat maili alan kimse oldu mu arkadaşlar son zamanlarda? Ayın 8'i için verildiğini biliyorum ancak sonrasina alanı duymadım henüz bilen veya duyan var mı? Mülakat maili bekliyoruz biz de DQ olduk 2 hafta önce.
-
@Caner-Türk cok haklısınız tesekkur ediyorum. 2024ü file edip götüreceğiz.
-
@GH25 bana kaynım gönderdi 2 evrak 3-4 gün içinde geldi kaç para verdiğini bilmiyorum 6-7 parça A4 kağıdına fedex irsaliye gibi birşey ekliyorlarya onda 1 dolar yazıyordu.
-
Merhaba herkese. Green card vizesi ile Amerikaya girdikten sonra türkiyeye döndüm. Vize expire görünüyor ama “Upon endorsement serves as temporary I-551 evidencing permanent residence for 1 year.” Diye bir yazı var üzerinde. Şimdi parmak izi vermek için amerikaya gitmem lazım. Bu vize 1 yıl green kart yerine geçiyor heralde. Bir sorun olmaz diye yorumluyorum? Dogrumu?
-
@yasmin982 yakin zamanda gonderdi degil mi?
Fedex bana "30 euro ve üzeri olması halinde gümrük mevzuatı gereği gönderiler gümrüklü alana alınmaktadır" diye yanit verdi. Ama dokuman oldugunu anlayamamis olabilirler. Bi daha sorayim -
@Umut-kılıç biz de yeni girdik Amerikaya ve giristeki memur vurdugu muhur ile bu vizenin green card yerine 1 yil gecerli olacagini soyledi.
-
Merhaba arkadaşlar, CR1 durumunda vize alındıktan sonra ilk ABD’ye giriş yapılırken evliliğin ikinci yılı dolmuş ise direkt IR-1 olarak mı green kart gelir yoksa yine de iki yıllık koşullu green kart mı geliyor , bilgisi olan var mı ? Teşekkür ederim

-
@gokcesak W-7 formu var bunun için , google da bakın gerekli detaylı bilgiyi bulabilirsiniz çok zor değil ama baya zaman alıyor . Eğer başvuruyu kendiniz yapacaksanız Alacağınız kişinin original pasaportunu istiyorlar. IRSİN anlaşmalı olduğu Türk muhasebeciler de var Türkiye’de sanırım 2 ya da 3 tane . $400 dollar istemişlerdi , ama ben kendim hallettim . eşlerden biri Amerika’da yaşıyorsa formu doldurması lazım ve itin numarası alacak kişinin pasaportu lazım . Formda detaylı bilgi var zaten . Ben 3 yıl önce almıştım aklımda kalanlar bu bol şans
-
@GH25 evet martın başında yolladı
-
Arkadaşlar elinizde mali evrak varsa sıkıntı yok demektir mülakatta memur nvcye yüklenen yollanan belgeleri inceleyip soracak uzaydan bir soru sormayacak ds 260 ve 864 evrakında ne doldurlduysa onu soracak 864 belgesinde son 3 yılın vergi kısmı var burda sadece 2023ü doldurduysa sponsor kim olursa olsun 2023 tax return soracak 3 yılın 3ünü doldurduysa sizden yada ceac sisteminden 3 yılın yüklenmesini isteyecektir yıllık vergi eğer yetmiyorsa bu sefer gelir vergisi olan form w2 formunu soracak herkesin sponsorunun mesleği ve geliri farklı bu nedenle mesleğine göre istenecek mali dökümanlar,bordrolu bir işte çalışıyorsanız tax return devlet memurlarından maaş bordrosu isteyebilir lakin business,building contractor,işveren gibi kişilerden w2 belgesi istenir bunlarında çeşitleri var 1099 olan forumun çeşitleri mevcut örneğin freelance bir şirketten ayrı çalışıp gelir elde edenlerden nec 1099 form gibi elde ettiği gelirin beyanını isteyebilir.Siz elinizdeki evrakları düzenleyip hazırlayın stres panik yapmadan mülakata gidelim neticesinde inşaallah olumlu haberler alırsınız ve alırız

