Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Merhaba arkadaşlar kısaca özetlemek isterim turıst vızem varken daha önce ABD ye gittiğimde uzatma yaparak kalmıştım 1 yıl sonra da son gittiğmde uzun kalmışsın sen çalışmaya geliyorsun dıyerek turist vizemi iptal etmişlerdi 5 yıl yasak konmuştu bu 5 yıl yasak 2024 mart ayında bitti. form l 203 212(a) (7) (A) (i) (l) of the lNA
    Şimdi amerikan vatandaşı Türk erkek arkadaşımla evlilik yapmak istıyoruz TR ye geldığınde beraber yaşıyoruz zaten waiver yapmak gerekiyor mu bunu nasıl öğrenebiliriz avukat masrafı çok fazla bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar yazarsa sevinirim

• @yasmin982 uscis aşamasında yüklemiştik.

• @yakup-budakci Merhabalar öncelikle hayırlı olsun. Eşiniz 2 yıldır burda sizinle yaşıyor sanırım. Aynı durum bizde de var. Amerika da çalışmadığı için w2 ve tax return gelirimiz haliyle yeterli olmadı. Bir arkadaştan sponsor olmasını istedik. Bunlarla birlikte orada ev ve arabamızda var onlarıda ek gelir kaynaklarına ekledik.

Sizde de benzer bir durum söz konusu oldu mu ? Ek gelir kaynakları yeterli oluyor mu ?

• Herkese merhabalar, az önce pasaportum elime ulaştı ancak vize bitiş tarihi 15-Ağustos-2025 olarak gözüküyor. Bu durumda ne yapmam lazım bilen varmı? Yanlış anlamadıysam bu tarihten önce ülkeye girmem lazım sonrasında uzun dönem oturum için greencard adresimize gelecek. (220$ ödememizi yaptık.) Bu arada benim anladığım evliliğimiz 2 yılı doldurmadığı için süresi greencard alamıyorum. Süresiz greencard için evliliğin 2 yılımı dolması lazım yoksa 2 yıl ABD'demi yaşamam gerekiyor?

• arkadaslar merhaba ben ais ptt kaydimi yaptim ama sayfayi kaydetmeyi yazdirmayi unuttum. nasil alabilirim tekrar

• @yakup-budakci Öncelikle tebrikler. 6 ay içinde Amerika’ya giriş yapmalısınız. Amerika’ya giriş yaptığınız andan itibaren 2 yıl olarak hesaplamalısınız. 2 yıl dolmasına 90 gün kala, I-751 formunu doldurarak başvuru yapmanız gerekiyor. Eğer şartları sağlamış olursanız, vizeniz 10 yıllık olarak yenilenecektir.

• @cufer çok teşekkur ederim cok sagolun, bilgi içinde ayrica tesekkurler 🙏🏼

• @side merhabalar, çok teşekkür ederim. Eşim kendi işini yaptığı için Türkiye’de yaşarken de gelir beyanı anlamında sorun yaşamadık. Ek gelir kaynağı olarak arabanızdan ya da evinizden bir geliriniz olması gerekiyor diye biliyorum. ( Kira geliri gibi) Tam emin olmadığım için net bir şey söyleyemiyorum.

• @salimekoken oturum girişi yapıp üstte mevcut durum randevuya katıl var ordan yeşil devama tıklayıp talimatları yazdır diyorsunuz.O kadar

• Merhabalar herkese Aralık 2024 de I130 başvurduk ama eşim benim doğum tarihimi bi tane evrak ta yanlış yazmış bu beni ne kadar yorar?
    Diğer sorum ise kaç gerçekten 15 ay beklicekmiyiz daha erkene alabilir miyiz ?

• Arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan yok mu sizlerden yardım bekliyorum waiver konusunda

• Merhabalar mülakat dili nedir acaba

• Bu ileti silindi!

• arkadaşlar unganlardan randevu almak için 30 gün kalmasına gerek yok artık. 2 aya çekmişler galiba. ben dün randevu için tarih aldım bugün randevunuz onaylandı maili geldi, bilginize

• Merhabalar, IR1 vizesi alanlara konsolosluk vize ile birlikte sarı zarf yolluyor mu? Yoksa bu Eski bi uygulama mi?

• Ben baktım sizin yanlışınız var sanırım baktığımda 1 ay kala alabilirsiniz diyor yanlış bir yerden mi aldınız anlamadım,şimdi kontrol ettim sanırım siz marta randevu aldınız nisana randevu vermiyor çünkü en son 31 marta veriyor tarihi

• @Seher-Aydın merhabalar, evet eski bir uygulama artık dijital olarak sistemde gözüküyor. Benim pasaportumla birlikte gönderdikleri küçük bir parça kağıdın üzerinde yazıyor.

• @İbrahim-Tutuş şuan sadece USCIS süreci 16.5 ay. NVC ve büyükelçiliği de ekleyince 20 ay. hızlandırma talebi
    hakkınız var ama malesef çookkk geçerli bir şey olmadıktan sonra onaylamıyorlar

• @İrem-Cuarto senin seçimine kalmış. türkçe ya da ingilizce ikisi de olur

• @yasmin982 evet ama eskiden mülakata bir ay kala randevu alınıyordu benim mülakatıma 2 ay var ve alabildim onu söylüyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |