Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Herkese merhabalar,

DS-260 formunu doldururken emin olamadığım bir soruyu danışmak isterim. Benim durumumda olduğu gibi, yani eşim amerikan vatandaşı ise eğer, formdaki "Is your spouse immigrating to the U.S.with you?" sorusuna nasıl cevap vermem gerekir? Kendisi amerikan vatandaşı olmasına rağmen, şu anda Türkiye'de yaşadığı için 'immigrate' edecek mi sayılıyor benimle birlikte?

Şimdiden teşekkürler.

• @egedem IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

Herkese merhabalar,

DS-260 formunu doldururken emin olamadığım bir soruyu danışmak isterim. Benim durumumda olduğu gibi, yani eşim amerikan vatandaşı ise eğer, formdaki "Is your spouse immigrating to the U.S.with you?" sorusuna nasıl cevap vermem gerekir? Kendisi amerikan vatandaşı olmasına rağmen, şu anda Türkiye'de yaşadığı için 'immigrate' edecek mi sayılıyor benimle birlikte?

Şimdiden teşekkürler.

"hayir" demelisiniz.

• Merhaba herkese.
    Belgeleri NVC’ye 29 Ocak’ta “submit” ettik.
    12 Şubat’ta ekstra belge istendi,13 Şubat’tagönderk.
    25 Şubat’ta ise NVC, dosyamızı “approve” etti.
    Şimdi mülakat tarihi için haber bekliyoruz.Sizce bu süreç ne kadar sürer?

• @berry IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

Merhaba herkese.
    Belgeleri NVC’ye 29 Ocak’ta “submit” ettik.
    12 Şubat’ta ekstra belge istendi,13 Şubat’tagönderk.
    25 Şubat’ta ise NVC, dosyamızı “approve” etti.
    Şimdi mülakat tarihi için haber bekliyoruz.Sizce bu süreç ne kadar sürer?

Cogu gitmis azi kalmis, haber gelmesi maksimum 2-3 surer diye tahmin ediyorum.

• @crazycells çok teşekkür ederim,ancak 2-3 hafta mı,ay mı:)

• @berry IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

@crazycells çok teşekkür ederim,ancak 2-3 hafta mı,ay mı:)

gozumden kacmis, pardon :) "ay" demek istedim...

• @crazycells hadi bakalım bunu da bekleyelim o zaman :)tekrar teşekkür ederim cevap için ancak nedense deneyimi olan arkadaşlardan pek cevap gelmiyor,siz her soruya yetişmeye çalışıyorsunuz.Bu dikkatimi çekti katıldığım ilk günden beri.

• 31.03.2018 Evrakları Chicago‘ya gönderildi
    03.04.2018 Chicago Evrakları kabul edip Teksas’a gönderdi
    30.10.2018 USCIS evrakları onayladı
    01.11.2018 USCIS evrakları NVC’ye gönderdi
    04.01.2019 NVC gerekli dökümanları CEAC’a yüklememiz konusunda bilgi maili gönderdi
    07.01.2019 istenen tüm belgeler CEAC sistemine yüklendi
    17.01.2019 NVC 1 evrakta hata olduğunu,doğru olan belgeyi yüklememiz gerektiğini belirlen bir mail gönderdi (Geri kalan belgeler kabul edildi)
    18.01.2019 Kabul edilmeyen belgenin yerine doğrusunu yükledik.
    05.02.2019 NVC evraklarımızı onaylanıp Ankara konsolosluğundan mülakat tarihi belirleyeceklerine dair bir mail gönderdi.
    20.02.2019 Mülakat tarihini belirten mail geldi.
    21.03.2019 Mülakat tarihimiz :)
    Hayırlısıyla halladeriz inşallah.

@crazycells hadi bakalım bunu da bekleyelim o zaman :)tekrar teşekkür ederim cevap için ancak nedense deneyimi olan arkadaşlardan pek cevap gelmiyor,siz her soruya yetişmeye çalışıyorsunuz.Bu dikkatimi çekti katıldığım ilk günden beri.

Herkesin foruma her gun girdigini sanmiyorum :) ben her gun girip cevaplamaya calisiyorum, o nedenle kendileri girdiklerinde cevaplanacak soru kalmiyor sanirim :)

Zaten bu yollardan gecen arkadaslardan en buyuk beklentimiz, surec sirasinda ya da hemen sonrasinda butun yasadiklarini ayrintili sekilde foruma aktarmasi :) sonrasinda ne kadar siklikla foruma girip soru cevaplayacagi kendilerine kalmis :)

• @hasan61 elinize saglik, bunlari imza kisminiza da aktarmanizi tavsiye ederim.

• @hasan61 hayırlı olsun.İnşallah mülakatı da sorunsuz geçersiniz.Darısı bizim başımıza:)

• @crazycells ben süreç tamamlanınıca ayrıntılı paylaşacağım.Herkes yararlansın.Çünkü çok zor bir süreç.Size de tüm sorulara verdiğiniz yanıtlar için teşekkürler 🙏🏼

• @crazycells IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

@hasan61 elinize saglik, bunlari imza kisminiza da aktarmanizi tavsiye ederim.

Valla ne kadar uğraştıysamda karakter limiti yüzünden bir türlü sığdıramadım imza kısmına. Siz kısaltabilirseniz (sanırım 255 karakterle sınırlı) koyabilirim imza kısmına.

@hasan61 hayırlı olsun.İnşallah mülakatı da sorunsuz geçersiniz.Darısı bizim başımıza:)

Teşekkür ederim inşallah hepimiz sorunsuz geçeriz.

• @berry Merhaba berry. Ben surecimi paylasmistim. Son mulakat donemini paylasamadim. Internet hic Düzgün cekmiyordu.
    En son NVC'den onay ve mülakat bekliyordum. Çok sukur hepsi bitti ve 13 Mart yolcuyum. Soyle sıralamam gerekirse ; daha öncekileri pas geciyorum.
    2 ocak 2019'da NVC tarafından kağıtlarım onaylandı.
    9 ocak 2019'da mülakat tarihim geldi.
    26 Subat 2019 mülakat tarihi.

Doktor ile ilgili bölümü anlatayım. Office gittik x-ray, kan testi ve idrar testi =117 dolar.
    Doktor muanesi ve uc asi oldum=250 dolar ödedim. (Bir asim daha önceden vardı. Kartım ile gittiğim icin olmadım)

Mulakat günü çok heyecanlıydım. Her turlu kanıtı yanıma aldım.
    Sıra numarası alıp beklemeye başladım. İki kere çağırılıyorsun. Biri evraklarını alıyor diğeri görüşme.
    İlk memur baya burnundan soluyordu. Fakat istediği herşeyi verince eksiksiz bir güldü. İki fotoğraf verdim birini geri verip "indirim yaptık "dedi. Gülüştük:) evlilik fotoğraflarını verdim. Fotoğraflar asıl almalı. Yazıcıdan çıktı kabul etmiyorlar. Ben her ikisinide getirmiştim. Asılları aldı. Benden whatsapp konuşması istedi en son olarak ben vermedim olmasına rağmen. Nedeni ise eşim dışarıda bekliyor Buna rağmen isterseniz verebilirim dedim. Yok yeterli dedi. Bendeki cesaret☺️ Sonra bana soru olarak eşimin babasının orta ismini sordu. Bende cvp verdim. Tamam git otur cagiricaz seni dedi.
    İkinci görüşmede çok tatlı bir bayan ile görüştüm. Sorular soyle;
    1-sizin adınıza kim başvuru yaptı
    Eşim
    2- tam ismini söylermişsiniz.
    Söyledim 😊
    3- neden geri dönüyorsunuz dedi.
    (Eşim Amerikalı benim) is bulamadı donme kararı aldık dedim. Üzüldüğünü ve böyle seyler olabilir dedi.
    4- eşimin yasını
    5- Doğum tarihini
    6 - benim ne is yaptığımı
    7- çalışacakmıyim orada
    8- neden kıs ayında evlendiniz herkes yaz evlenir.
    Bende ki yine cesaret " öyle oldu" 😊 Sonra Türkiye'de yasamak istedik dönerkende evlenmek istedik dedim. Güldük.
    9- kac yıl evlisiniz. 3 yıl
    10- neden Türkiye'de yasamak istediniz.
    Eşimin ailem ile tanışmasını benim kültürümü öğrenmesini istedim. Ailesini ailem ile tanıştırmak istedim. Hersey iyi gidince burada da evlendik dedim. "Harikasınız dedi"
    11- esiniz ile ne sıklıkta görüşüyorsunuz dedi.
    Kedisi burada isterseniz gelebilir içeri dedim.
    Ve vizeyi onayladı.
    Sorular bunlar. Fakat biz çok daha konuştuk.buraya yazsam sigmaz. Dürüst olmak şart. Heryerde sadece burada degil.
    Herkese bol şanslar diliyorum. Soracak sorunuz olursa elimden geldiği kadar yardımcı olurum. Sevgiyle kalın.

• @fosfor tebrikler ve yeni hayatınızda bol şans:) Bu kadar ayrıntılı paylaştığınız için de ayrıca teşekkürler 😊
    Aşı kartınızı sağlık ocağından mı aldınız?Çünkü geriye dönük kayıtlar 2004’ten itibaren başlıyormuş.Benim kaydım yok anlayacağınız.
    Sizin kartta hangi aşılar vardı?Siz hangi aşıları oldunuz bir de onu sorayım.Bu arada mülakat İngilizce miydi? Çok mu soru sordum acaba:))

• @fosfor merhaba muayene sonrasında sonuçlar için ertesi günü beklememiz gerekiyor mu bu ay muayene randevum var ona göre Ankara'da konaklama ve bilet ayarlayacagim.

• Herkese merhaba. Forumunuzu bir süredir takip ediyorum. Ekim ayında eşimle Türkiye'de nikahımız oldu. Eşim Amerika vatandaşı. Evlenmeden önce 2 sene kadar Türkiye deydi. Geçenlerde konuşuyorduk artık Türkiye'den taşınmak istediğini Amerika'da yaşamak istediğini belirtti. Babası bize sponsor olacak. İşim gereği ayda 3-4 farklı ülkeye gidiyorum. Yakında schengen vizeside alacağım. Amerika için turist vizem şu anda yok. Daha önce almadım veya başvurmadım.

Bu işlemleri başvurduktan sonra bekleme sürecini Amerika'da geçirerek veya turist vizesi ile orada kalıp işlemleri oradan bizim başvurarak devam etmemiz mümkün müdür?

Forumdan bir arkadaşın belirttiği üzere bir youtube linkinden izlediğim video da, Türkiye'de evlenip Amerika'da başvurup orada geçici çalışma izni almış anladığım kadarıyla. İlgili linki veriyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

https://www.youtube.com/watch?v=3KOpklJCo2c

Yardımcı olursanız sevinirim,

İyi günler.

• @marcheena Hayirli olsun. ABD vatandasi esi oldugunuz icin, gocmen olmayan vizeleri almaniz biraz daha zor olacak tabii ki, o nedenle turist vizesi almak isterseniz deneyebilirsiniz ama garanti bir yol olarak gormeyin. Konsolosluk basvurunuzu onaylamayabilir, onemli olan Turkiye'ye donup donmeyeceginizi nasil degerlendirecekleri...

Yapmanizi tavsiye ettigim yol, en yakin zamanda gocmenlik islemlerinizi baslatip Turkiye'de vize almaniz ve ABD'ye gocmen olarak girmeniz. Bu sekilde 1 yilda gocmen vizenizi alabilirsiniz.

ABD'ye gitmek ve sureci orada tamamlamak isterseniz, bu durumda yalan soylemek durumunda kalirsiniz. Once, ABD'ye gezinizin gecici olacagini soylemeniz gerekecek ki vize alabilesiniz, sonra da vizeyle giris yapip bir sure bekleyip islemlere baslayacaksiniz ki sanki amaciniz bu degildi de sonradan planlar degisti gibi gosterebilmek icin, bu benim tavsiye ettigim bir yol degil kesinlikle.

• crazycells hocam merhabalar forumu youtub'tan buldum. Çok faydalı bir forum. Bayağı ilgi alakalısnız şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.Bende evlilik yoluyla amerika'ya gitmeyi bekleyenlerdenim. Benim size nacizane bir kaç sorum olacak. Yakın zamanda NVC'den vize tarihi bekliyorum. Sorum Şu Sayın crazycells; DS260 formunda ve Görüşme Günü Getirilmesi Gereken Belgeler'de geçen mahkeme ve diğer mahkeme kayıtları ile ilgili. Benim 2 tane geçmiş zamanda açtığım davalar var. Bunlardan 1 tanesi elektrik faturalarına yansıyan haksız kayıp kaçak bedelinin iadesi ile ilgili idi ve sonuçlandı.5 sene evvelki bir dava .2. dava ise uçağım rötar yaptı firma 2 gecelik otel masraflarımızı (ben ve eşim) ödemeyi reddetti. Tüketici hakem heyeti aracılığıyla dava açtım haklı bulundum. Masrafları iade aldım.Sonrada firmada karşı dava açtı para iadesi için ve bu dava halen devam ediyor.1. sorum DS260 formunda bunu belirtmelimiyim?

2.sorum görüşme günü bu davalarım ile ilgili evrak götürmeme gerek varmı şimdiden herşey için teşekkürler saygılar...

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    9 İleti
    994 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k