-
@Alfa-Centauri Joint sponsor olacak kisinin maddi durumu tek basina sponsor olmaya yeterliyse I-864, yeterli degilse ve ayni hane halkindan yani esinin veya cocugunun vs. geliri varsa ve onu da eklemek istiyorsaniz I-864A doldurulacak diye biliyorum. Sponsorun maddi durumunun ne kadar olmasi gerektigi https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process/step-1-submit-a-petition/affidavit-of-support.html adresinden hesaplanabiliyor.
-
arkadaşlar interview için hazırladığım şeylerin listesini yaptım lütfen eksik gördüğünüz varsa dönüş yapar mısınız? hem herkes için ekran görüntüsü olacağı tam liste olur belki.
pasaport, evlilik cüzdanı, vukuatlı nüfus kayıt örneği (hem CEAC yüklediğim hem son 1 ay içinde alınan), arşiv kayıtlı adli sicil kaydı (hem CEAC yüklediğim hem son 1 ay içinde alınan), 5x5 inç vesikalık fotoğraf, 2022, 2023 ve 2024 IRS tax return transcript ve 2022, 2023, 2024 W2 evrakları, eşimin son 6 aylık paycheckleri, evlilik kanıt dosyası (pdf şeklinde ayrı ayrı dosyalar yaptım. dosya başlıkları şunlar; eşimin ailesiyle filipinlerdeki düğün, türkiyedeki ailemle düğün, endonezyada balayı, eşimin türkiyeye uçuş biletleri ve türkiyedeki fotoğraflarımız, whatsapp görüntülü aramadaki son 2 yıldaki bütün ekran görüntüleri, arama kayıtlarının ekran görüntüleri ve birbirimize gönderdiğimiz hediyelerle para transferlerinin dekontları), ds260 confirmation page, unganların pdf olarak gönderdiği medical exam belgeleri, USCISte görünen eşimin adres kaydı belgesi, eşimin vatandaşlık belgesinin fotokopisi, eşimin pasaportunun scan edilmiş halinin çıktısı, ekstra olarak elimde hali hazırda apostilli formül A ve formül B dosyası olduğu için alacağım.herhangi bir eksiğim var mı arkadaşlar?

-
@salimekoken bence gayet yeterli. Eger esiniz daha once evlilik yaptiysa orijinal belgeyi muhakkak istiyorlar
-
@gulsah123 hayır ikimizin de ilk evliliği
-
@salimekoken Ben bu konuyla ilgili yukarıda benzer şeyleri yazdım ancak resmen birkaç kişi saçma sapan bir şekilde tetikte bekliyormuş gibi saldırıya geçti!..

Öncelikle ABD şu an göçmen politikasıyla ilgili tarihin en belirsiz sürecini yaşatıyor. Kaçakların önünü zaten Trump devir teslim törenini yaptıktan 2 gün sonra tamamen kestiler. Sınırlar tam anlamıyla kapatıldı. Yakalanan tüm kaçaklar kargo uçaklarıyla sınır dışı edildi.
Amazon SSN olmayanların hesaplarını dondurdu. Ev ve iş yerlerine baskınlar düzenleniyor kaçak göçmenler için. İltica edenlerin önü kesildi.
Tramp hükümeti katî olarak kaçak geçişlerin ve ülkelerine kaçak girenlerin önünü kesecek görünüyor. Trump’ın seçim vaatlerinde bu durum vardı zaten. Sözünü tutuyor.
Ayrıca buranın da ekonomi eskisi gibi değilmiş. Ciddi anlamda alım gücünün düştüğünden bahsediliyor. Hâl böyle olunca önlem almak için göçmen politikalarına sınır getirilecek(Sazanlamayın hemen, içerden bilgi!!!)
Ek vergiler tanımlandı örneğin.
Trump bozulan ABD ekonomisini tekrar kalkındırma sözü vermişti ve bunun için ne gerekiyorsa yapacağını söylüyor. Bu yüzden de ileriki dönemlerde green card alacakların da önünü keseceğe benziyor. Belki bizler vatandaş eşi olduğunuz için çok etkilenmeyeceğiz ancak green card çekilişi ile ilgili ciddi bir muamna var. Seneye loto olmayabilirmiş. Şimdilik konu siyasi propaganda yapanlar ve suç işleyenlerle ilgili ancak bir süre sonra yasal olarak başvuru ve girişlerde durdurulabilirmiş.
Ancak hali hazırda hak kazanmış arkadaşlar şimdilik etkilenmeyebilir çünkü şu sıra kaçaklara savaş açılmış durumda. Yasal durumda olanlara sıra gelmesi biraz zaman alabilir.
Bu da şöyle bir durum bence, Trump zaten seçim öncesi ülkemde kaçak istemiyorum, gelecekseniz yasal yollarla gelin demişti. Yasal olarak gelen göçmenlere ABD’nin ihtiyacı var çünkü. Bu da yasallık süreçlerinde daha seçici davranacaklarını gösteriyor.
Bu yüzden de yine tekrar ediyorum, vizesini alan beklemeden giriş yapsın. -
@salimekoken Çok iyi hazırlamışsınız belgelerinizi. Muhtemelen bakmayacaklar birkaç tanesi dışındakilere ancak dosyanız elinşzde tam olunca bir özgüven ile mülakata giriyorsunuz. Tedbirli olmakta hep fayda vardır. İnşalkah sıkıntısız bir biçimde atlatırsınız

-
@dreamyy Ben tr hattımı açık bıraktım. Her ihtimale karşı yurt dışı kullanımına da açtırdım. Gelmeden önce yedek bir telefon aldım ve tr hattımı ona taktım. Kullandığım tüm bankalara gidip uygulama hesaplarıma giriş yapabilmem için yeni telefonun imei’si ile giriş onayı aldım. Ancak burda abd hattı kullanıyorum. Geldikten hemen sonraki gün aldık. Havalimanı için tedirgin olmayın. Uluslararası havalimanlarında ücretsiz wifi hizmeti çoğunlukla var. Ben Los Angales’tan(LAX) giriş yaptım ve sim kart bulunmayan telefonumu ücretsiz wifi’ye bağladım eşimle whatsapp üzerinden görüntülü konuştuk. Ayrıca ben toplam 6 valiz ve 1 kabin bagajıyla geldiğim için yüküm çok ağırdı. Tek başıma dışarı çıkarma şansım yoktu. Bu yüzden eşim bir havalimanı görevlisini bir miktar ücret karşılığında valizlerimi alacağım yere yönlendirdi. Eline de bir kağıda ismimi yazıp vermişti. Çok kolay olmuştu her şey benim için. Çok kaygılıydım çünkü dil bilmediğim için. Eğer sizde de aynı sıkıntı varsa bizimle aynı yöntemi deneyebilirsiniz. Şimdiden kolaylıklar diliyorumm.
-
@Ezgi-2 benim için yeni bir ülkeye taşınmak cok gergin bir süreç. dil bilmediginizi söylemissiniz nasıl bir yol izleyeceksiniz? sadece merak ettin lütfen yanlış anlamayın.
benim bazı geceler sırf bu yüzden uykularım kaçıyor. acaba öğrenci misiniz hala? ben doktorum ve ne yapacagim konusunda cok kararsızım. -
@tb19 Estağfurullahh

SSN’mi 2 gün önce aldım. Önce ehliyetimi alacağım. İngilizce olarak tabelalara çalışmaya başladım. Yazılı sınav ingilizce olacak çünkü. Tr seçeneği yeni kaldırıldı. Bu kısımyeteri kadar dil bilmesem de ezberle olacak. Hemen dil kursuna başlayacağım. Tamamen sıfır değilim ancak anlama ve konuşmada sıkıntım var. Yavaş yavaş tecrübe edineceğim.
Zaten birkaç ay çalışmayı planlamıyorum. Hem dinlenmek için hem de ev düzenimizi yoluna koymak için.
Uzun vadeye bakarsak, ben Ankara üniv. matematik bölümü mezunuyum. Üniversite diplomamı burda ki üniversiteler tanıyor ancak dil şartı koyuyorlar. Akademik kariyere yönlenebilirim. Veya çok uzun yıllardır Tr’de matematik öğretmenliği yapıyorum lise düzeyinde. Burda da öğretmenliğe dönebilirim.
Açıkçası kafamda projeler var ancak hiçbir şey net değil. Biraz akışa bırakıp, adım adım ilerlemeyi düşünüyorum. Ehliyet, dil kursu vs.
Doktor ve diş hekimlerinin burda görevlerini yapabilmeleri için 2 yıl kadar eğitim almaları gerekiyordu yıllar önce. Ama şimdi yasa ve sistem nasıl işliyor bilmiyorum. Sanırım sizinde dil sıkıntınız var.
Benzer Başlıklar
135
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k