Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Ephedra size bu cevabı yazanı paylaşır mısınız

• ⭐⭐

@trivolley Benim 6 ay demem Mayıs-Haziran gibi başvurmamdı 🙂 Ayrıca bizim başvurduğumuz 06/2023 tarihinde LC başvuruları 6 ayda sonuçlanıyordu ama bizimki 16 ay gibi bir sürede sonuçlanacak. Yani dolaylı olarak da bir zaman kaybı var ama vize bülteni çok sağlıklı ilerlemediği için aslında çok da problem etmediğim bir zaman kaybı. Ben kendi adıma konuşayım benim firma ile ilgili bir iletişim problemim olmadı. Ne zaman iletişime geçsem bir geri dönüş aldım. Ama iletişim problemi olması hoş değil. Daha dikkatli olması lazım firma yetkililerinin.

• @mesut1905 bu cevap direkt olarak bana verilmedi. yani konuşmayı ben değil, grup üyelerimizden biri yaptı ve ona söylenmiş. ben olayı kişiselleştirmiyorum. ben kişileri tanımam, firmayı tanırım. o kişi bugün o firmadan ayrılır ve firma yoluna devam eder. burdaki bir başka sorun da, firma içersinde bir iletişim kopukluğunun olması. Farklı kişiler farklı açıklama yapabiliyor. Mesela bu cevabı veren kişi aynı zamanda, LC girişleriniz için ben ocakta yapılacak demedim, kim ocakta yapılacak dediyse ona sorun demiş 🙂 şaka gibi!

• ⭐⭐

@Ephedra bu cevaplar hiç hoş değil ve çok rahatsız edici umarım daha fazla çirkinleşmeden girişleriniz yapılır ve tarihinizi alır sıraya geçersiniz. Süreç içerisindeki diğer tüm bilgiler ve dayanışma için forum ve bizler buradayız zaten.

• @mesut1905 eksik olmayın, forumun olması bizler için büyük şans

• Umarım bir an önce girişleriniz yapılır. Süreç zaten sıkıntılı, üstüne bu tarz geri dönüşlerin yapılması ve iletişimin sekteye uğraması can sıkıcı bir durum. En azından sizden önceki grubun gecikmelere rağmen LC leri yapılmış. Sizin de muhtemelen yapılacaktır. Ama maalesef ki zaman çok önemli. 1 aylık bir gecikme bile bültende 5-6 aya mal olabiliyor.

• Selamlar arkadaşlar,

Bu konuda en çok sütten ağzı yanan grup bizim Charleston grubudur. Biz sevgili dostum @tufank ile bu forumda bu konuları ve yüzlerce cevapsız detayı tartışıp, araştırıp, netleştirdiğimiz kendi süreçlerimize giriştiğimiz dönemde maalesef elimizde çok sınırlı kaynak, geribildirim, yorum vs vardı. Süreci tam anlamıyla okuyarak ve yaşayarak öğrendik. İkimiz de zannediyorum Ağustos 2023 de süreçlerimizi başlattık. Dostum @tufank ’ın LC girişi aynı ay sonu yapıldı. Bize söylenen tahmini tarihler Aralık 2023’tü. Lokasyon, firmaya olan güvenim(C2 seviye İngilizcem olmasına karşın iletişim konusunda eb3vize’den daha memnun kalmıştım), çok acelem olmaması, bültende yığılma olmaması, ve tabii ki bilgi/tecrübe eksikliği sebebiyle bu farkı sorun etmedim. Lakin maalesef binbir türlü bahanelerle sürecimiz beklenenden tam 5 ay uzun sürdü ve LC girişimiz ancak 6 Mayıs 2024’de yapılabildi. Bu gecikmeler bize bültende takribi 1 yıl veya daha fazlasına mal oldu. Bu durumları da oldukça detaylı şekilde forumda da yazdık. Sizden ricam, bu kadar sermaye koyacağınız bir işe atılacağınız zamam mutlaka eldeki kaynakları iyi okuyun.

Ben kendi adıma belki böylesi hayırlıdır diyerek durumu kabul ettim. Ancak özellikle şu anki durumda LC nizi en hızlı girecek firmayla çalışmak en kritik gereklilik. BDV Solutions firması; ilan süreci bitmek üzere veya bitmiş olup LC girişine neredeyse hazır pozisyonları ilana çıkarken, EB3vize henüz daha PDW sürecinde olan ve LC girişine en az 6 ay olan pozisyonları ilana çıkıyor. Aradaki fark çok önemli. Aceleniz varsa tartışmasız BDV Solutions en mantıklı tercih olacaktır. Bir de bizim giriştiğimiz dönemde BDV Solutions 27 bin dolardı, taksitli fiyatı 33 bin dolara geliyordu. Eb3vize ise 20 bin dolardı ve ödemeler 5000 ilk başta, 5000 ilk ödemeden 3 ay sonra, 10000 ise LC onayı sonrasıydı (henüz ödemedik). Dolayısıyla Eb3vize düşük bütçeler için daha mantıklıydı. Sonradan @tufank gönüllü temsilci oldu, onlarda da fiyatların 20k ya inmesini ve ödeme kolaylıkları yapılmasını sağladı vs (hala devam ediyormu bilmiyorum)

Dolayısıyla bu şartlar altınta BDV bana göre rakipsiz durumdadır. Eb3 ün de ilan aşamasına geçmediği pozisyonları ilana çıkıp satmaması daha etik olacaktır. Ancak yeni girişen arkadaşların da derya deniz kaynaklar içeren bu ve diğer ilgili başlığı mutlaka incelemesini öneririm.

• @loremipsum işte o lc girişi hala gerçekleşmedi... bakın sizin imzanızda ne de güzel kasım yazıyor. şu an sinir hastasına dönmüştünüz belki de. tebrikler kararınız için.

• @desskhalifa Kararımı vermeme yardımcı olan bu konuydu. Ayrica @tufank hocam çok sağolsun, "bu sürecin en önemli adımı bir an önce LC girişi yapılması" diye beni uyarmıştı. Dediğiniz gibi muhtemelen şu an sinir hastası olmuştum, direkten dönmüşüm. @mesut1905'e katılıyorum, dayanışma için forum ve bizler buradayız. Umarım süreçleriniz bir an önce yoluna girer.

• ⭐⭐⭐⭐

@emre911 Biz sürece başlarken pek fazla bir kaynak yoktu, kendi aramızda tartışarak, araştırarak bilgiye eriştik. Sonra başlık altında deneyimler, geri bildirimler geldikçe daha fazla bilgiye sahip olduk. Bu açıdan bu başlığın önemi çok fazla. Eklenen her bir geri bildirim, deneyim bizlere yol gösteriyor. Ben doğrudan şu firma iyi bu firma kötü diye yazmayı doğru bulmuyorum. Bana en sık gelen soru: "BDV mi, EB-3 vize mi?" Özel mesajlarım bu konuyla dolu. Açık konuşmak gerekirse, bu tercihi sizin yapmanız gerekiyor. Bu çok önemli bir karar ve sorumluluğunu benim almam doğru olmaz; her seferinde bunu söylüyorum. Herkesin belirlediği kriterler var ve buna göre seçim yapıyor. Bana sorulan sorulara da bu yönde cevap vermişimdir, aksi bir cevabım olduysa buradan paylaşılabilir. Bence en önemli kısım sürece girmeden önce bütün detaylara hakim olmak. Artık bu mümkün çünkü epey kapsamlı bir bilgi havuzu oluştu burada.

BDV ile ilgili de bazı sorunlar yaşanabiliyor, kendi çalıştığımız firma diye göz ardı etmiyorum. Olumsuz bir şey gördüğüm anda paylaşmaya çalışıyorum. Ama kritik bir sorun görmedim şu aşamaya kadar. Müşteri hizmetleri çok hızlı değil. Ama iş günleri içerisindeyse 48 saat içerisinde bir cevap geliyor. Pazarlama stratejileri ve fiyat politikaları tartışılabilir..

