Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.2k 953

  • @Mehmet-ynd Teşekkür ederim, darısı sizin başınıza…


  • Merhaba, bana görüşmeyle alakalı herhangi bir mail gelmedi ama dv sitesine baktığımda konsolosluk konumu ve tarihini yazmışlar. Ungan’lar da konsolosluk tarafından atılan maili istiyor yanınızda getirmemizi. 30 günden az bir sürem kaldı, ne yapacağım ?


  • @kadirkurtgoz Tebrikler, yeni kıtada başarılar :)


  • @Iricss önce sakin olacaksınız..
    dv sitesindeki sayfanın çıktısını götürün yeterli olur.
    bahsedilen mail mülakata 1 hafta kala gelir genelde, dediğim gibi yapın siz.


  • @Ethem-Kostak Teşekkür ederim 🙏


  • @kadirkurtgoz tebrikler , yolunuz açık olsun .


  • @kadirkurtgoz hayırlı uğurlu olsun,yolunuz açık olsun


  • @kadirkurtgoz Tebrikler, hayırlı olsun


  • Merhaba sayın @gucarslan
    Ds260 doldururken ABD adresi belitmemistim şimdi mülakatta gosterecegimiz ABD adresini bir A4 kağıda elle yazarak yada sözlü olarak beyan edebilir miyiz yoksa çıktı mi almak gerekir acaba?


  • @kadirkurtgoz Mülakat deneyiminizi sabrısızlıkla bekliyorum eminim süreç içindeki herkesin istifade edebileceği bir yazı olur. Amerika'da ki yeni hayatınızda her şey gönlünüzce olsun, tebrik ederim.


  • @Harun-İnan teşekkür ederim 🙏


  • @DenizMaths teşekkür ederim ☺️


  • Merhaba. Mulakat deneyimlerinde okudum, daha once Amerika'ya gidenlere vize surelerini asip asmadiklarini soruyorlarmış. Ben 7 yil once Work and Travel yapmaya gitmistim ve danismanim sorun olmadigini söylediği icin 6 gun gec donmustum. Maalesef bunu soyledigi maili silmisim. Sizce 6 gun gec donmek bir problem yaratir mi? Bu durumu bu sekilde aciklarsam ne kadar inandirici olur bilmiyorum cunku.


  • @sarvavasa Teşekkür ederim, darısı başınıza…


  • @Yusuf-Uzak Teşekkür ederim, sizler içidnde aynı olur umarım.


  • Merhaba, Urganlar COVID-19 aşısıyla alakalı bir başlık açtılar websitelerinde. Kısacası COVID-19 aşısı olmam gerektiğini ve Türkiyede COVID-19 aşısının olmadığını söylemektedirler. Benim COVID-19 aşım yok ve Azerbaycanda da yaptırılmıyor. Ben reşit olduğum zaman kaldırılmıştı COVID-19 aşısı. Benim bu durumda ne yapmam gerekmektedir ? Mail attım ama dedikleri sozler şöyledir: "Mevcut COVID-19 aşılarınız varsa aşı kartlarınız ile geliniz. Türkiye'de COVID-19 aşısı bulunmadığını biliyoruz. Eğer muayene zamanınız geldiğinde aşı tekrar Türkiye'ye gelirse sizi aşı olmak için yönlendireceğiz." Benim mevcut COVID-19 Aşım yok bu durumda ne olacağını söylemiyorlar ve yeniden mail attığımda da aynı şeyi yazıyorlar.


  • merhabalar benim de mülakat tarihime çok az kaldı. Konsolosluğa mail attım ve tercümanınla gelebilirsin dedi. Sizin edindiğiniz tercüman bilgilerini bana da atabilir misiniz?


  • Merhaba,
    DS260 formuyla ilgili bir sorum var. Mülakat maili aldıktan sonra formu açtırmayı düşünüyorum. Formu gönderdikten sonra işimde güncelleme oldu onu değiştireceğim. Burada merak ettiğim iki şey var.

    1. Daha önce Amerika’da bulunduğum için SSN’im var. Bunu sisteme girmiştim ve yeni kart istiyor musunuz sorusuna no demiştim. Sonradan statü değişikliğinden dolayı her türlü yeni card gerektiğini okudum. Şimdi hazır açtırmışken bunu yes olarak güncellemek mantıklı olur mu? Bir de SSN bilgimi hatırladığım kadarıyla doldurmuştum ancak kartı bulamıyorum ve yanlış olabilir mi diye ikilemde kaldım. Orda yazdığım numarayı silip hatırlamıyorum desem sıkıntı çıkar mı?
    2. Formda belirttiğim adresi değiştireceğim. Halihazırda formu açtırmışken onu da bu aşamada yapmalı mıyım?
      Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler 🍀
      @gucarslan

  • @kadirkurtgoz tebrikler yeni hayatınızda başarılar.


  • @gngnrnzn Merhaba denildiği gibi ivedi şekilde Anderson ve Nicolson ile iletişime geçin (sabah 4-6 arasında daha hızlı dönüş alabilirsiniz). Yine sağlık kuruluşlarının sitelerinden de covid randevunuzu almaya çalışın (Sağlık randevusundan önce veya sonra çok önemli değil aşı olup kartı teslim etmeye sonradan da gidebilirsiniz). Bu iki konudan sonra hemen otel ve uçak bakmaya başlayın randevunuza çok vakit yok kuvvletle muhtemel 12-17 mart aralığında uçakta olucaksınız.


Benzer Başlıklar

  • 40 Oy
    12k İleti
    678k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum