Arkadaslar selamlar, 4 Aralik 2024te mulakata girdim. deneyimlerimi sizinle paylasmak istedim.
Randevum 8.45teydi ve ben 8.25 gibi konsolosluğun önündeydim. Burada sırada bekleyip güvenlikten geçiyorsunuz. Randevu saatine göre çağırılıyor insanlar (8.30 randevusu olanlar gelsin, 8.45ler gelsin gibi). Buradan geçtikten sonra 100 metre kadar ilerideki binaya alıyorlar sizi. Orada sıra alıyorsunuz ve belge teslimi için bekliyorsunuz. Biz vergi beyanlarını w2 belgelerinin tamamını yüklemiştik bu yüzden bana tax belgeleri vs sorulmadı (kulak misafiri olduğum kadarıyla sorulanlar oldu). Belge alımını oradaki memur yapıyor, benden
Evlilik cüzdanı
Pasaport
Evliliğe dair kanıt belgeleri fotoğraf bilet vs ne varsa artık
Sicil kaydı arşivli
Nüfus kayıt örneği
Askerlik belgesi (bu üç belge devlet) apostil, damga hiçbir şey yoktu.
Belge tesliminden sonra yeniden beklemeye başlıyorsunuz. (Burada ben çok uzun bekledim, 2.5 saat kadar). Ben konsolosluk görevlisi ile görüşmeyi Türkçe yapmak istedim. Görevlinin yanında tercüman da geliyor.
Konsolosluk görevlisi sizden ilk başta söylediğiniz sözlerin doğru olduğuna yemin eder misiniz diye soruyor, evet diyorsunuz.
Sonra sizden parmak izlerinizi alıyor.
Sponsorunuz kim diye sordu bana, eşim dedim. İsmini sordu.
Ne zaman ve nerede evlendiniz dedi. Söyledim.
Eşiniz şuan nerede dedi, Türkiye'de beraber yaşıyoruz dedim. Joint sponsorunuz kim dedi, üniversiteden yakın arkadaşımdı co-sponsorum, diplomasinin fotokopisi vardı bende, eşim, ben, co-sponsorum aynı üniversiteden mezunuz, eşimin ve benim de e devletten aldığımiz mezuniyet belgelerini de götürmüştüm. Baktı tamam dedi. Soru kısmı sohbet kivaminda geçti biraz. Eşimin ne zaman Türkiye'ye geldigini vs söyledim. Ailesinin nerede yaşadığını söyledim.
One last question diyip fotoğraflarda görünen kedimizin ismini sordu gülerek, söyledim ve tamam vizeniz onaylandı dedi.
8.45 gibi girdim ve 12 gibi çıktım. 7.30da giren arkadaşım 9dan önce çıkmıştı.
dq date: 20 subat 2024