Bence bu süreçte en önemli kısım, LC (Labor Certification) 'ın doldurulması ve sıraya girebilmek. Sponsor havuzunun genişliği, firmanın geçmiş green card deneyimi bunlar da dikkate alınmalı. Süreç içerisinde sponsor tarafında bazı teknik sorunlar olabilir, bunlar olağan şeyler. Yeter ki yedek planlar olsun. Ama elbette herkesin öncelikleri farklı olabiliyor aracı firma seçiminde. Türkçe destek sunulması ya da fiyat politikası da birçok kişi için etkili oluyor.

Ben hala gönüllü olarak adaylara destek oluyorum. BDV veya başka bir firma farketmeksizin, kim ne soruyorsa dürüstçe cevap vermeye çalışıyorum. Sorun yaşayan arkadaşlar da umarım bir an önce çözüme kavuşurlar. Başvurunuzu yöneten aracı firmaya soru sormaktan çekinmeyin, teknik sorular da sorun. Cevaplarını buradan da paylaşırsanız hep beraber yorumlama fırsatımız olur. Bilinmezlik içerisinde beklemek çok can sıkıcı, anlayabiliyorum. Herkese sürecinde bol şans ve kolaylıklar diliyorum.

• Zaten eb3vize.com’da şu anda aktif bir ilan yok. BDV ye göre yeni ve butik bir firma. Sadece Türkler ve Azerilerle iş yapıyor. Genel olarak işlerini titiz yapıyorlar ve iletişim konusunda ben bir problem yaşamadım. Özellikle Onur Beyi grup adına çok darlamışlığım var, gece gündüz demeden yapıcı bir tavırla destek oldu. Sponsor firma da en azından bizimkisi sayılı büyük Franchise şirketlerinden birisiydi. Bu yönlerden iyi diyebilirim. Ama dediğim gibi, LC girişi günümüz şartlarında sıkıntı. Bundan sonra dediğim şekilde ilana aşamasına çıkınca bu pozisyonları açıp satarlarsa boşuna kötü bildirim de almamış olurlar. BDV’nin de tabii ki eski dönemlerden negatif geribildirimleri var, burada defalarca konuşuldu, tekrardan bahsetmeye gerek yok. Ama tavsiyem, girişmeyi düşünen arkadaşlar önce mutlaka buradan her detayı okuyup, hatta sorular sorup etraflıca öğrensinler, öyle seçim yapsınlar.

• Bende kimseyi savunmak adına konuşmak istemem ama kiminle konuşulduğunu da merak etmedim değil açıkçası.Çünkü Orçun bey olsun Gözde hanım olsun anında cevap veriyorlar ve çokta saygılı ve düzgün iletişimleri var.Belki şirkette ki başka bir çalışan olabilir ve eğer beğenmediğiniz bir üslupla karşılaştıysanız bunu yetkililere bildirmekte fayda var.Belki yetkililerin bundan haberi olmayabilir.Ha ama bu üslubu direk yetkililer yapıyor ise bir şey diyemem haklısınız.

• ⭐⭐

@emre911 Bence de PWD sürecini tamamlamış ilan çıkmaları kendileri için daha faydalı olacaktır. Tüm grupların ortak derdi LC başvurularının söz verilen tarihlerde yapılmaması. Bu konu dışında ben de bir problem yaşamadım kendileri ile. Bir de yukarıdaki arkadaşın bahsettiği uslup doğruysa hiç hoş olmamış.

• Bende eb3vize.com la çalışıyorum , Şu ana kadar iletişimle ilgili bir oldukça pozitif tecrübeler yaşadım , sorun vs olduğunda genelde Orçun bey e WhatsApp tan yazıyorum ve hızlıca dönüş alıyorum .

PWD sürecinde aksaklıklar yaşanması teknik olarak mümkün LC girişinin sağlamlığı açısından 1,2 aylık sarkması teknik olarak normal ama tabi her geçen gün Bülten faktörü açısından da önemli.

