Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @omerko 17 gecmez yani

• @istalin mayıs:18 haziran:24 temmuz:28 ağustos:30 temmuz:32 bence

• @Erdem-Yıldız aynen yaza kadar stabil giderler

• @evrentnrkl Gecen ay yayinlanan bultenle EU 13 binden 16 bine cikti. Bu Yaklasik 1800 yeni casein guncel olmasi anlamina geliyor.

Konsolosluklardaki kapasitenin yine ancak 1800 casei kaldiracagi varsayiminda bulunursak (ki konsolosluk kapasitesinin ne olacagi bilgisi elimizde yok ve asla olmayacak, dolayisiyla varsayim yapmak durumundayiz) onumuzdeki hafta yayinlanacak bultende yine maksimum 1800 caselik bir artis olabilir. Bu da EU19700'e denk geliyor. Ancak, ben 19700'den biraz daha az bir seviyeye gelecegini tahmin ediyorum; cunku bir ay once konsolosluklarin caselere mulakat dagitma performansiyla bu gunki performanslari arasinda biraz fark var.

Napoli, Kisinev. Montreal, Erivan ve Asgabat diger konsoloslukalra kiyasla geriden gelmekteler. Ankara zaten cok geride, onun durumu sasirtici olmadigi icin saymiyorum. Bu konsolosluklarin dagittiklari mulakatlara bakip "o kadar da geride degiller" diye dusunebilirsiniz; ama gecen vize bulteninin arifesinde de ayni analizi yaptim ve o zaman durum daha iyiydi. Bu da demek oluyor ki 1800 caselik bir artis yasanmasi pek olasi degil. Kafadan bir 100 case daha az artis olacagini varsayiyorum.

Gelelim hesaplarimizi zorlastiran Ozbekistan'a. Ozbekistan'in son artisi Ocak ayinda yasandi ve 4900'den 7500'e cikti. Bu aralikta yaklasik 250 THT caseinin hali hazirda islenmis (mulakat almis, vize almis, reddedilmis, vs.) oldugunu goruyoruz. 3 aylik periyotta guncel hale getirilen Ozbekistan caselerinin toplam EU caselerinin yaklasik 17%'isini olusturdugunu goruyoruz.

Ozbekistan caselerinin 16 binden sonra olmadigini da dusunursek bu 17%'lik orani Nisan vize bulteni icin dogrudan uygulayabiliriz. Yani basta soyledigimiz EU icin 1800 caselik artisin aslinda 1500 caselik artis oldugu anlasiliyor. EU bolgesinde yukarda saydigim konsolosluklardaki nispi yogunluk sebebiyle de 50 caselik azaltmayi da goz onunda bulundurunca yayinlanacak bultende EU icin 1400 casein daha guncel olacagini tahmin ediyorum. Bu da bultenin yaklasik 18900 olacagi anlamina geliyor.

Ozetle, eger konsolosluk kapasitesinde bir degisim olmadiysa, bultenin 18900 ile 19700 arasinda bir yere ve muhtemelen 18900'e daha yakin bir yere gelecegini tahmin ediyorum. Duz hesap 19000 diyebiliriz.

Bu tahmin tutar tutmaz bilemem. Bu islere epey kafa yordum. Gecen ay farkli veriler toplayip makine ogrenimiyle bazi tahmin modellemeleri yaptim. Modellerin hicbiri istedigim basariya ulasamadi. Bu da demek oluyor ki fazla veri temelli bir modelleme bu is icin uygun degil. Yine de konsolosluklarin mesguliyetinin ne seviyede oldugunu tespit ederek kafa yurutmek en mantiklisi. Onu yapinca da ulastigim sonuc 19000. Hayirlisi artik.

• @Stoic-Turk bence kcc vizelerin hemen dolmasını istemiyor bu yüzden yavaş ilerliyor unutmayalım ki gecen sene bizim ülkede bile kota dolmadı ama bu sene dünyanın çok agresif olması işleri yoğunlaştırdı sonuçta konsüller sadece dw bakmıyor orta doğu savaşları ukrayna savaşı buna etken foruma bakın bazı talihliler yemi uyanmış süreçten haberleri yok sürekli bilgi istiyorlar nasıl dosya taşırız diye bunun Gibi dünyada çok aile var bu fırsatı kimse kaçırmayacak gercek veriler bu yılı daha kabarık gösteriyor ancak bu konsollar mı daha çok calışıyor bilmiyorum
    Verilen vize (Issued): 7,569 kişi (3,161 dosya) 25 yılı
    Verilen vize (Issued): 6,856 kişi (2,809 dosya) 24 yılı

• @istalin Genel olarak talihlilerin daha agresif bir sekilde sureci devam ettirdigine yonelik veri temelli bir bulgu yok bence. Guncellenmis FAM sayesinde dosyasini tasiyabilmis Turk talihliler dahi toplam Turk talihlilere oranla baya dusuk sayida.

Surecin yavaslatilmasi icin gecerli bir sebep olmasi gerektigini dusunuyorum. Vizeler hemen tukenmesin, sureci 6 aya yayalim gibi bir dusunce seklinden ziyade, konsolosluklar rahat etsin, yogunlugu kontrol edelim gibi bir bakis acisiyla vize bultenini yavaslatmalari daha olasi. Mayis ayinda herhangi bir sebeple konsolosluk kapasitesinde azalmaya beklemedikleri surece bence vize bultenini yavaslatmayacaklar. Konsolosluk kapasitesini de ne etkiler:

• Gecmis aylardan kalan yogunluk
    • Isten cikarmalar
    • Diger vize turlerine daha cok agirlik verme karari

• @minnesota , @istalin, @Stoic-Turk verdiğiniz değerli cevaplar ve tahminleriniz için teşekkür ederim. Benim temennim ise bir an önce cutt-off girip mülakat sürecine girebilmek. Geri sayım başladı o halde göreceğiz yeni bültende ne olacak :))

• @evrentnrkl EU 20 bin

• @evrentnrkl şimdiden belgelerini hazırla ve aşılarını ol

• Chat gbt bu hafta 26 bin current olur dedi olmazsa yapay zeka benim için son bulur 😞

• @istalin chat gbt fazla iyimser davranmış sanki🤗Ama bu forumda geçen “her yılın dinamikleri farklı”sözü de yadsınamaz bir gerçek

• 12 Subat Carsamba EU 16.000 aciklanmisti. 12 Mart Carsamba yeni visa bulteni aciklanabilir mi?

• @minnesota Bugün ya da yarın acıklanır bence.
    Tahminim EU 19500

• Visa bulletin aciklandi..16.000

• @sdz Cok uzucu

• @Stoic-Turk bizim gibi case number yüksek olanlar için malesef can sıkıcı bir gidişat var.

• Gene sabit kalmış niye böyle oluyor ki anlamıyorum

• Abi neden böyle yapıyorlar ya, keşke kazanmasaydım su greencard'ı ya burnumdan geldi yemin ediyorum 1 senedir bütün hevesimi kursağımda bıraktılar.

• Haftalık yayınlanan bültendeki ready sayısı son 2 haftada 300-350 bandında düşerken bundan önceki haftalarda bazı haftalarda 700-800 hatta 1000’e yakın dosya işlendiğini gördük. 13k’da da 2 ay beklediğinde durum aynıydı eldeki dosyaları eritmeden yükselmeyecek belli ki. 13’ten 16 olduysa yeni artış için mayısı bekleyeceksek mayıs bülteninde 19-20 beklenebilir artık kesin olarak

• @istalin, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@omerko 17 gecmez yani

demiştim size kcc bir şey deniyor cunku

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |