Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

• @CaliGirl-0 3 biontek aşımız yazılmış 4. Aşıyı yazmamış

• @ksk88 Allah allah. Bizde niye böyle oldu ya. AstraZeneca yazılmış aşı geçmişi yok denmiş. Bizim de 2 doz Biontech normalde.

• @CaliGirl-0 Aynı bizde de. Covid Biontech olmuştu ama yazmamışlar. Sorun olmaz diye umuyorum

• @mrme12 Şimdi Dr. Ungan muayenehanesini arayıp görüştüm. 11 Mart 2025 itibariyle CDC, Covid aşı zorunluluğunu tamamen kaldırmış. Artık aşı dökümanına yazılması istenmiyormuş. Bu nedenle bizim dökümanlarda o şekilde yazıyormuş. Otomatik doldurma gibi düşünebilirsiniz. ABD'de Covid aşısız gibi görünüp sorun yaşamayalım dedim, sorun olmaz dediler.

Bu düzenleme yeni geldiği için, ben her ihtimale karşı var olan TR Covid aşı kartlarını basıp anne babama vereceğim mülakatta yanlarında bulunması için. Size de tavsiye ederim.

@ksk88 Sizin doktor muayeneniz 11 Mart'tan önceydi diye hatırlıyorum. Bu nedenle sizin Covid aşılarınız eklenmiş.

• Bu ileti silindi!

• @CaliGirl-0 biz tüm sağlık belgelerimizi yanımıza alacağız bizim unganlar randevumuz 11 marttaydı çok teşekkürler

• @CaliGirl-0 teşekkürler. Bizimkiler yanlarında asi kartları olacak.

• @CaliGirl-0 mülakat deneyimlerini bitimde yazarsanız seviniriz

• @CaliGirl-0 Yeni gördüm mesajınızı, aşı konusu açıklığa kavuştu anlaşılan. Son Giriş tarihi vizedeki geçerli tarih olacaktır.

• @CaliGirl-0 Bizimkilerden 864A formunu istemişler. DQ aşamasında herşey ok denmişti halbuki. Emaillere tekrar bakınca da şimdi farkettim ki meğer 1 hafta once NVC Dan email gelmiş. NVC de Login olunca invox da gördüm. Eşimin 864A formunu istemişler. Eşim çalışmıyor . Yinede doldurup göndereceğiz.

Caligirl ve diğerleri
    Ceac bir daha bakın yeni msj var mı diye

• @mrme12 Az önce mülakattan çıktık. Sarı eksik evrak kağıdı ile pasaportlar geri verilmiş. Sponsorun I-864A formunu da doldurup CEAC üzerinden sisteme yüklemesi istenmiş.

Sadece I-864 formunu doldurmuştu. Ne yönergelerde, ne DQ sürecinde böyle bir şey istenmemişti. NVC'den gelen bir mesaj da yoktu. Onun da doldurulması gerektiğini bilmiyorduk haliyle.

Evrağı yükleyince pasaportları PTT ile konsolosluğa göndereceğiz.

Mülakat kısmı ise kolay geçmiş. Memur evrakları tek tek istemek yerine anne babamın elindeki dosyayı alıp kendi bakmış. Sadece sponsorun adını söyleyip kim olduğunu ve ne iş yaptığını sormuş. Gördüğüm kadarıyla anne baba vizesinde, özellikle belli bir yaş üzeriyse ve suç, illegallik gibi bir durum yoksa çok zorlamıyorlar.

Eksik evrak yükleme sürecinde sorularım olursa yine buraya danışacağım. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim. Hepimize bol şans.

• @CaliGirl-0 sözü geçen I864A formu ile ilgili bilgi verebilirmisiniz sponsorun evinde beraber kaldığı varsa başka kişiler ile mi ilgili bir form bu değilse ben yanlış mı anladım

• @CaliGirl-0 bizim dosyayı kontrol ettim oğlumuzda sadece ı864 formu doldurmuş

• @CaliGirl-0 Aynısı olmuş. I864A sponsorun Eşi dolduruyor

• @ksk88 oglunuzun eşi doldursun. Geliri 0 olsa bile.

• @mrme12 oğlumuz bekar doldurması gerekiyormu acaba

• @mrme12 evet oğlumuza sorduk formu inceledi kendisi halen bekar olduğu için bizim için gerekmiyormuş çok teşekkürler

• @ksk88 @mrme12 Ankara’ya şehirdışından gelmiştik, şu an dönüş yolundayız. Henüz incelemeye vaktim olmadı. Ancak verilen sarı kağıda göz gezdirdiğimde sponsor dolduracak (household member değil) şeklinde işaretlendiğini görmüştüm. Bizim sponsorun eşi de çalışmıyor. Ayrıca gönderilen I-864 formunda eşinin bilgileri de yer alıyordu zaten. Eve gidince detaylı araştıracağım.

Her ne için olursa olsun NVC’nin bu konuda önceden bilgi vermemesi çok anlamsız. Travel.state.gov’daki adım adım yönergeleri belki bin kere okudum. Boş yere süreç uzadı. Neyse artık, sonuç olumlu olsun da..

• Yeniden merhaba. Eksik evrak gönderme süreciyle ilgili kafamda tam oturmayan bir konu var.

Sponsorumuz gerekli formu doldurup elektronik sisteme yükleyecek (talimat bu şekilde), posta ile göndermeyecek. O formu yükledikten sonra biz de pasaportları PTT ile konsolosluğa göndereceğiz.

Benim emin olamadığım nokta: Acaba önce sponsor evrağı yükleyecek, konsolosluk evrağı kontrol edecek ve onaylarsa bize pasaportları gönderin mi diyecekler? Yoksa sponsor evrağı yükleyecek, biz pasaportları göndereceğiz, konsolosluk ondan sonra mı kontrol aşamasına geçecek? Eksik evrak posta ile gönderilecek olsa aslında hepsini beraber göndermek gerekiyormuş ama bizim durum farklı.

Bir de sponsor evrağı yükledikten sonra, konsolosluğun bunu gözden geçirmesi için bizim yapmamız gereken bir şey var mı (e-mail ile bilgi vermek gibi)? Yoksa sadece beklemek yeterli mi?

Bu konuyla ilgili yaptığım araştırmalarda bulduğum bilgileri ekliyorum. Aynı süreçten geçip konsolosluğa eksik evrak temin etmiş arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

“If your file is missing a document: You can send it with your passport as soon as you obtain it. If your case also needs administrative processing, please wait until the processing is complete before sending your documents to the Embassy. Please visit usvisa-info.com or call 0850 390-2884 from Türkiye or (703) 520-2490 from the United States to arrange for sending your packet. Upon receipt of your passport and/or documents, we will review your file again and if everything is in order, we will send your passport and visa to the PTT office of your choice. If your file is still missing documents, then we will send your passport with a written explanation about the missing items.”

“Please send all of the missing documents along with your passports at once as soon as possible. Documents may be submitted to the U.S Embassy via any courier service and must also be uploaded/scanned to your file in the Department of State’s Consular Electronic Application Center (CEAC) at ceac.state.gov/IV, for electronic/paperless cases. If you need to upload any missing document, please do not request document review via e-mail unless you submitted all of the required documents and passport. Once you provide the documents, a consular officer will review your case to ensure each applicant meets eligibility and admissibility criteria. You will receive a decision as soon as the reviewing is completed. If you already submitted additional documents for your case as requested by the Embassy, please note that it takes an average of 5-10 business days for a consular officer to reassess your case. Due to the volume of mail received, you will not be notified of receipt of your documents unless we require additional information. Please refrain from sending multiple emails with the same inquiry. Once the additional information is evaluated, we will notify you of required further steps.”

• @ksk88 oglunuz bekarsa sizden istemezler muhtemelen

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    61
    1 Oy
    61 İleti
    4k Bakış
    C
    @luchadora çok teşekkür ederim.
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Ekto OktanE
    @bamboo 100 Bin dolarlık teminat şartı şuanda öneri aşamasında ve gelmesi çok muhtemel bizim için temel sorun bunun gelmesinden daha çok USCIS'in pause durumu çünkü Pause olmasa şuanda dosyalar işlense onay alıp bu tarz kötü bir uygulama başlamadan potadan çıkma ihtimalimiz var biz bekledikçe zaman aleyhimize işliyor ve bir gün bir anda böyle bir şey gerçekten çıkarsa ve kötü bir şekilde çıkarsa ortada kalma ihtimalimiz çok yüksek ve ben olmaz diye inanmak istesemde bu trump hükümeti ve bunu bir anda yapabilme şansları var hiç beklemediğimiz bir anda 100 bin dolarlık teminat şartı gelebilir göçmen vizelerine beni artık anksiyete tutuyor sağ olsunlar uzak durmaya çalışıyorum her yerden ama önüme fırlıyor...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k