Herkese Sabırlar diliyorum. Gerçekten Sabır vizesi 😊

• @Riethian Sizce doğru olmayan bir bilgiyi, firma üyelerinin de olduğu bir platforma yazar mıyım? Ben üzüm yemek istiyorum, bağcıyı dövmek değil. Herhangi bir günde sıradan bir soru sorduğumuzda elbette hepimiz firma yetkililerine ulaştık. Bununla ilgili hiçbir sorunum yok. Ama ben size bir söz versem. Desem ki; şu gün şu işini hallediyorum. O gün geldiğinde benden haber beklersiniz sanırım. İşiniz halledilmedi ve bana mesaj atıyorsunuz ve cevap alamıyorsunuz. Bir çok kişinin bu mesajları attığını düşünün, kaldı ki tek bir kişiye de atılmadı. Herkes birbirine cevap alıp almadığını sordu. Ne düşünürsünüz? Ben çalıştığım firmaya zarar vermek istemiyorum. Bu nedenle bu konu hakkında daha fazla yazmak istemiyorum. LC girişlerinin hafta sonu yapılacağı haberi geldi. Bundan sonraki süreç kendi şirket avukatımızın elinde olacağı için sürece daha olumlu bakıyorum. Gerekli kişilere de gerekli uyarılar yapılmıştır zaten. Hepimize sorunsuz bir süreç diliyorum.

• ⭐⭐

Eb3-other workers vize türü uzun bir süreç. Sürece başladığımız dönemlerde 2 senelik sürede sanki ABD ye gidecekmişiz gibi lanse edilmişti. Ama günün sonunda gördük ki süreç uzun. Bu süreç içerisinde sabır en önemli faktör. Firma tercihinde Tufan beyin bahsettiği gibi kişilerin kendisinin karar alması daha doğru bir yöntem. Bizler soruldukça kendi tercih sebeplerimizi söylüyoruz genelde. Karar mercii bu vize türüne başvuracaklarındır. Ama şu bir gerçekki ilan süreci bitmiş işlere başvurmak yaklaşık 6-9 ay arası kazandırıyor. LC onay süreleride bu kadar uzamışken ilan sürecini beklememek hemen kuyruğa girmek en doğru seçim olacaktır. Bütün arkadaşlara süreçlerinde başarılar dilerim. Bu başlık altında süreçlerimizi tüm şeffaflığı ile anlatmak daha sonra başvuracak arkadaşlara yardımcı olacaktır.

• ⭐⭐

@Ephedra Benim size yalan söylüyorsunuz gibi bir cümlem olmadı. " Başka firma ile çalışsaydınız" dediyseler hoş değil dedim sadece. Bol şans.

• Arkadaşlar merhaba avukat remzi beyin gönderisini gördüm şimdi green card başvuruları askıya alındı yazmışlar Amerika’ya yerleşme hakkı kazanmış mülteciler diyor ama latin Amerika ve Ukrayna ve bazı göçmenler diye bir post atmış detaylı bilen var mı

“ Trump yönetimi, ABD'ye yerlesme hakki kazanmis mülteciler, ABD'de siginma hakki elde eden kisiler ve Biden doneminde insani gerekçelerle Latin Amerika ile Ukrayna'dan gelen göçmenler de dahil olmak üzere bazi göçmenlerin yesil kart basvurularini durdurdu. USCIS tarafindan uygulanan bu karar, dolandiricilik, kamu güvenligi ve ulusal güvenlik gerekçeleriyle göçmenlik tarama süreçlerini sikilastirma çabasinin bir parçasi. Sonuç olarak, yillarca güvenlik ve yasal denetimlerden geçmis binlerce kisi su anda hukuki bir belirsizlik içinde ve kalici oturum basvurularinin ne zaman isleme alinacagi belirsizligini koruyor.”

• @Duygu-Çelik Mülteciler diyor bizi ilgilendiriyor mu ? Sanki bizimle bir alakası yokmuş gibi geldi.

• @kngslyr06 Dikkatimi ceken Ukrayna'dan gelenler kismi. Onlar yasal yolla ulkeye giris yapmis kisiler. Her turlu dogrulamadan gecmisler. Eger onlarin basvurulari da durdurulduysa sorunlu bir durum bence. Bizim kategoriye simdilik direkt etkisi olmayacaktir.

Benzer Başlıklar

• 70
  • 4
  • 1
  • 60
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |